|
|
13.12.2011 - 21:14
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam założyłem ten temat , nie wiem czy był już taki , możliwe ale chce żebyście tu opisali jak ćwiczyć wizje typu sny prorocze , mentalne zjawiska wizji, i wszystko z tym związane , oczywiście nie mam pojęcia czy da się to wyćwiczyć ale szukałem w internecie i nic nie znalazłem może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym więc zapraszam do dyskusji :)
|
|
|
|
![]() |
13.12.2011 - 23:03
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Odrazu ćwiczyć a wiesz chociaż co to ? :)
Nie łatwo być wizjonerem , ja osobiście wizji używam do filtrowania rzeczywistości i używam metody wyfazowywania. Najpierw musiałbym ci wytłumaczyć moją definicje fazy żebyś coś pojął Nie jest skomplikowane poprostu właczam muzyke obojętnie jakiego gatunku ważne żeby była ta która mi się podoba i bardziej taka z przesłaniem a nie jakaś o dupie marynie.Nastawiam się na odbiór emocji obrazów... własnego Ja i świadomości , przestrzeni i czegoś tam wiecej co sobie ubzdurasz. Po 1. jeśli tworzysz wizje nie może ona dosięgać cię emocjonalnie oraz bezpośrednio twojego JA a przede wszystkim ego, jeśli będzie inaczej bedziesz miał do czynienia ze schizowaniem.Przyglądasz się z boku jako obserwator. Schizowanie czyli pozyskiwanie energi z 2 potencjałów coś na zasadzie prądu elektrycznego.Nie polecam szybko się wypalasz. Po 2. Wizje tworzysz ty nie odwrotnie bo może być źle.Materiały podczas wizji mają płynąć swobodnie nie możesz ich zatrzymać.Każda wizja ma faze po wyfazowaniu sam obraz wizji nie ma najmnieszego sensu. Z tą fazą jest tak że możesz ją zapamiętać i wtedy możesz przywołać obraz wizji. np. objawia ci się obraz lasu i podczas tego czujesz spokój taki charakterystyczny.Potem gdy te uczucie nachodzi możesz zobaczyć ten las ponownie. Po 3.Faza nigdy się nie powtarza może być tylko podobna. I tu ważna zmyłka wizja nie służy do przepowiadania przyszłości i czy innych bzdetów .Faktycznie można to podważyć ale trza pamiętać że czas to iluzja i niestety krzywda z tego może wyniknąć. Dla mnie wizja służy do oczyszczenia się,poukładania informacji oraz czerpania ich i podróżowania po umyśle. Co do fazy to wytłumacze na pw dla zaiteresowanych albo tutaj napisze jeśli wszyscy będą chcieli czytać moje głupoty. A jeszcze dodam zapamiętaj : otwarty umysł,w huj dystans do wszystkiego.Bez tego nie zrozumiesz przekazu i powyższy tekst będzie zbiorem zasad czy zakazów.Coś co nie ma sensu gdyż tam nie ma granic. |
|
|
|
13.12.2011 - 23:10
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No nie są to głupoty.. wiem że służy do wyciągania informacji i tym podobne.. ale czas to iluzja ale jednak istnieje w obecnym świecie i chodzi mi bardziej o przewidzenie niektórych zdarzeń w jakiś sposób czy po przez wizje czy jakiegoś takiego zjawiska są wizje przeszłości ale chodzi mi o te wizje przyszłości, co do ustosunkowanie się w roli obserwatora ok. ale uczucia są możliwe , i są może osoby które mają coś w tym stylu od urodzenia ale jak i zapewne da się tego jakoś nauczyć rozwinąć swoje umiejętności w tym kierunku , wszystko jest możliwe więc dlaczego nie .. ;p może ktoś zna jakieś techniki ku temu;)
|
|
|
|
14.12.2011 - 00:06
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
TyHu chętnie posłucham więcej Twojego wykładu :) No albo raczej poczytam ;) Więc mam nadzieję, że przedstawisz więcej informacji.
Co do przepowiadania przyszłości - też kiedyś chciałam mieć taką umiejętność, ale mi nie wychodzi. W mojej rodzinie są osoby, które mają prorocze sny - ja tego nie mam. Ostatnio zajęłam się trochę tarotem i to też jest jakiś sposób na to, żeby spojrzeć na różne sprawy z innej perspektywy. Ludzie myślą, że tarot w jakiś magiczny sposób przepowiada przyszłość, ale spotkałam się z taką teorią, z którą sama się zgadzam - tarot pokazuje Ci jak wygląda obecnie sytuacja i wobec tego, jak może się rozwinąć w przyszłości. Ciekawa rzecz. |
|
|
|
14.12.2011 - 00:19
|
|
|
No ja mam niektóre zajawki ale pewnie mozna też to rozwinąć co do tarota zawsze myślalem , myśle ze wiedzą to poprostu z spostrzegalności jak jest w życiu u danej osoby u większej grupy osób tak jak pisanie horoskopu na szerszą skale odbiorców.
|
|
|
|
14.12.2011 - 08:44
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Karty to nie ten sam pic co kryształowa kula? Z tego co się orientuję to taka zasłona dymna, aby wkręcić osobę, której wróżymy. Wiedza o przyszłości (dar janowidzenia) jest w nas a nie w kartach raczej, kuli czy innej zabawce.
|
|
|
|
14.12.2011 - 13:19
|
|
|
Zielarz tylko jak rozwijać ten ("dar jasnowidzenia") jeśli się da :)
|
|
|
|
14.12.2011 - 14:10
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |