Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Kasa -kasa Kasa I Kasa Przede Wszystkim, zawód z oobe.pl - moje odczucia
Deimond
post 04.10.2011 - 23:03
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8460

Muszę tu coś skrobnąć na temat przemyśleń jakie mi się zbierają po ostatnich zaszłościach.

Zacznę od tego iż trafiłem na pojawiające się infa o filmikach które nagrał Noble - i były bardzo fajne.
Na tyle fajne że widziałem że są kręcone w Poznaniu gdzie aktualnie przebywam.

Nie znam Roberta osobiście i wydał mi sie sympatycznym człowiekiem - zaproponowałem piwko na privie i może nawet żebym porobił muzykę do filmików z racji moich zainteresowań . Na chwilę obecną propozycję stanowczo wycofuję(oodnośnie muzyki ) Noble.

Dlaczego ???
Pojawił się post na forum Noniego o kursie płatnym co łaska - poczytałem i stwierdziłem - oki ktoś chce na opłaty - może funduszy nie starcza.

Później przeglądam maila - a tu oferta Nobla - kursu OOBE(filmik) - za kwotę coś tam okoklo 150 zł. I coś mnie uderzyło - no zaraz - ja myślałem że tu wszyscy pasję realizują ....

Ale oki - oglądam kolejny filmik zachęcający do OOBE i płatnego kursu - a na końcu podpisuje się pod tym Warmine i Seth. Niby spoko. Warmine - piszesz tu dla przyjemności - bezinteresownie.
Seth - napiepieprzyłeś się z projektem Biofeedback który bardzo cenię - napisałeś oprogramowanie - projektujesz lepszy przetwornik - i robisz to za free.
Ja posyłałem melatoninę ludziom - Makyo wysłał mi Ormus za free(dzięki).
Złożyłem i przetestowałem urządzonko do biofeedbacku dla Arisiu(userki z forum) - za free(koszty materiałów jedynie.) z ogromną dozą problemów i doświadczeń.

Zawiodłem się - i rozczarowałem - runeło coś - przez co inaczej już patrzę na to forum.
Noble - wybacz - ale jak masz jakieś koszty związane z kursem to napisz o tym w prost - typu - możecie zakupić dodatkowo książkę tu i tu - albo płyta za wysyłką tyle i tyle. A jak chcesz zarabiać tak na życie to po prostu o tym głośno powiedz.

A może zwrzyj umowę z userem - jak coś wpłynie mocno na jego zycie ale w sposób który nie będzie przewidziany w 60 dniach kontaktu - to zagwarantuj mu dożywotnią poliśę na wypadek dziwnych przypadków.

Myślałem że ludzie którzy doznali wszechpotężnej ułudy tego co nas otacza - będą inaczej to wszytko odbierać . Pewna misja - cel....Myślałem że ... No właśnie zaraz pewnie usłyszę że źle to odbieram.
Ale papierek jest jednak ważniejszy.
No nic - nie pierwszy raz w życiu tracę ideały...
Profile CardPM
+Quote Post
3 Stron V   1 2 3 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Mironus25
post 05.10.2011 - 02:53
Post #2

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8515

Jak to mówią "rekami i nogami się podpisuje pod powyższym".
Swoje przemyślenia zaraz po ostatnim filmiku, napisałem w komentarzach co zamieszczam pod spodem, swoją drogą tak się zastanawiam dlaczego przy ostatnim filmiku nie ma możliwości zamieszczenia komentarzy hehehe

"Witam

Noble marketing dobry zrobiłeś, podsyciłeś i rozochociłeś ludzi to się chwali. Za to z zakończeniem już ci totalnie nie wyszło :) . Można zarobić na obrocie czyli liczbie chętnych a nie na wysokości opłaty za kurs :) . Stara zasada stosowana w handlu jedz małą łyżką a często, dużą łychą można się tylko udławić. Za to zasadę niedostępności opanowałeś, ograniczając dostępność kursu do tygodnia. Chłit martentingowy :) .

Życzę powodzenia i dużą liczbę chętnych.

AAAAA nie zapomnij po tygodniu przedłużyć, dostępności kursu to też działa ?"

Darek Sugier miał swoje cele (rebelia+książka sprzedawana za śmieszną cenę), Noble ma swoje :)
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 05.10.2011 - 06:44
Post #3

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Ja zaczynam prowadzić kursy zbierania grzybków. Mapka łączek gratis a wyjścia gwarantowane. SEZON ROZPOCZĘTY! Na łąki ludzie, łąki...

Deimond nie ma co się zajmować takimi pierdołami. Chcą z tego mieć kasę to niech mają, ale niech tylko nie pieprzą o rozwoju duchowym bo biorąc kasę za coś takiego rozwój jest, ale pieniążków na koncie i tyle.
Profile CardPM
+Quote Post
Kupa
post 05.10.2011 - 10:17
Post #4

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 8596

nie podoba mi się że żądają za to kasę.
kurs powinien być darmowy co do nobla źle to o nim świadczy że nie udostępnia tego za darmo.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 05.10.2011 - 10:30
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

Mi nie chodzi o to że ktoś chce za coś kasę - ale o forme w jakiej to zostało wykonane - co innego zacząć o tym że ma się zamiar zrobić płatny kurs - i wtedy umieszczać materiały o nim. Napisać nawet coś może że jest to źródło dochodu - bo można też żyć zarabiając na swojej pasji. A część ludzi - na pewno ja odniosła poczucie - że zaczeli się wkręcać w coś co wyglądało świetnie i robione z pasją i free for all a skończyło się jak telezakupy mango gdynia. Po prostu troszkę Noble strzelił sobie w kolano moim zdaniem. Ale to w końcu jego sprawa.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 05.10.2011 - 10:34
Post #6

Dupa Towarzystwa

Tak, ale moją pasją jest między innymi zielarstwo i nie wyobrażam sobie, abym kogoś zaprosił do siebie na działkę na "kurs" wiedzy i zastosowaniu ziół i brał za to kasę:) To byłby brak szacunku dla tego co robię:) Chcesz za kasę np. melisę to idź do spożywczaka albo do mnie na działkę i za DARMO narwij jej tyle ile chcesz. Tak to widzę.

Ktoś powie, ale oni włożyli w to tyle pracy...ja swoją działkę uprawiam od 10 lat i nie zmienia to faktu, że nadal wiedzą i ziołami dzielę się za darmo.
Profile CardPM
+Quote Post
Kupa
post 05.10.2011 - 10:37
Post #7

Częsty Gość Rodziny
**

zielarz ma rację szczerze mówiąc nie interesuję mnie czy żada za to kasę ale domyślnie miały być 4 filmy nie liczą,ostatniego bo to była reklama płatnego kursu a nie pełnoprawny filmik
Profile CardPM
+Quote Post
Mero
post 05.10.2011 - 10:51
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8529

Jest też część darmowa tego kursu.. ale cóż to było też moim zdaniem tylko podsycenie wszystkiego.. ale to co ja sobie tu myśle nie ma żadnego znaczenia..
Noble może poprostu się znudził już oobe itp .. zadługo w tym siedzi ale "jak to kto odbiera ważne by pomagało nie szkodziło" Też myśle że poprostu postanowił może coś z tego mieć jak to odpowiada jemu czy komu mało ważne.Zapewne włożył w to prace i może sam wycenić jej cene od dużej stawki do zera.. Sprawa Noble jak robi i co robi.. możecie krytykować ale nic nam do tego możę tak..
Profile CardPM
+Quote Post
Kupa
post 05.10.2011 - 11:24
Post #9

Częsty Gość Rodziny
**

mero OBE się nie da znudzić :P
co do kursu powątpiewam czy ktoś mu za to zapłaci
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 05.10.2011 - 11:45
Post #10

Dupa Towarzystwa

Skoro nie da się znudzić to też musi dać się znudzić. Tworząc plus automatycznie tworzysz minus. Oobe to zmiany tak jak w życiu tutaj. Dostrzeganie, doświadczanie i dalej tak samo jak tutaj w ciele. Skoro żyjemy podlegając zmianom to istnieje stan niepodlegający zmianom, ale poco taki stan skoro dookoła tyle wrażeń:)
Profile CardPM
+Quote Post
Gray
post 05.10.2011 - 11:51
Post #11

Guests

Na pewnych rzeczach nie powinno się robić swojego dochodu, lub wyłudzać od ludzi kasę, za to żeby nauczyć ich czegoś co od zawsze mają w sobie. Tym bardziej twierdząc, że napracował się i ma prawo żądać pieniędzy za włożoną pracę. Ci którzy chcą się nauczyć oobe muszą wybulić kasę. Dla tych co ich nie stać pozostaje okrojona wersja prostej gadaniny. Oglądałem ze 2 te filmiki i zraziła mnie oczywistość tych informacji. Nie usłyszałem ani 1 słowa którego jako dajmy na to osoba która nie potrafi osiągnąć oobe na chwile obecną nie mógłbym wyczytać na forum. Biorąc pod uwagę jednak własne doświadczenia mogę świadomie stwierdzić, że nie wprowadza żadnych innowacji. Cała masa ludzi z tego lub innego forum mogłaby prowadzić kursy (mam na myśli doświadczenie, potencjał, wiedzę profesjonalizm czy szczerośc), ja osobiście nie mógłbym zarabiać na tym co tak szanuję, co kocham i co wiem, że leży w każdym z nas. Dlatego ten system stoi jak stoi, bo nawet na tak subtelnych sprawach robi się młynek z kasą.

