Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Potrzebna Porada
BobBlunt
post 19.12.2011 - 19:04
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8445

Siema. Sprawa wygląda tak, zastanawiam się co to może być, opiszę to uczucie. W nocy po relaksacji kiedy czuję, że moje ciało zasypia, przestaję je czuć. Ale natomiast odczuwam je wewnętrznie, zaczyna się od nóg. Kiedy podtrzymuję świadomość w pewnych momentach przechodzi mnie taka fala, trwa kilkanaście sekund i znowu czuję całe ciało od wewnątrz, po tym znowu ta fala. Nie przypomina to jak to ludziska opisują wibracji, czy prądu. Co to jest? Mogę robić tak cały czas przez 2 godziy nawet. Kiedy nie ruszam się i podtrzymuję świadomość, wpatruję się w czerń pod powiekami cały czas. Nie wiem gdzie leży u mnie pies pogrzebany w wyjściu.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 14)
Jamba91
post 19.12.2011 - 21:05
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 7655

wydaje mi się, ze nie skupiasz się na 1 myśli, lub oczyszczeniu umysłu, na siłe próbujesz wyjść, nie jest tak przypadkiem ? :)
Profile CardPM
+Quote Post
BobBlunt
post 19.12.2011 - 21:16
Post #3

Znajomy Rodziny

Czyli mówisz, że to uczucie o którym pisze to są te właściwe wibracje ale, że przez to że jestem zamyślony nie umiem wyjść?
Profile CardPM
+Quote Post
Jamba91
post 19.12.2011 - 22:26
Post #4

Przyjaciel Rodziny

na moje oko tak to wyglada. Zastosuj afirmacje w trakcie trwania tego 'zdrętwienia ciała'
Profile CardPM
+Quote Post
Mentalista
post 20.12.2011 - 13:02
Post #5

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 8366

dokładnie afirmacje powinny pomóc , i pamiętaj nie poddawaj się:D
Profile CardPM
+Quote Post
BobBlunt
post 20.12.2011 - 13:08
Post #6

Znajomy Rodziny

tzn codziennie próbuje więc może kiedyś... jakie afirmacje, co w nich ma być, chęć wjścia czy coś jeszcze?
Profile CardPM
+Quote Post
Jamba91
post 20.12.2011 - 22:35
Post #7

Przyjaciel Rodziny

CYTAT(BobBlunt @ 20.12.2011 - 13:08) *
tzn codziennie próbuje więc może kiedyś... jakie afirmacje, co w nich ma być, chęć wjścia czy coś jeszcze?

przeszperaj forum, naprawde, jest mnóstwo tematów, nie koniecznie takich jak Twój, ale przybliżonych, i tam masz odpowiedzi na każde nurtujace pytanie :) a w afirmacjach to musisz MTJ prosić o pomoc w wyjsciu
Profile CardPM
+Quote Post
BobBlunt
post 21.12.2011 - 12:34
Post #8

Znajomy Rodziny

Powiedzcie mi czy jak już przyjdą wibracje to co mogę zrobić, żeby one trwały dłużej. Bo mam tak, że przez około 2 godziny mam kilkadziesiąt wibracji, które zanikają. Właśnie jestem w kropce bo nie wiem co dalej jak już przyjdą.
Profile CardPM
+Quote Post
heksakosjoiheksekontaheksa
post 21.12.2011 - 18:04
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8565

CYTAT(BobBlunt @ 21.12.2011 - 12:34) *
Powiedzcie mi czy jak już przyjdą wibracje to co mogę zrobić, żeby one trwały dłużej. Bo mam tak, że przez około 2 godziny mam kilkadziesiąt wibracji, które zanikają. Właśnie jestem w kropce bo nie wiem co dalej jak już przyjdą.

trzeba zapamiętać ten stan i wtedy samemu go wywoływać/podtrzymywać , najważniejsze to dobrze zapamiętać stan wibracji :D
Profile CardPM
+Quote Post
masa
post 21.12.2011 - 18:28
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7779

BobBlunt kiedy przyjdą "te" wibracje to możesz śmiało wychodzić, jeżeli próbujesz wychodzić tak jak ciałem fizycznym(bo tak to wygląda) a nie możesz się ruszyć to wiedz że coś się dzieje, jeżeli odczuwasz przepływającą energie w ciele to porostu zatrzymałeś przez uwagę myśli stałeŚ się bardziej świadomy i zauważyłeś energie w twym ciele a może w innym...jesteś blisko na dobrej drodze aczkolwiek może nie w tym kierunku. To co robisz i odczuwasz to uważność , medytacja skupiająca się na tym co odczuwasz poza ciałem fizycznym. To ciekawe doświadczenie na pewno dobrze robiące zrelaksowanemu ciału i spokojnemu umysłowi aczkolwiek do samego wyjścia nie jest ci to potrzebne. Tera walne coś nowego...Zapomnij o oobe przed snem. Jest taka genialna metoda 4+1 Przy niej wszystko jest prostsze...Ale nie było by nić zlego w tej twej uważności kiedy by nie płynęła za nią mysl. Chodzi mi o to ze kiedy energia idzie do góry ty myślisz: "idzie do góry" Błąd Dlatego przy samym wyjściu pożądany jest stan bez żadnych zakłóceń CISZA. Przemyśl to;)
Profile CardPM
+Quote Post
BobBlunt
post 21.12.2011 - 18:54
Post #11

Znajomy Rodziny

4+1 robie codziennie więc mnie nie zaskoczyłeś :D No chyba czaje, czyli ważne żeby nie nakręcać się: "o rano wstane i będę próbował wyjść", tylko normalnie iść spać w ogóle o tym nie myśląc? Doskonale rozumiem o co ci chodzi z uważnością - medytacją, chyba zczaiłem gdzie jest różnica, dotąd liczyłem czekając, wiadomo cyfra = myśl. Czyli tak, cisza, spokój aż przyjdą wibracje oraz podczas ich trwania - uważność. Zatem mam próbować wstać jak te wibracje będą czy jak będą mnie opuszczać, czyraczej to będzie tak, że jak za czarowaną różdżką samo się zrobi i nagle będę poza?
Profile CardPM
+Quote Post
masa
post 21.12.2011 - 21:26
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7779

Kiedy pojawią sie wibracje możesz zacząć kombinować:)

Ps. Nie chciałbym wprowadzić cie w błąd. Wiec dziel me słowa na pół.

Dobrze jest się nakręcać ale przy próbuje zostawiasz wszystko....

Afirmacjie, odliczanie to dobra rzecz jakby zmienik , dla potoku myśli jeden stały schemat a nie sen
Profile CardPM
+Quote Post
nikt.kto.by.byl.kims
post 30.12.2011 - 21:23
Post #13

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 5677

Jeśli chodzi o przedłużenie wibracji, proponuję abyś wtedy puścił falę ze swojego mózgu wzdłuż ciała, aż do samych stóp a następnie żebyś tą falą powrócił do mózgu i puścił kolejną falę. I tak ile się da, za każdym razem wzmacniając wibracje i zwiększając amplitudę fali tak żeby ciało bujało się jeszcze mocniej. Gdzieś o tym czytałem, gdzie - nie jestem w stanie powiedzieć.
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 31.12.2011 - 00:53
Post #14

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

jak już masz te fale to praktycznie śpisz , ja za 2 lub 3 normalnie wychodze

ja to nazywam oczyszczeniem, fajna sprawa nawet jak się nie wychodzi

No i wtedy chęć wyjścia , skieruj uwage na zewnątrz dopiero wychodź przeciwnym razie poruszysz cześcią ciała i się obudzisz i nigdy nie otwieraj oczu
Profile CardPM
+Quote Post
BobBlunt
post 12.01.2012 - 16:39
Post #15

Znajomy Rodziny

Trenuję i trenuję narazie bez efektów. Chciałbym abyście mnie naprowadzili. Przez ostatnie 2 noce miałem już to uczucie, że ciało całkowicie śpi. Wczoraj sprawdziłem to tak (nie specjalnie), że połknąłem ślinę i mało się nie udusiłem, doszło do mnie, że przełyk już spał. Dzisiaj to samo, tym razem już wiedziałem, że ciało śpi. Nie wiem czy to mi się zdawało, ale jakby moja świadomość była bardziej żywa niż przed próbą (nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi). No niestety nic się nie stało. Miałem to uczucie, że ta energia czy cóś wchodzi, czy raczej rozchodzi się po ciele zaczynając od stóp. Możecie mnie nakierować gdzie mniej więcej jestem?
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic