Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Artykuł Se "szatan Atakuje Polskę", Tak dla śmiechu i trochę do zastanowienia
Zyga
post 13.09.2011 - 19:16
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8367

Artykuł Super Expressu.
"Nadchodzą chwile grozy. Szatan rośnie w siłę i atakuje coraz mocniej. Egzorcyści są przerażeni. W ciągu kilku zaledwie lat w Warszawie i okolicach podwoiła się liczba opętanych przez złe moce. Podobnie jest w innych miastach. - Coraz więcej osób prosi o pomoc, bo zagrożenie złem jest związane z grzechem - alarmuje ks. Aleksander Posacki, egzorcysta i demonolog ze Stowarzyszenia ds. Posługi Uwalniania.
Ksiądz Posacki nie ma wątpliwości. - Najbardziej zagrożeni są młodzi ludzie uzależnieni od okultystycznych praktyk, czyli wróżbiarstwa, jasnowidztwa czy wywoływania duchów - wylicza. - Szatanowi sprzyja też korzystanie z horoskopów, odwoływanie się do szatana, odprawianie czarnych mszy i przyjmowanie narkotyków.

Szatan stał się ostatnio bardzo silny. Puka do naszych domów, a my otwieramy mu drzwi.

- Wielu ludzi szuka pomocy nie w Bogu i rozsądku, ale u czarodziejek - irytuje się ks. Posacki. - W telewizji przez wiele godzin dziennie wróżbitki i wróże piorą mózgi swoim widzom, wciągając ich w mroczną przestrzeń grzechu i niewiary - dodaje.

Nic dziwnego, że jesteśmy osłabieni i podatni na zło. A najsłabsi są mieszkańcy dużych miast. Szczególnie zaś - stolicy. - Nad Warszawą "diabeł krąży jak lew ryczący, patrząc kogo by pożreć" - przywołuje słowa św. Piotra egzorcysta.

Potwierdzają to dane zbierane przez księdza Posackiego. W ubiegłym roku w Warszawie i okolicach zanotowano 90 przypadków opętania. To prawie dwa razy więcej niż 7 lat temu."

Więcej
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/szatan-at...arm_204872.html

Artykuł jaki jest, każdy widzi. Proszę jednak zwrócić uwagę na mapkę "opętań" w Polsce. Najwięcej w Województwie Mazowieckim - 90 osób. Drugie miejsce zajmuje małe Województwo Lubelskie - 80 osób. To niezły wynik. Ciekawe, który diabeł tam kusi? ;-)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 18)
Traktorzysta1300
post 14.09.2011 - 09:41
Post #2

Guests

.
+Quote Post
Sensei Noni
post 14.09.2011 - 12:00
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8457

Jeśli egzorcyści są przerażeni to jakim prawem nazywają się egzorcystami? W ogóle jakim prawem kościół katolicki robi Sobie monopol na usługi egzorcyzmów w Polsce podważając techniki i moc dużo lepszych egzorcystów którzy nie są księżmi i nie słuchają się Watykanu przez co to istne demony, a nie ludzie.

Poza tym to nie szatan atakuje ludzi tylko byty astralne albo ich własne zamanifestowane "usterki" w Nich samych. trzeba dbać o energetykę i Swoje wnętrze to i diabeł nie wejdzie ;D

Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 14.09.2011 - 12:03
Post #4

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Ja dbam o energetykę a i tak rachunki przychodzą duże. Eh.
Profile CardPM
+Quote Post
heksakosjoiheksekontaheksa
post 14.09.2011 - 15:14
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8565

rzeczywiście jeżeli egzorcyści się boją takiej sprawy to jak oni mają zamiar z nimi walczyć, przecież walczą z demonami wiarą.... w boga oczywiście
Profile CardPM
+Quote Post
SYNHRO
post 14.09.2011 - 20:40
Post #6

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8121

Cały się osrałem ze strachu. Idę się umyć.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 14.09.2011 - 20:45
Post #7

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Nie zapomnij gaci też umyć bo jutro skorupa będzie.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 14.09.2011 - 21:07
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 14.09.2011 - 21:45) *
Nie zapomnij gaci też umyć bo jutro skorupa będzie.

eee tam Rysiu śpiewał że - dziewczyny lubią brąz:D
Profile CardPM
+Quote Post
nikt.kto.by.byl.kims
post 14.09.2011 - 21:33
Post #9

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 5677

A Słońce o tym wie, a skoro Słońce to energia, energia - zatem astral już wie, że się obsrałeś, ale dosyp Wizir i zgłoś się do reklamy, że chcesz pokazać jak doskonale działa siła Wiziru.
Profile CardPM
+Quote Post
Sensei Noni
post 14.09.2011 - 22:12
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8457

Ja na ciężkie diabły proponuje Ariel. Nie zawodny pogromca szatanów działa już w temperaturze 30 stopni.
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 15.09.2011 - 17:25
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Ten artykuł aż się prosił o rozmowę o gównie w komentarzach xD
Profile CardPM
+Quote Post
Berserk
post 16.09.2011 - 14:31
Post #12

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8106

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 14.09.2011 - 13:03) *
Ja dbam o energetykę a i tak rachunki przychodzą duże. Eh.

Przynajmniej podczas spania połączenie lepsze, bez pingu :P

Co do artykułu, ten ksiądz lepiej, żeby się tyle nie denerwował, bo przez tę irytację sam się w końcu opęta.
Profile CardPM
+Quote Post
heksakosjoiheksekontaheksa
post 17.09.2011 - 10:17
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8565

CYTAT(Berserk @ 16.09.2011 - 15:31) *
Przynajmniej podczas spania połączenie lepsze, bez pingu :P

Co do artykułu, ten ksiądz lepiej, żeby się tyle nie denerwował, bo przez tę irytację sam się w końcu opęta.

ja tam lubię pęta zwłaszcza mięsne :)
Profile CardPM
+Quote Post
TheTruth
post 25.10.2011 - 22:39
Post #14

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8616

Zbłądzeni parafianie, oglądają wróżki w tv zamiast iść dać na tacę. Największym złem jest akurat kościół katolicki i to jego należałoby w pierwszej kolejności wytępić.
Profile CardPM
+Quote Post
OWCA
post 25.10.2011 - 23:01
Post #15

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8566

CYTAT(TheTruth @ 25.10.2011 - 23:39) *
Zbłądzeni parafianie, oglądają wróżki w tv zamiast iść dać na tacę. Największym złem jest akurat kościół katolicki i to jego należałoby w pierwszej kolejności wytępić.

Uważasz, że kościół katolicki jest złem? ok, ale od razu żeby go "wytępić"?? Zastanów się czasem zanim coś napiszesz. Z resztą, po co ja to komentuję w ogóle??
Profile CardPM
+Quote Post
bielik110
post 26.10.2011 - 02:56
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8602

CYTAT(OWCA @ 25.10.2011 - 23:01) *
Uważasz, że kościół katolicki jest złem? ok, ale od razu żeby go "wytępić"?? Zastanów się czasem zanim coś napiszesz. Z resztą, po co ja to komentuję w ogóle??

No:)
Profile CardPM
+Quote Post
TheTruth
post 26.10.2011 - 16:53
Post #17

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8616

Wybaczcie, ale nie wytrzymałam. Każda religia niepotrzebnie miesza w głowach, jakieś "szatany", "nieba i piekła"..; wiadomo, chodzi o władzę nad tłumami. Do tego Watykan ma niestety wyjątkowo dużo za uszami.
Profile CardPM
+Quote Post
michal155
post 27.10.2011 - 07:42
Post #18

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8600

CYTAT(TheTruth @ 26.10.2011 - 17:53) *
Wybaczcie, ale nie wytrzymałam. Każda religia niepotrzebnie miesza w głowach, jakieś "szatany", "nieba i piekła"..; wiadomo, chodzi o władzę nad tłumami. Do tego Watykan ma niestety wyjątkowo dużo za uszami.

Ludzie czego nie rozumieli to sobie tłumaczyli na swój sposób. To kościół ortodoksyjny powymazywał ważne dogmaty z wiary katolickiej tj. reinkarnacja. Wiara katolicka pochodzi od wiary egipskiej przynajmniej miała tam początek. Kościół prostym ludziom tłumaczy że jest szatan jest niebo bo tak prościej. Weź ludziom wytłumacz że mogą nas opętać istoty z innego wymiaru lub inna wyższa inteligencja pozaziemska. Że tak naprawdę nie ma dobra i zła..... Nasze pokolenie zaczyna to wszystko rozumieć lecz np. moi dziadkowie lepiej żeby żyli tak jak żyli bo zrobi to im wodę z mózgu...Chociaż Rydzyka to bym zamknął ;p;p
Profile CardPM
+Quote Post
sceptyk_adi
post 27.10.2011 - 09:16
Post #19

Guests

[quote name='Zyga' post='73809' date='13.09.2011 - 20:16']Artykuł Super Expressu.
"Nadchodzą chwile grozy. Szatan rośnie w siłę i atakuje coraz mocniej. Egzorcyści są przerażeni. W ciągu kilku zaledwie lat w Warszawie i okolicach podwoiła się liczba opętanych przez złe moce. Podobnie jest w innych miastach. - Coraz więcej osób prosi o pomoc, bo zagrożenie złem jest związane z grzechem - alarmuje ks. Aleksander Posacki, egzorcysta i demonolog ze Stowarzyszenia ds. Posługi Uwalniania.
Ksiądz Posacki nie ma wątpliwości. - Najbardziej zagrożeni są młodzi ludzie uzależnieni od okultystycznych praktyk, czyli wróżbiarstwa, jasnowidztwa czy wywoływania duchów - wylicza. - Szatanowi sprzyja też korzystanie z horoskopów, odwoływanie się do szatana, odprawianie czarnych mszy i przyjmowanie narkotyków.

Szatan stał się ostatnio bardzo silny. Puka do naszych domów, a my otwieramy mu drzwi.

- Wielu ludzi szuka pomocy nie w Bogu i rozsądku, ale u czarodziejek - irytuje się ks. Posacki. - W telewizji przez wiele godzin dziennie wróżbitki i wróże piorą mózgi swoim widzom, wciągając ich w mroczną przestrzeń grzechu i niewiary - dodaje.

Nic dziwnego, że jesteśmy osłabieni i podatni na zło. A najsłabsi są mieszkańcy dużych miast. Szczególnie zaś - stolicy. - Nad Warszawą "diabeł krąży jak lew ryczący, patrząc kogo by pożreć" - przywołuje słowa św. Piotra egzorcysta.

Potwierdzają to dane zbierane przez księdza Posackiego. W ubiegłym roku w Warszawie i okolicach zanotowano 90 przypadków opętania. To prawie dwa razy więcej niż 7 lat temu."

Więcej
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/szatan-at...arm_204872.html

Artykuł jaki jest, każdy widzi. Proszę jednak zwrócić uwagę na mapkę "opętań" w Polsce. Najwięcej w Województwie Mazowieckim - 90 osób. Drugie miejsce zajmuje małe Województwo Lubelskie - 80 osób. To niezły wynik. Ciekawe, który diabeł tam kusi? ;-)[/quote]

Ja nie mogę jak nie natanek to nergal zaraz się posikam z tych złych emocji xD

[quote name='Zielarz Gajowy' post='73817' date='14.09.2011 - 13:03']Ja dbam o energetykę a i tak rachunki przychodzą duże. Eh.[/quote]

Zdrowe podejście <graba> :D do sprawy to 50 % sukcesu powiedzmy stanowcze nie opłatom za energię !

[quote name='TheTruth' post='74853' date='25.10.2011 - 23:39']Zbłądzeni parafianie, oglądają wróżki w tv zamiast iść dać na tacę. Największym złem jest akurat kościół katolicki i to jego należałoby w pierwszej kolejności wytępić.[/quote]

No może nie tyle sam kościół,co prawo kanoniczne przestarzałe i sprzyjające patologiom.
Sam kościół jako budynek jest w porządku,no może to nie piramida,ale zdarzają się i bardziej wypasione "kamyczki" :-)

[quote name='TheTruth' post='74880' date='26.10.2011 - 17:53']Wybaczcie, ale nie wytrzymałam. Każda religia niepotrzebnie miesza w głowach, jakieś "szatany", "nieba i piekła"..; wiadomo, chodzi o władzę nad tłumami. Do tego Watykan ma niestety wyjątkowo dużo za uszami.[/quote]

Słuchaj oni siedzą przy kominku,i nie mogą pojąć,jak i kiedy to się mogło stać że nie ma już wypraw krzyżowych :( a przecież tyle złota z tego było ..
Co do szatanów i reszty,to właśnie jest problem bo jakieś siły rządzą tym światem oprócz nas patrzą,obserwują i myślę że ogarniają nasz prymityw w ułamku sekundy.. "gadające małpy" se myślą. (w czasie gdy ludzie walczą z prędkością chociażby światła,od czasów jaskini zrobili parę małych kroczków,ale w globalnym świecie planet to nic czym można by przykuć uwagę)

Pozdrawiam.
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic