Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Widzenie Zdalne, inaczej ESP ponad naszymi zmysłami
zankel
post 12.01.2012 - 15:08
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8691

Witam.

Jasnowidzem nie jestem choć inni mogą mnie za takiego uważać. Mam 15 lat taaak wiem zmiany hormonalne rozwój charakteru itp.
Co ja chce wam powiedzieć. Możecie w to wierzyć albo nie. To Ty wybierasz czy to jest prawda albo i nie. Ty jesteś twórcą. Jesteście Bogiem. Jednością i jak kto tam dalej zwie.

Widzenie zdalne polega na tym że możesz widzieć przedmioty,ludzi itd. Mechanizm w tej rzeczy jest po prostu widzieć poza granicami twojego narządu wzroku. Jest coś takiego 3-cie oko. Jest to brama Mentalna ogólnie. Czasem astralna. Ogólnie. Widzisz poza twoimi oczyma, w jakimś miejscu [podobnie jak kamera szpiegowska] czy jakoś tam się nazywa ^^. Od 9 lat robiłem to nieświadomie. Widziałem wszystko nie zawsze zamykając oczy np. oddal lasu odemnie ok. 14 kilometrów. Miło jest mieć taką umiejętność przydatna. Być może to jest forma pewnego jasnowidzenia. Ja mam troche mniej ograniczony zasięg. Moim zdaniem jasnowidz Widzi barwami i odczuciami oraz uczuciami jego duszy. Potrafi rozpoznać w jakim jest stanie emocjonalnym itp. Tak, też umiem zobaczyć aurę ale tego nie rozwijałem.

ćwiczenia są proste. Zakrywasz oczy czymś lub je po prostu zamykasz. ja najczęściej ŚWIADOMIE [ bo nieświadomie nie muszę zamykać oczu] Zakrywałem się ramieniem prawej ręki i na oczy. Tak były refleksje świetlne np. Barwne linie czasem obrazy. Myślałem że to są hipnagogi ale to jest po prostu objaw przechodzenia do 4 gęstości tak jak patrzysz na niebo i widzisz szare obwodowe kółeczka o rozmaże 1mm ******ące coraz szybko. Nie o tym mowa bo i tak dzisiaj umieram a testamentu nie piszę.

Ćwiczenie 1.
I'm)
Jak wcześniej najprostszym dla mnie sposobem było zakrycie oczu od ramienia do łokcia. tak jak byś się opalał tylko nie chciałbyś słońca na oczy.
G)

dla początkującego jest za pierwszym razem w ułamku sekundy otworzyć oczy[ oczywiście ramie odsunąć] a następnie zamknąć.

O)

teraz przypomnij sobie ten obraz. co kilka sekund będzie się ten obraz bardziej przyciemniał. Utrwal ten obraz np na Nieporuszającym się przedmiocie. Następnie wyobraź sobie miejsce gdzie chcesz przebywać. Przypomnij sobie ten przedmiot. Stwórz sobie Ciało mentalne. Jakby twój sobowtór. drugie "ja". Dzięki temu ciału Patrz jego oczyma w danym miejscu. Inaczej wizualizuj siebie.

D).

Teraz w tym pokoju/miejscu za pomocą obrazu spróbuj zobaczyć tak jakbyś stał w innym miejscu. Patrz na przedmiot. potem rozglądaj się wokół. [ Oczy Ciała fizycznego mają być zamknięte choć nie muszą ]. i oto proszę. w zasięgu twojego wzroku ciała mentalnego możesz zobaczyć coś poza twoim ciałem fizycznym.

Ćwiczenie 2.
Teraz spróbujmy zobaczyć jakąś okolice oddalonego od naszego domu. Np. ulica z podwórkiem [ to co masz poza domem]. Swym ciałem mentalnym umiesz przenikać przez ściany. To jest coś podobnego do wyobraźni. przypominając sobie jak ta ulica wyglądała bedziesz "ulepszać" nie tylko pamięć ale te widzenie zdalne. Proste. po prostu przypomnij sobie tą ulice z innej perspektywy.

Ćwiczenie 3.
Teraz jak już trochę rozumiesz ten mechanizm idź w takie miejsce gdzie dawno nie byłeś[Widoczność jest nie ograniczona] np dla mnie było to dawne mieszkanie które już inni ludzie już zamieszkiwują. Spróbuj sobie przypomnieć jeszcze raz jak patrzałeś na daną okolice wokół ciebie. Spróbuj zrobić to z innej perspektywy.
ciekawostka.
W miare ćwiczeń będziesz rozwijał swój wzrok swoimi oczami zamiast wizualizować o ciału mentalnym będziesz miał "jasno" gdy widzisz zamkniętymi oczami.

Ćwiczenie 4.
Teraz trudniej będzie kogoś zobaczyć co dana osoba robi. np. twój sąsiad obok czesze włosy. Na początku będziesz miał wątpliwości czy to jest prawda. Jeśli chcesz możesz to sprawdzić. Cwiczenia prowadzą do idealności postrzegania ESP [ poza zmysłowego] Jest takie coś jak prawo wolnej woli. Jeżeli dana osoba nie chce żeby ktoś ją oglądał, nie będziesz tego widzieć.

Za dużo tego ale próbowałem wam uszczególnić moją umiejętność widzenia zdalnego [ESP]. Ale to ty wybierasz czy chcesz to uznać za prawdziwe. Jeszcze raz mówie, Jesteś stwórcą Zjednoczoną całością. Ty jesteś Bogiem. WY JESTEŚĆIE BOGIEM.!
Profile CardPM
+Quote Post
5 Stron V   1 2 3 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Zielarz Gajowy
post 12.01.2012 - 15:47
Post #2

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Czyli jak ktoś kogoś zabije to można powiedzieć, że Bóg zabił Boga?
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 12.01.2012 - 15:59
Post #3

Dusza Towarzystwa

Bóg stworzył nas by doświadczał siebie. To jest podstawowa forma odzewu Duszy jako cząstki. Ogólnie nie można zabijać ludzi ale wszystko nie jest przez przypadek.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 12.01.2012 - 16:15
Post #4

Dupa Towarzystwa

Nie możesz mi odpowiedzieć wprost? Jeżeli jestem Bogiem i ktoś jest Bogiem i kogoś bym zabił to Bóg zabił Boga?
Profile CardPM
+Quote Post
TrzyxSzesc
post 12.01.2012 - 16:50
Post #5

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 8647

Jezeli mialbys swiadomosc Boga to bys tego nie zrobil
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 12.01.2012 - 16:56
Post #6

Nr użytkownika: 3901

CYTAT(zankel @ 12.01.2012 - 15:59) *
Ogólnie nie można zabijać ludzi ale wszystko nie jest przez przypadek.

dlaczego nie można zabijać ludzi, właśnie że można i najlepszym dowodem na to jest to, że takie przypadki mają miejsce... zaraz, zaraz! Tobie chodziło o to, że to nie leży na drodze do rozwoju duchowego?... dlatego staraj się następnym razem klarowniej formułować swoje myśli ;)

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 12.01.2012 - 16:15) *
Nie możesz mi odpowiedzieć wprost? Jeżeli jestem Bogiem i ktoś jest Bogiem i kogoś bym zabił to Bóg zabił Boga?

mogę ja, mogę ja? :D no więc to by było tak: i tak i nie, zależy co rozumiesz pod pojęciem Bóg i co pod pojęciem ja... zależy też co rozumiesz przez słowo zabił, myśląc "po ludzku" - tak... myśląc szerzej - nie (bo nikogo nie zabijasz, dusza jest nieśmiertelna)
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 12.01.2012 - 17:57
Post #7

Dusza Towarzystwa

jak sie ograniczyłeś to na co narzekasz?
Szkoda ze musze znizac sie do 3. wymiaru slow.
Widzisz. Czlowiek jak slyszy ze jest bogiem to mysli raczej o wladzy o mocy. Jesli tak myslisz to zniszczysz dusze ludzka? Nie o to chodzi. Mamy z niego tak jagby "krew" z ktorej pochodzimy Od niego. Jesli chcesz latac albo chodzic po wodzie prosze bardzo ale ja powiedzial bym na to na twoim poziomie jestes zbyt glupi zeby cokolwiek o tym mowic. Spojz czy zabijajac czlowieka np swoja matke bedziesz mial pretensje do mnie czy do.siebie bo jako "bog wszech mogacy" niemozesz jej wskrzesic. Bog nie jest wszechwiedzacy ale obserwatorem swoich dzieci takimi jego jestesmy. Czy nadal bedziesz uwazal ze bog moze zabijac boga? Nierozumiejacy nie dowiedza sie dopoki nie spytaja bo Bóg jest w naszym wymiarowym jezyku wszechmogacy a wogole nie moze zrobic wszystkiego.

Jak bedziesz wierzyl w to robisz i jak mowia praktyka czyni mistrza to nie musze nic mowic dalej ale jesli chcesz moge dac kolejne lekcje

Mi zdarzyło się wyjść podczas dwóch nocy pod rząd. Przebudzilem się w nocy około 3-4 (była pełnia księżyca) popatrzyłem chwilę w księżyć, zamknąłem oczy i wyrazilem chęć wyjścia i po prostu wyszedlem. Tak po prostu, jakbym wychodził od lat...drugiej nocy, kiedy dalej trwała pełnia dokładnie to samo. Pomyślalem...kurwa, ale to proste....po dwoch misiącach od tamtej pory myślę....kurwa to nie takie proste. Miałem w międzyczasie przygody ze snami oobe, ale to już nie były świadome wyjścia. Piszę bo chyba w innym temacie pytałeś Deimond jakim cudem mi to wychodzi. Ano w sumie nie wychodzi póki co:) Po przebudzeniu jestem za ciężki. Od razu wiem, że dupa będzie i samo to nastawienie już pozwala mi zwyczajnie usnąć i spać dalej. Zmęczenie chyba.

Spam jest zajebisty...takie posty to czarne kruki. Ja bym wyjebał resztę i zostawił tylko spam właśnie. Dziękuję przy okazji moderatorom, że opadły im ręce.

Zankel Ty napisaleś niedawno, że mógłbyś mowić tajemniczym językiem to jeśli możesz mów takim bo wtedy może będziesz bardziej zrozumiały.

Heh Deimond...najlepiej wstać, odlać się, dojść do siebie i dopiero wrocić do łóżka, Moja żonka obok trochę nie lubi tego bo ma płytki sen i ją budzę. Bez tego rozbudzenia ciężko. Staram się w łóżku rozbudzić i próbuję kilka razy w tygodniu, ale kiepsko póki co. Teraz jestem na etapie wprowadzania się w wibrację. Fajnie by było poznać ten mechanizm.

Alan ma racje. Jakbyśmy mieli gadać o zdalnym widzeniu to byśmy nie gadali bo temat już na wstępie został wyczerpany...podglądanie sąsiadek:)
Profile CardPM
+Quote Post
mruku
post 12.01.2012 - 21:50
Post #8

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8010

dobrze młody....15 lat...i zielarz poczuł wiatr......no ale trafiła kosa na kamień. Przed moim mentalnym wzrokiem pojawiła się sytuacja "szczekających psów uciekających, po tupnięciu do budy" ...hehe....i to mi się podoba
Skoro wszyscy porozstawiani po kątach....to moze bedzie spokój :)

ok...zenkel, mam pytanie dotyczyące "prawa wolnej woli"....piszesz, że jeżeli ktoś nie chce, żeby tego kogoś oglądać, to nic nie zobaczymy. No ale pytanie mam takie...nie każdy z nas ma teraz w głowie, w świadomości zastrzeżenie "nie chce być oglądany/ogladana"...gdyż nie każdy jest uświadomiony, że jest/może być podglądany...wiec jak to z tym jest?
przykład. koleżanka się myje w łazience...hehe (panowie rozwój rozwojem...ale....)
no i przecież...ona napewno sobie nie myśli...o kurde...napewno jakiś napaleniec ćwiczący ESP, coś kombinuje....zrobie se bariere na poziomie mentalnym....czy jakimś tam i przeszkodze mu.
Jak to wyglada?
Podglądałes kogoś? przyznaj sie? :)
Do czego wykorzystujesz ESP ?
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 12.01.2012 - 21:55
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

Masz u mnie plusa zankel bo temat od jakiś dwóch tygodni chodzi mi po głowie - odnośnie ćwiczeń nad wizualizacją . Fajnie trafiłeś i opisałeś. A wiek nie gra roli :)

Ja staram się ćwiczyć z otwartymi oczami - próbując sobie przypomnieć coś - albo zwizualizować wygląd - ten obraz jakby się tworzy z myśli i jest mniej więcej ulokowany ponad linią oczu - fajna sprawa. Nie jest wyraźny co prawda - taki bardziej przezroczysty . Może stad właśnie się wzieło pojęcie 3 oka. Chyba muszę więcej potrenować - a twój tekst ma cenne wskazówki. W każdym bądź razie sny wydaja się wyraźniejsze po takich treningach.
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 12.01.2012 - 22:41
Post #10

Dusza Towarzystwa

Wiec moj swiatopoglad juz miej wiecej znasz. Ale oczywiscie ty wybierasz co jest prawda dla ciebie. Ja tylko mowie to co dla mnie jest rzeczywiste.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 12.01.2012 - 22:46
Post #11

Dusza Towarzystwa

No więc zgódźmy się co do jednego - poza istnieje coś więcej - a co kto odczuwa i wyciąga z tego niech pozostawi sobie - no chyba że ma taki cel aby przekazać coś reszcie i czuje do tego powołanie.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 12.01.2012 - 22:53
Post #12

Dupa Towarzystwa

poza istniej coś więcej niż tutaj, tak?
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 12.01.2012 - 23:00
Post #13

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 12.01.2012 - 22:53) *
poza istniej coś więcej niż tutaj, tak?

NApisałem że istnieje coś więcej - miałem na myśli więcej niż nic . Zielu - po co jesteś na tym forum - jak w to nie wierzysz to po kiego grzyba się w to bawisz i jakim cudem Ci to wychodzi ?

CYTAT(Alan66 @ 12.01.2012 - 23:03) *
skąd tyle złości ?
sam napisałeś " jest temat" i albo wyciagasz coś z niego , albo oddajesz bądz zapominasz
dla czego nie zastosowałeś swojej metody tutaj ? mogłeś zapomnieć ale sam wybrałes inaczej :)
przeczytrzyleś sam siebie :)

Alan - temat był o widzeniu zdalnym - a weź sobie policz ile postów jest w tym temacie na temat widzenia zdalnego a ile filozofii ???? W każdym jest miejsce na duchowość - ale jak dyskutujemy na dany temat to nie przeginaj go w danej chwili na to co Cię interesuje - rozumiesz ? Bo do żadnych wniosków nie da się dojść e takim przypadku . To tak jakbyś wszedł na lekcję języka polskiego i zaczął mówić o np. akceleratorze małych cząsteczek. - Co to ma kutwa wspólnego ze sobą .
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 12.01.2012 - 23:16
Post #14

Dupa Towarzystwa

Na tym forum jestem dla draki Deimond. Całymi dniami siedze z dzieciakiem w domu to skrobie posty i tyle. W co nie wierze? W oobe? Oobe to fakt. Kilka razy świadomie wyszedłem i czuję niedosyt, ale nie mam jakiegoś wielkiego parcia, aby tam bywać. Ciekawi mnie to, owszem, ale równie i przede wszystkim ciekawi mnie życie tu na ziemi. Inna sprawa, że trochę warunki do wyjść mam niesprzyjające a jak wiesz komfort jest ważny podczas koncentracji i jak Ci kot wskoczy na brzuch to wyjdziesz z siebie, ale w tym innym sensie:) Jak jesteś zmęczony to też niezbyt itd. Pojawił się tu Bóg zankel to może udzieli Ci kilka cennych rad.

Deimond ja odkąd pamiętam to nigdy na tym forum nie pisalem na temat. Często nawet nie czytam tematów tylko nawiązuję do ostatniego postu. Taki jestem i takiego mnie kochajcie albo precz:)
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 12.01.2012 - 23:27
Post #15

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 12.01.2012 - 23:16) *
Na tym forum jestem dla draki Deimond. Całymi dniami siedze z dzieciakiem w domu to skrobie posty i tyle. W co nie wierze? W oobe? Oobe to fakt. Kilka razy świadomie wyszedłem i czuję niedosyt, ale nie mam jakiegoś wielkiego parcia, aby tam bywać. Ciekawi mnie to, owszem, ale równie i przede wszystkim ciekawi mnie życie tu na ziemi. Inna sprawa, że trochę warunki do wyjść mam niesprzyjające a jak wiesz komfort jest ważny podczas koncentracji i jak Ci kot wskoczy na brzuch to wyjdziesz z siebie, ale w tym innym sensie:) Jak jesteś zmęczony to też niezbyt itd. Pojawił się tu Bóg zankel to może udzieli Ci kilka cennych rad.

Deimond ja odkąd pamiętam to nigdy na tym forum nie pisalem na temat. Często nawet nie czytam tematów tylko nawiązuję do ostatniego postu. Taki jestem i takiego mnie kochajcie albo precz:)

Wiem Zielu o czym mówisz - ale nawet zasypiając przy żonie możesz mieć oobe - a życie doczesne równie bardzo mnie interesuje - a tym bardziej przez perspektywę że poza jest :)
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 13.01.2012 - 06:32
Post #16

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Piszcie na temat.Zankel i Alan jak nie macie nic więcej do powiedzenia po co prowokujecie.Nie ma się czym podniecać i wytykać sobie nawzajem.Posty z kłótniami i ze zbędnym dywagowaniem będę usuwał.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 13.01.2012 - 08:53
Post #17

Dupa Towarzystwa

Dokladnie. Na temat piszcie bo mnie krew zalewa jak czytam te spamy. Ehhh...dzięki twist bo ja już sil nie miałem.

Zatem tak. Czy ten temat nie jest pochodny?

http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=5290

Przypomniał mi się tam braciakmatrix...to był gość. Brakuje mi tej jego wyrozumiałości.
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 13.01.2012 - 15:42
Post #18

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Ostatni raz zwracam uwagę żeby pisać na temat następne będą ostrzeżenia.
Profile CardPM
+Quote Post
Katha
post 13.01.2012 - 22:30
Post #19

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8692

CYTAT(zankel @ 12.01.2012 - 15:08) *
Ty jesteś Bogiem. WY JESTEŚĆIE BOGIEM.!

Pomyłeczka merytoryczna. powinno być: "Ty jesteś w Bogu. Wy jesteście w Bogu"

Nikt z nas nie jest Bogiem. Jesteśmy zaledwie jego atomowymi cząstkami. Możemy posiąść Jego cząstkowe moce, wiedzę oraz cokolwiek zapragnienimy, ale niestety ... błędna interpretacja Jedności.

Co do wiedzenia zdalnego, to fantastyczna rzecz i rzeczywiście istnieje takie zjawisko. Niestety nie posiadam takiej zdolności i posiadać nie zamierzam. Mam inną misję do spełnienia. :)
Profile CardPM
+Quote Post
Alan66
post 13.01.2012 - 22:56
Post #20

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 8653

CYTAT(Katha @ 13.01.2012 - 22:30) *

Nikt z nas nie jest Bogiem. Jesteśmy zaledwie jego atomowymi cząstkami. Możemy posiąść Jego cząstkowe moce, wiedzę oraz cokolwiek zapragnienimy, ale niestety ... błędna interpretacja Jedności.

Co do wiedzenia zdalnego, to fantastyczna rzecz i rzeczywiście istnieje takie zjawisko. Niestety nie posiadam takiej zdolności i posiadać nie zamierzam. Mam inną misję do spełnienia. :)

:) bardzo podobne mam odczucia , jeden posiada taką umiejętność a drugiemu jest nie potrzebna
nasza wieczność jest tylko odcinkiem na nieskończoności Boga
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 13.01.2012 - 23:31
Post #21

Nr użytkownika: 3901

Alan napisał:
:) bardzo podobne mam odczucia , jeden posiada taką umiejętność a drugiemu jest nie potrzebna

dokładnie

Katha napisała:

Uważam, że zankel dobrze napisał. Jedynie błędna była Twoja interpretacja znaczenia ja/ty/wy...
Jedność to jedność, znaczy że dwie rzeczy są tą samą - zbiór A = zbiór B, a nie że zbiór A zawiera się w zbiorze B... kiedy się tego doświadczy, nie ma wątpliwości, że każdy człowiek JEST BOGIEM, a także on jest w Bogu i Bóg jest w nim (zbiór A zawiera się w B i B zawiera się w A wtedy i tylko wtedy gdy A = B) ;3

Alan napisał:
nasza wieczność jest tylko odcinkiem na nieskończoności Boga

A ja sądzę, że nasza wieczność jest taka sama jak wieczność Boga, bo jesteśmy jednym...
ludzie, zamiast wywyższać Boga względem siebie czy też uniżać siebie względem Boga - wywyższajcie Boga i wywyższajcie siebie do Boga! odkryjcie wreszcie prawdę, że jesteśmy jednym... i Bóg jest zajebisty i my jesteśmy zajebiści, bo my to Bóg, a Bóg to my (jeśli chodzi o kwestię rozumową, nie doświadczalną, sprawę zrozumieć ułatwia kolejność rozumowania: najpierw, że Bóg jest nami, a potem z tego wynika, że my jesteśmy Bogiem ;3)

Twistoid napisał:
Ostatni raz zwracam uwagę żeby pisać na temat następne będą ostrzeżenia.

Przepraszam twistoid za offtop :/

Zapytam też trochę na temat zankel, ile uważasz czasu trzeba poświęcić na te ćwiczenia aby rozwinąć wydajnie tą umiejętność i czy same ćwiczenia wystarczą, czy trzeba do tego jakiejś konkretnej świadomości - ciekawi mnie to.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
5 Stron V   1 2 3 > » 
Start new topic