Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Dziwne Dźwięki Pojawiające Się Na Całym świecie
lordini
post 28.01.2012 - 18:26
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7915

http://www.nautilus.org.pl/index.php?p=artykul&id=2494

Co o tym myślicie ;)
Profile CardPM
+Quote Post
6 Stron V   1 2 3 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Mano
post 29.01.2012 - 12:01
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2921

ufole
http://www.youtube.com/watch?v=w1hURW6Vxqs
jednym slowem masakra bo w crysisie kosmici tez mieli takie dzwieki i w filmach jak sa kosmici to takie dzwieki tez sie pojawiaja.
Majowie sie moze faktycznie nie mylili, pozostaje nam tylko czekac.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 29.01.2012 - 12:40
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

CYTAT(Mano @ 29.01.2012 - 12:01) *
ufole
http://www.youtube.com/watch?v=w1hURW6Vxqs
jednym slowem masakra bo w crysisie kosmici tez mieli takie dzwieki i w filmach jak sa kosmici to takie dzwieki tez sie pojawiaja.
Majowie sie moze faktycznie nie mylili, pozostaje nam tylko czekac.

A mnie się wydaje że to wszystko są podróbki - czemu ? Dźwięk z kamery monofoniczny a trąba leci w stereo :P
I to nawet chyba są te dźwięki z filmu - fatwo je podłożyć.

Pozatym wyobrażacie sobie lepszą reklamę jakiegoś filmu niż puścić ploty po youtubie?
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 29.01.2012 - 17:00
Post #4

Nr użytkownika: 3901

całkiem możliwe, że niektóre to są podróby, ale nie we wszystkich filmikach można zaobserwować rozwarstwienie ścieżek dźwiękowych... niektórzy ludzie ze strachu przed nieznanym czasami śmieją się z tego i ironizują, bo w ten sposób oszukują własną podświadomość, że to im nie grozi, i stąd mamy różnej treści fake'owe filmiki nakręcające sprawę, gdyż jej sprawcy w ten sposób nabierają wiary, że reszta filmików też jest skutkiem takiego samego fałszerstwa... ale to nie znaczy, że wszystkie informacje są sfałszowane... więc zamiast się bać i siać dezinformacje i snuć teorie, które choć tak samo trudne do zweryfikowania, przynajmniej poprawiają nam samopoczucie, proponuję zastanowić się nad sensownym wytłumaczeniem tego zjawiska...
przechodząc do sedna, przedstawię swoją jego interpretację: tak więc sądzę, że nie są to dźwięki dochodzące spod ziemi... płyty tektoniczne zdaje się leżą dosyć głęboko pod stertą piachu i w miarę sypkiej ziemi (w sensie nie skały)... ich dźwięki są częściowo tłumione przez te osady, a w dodatku przesuwanie się płyt tektonicznych następuje bardzo powoli, co skutkuje też bardzo niskimi częstotliwościami fal dźwięków, które nie są słyszalne dla ucha ludzkiego... gdyby jednak zdarzyło się tak, że przesunięcia te lub skoki płyt tektonicznych były na tyle szybkie, żeby wydać takie wysokie dźwięki, abyśmy mogli je usłyszeć, z pewnością poczulibyśmy to w postaci trzęsienia ziemi, a tu takie nie występuje...
możliwe jest wyjaśnienie, że to broń dźwiękowa lub inne rządowe programy, itp. np broń HAARP, albo że niby Rosjanie mieliby wysyłać w świat dźwięki, które w określony sposób wpływałyby na ludzi, np. poprzez to:

jednak mimo możliwości takiego wyjaśnienia, mam inne, wg. mnie sensowniejsze... ale zanim napiszę jakie, proszę posłuchajcie dźwięków wydawanych przez prąd o dużym napięciu:

i macie swoje dźwięki :)
uważam, że przyczyną tego, że w naszej atmosferze słychać tego typu dźwięki jest to, że nasza planeta zmienia swoje położenie we wszechświecie, a co za tym idzie, wkracza w teren o innej wypadkowej potencjału elektrycznego... nasza Ziemia, jak i cały układ słoneczny zmieniają swój potencjał kochani, a co za tym idzie będziemy obserwowali różnice potencjałów przez cały proces tzw. relaksacji, czyli do momentu, aż potencjały wyrównają się... sądzę, że proces dopiero się zaczyna, a w najbliższym czasie będziemy słyszeć tego więcej, a być może nawet zobaczymy wiele wyładowań elektrycznych, jednak wszystko nie powinno trwać zbyt długo...
awakening is coming ;>

ps: i tak na poprawę humoru:

:P ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 29.01.2012 - 17:14
Post #5

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Szerlok Holms:) Drugi filmik od góry bombastyczny. Jak byśmy mieli takie uszy to byśmy słyszeli takie dźwięki, że ho, ho, ho...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm..._Chiroptera.jpg
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 29.01.2012 - 20:17
Post #6

Dusza Towarzystwa

Kurczę - trochę mi się nie chce - ale z programem do edycji audio i analizatorem widma FFT wraz z korelacją kanałów stereo można by sprawdzić które z tych filmików to podróby.
Profile CardPM
+Quote Post
michal155
post 29.01.2012 - 22:08
Post #7

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8600

CYTAT(Deimond @ 29.01.2012 - 20:17) *
Kurczę - trochę mi się nie chce - ale z programem do edycji audio i analizatorem widma FFT wraz z korelacją kanałów stereo można by sprawdzić które z tych filmików to podróby.

