|
|
18.09.2011 - 10:55
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Napiszę od samego początku jakie były moje doświadczenia z OOBE i LD. Cała moja historia, tylko dla wytrwałych. Jeśli kogoś nie interesują moje początki i wcześniejsze próby i chcę od razu przejść do sedna sprawy, niech czyta od fragmentu zaczynającego się zielonym kolorem.
Nie wiem skąd się o tym dowiedziałem, ale bardzo mnie to zainteresowało i bardzo chciałem tego doświadczyć. Jeśli dobrze pamiętam, zaczęło się to w okolicach 1 klasy gimnazjum. Interesowało mnie uzyskanie LD, OOBE, widzenia aury i psi balle. Ze wszystkim próbowałem, ale efekty były marne. Pamiętam, że kiedyś naprawdę mocno skupiłem się na zbieraniu energii (psi ball) w dłoniach i po godzinie tą energię wypuściłem i radio, które było rzez cały czas włączone, zaczęło przez kilka sekund szumieć, jakby nie była dobrze stacja ustawiona. Nie wiem, czy rzeczywiście istnieje coś takiego, jak psi ball i czy nie był to zwyczajny zbieg okoliczności, ale jeśli był, to miał świetne wyczucie czasu. Drugie zdarzenie miało związek z OOBE. Dużo technik wypróbowałem, ale nigdy mi się nie udało. Nie miałem nawet wibracji, a próbowałem wiele razy i często. Którejś nocy po dłuższej próbie poczułem jakby nagle 100 osób do mnie krzyczało jednocześnie. Przestraszyłem się i zrezygnowałem z praktykowania. Minęło dobrych kilka lat i znowu zacząłem się interesować, tym razem LD. Chciałem mieć świadomość tego, że śnię. Kiedyś myślałem, że niektórzy po prostu nie mają snów, ale dowiedziałem się, że wszyscy je mają, tylko nie wszyscy je pamiętają. Zawsze miałem problem z zapamiętywaniem snów i chciałem to zmienić. Rok temu założyłem dziennik snów. Pierwszy zapamiętany sen, który wpisałem do dziennika miał 114 wyrazów. Był to jeden sen na noc. W ciągu miesiąca zapamiętałem 9 snów. Znowu zrezygnowałem. Zbliżały się wakacje 2011 i powiedziałem sobie, że nie ma co się pierdzielić. Albo tego chcę, albo nie. Stwierdziłem, że chcę i się naprawdę wezmę za to. Wziąłem się. Zacząłem korzystać z afirmacji. przy komputerze powiesiłem kartkę z napisem "Chcę pamiętać swoje sny", na którą często spoglądałem. Przed snem kilkadziesiąt razy mówiłem sobie, że chcę pamiętać sny i chcę mieć świadomy sen. Czytałem dużo poradników. Już pierwszej nocy zapamiętałem więcej, niż jeden sen. Robiłem tak każdego dnia i dzięki temu w ciągu jednej nocy potrafiłem zapamiętać nawet 3 sny i gdy je zapisywałem, miały razem ok. 500 wyrazów. Różnica znacząca. Zapamiętywanie snów szło mi już dobrze. Pod koniec wakacji postanowiłem wziąć się jeszcze bardziej i spróbować świadomego snu z pomocą TR. Interesuje mnie praca w straży pożarnej, dlatego powiedziałem sobie, że jak tylko zobaczę wóz strażacki, wykonam TR. W snach ten wóz widziałem 2/3 razy, problem w tym, że przesz cały ten czas w rzeczywistości ani jednego wozu nie zobaczyłem i nie mogłem wyrobić sobie nawyku wykonywania TR. Wiem, że trzeba wybrać sobie rzecz, która nam się najczęściej śni. Ja mam różne sny, jedyne, co się powtarza w 90% snów, to to, że jest noc i jest ciemno, ale to chyba słaba rzecz, jak na TR. Minęły wakacje i teraz mam wielki problem. Jeśli sam się budzę, pamiętam wszystko, ale jeśli w ciągu roku szkolnego obudzi mnie budzik, to albo nie pamiętam w ogóle co mi się śniło, albo pamiętam tylko ostatnie kilka sekund. Nie wiem co z tym zrobić, nie chcę czekać 10 miesięcy do następnych wakacji. Macie jakieś rady na ten problem ? Mimo to, chciałem spróbować odliczania w nocy. Problem w tym, że jeśli skupiam się na powolnym odliczaniu, to albo zasypiam, gdy bardzo chcę mi się spać, albo liczę do 100, z powrotem, mija 40 minut i NIC, albo jeszcze co chwilę coś mnie swędzi i nie mogę się skupić, bo wybijam się z rytmu, gdy chcę się podrapać. Naprawdę tego chcę i staram się, ale nie mogę. Możecie mi pomóc, czy jest to sytuacja bez wyjścia ? |
|
|
|
![]() |
18.09.2011 - 11:27
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Człowieku jak cie coś swędzi to się nie drap bo od tego nawet czesto zaczynają się wibracje przynajmniej u mnie.. co do ld jak choćby na chwile odzyskasz świadomość we śnie pomyśl po co to robie skąd się tu znalazłem..
Powodzenia |
|
|
|
18.09.2011 - 12:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
,,Jeśli sam się budzę, pamiętam wszystko, ale jeśli w ciągu roku szkolnego obudzi mnie budzik, to albo nie pamiętam w ogóle co mi się śniło, albo pamiętam tylko ostatnie kilka sekund,,
Proponuje przestawić budzik na wcześniejsze budzenie, i wykorzystać ten czas do przypomnienia sobie co ci się śniło i zapisania tego w notatniku. :) |
|
|
|
18.09.2011 - 12:43
|
|
|
Mero - Kiedyś czytałem, że przy próbie OOBE nic nie powinno przeszkadzać, nic swędzieć, dlatego drapałem. Co do LD, to problem w tym, że nie potrafię uzyskać świadomości.
klucznik - wydaje mi się, że i tak sobie nie przypomnę nic, ale spróbuje dzisiaj. |
|
|
|
18.09.2011 - 13:07
|
|
|
Niektórych snów nie da sie zapamiętać jesli miało się 20 w ciągu jednej nocy..
Jak coś np zaczyna swędzieć np na nosie na czole to może być pierwszy znak że się zaczyna nawet przez takie coś ugryzł mnie komar w nocy.. ;d moim zdaniem sen musi być głęboki bo w takich to jak odzyskam świadomość to się kończy po krótkim czasie.. |
|
|
|
18.09.2011 - 13:45
|
|
|
A czy nie śnimy czasami tylko w fazie głębokiego snu ?
|
|
|
|
18.09.2011 - 14:15
|
|
|
Tak czasami , od głebkości snu zależy jak długo bedziemy w ld..
|
|
|
|
18.09.2011 - 15:00
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A czy próbowałeś Hemi- sync?- mnie pomogło. Po krótkim czasie praktykowania( jakiś tydzień) miałam i oobe i Ld. Oczywiście też nie bez znaczenia jest ilość czasu jaką poświęcamy zagadnieniu. Bardzo dużo czytałam na ten temat i rozmyślałam o tym. Teraz kiedy pracuję bardzo trudno o świadomy sen, nie mówiąc już o oobe.
|
|
|
|
18.09.2011 - 15:30
|
|
|
Nie próbowałem. Skąd to wytrzasnąć ?
|
|
|
|
18.09.2011 - 15:31
|
|
|
Tak czasami , od głebkości snu zależy jak długo bedziemy w ld.. nie prawda że tylko w głębokim śnie jest się najdłużej. jeżeli się budzisz o 4 nad ranem i potrafisz kontrolować myśli to łatwo możesz wytworzyć LD jeszcze podczas zasypiania i utrzymywać je tak długo jak budzik nie będzie dzwonił |
|
|
|
18.09.2011 - 17:13
|
|
|
yhy tak długo jak budzik nie będzie dzwonił całe życie? eh ;/ można wytworzyć ale myśle że nie na długi czas..
|
|
|
|
18.09.2011 - 17:32
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Długi banan jest dla mrówki a dla słonia krótki.
|
|
|
|
| Kezon |
18.09.2011 - 17:37
|
|
Guests |
Ja to od 3 dni nie miałem ani LD ani OOBE, smutno mi trochę... :/
|
|
|
|
18.09.2011 - 18:01
|
|
|
a ja jestem chory i tez nie miałem bo nie mogę nawet poleżeć 30minut bez wstania z łózka co 5minut rozprasza mnie coś .. też mi smutno [łączymy się razem w smutku] :]
|
|
|
|
18.09.2011 - 19:08
|
|
|
Zazdroszczę wam tego, że przychodzi wam to z taką łatwością, w ogóle, że potraficie do tego dojść. Dzisiaj będę dalej próbował. Życzcie mi powodzenia :)
|
|
|
|
18.09.2011 - 19:11
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
18.09.2011 - 19:15
|
|
|
Przez szkołę i stresy raczej trudno o oobe ;[
|
|
|
|
18.09.2011 - 19:38
|
|
|
|
|
|
|
18.09.2011 - 20:58
|
|
|
Przez szkołę i stresy raczej trudno o oobe ;[ Niestety potwierdzam. Jeśli dziennie spałem po 4-5h to nie pamiętałem nawet tego co rano mi się śniło (może nie doszedłem nawet do głębokiej fazy snu). Do oobe trzeba być wypoczętym, taka jest prawda:) ja siedzę w tym od paru lat a miałem 2 i to krótkie, też mogę zazdrościć innym;) ale ambicje mam i drążę temat dalej :D |
|
|
|
18.09.2011 - 21:13
|
|
|
Niestety potwierdzam. Jeśli dziennie spałem po 4-5h to nie pamiętałem nawet tego co rano mi się śniło (może nie doszedłem nawet do głębokiej fazy snu). Do oobe trzeba być wypoczętym, taka jest prawda:) ja siedzę w tym od paru lat a miałem 2 i to krótkie, też mogę zazdrościć innym;) ale ambicje mam i drążę temat dalej :D a czy dużo trenowałeś ? fobia dużo trenuje i ma drobne efekty |
|
|
|
18.09.2011 - 23:00
|
|
|
mi się w wakacje udawało zacząłem na wakacjach pierwszy raz i sie udało po miesiącu prób jednak próbowałem nawet raz doszło do 15 godzin dziennie :] ale cóżż warto próbować dalej drążyć ten temat :)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |