oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Marihuana A Medytacja
TyHu
post 23.08.2011 - 00:04
Post #1

Coprobo
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Nie chodzi tu o medytowanie podczas odużenia tą rośliną bo to przecież mija sie z celem.

Lecz o podobieństwo stanów w czasie medytacji a po zażyciu tego środka.
Pewnego dnia lub pewnych dni bo to był jakiś okres w którym czytałem o szyszynce i 3 oku oraz DMT. Mój plan był taki by skupić uwage na punkcie pomiędzy oczami w miejcu którym rzekomo znajdowało się 3 oko. Efekt był zadziwiający poczułem mrowienie na powierzchni całego płata czołowego a momentami na punkciku 3 oka. Dalej nie wiedziałem co z tym zrobić jeszcze tego nie rozkminiłem do tego doszedł wyjazd na wakacje więc odstawiłem to na bok. Podczas tego czasu pewna upalona koleżanka powiedziała że czuje dziwne uczucie na czole a potem z tyłu głowy, zaciekawiło mnie to wtedy bo jakie takie uczucie czułem na trzeżwo podczas medytacji.

No dobra w końcu przyjechałem, wróciłem do medytacji i wtedy się zaczeło.Rozpoczełem ją od skupiania uwagi na tych częściach mózgu co wcześniej plus dziwięki sunchronizujące półkule mózgowe.Efekty były widoczne , wiele razy pojawiały się w tych momentach kiedy moim zdaniem nic nie postępowało.Cel był taki by wywołać uczucie zjarania :)

Cała medytacja dzień w dzień trwająca miesiąc potrafiła wydrębnić moje odczucia podczas zjarania bez jednego -> odużenia , byłem całkowicie świadomy gdy np. trawa potrafi zmulić podobnie do alkoholu.
Nawet fizyczny efekt czerwonych oczu wystąpił podczas tych medytacji.

To wszystko dokonałem prostymi swoimi metodami medytacji które zawsze moge opisać i wyjaśnić jeśli bedziecie tego chcieli Ale wszystko bierzecie wtedy na własną odpowiedzialność bo "trzeżwa faza" znacznie różni się od jarania choćby tym że sen niekoniecznie znaczy jej utrate BA możecie się obudzić bardziej "zjarani niż ostatniego dnia. no i otrzymanie kontroli nad tym zjawiskiem może stać sie uciążliwe

Odtąd nabrałem dużego respektu dla tej rośliny.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
Majster
post 23.08.2011 - 13:05
Post #2

Dusza Towarzystwa

no to dawaj na co czekasz? :D

Z chęcią poczytam, niekoniecznie po to y osiągać stan upalenia bez palenia bo wolę sobie jednak zapalić, lecz może by wywoływać inne ciekawe stany a metodologia może być podobna.
Swoją drogą to marycha sama w sobie też jest zajebista przy rozwijaniu wizualizacji, ja dzięki niej nauczyłem się wizualizować bez wysiłku całkiem realistycznie wyglądające obrazy/sytuację/itp, co wcześniej nie było dla mnie proste bo nie mogłem utrzymać koncentracji na obrazie, teraz wydaję mi się, że koncentracja jest wręcz niepotrzebna.
A to 'siadanie' zioła na punkt w głowie to chyba, każdy tak kiedyś miał po odpowiedniej odmianie ziela. :)

+Quote Post
TyHu
post 23.08.2011 - 13:51
Post #3

Coprobo

Notatnik

to już sie biore za pisanie poradnika

//edit
Poradnik może powstać dopiero po upływie ponad tygodnia ponieważ musze przemyśleć kilka spraw zanim bede mógł pisać.

+Quote Post
Mystique
post 23.08.2011 - 23:00
Post #4

Członek Rodziny

TyHu:
"Nie chodzi tu o medytowanie podczas odużenia tą rośliną bo to przecież mija sie z celem."

Dlaczego? to chyba zależy od celu, który chcesz osiągnąć, co nie?
blant do medytacji (przynajmniej u mnie) bardzo pogłębia stan medytacji, powiedziałbym nawet że do 'magicznego' stopnia. ;)

+Quote Post
twistoid
post 24.08.2011 - 03:08
Post #5

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Napisz taki poradnik żeby każdy po medytacji zesrał się upalony

+Quote Post
masa
post 24.08.2011 - 05:14
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Narkomany :P

+Quote Post
Bilu
post 24.08.2011 - 07:24
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Marihuana? Nie polecam - przez nią miałem problemy z pamięcią i koncentracją. Jeśli ktoś chce mieć takie problemy to śmiało zapraszam ;) ;D

+Quote Post
biosone
post 24.08.2011 - 10:05
Post #8

Znajomy Rodziny

lepsze były by środki znieczulające albo dysocjanty, po co psychodeliki do medytacji? tego nie rozumiem.

+Quote Post
Arhe
post 24.08.2011 - 20:22
Post #9

Członek Rodziny

Tak...jak utrwalic sobie otwartosc umyslu na poziomie zjarania...zwracac uwage na tu i teraz....a co to za odmiana ganji po ktorej czuc mrowienie 3-ciego oka? :)

+Quote Post
Shin Takesuji
post 28.08.2011 - 21:12
Post #10

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

W sumie to mrowienie występuję pewnie dlatego, że MJ to stymulant...

+Quote Post
Mystique
post 28.08.2011 - 21:18
Post #11

Członek Rodziny

mj to nie stymulant ;p

+Quote Post
Mano
post 28.08.2011 - 22:33
Post #12

Dusza Towarzystwa

Notatnik

zajaralbym

+Quote Post
Mano
post 28.08.2011 - 23:17
Post #13

Dusza Towarzystwa

Notatnik

a z poczatku poznawania substancji to nie tylko ci wibruje trzecie oko, ale nawet to brazowe. Zanim ktos cos pierdolnie prosze sie ogarnac z faza wlasciwa, ktora wystepuje po XX zazyciu.

+Quote Post
Sensei Noni
post 09.09.2011 - 10:52
Post #14

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Marihuana działa na poziome czakry 4 i 5.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.09.2011 - 10:56
Post #15

Dupa Towarzystwa

Chemiczna i naturalna na tych samym poziomach? Biała wdowa lub AK-47 też na tych poziomach? Liście trawki zjedzone w pierniku lub jajecznicy też na tych poziomach?

Nie jestem przekonany do szufladkowania czegoś na podstawie poziomów, które widział, czuł autor tych poziomów bo ja mogę czuć to na innych poziomach, czy nie? No chyba, że jestem zmuszony ograniczyć się do tych 4 i 5 poziomów czakry to trudno. Jakoś będę z tym żył.

Grunt, że obok mnie wino już mi bulgocze, ale dopiero na poziomie 1 bo dwa dni temu nastawione:)

+Quote Post
Berserk
post 09.09.2011 - 19:21
Post #16

Znajomy Rodziny

5 poziom to już high lvl ^^

+Quote Post
TyHu
post 18.09.2011 - 20:18
Post #17

Coprobo

Notatnik

Ja tam sie nie znam na poziomach ale potrafię wyodrębnić bardzo dużo faz. I nie myślcie sobie że was olałem i sobie poszedłem.Po prostu jest w trakcie poznawania dalszych faz które się zmieniają i jak się w miare ustabilizuje to wtedy będę pisał.

Narazie muszę pozbierać myśli i je uporządkować, na początku było źle a teraz z dnia na dzień jest coraz lepiej.

To tak jakbyś zresetował układ nerwowy o ładnych kilka lat :)

Sory za offtop i jak komuś to przeszkadza to proszę o zamknięcie tematu, w razie czego napisze nowy albo poproszę moderatora o otworzenie.

To tyle narazie czekajcie cierpliwie, ten kto czeka

+Quote Post
RED2
post 19.09.2011 - 17:49
Post #18

Członek Rodziny

Notatnik

NO to co LEGALIZUJEMY W POLSCE CZY NIE?

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 19.09.2011 - 18:22
Post #19

Dupa Towarzystwa

NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zakazane bardziej fazuje.

+Quote Post
RED2
post 19.09.2011 - 18:59
Post #20

Członek Rodziny

Notatnik

no to kupujemy hahahahaha www.quakemind.pl

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park