Jak byś dał radę stwierdzić autentyczność w 100% ja bym był bardzo wdzięczny i inni również starsznie ineteresuje mnie ten temat....:)
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 29.01.2012 - 22:36
Post #8

CYTAT(Deimond @ 29.01.2012 - 12:40) *
A mnie się wydaje że to wszystko są podróbki - czemu ? Dźwięk z kamery monofoniczny a trąba leci w stereo :P

skąd dowiedziałeś się, że w stereo? bo jak ja na ucho sprawdziłem, to oddzielnie w lewym jak i w prawym głośniku słychać praktycznie to samo...

CYTAT(Deimond @ 29.01.2012 - 20:17) *

nie bardzo... po pierwsze nie korelacją kanałów, tylko jeśli już, z możliwością znalezienia funkcji korelacji, po drugie nie korelacji, tylko autokorelacji, a po trzecie nie szukamy funkcji autokorelacji tylko współczynnika autokorelacji... poza tym cała zabawa niepotrzebna, bo skoro plik ma dwa kanały dźwiękowe, to z tego co mówiłeś, że zwykłe kamerki nagrywają dźwięk na jednym kanale, to od razu wiadomo, że to podróba (z drugiej strony podróba też może mieć jeden kanał)... gdyby nagranie miało jeden kanał, to nie byłoby dwóch sygnałów do zbadania...
:P

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 29.01.2012 - 20:28) *
Szkoda. Fajnie by było wiedzieć, które to podróby i zgłosić ich do acta.

ACTA w swoich założeniach nie blokuje dezinformacji, ale łamanie praw autorskich, a fake'owe filmiki są własnością ich twórców, więc acta nie odbiera im prawa zamieszczać ich w necie... ehh, widać w internecie za darmo będziemy mieli jedynie sam spam :P :/
Profile CardPM
+Quote Post
Mano
post 29.01.2012 - 23:12
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2921

dokladnie, wg mnie takie cos to tylko przykrywka z tymi danymi autorskimi. Za duzo sie naczytalem o teoriach spiskowych, za duzo wiem o chemtrails i ogolnie w tym roku sie cos wydarzy, ale nie wiem co.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 29.01.2012 - 23:21
Post #10

Dusza Towarzystwa

chodzi o badanie zależności fazowych między kanałami stereo - tzn. mikrofon stereo jest zbudowany z dwóch mikrofonów oddalonych od siebie o niewielką odległość - jeśli różnice częstotliwości danej fazowe tła są różne od różnicy faz dla tej samej częstotliwości trąby to mamy do czynienia z podróbką - ale jak pisałem nie chce mi się tego sprawdzać - może w tygodniu jak mi się będzie nudziło . Chwilowo na ucho stwierdzam że to podróba - dźwięk mono - a echo się niesie tak szeroko że masakra.

Ja tam się bynajmniej nie wkręcam co nie znaczy że to nie może być prawdziwe.
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 30.01.2012 - 10:57
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8691

teorie spiskowe maja zamiar zachecic ludzi do zrozumienia jak nalezy pojmowac wszechswiat. W prawej kazdej(roz)sprawce sa argumenty i kontrargumenty.

Nie poznalbys 1. Strone medalu gdybys niepoznal drugiej strony medalu
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 30.01.2012 - 11:27
Post #12

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 29.01.2012 - 22:49) *
A skąd wiesz jakie są nieoficjalne założenia acta?:)

nie wiem : )

CYTAT(Mano @ 29.01.2012 - 23:12) *
dokladnie, wg mnie takie cos to tylko przykrywka z tymi danymi autorskimi. Za duzo sie naczytalem o teoriach spiskowych, za duzo wiem o chemtrails i ogolnie w tym roku sie cos wydarzy, ale nie wiem co.

zgadzam się... sądzę, że w ACTA nie chodzi o pilnowanie praw autorskich tylko o inwigilację społeczeństwa i ograniczenie wolności słowa, a także o ułatwioną indoktrynację i manipulację informacją... taki ucisk może doprowadzić albo do totalnego upadku społeczeństwa jak w filmach science fiction takich jak: V jak Vendetta, czy Equilibrium, albo doprowadzić do nieskutecznego buntu i do wojny :/... lub skutecznego buntu i pokoju :) okaże się...

CYTAT(Deimond @ 29.01.2012 - 23:21) *
chodzi o badanie zależności fazowych między kanałami stereo - tzn. mikrofon stereo jest zbudowany z dwóch mikrofonów oddalonych od siebie o niewielką odległość - jeśli różnice częstotliwości danej fazowe tła są różne od różnicy faz dla tej samej częstotliwości trąby to mamy do czynienia z podróbką - ale jak pisałem nie chce mi się tego sprawdzać - może w tygodniu jak mi się będzie nudziło . Chwilowo na ucho stwierdzam że to podróba - dźwięk mono - a echo się niesie tak szeroko że masakra.

Ja tam się bynajmniej nie wkręcam co nie znaczy że to nie może być prawdziwe.

racja, poza tym, że echo też może być zarejestrowane w kanale mono...
a ja jestem ciekawy, co z tych dźwięków wyniknie :]
Profile CardPM
+Quote Post
Kiwi
post 30.01.2012 - 13:19
Post #13

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8561

Pavveł, powiedz mi w jaki sposób Ziemia ma zmieniać swój potencjał? W ogóle wiesz co to jest potencjał i co znaczy jeśli się zmienia?

Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 30.01.2012 - 16:25
Post #14

Dupa Towarzystwa

Może to zapowiedź tego, ale nie wiem czy to o czym myśli i pisze Paweł może do tego doprowadzić:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Przebiegunowanie_Ziemi
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 30.01.2012 - 17:27
Post #15

o kurde, Zielarz... to całkiem możliwe, nie pomyślałem o tym wcześniej:
"skały zawierające minerały ferromagnetyczne w czasie stygnięcia w momencie spadku temperatury poniżej temperatury Curie przyjmują kierunek namagnesowania zgodny z ziemskim polem magnetycznym."
Jeśli pole magnetyczne Ziemi ulega przebiegunowaniu, to może być to...
ale wcześniej miałem co innego na myśli... nasz układ słoneczny, a Ziemia wraz z nim, porusza się w kosmosie, to oczywiste... i po prostu teraz nasz układ słoneczny prawdopodobnie wchodzi w obszar, który jest inaczej naładowany elektrycznie, być może też innymi rodzajami energii... a na skutek tego, że niesiemy potencjał ze starego położenia, zmianie na nowy będą towarzyszyć skutki różnicy potencjałów, czyli wydalanie energii np. poprzez wyładowania elektryczne, do czasu, aż potencjały osiągną minimalny stan energii, czyli wyrównają się, albo inaczej - do czasu, kiedy oba potencjały przyjmą wartość wypadkowej obu kolidujących ze sobą potencjałów, czyli kiedy dojdą do stanu równowagi... :p
Kiwi, chodzi mi o potencjał taki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Potencja%C5%82 ewentualnie jeśli chodzi o elektryczność, taki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Potencja%C5%82_elektryczny
A co znaczy, jeśli potencjał się zmienia? - pytasz o przyczynę czy o skutek zmiany potencjału, czy o samo zjawisko?
Profile CardPM
+Quote Post
Kiwi
post 31.01.2012 - 19:30
Post #16

Znajomy Rodziny

Aby zmienił się potencjał musi się zmienić i łądunek, widziałeś, żeby z Ziemi uciekały jakieś duże ładunki albo przybywały?
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 31.01.2012 - 19:55
Post #17

Dupa Towarzystwa

Jaki czas temu odkryto w bardzo wysokich partiach chmur podczas wyładowań atmosferycznych antymaterię czyli ucieka całkiem sporo energii. Każdy wybuch na słońcu i fala energii lecącą w kierunki ziemi niesie potężną ilość ładunku. Pewnie jest więcej podobnych przykładów.
Profile CardPM
+Quote Post
diaboliq
post 31.01.2012 - 20:26
Post #18

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8668

Przyznaje interesujące zjawisko, na początku nie wierzyłem byłem pewny że to 'fejk' jednak teraz widzę że coś w tym jest!
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 01.02.2012 - 01:11
Post #19

CYTAT(Kiwi @ 31.01.2012 - 19:30) *
Aby zmienił się potencjał musi się zmienić i ładunek, widziałeś, żeby z Ziemi uciekały jakieś duże ładunki albo przybywały?

Np. pioruny. A gdy takie ładunki poruszają się wolniej, albo są słabiej skondensowane, to ich raczej nie widać i nie słychać. No a ostatnio ponoć słychać :]
Profile CardPM
+Quote Post
Kiwi
post 01.02.2012 - 17:48
Post #20

Znajomy Rodziny

Ziemia ma swój ładunek jako "całość". Ładunki w piorunach itp. są ziemskie, żeby potencjał się zmieniał to z zewnątrz jakieś ładunki musiałyby przybywać, albo Ziemia musiałaby oddawać jakoś ładunek w kosmos.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 01.02.2012 - 18:25
Post #21

Dupa Towarzystwa

Chyba się mylisz. Ziemia nie ma stałego ładunku w każdej chwili bo to co się dzieje w momencie przejścia dnia w noc i odwrotnie to wielkie przesilenia magnetyczne, ale nie jestem naukowcem zatem nie będę tutaj się rozpisywał, ale polecam o megalitach poczytać i dlaczego były stawiane w miejscach mocy, miejscach takich a nie innych. Stonehenge, Wielka Piramida itp nie zostały zbudowane w przypadkowych miejscach.

Tu jest o energii ziemskiej i miejscach mocy polecam:

http://www.youtube.com/watch?v=1zbCSvPnwvw...feature=related
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
6 Stron V   1 2 3 > » 
Start new topic