Deimond bracie, ja również myślałem, że idzie to w parze z innym spojrzeniem na świat. Nie zmieniło się wiele, bo dalej patrzę z podobnej perspektywy. Ci prawdziwi bracia i siostry nie wezmą więcej za tego typu usługi niż potrzebują na zaspokojenie podstawowych potrzeb lub wyrównanie tego co włozyli w kurs.
Kazdy jest inny i każdy jest sobą, każdemu przyświecają różne cele, każdy widzi je również inaczej, subiektywnie, indywidualnie, niekiedy zbiorowe, wspólne, prowadzące do JEDNOŚCI a nie do PODZIAŁU. Kasa zawsze dzieli, chociażby na tych których stać, lub na tych których nie stać ( biorąc pod uwagę, że jest to koszt np 150 zł. )

Pisałem to już kiedyś, piszę to teraz. Nie popieram działania Nobla i tyle. Biorąc pod uwagę również fakt, że na jednym z filmików wsiadał pan Robert do całkiem nowego samochodu, na który wielu nie stać. Nie wiem czy jest to jego samochód, czy nie. Oczywiście może to kompletnie nie mieć żadnego związku, po prostu wsiadł do losowego samochodu :)

Tak czy inaczej wielu by zapytało dlaczego się czepiamy, przecież może robić co chce, a my wcale nie musimy zapisywać się na ten kurs. Jednak jak ma się w tym połapać biedna osoba nie mająca żadnego doświadczenia z oobe, a nakręcona przez różne czynniki. Wiem jak uzależniająco oobe może działać. Na pewno znajdują się zdesperowani gotowi wyłożyć pieniądze by jak najszybciej osiągnąć ów stan. Nie muszą daleko się rozglądać, bo pan Robert będzie na nich czekał :)
+Quote Post
Kupa
post 05.10.2011 - 13:00
Post #12

Częsty Gość Rodziny
**

do OBE nie trzeba kursów a rozsądku masz rozsądek masz OBE proste?proste
co do trwałego stanu nie zmieniającego się nie wiem co to jest
Profile CardPM
+Quote Post
Mero
post 05.10.2011 - 13:02
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8529

Wiesz Gray to niesie ze sobą fakt że niekoniecznie ktoś musi się nauczyć oobe z kursu co równa się wyrzucenie pieniędzy w błoto.Propnuje próby na własną ręke + doświadczenia porady innych ;]
Profile CardPM
+Quote Post
Kupa
post 05.10.2011 - 13:05
Post #14

Częsty Gość Rodziny
**

porady innych są Ok więcej pożytku byłoby gdyby nubel udostępnił GG jakieś za darmo by można było pogadać
gadałem z draqiem jeśli go kojarzycie przez telefon nie dość że rozmowa była za darmola(w sumie może z 2 godziny gadani)to jeszcze ułatwiła dość znacząco proces wyjścia
Profile CardPM
+Quote Post
biosone
post 05.10.2011 - 16:06
Post #15

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8358

Czekałem kiedy pojawi się taki temat. Jestem zły na Noble ze tak wyskoczył z ta kasa, nawet bym skorzystał gdyby nie było tak drogo, nie stać mnie na takie wydatki. A co sadzicie o zwrocie kasy za brak efektów bez jakichkolwiek pytań ze strony Noble. W sumie albo OObe albo zwrot kasy nic niby się nie traci ale na razie mam inne wydatki.
Profile CardPM
+Quote Post
Kupa
post 05.10.2011 - 16:08
Post #16

Częsty Gość Rodziny
**

tylko kurna jak ma mu dać tą kasę?kasą zarządają starzy no to przecież nie będe ich prosił o kasę zresztą wychodzę bez kursów
Profile CardPM
+Quote Post
Traktorzysta1300
post 05.10.2011 - 16:20
Post #17

Guests

z kursami oobe u Nobla nie ma wszak musu, kto chce to placi. Nie jest to wszak jedyna droga do oobe tylko jedna z mozliwych. Jak kogos nie stac to niech pije melise przed spaniem. Nobel chyba obiecal ze do 60 dni jest gwarancja zwrortu kasy wiec nie biadolcie tak bo jest to uczciwa propozycja.
Biadolicie tak jakby chleb i mleko podrozaly a cukier znowu zrobili na kartki.
+Quote Post
Kupa
post 05.10.2011 - 16:49
Post #18

Częsty Gość Rodziny
**

no tak życie jest świadomym snem i mamy to za darmo
nawet głupiec może doświadczać OBE :]
Profile CardPM
+Quote Post
Traktorzysta1300
post 05.10.2011 - 17:11
Post #19

Guests

Kupa odpowiedz szybko bo ktos mi mowil ze chodzisz na silownie do Sugiera w Swidniku i on cie trenuje w zupelnie nieznanych nawet noblowi technikach podrozy astralnych poza galaktyke i do swiatow rownoleglych?
+Quote Post
rynio1982
post 05.10.2011 - 17:35
Post #20

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 5951

Widze że nie tylko ja, po obejrzeniu ostatniego filmiku parsknąłem śmiechem przy kwocie, mimo iż nie potrzebuje bzdurnych lekcji, nie powinno się na tym robić hajsu.
Ale w sumie po tych jego filmikach, wszystkie takie reklamo - podobne bez konkretów, czekałem tylko kiedy wyskoczy z ceną. No cóż "jak zarobić a sie nie narobić".
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 05.10.2011 - 20:28
Post #21

Dupa Towarzystwa

"Biadolicie tak jakby chleb i mleko podrozaly a cukier znowu zrobili na kartki."

Chleb podrożał przecie...Co do ceny to powinna być dużo wyższa. 10tys zł. Wtedy 50 naiwnych i dom postawiony.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
3 Stron V   1 2 3 >
Start new topic