Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Obe Mantra
set.h
post 23.07.2007 - 09:05
Post #1

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Podtrzymanie świadomości jest kluczowym zadaniem w drodze do OBE. Wiadomo że OBE możemy mieć wtedy gdy ciało zasypia a umysł jest świadomy. Żeby podtrzymać świadomość i nie zapaść w sen stosujemy różne techniki. Testowałem dzisiaj mantrę Darka Sugiera "JESTEM ŚWIADOMY PAMIĘTAM" prosta a efekty zdumiewające. Po prostu działa :D.
Macie inne techniki podtrzymania świadomości?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 10)
Marcin181
post 23.07.2007 - 10:14
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1152

dzisiaj nad ranem miałem pierwsze LD tylko dlatego że tego chciałem! cały czas przewijała mi sie w głowie myśl ze chce być świadomy mojego snu! OBE nawet nie próbowałem bo nie mam warunków jak na razie! dom zalali goście i śpie z bratem! wiec jak nie OBE to może LD :) no i dzisiaj nad ranem sobie polatałem! jednak nie zdążyłem wiecęj zaobserwować z mojego LD bo dzieci w domu głośno krzyczały! i był koniec :) ja myśle ze wiara w siebie że sie uda i odpowiednie zaprogramowanie świadomości jest podstawą! :)
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 23.07.2007 - 10:27
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Wielka Kropa na ręce albo litera "Ś" i po sprawie, gdy na nią spojrzysz robisz test rzeczywistości i przypominasz sobie o Świadomości tu i teraz , jest jeden problem z obserwatorami na ziemi , tzw plotkarzami
lubią oni wymyślać rózne ekscesy.
------------------edit-------------
oddech ,oddech najlepsza metoda bo to robimy nieustannie .
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 23.07.2007 - 13:18
Post #4

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

CYTAT(Ketrab @ 23.07.2007 - 11:27) *

Skupiasz się na oddechu?. Tzn liczysz, wsłuchujesz się, próbujesz go odczuwać? Robisz głębokie oddechy czy płytkie. Jeżeli głębokie to czy nie przeszkadza to w osiąganiu wibracji.
Uff ale pytań się nagle stworzyło
Profile CardPM
+Quote Post
anula
post 23.07.2007 - 13:43
Post #5

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1413

Mnie skupianie sie na oddechu trochę rozprasza. Zauwazylam to przy okazji cwiczen ktore proponuje Moen, by zsynchronizowac oddech z przeplywem energiii :/

Natomiast swiadomosc utrzymac ulatwia mi "trzymanie" punktu gdzies w okolicach czola. Czuje jak on sie przesuwa w miare poglebiania transu. Nie wiem na ile to okaze sie skuteczne w oobe, ale tak cwiczę i poki co mi to pasuje. Afirmacje tez stosuje podobnie jak Ty Set.h "Jestem świadoma. Pamietam", ale to na poczatku cwiczen.
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 23.07.2007 - 13:53
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

CYTAT(set.h @ 23.07.2007 - 14:18) *
Skupiasz się na oddechu?. Tzn liczysz, wsłuchujesz się, próbujesz go odczuwać? Robisz głębokie oddechy czy płytkie. Jeżeli głębokie to czy nie przeszkadza to w osiąganiu wibracji.
Uff ale pytań się nagle stworzyło

W pierwszej fazie relakasacji skupiam się na oddechu przez nos ,staram się niedotleniać dostatecznie organizmu , gdy już czuję się dość osłabiony robie 10 bardzo glebokich oddechów i ostro pogłębiam trans (:
Niestety skutkuję to tylko do wibracji potem oddech i wibracje zaczynają się ze sobą sprzeczać, za nic nie można tego koligować , gdy oddycham wibracje ustają, nasilają się na bezdechu
Profile CardPM
+Quote Post
anula
post 23.07.2007 - 14:07
Post #7

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1413

CYTAT
gdy oddycham wibracje ustają, nasilają się na bezdechu

o własnie, sorry ze sie wstrzelę z malutkim offtopem, :)
To samo zauwazylam, ale znowuż z drugiej strony w pewnym momencie gdy ciało juz wibruje na dosc wysokiej czestotliwosci tuż przed rozdzieleniem oddech pomaga oderwać sie od ciała. Tak mialam za pierwszym razem. Bo spontanicznie wzielam bardzo gleboki odddech i mnie wowczas wykolysalo... To ciekawe. Zauważyliscie tez to?
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 23.07.2007 - 14:12
Post #8

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Ja z reguły stosuję technikę oddechu przez nos i delikatnie uchylone usta. Pozwala mi to nie rozpraszać się przy pogłębianiu i obsewacji wibracji.
Profile CardPM
+Quote Post
nerhaa
post 26.07.2007 - 01:16
Post #9

Guests

Ja tylko dodam - jakem teoretyk - ważną rzecz związaną z programowaniem podświadomości (i to nie ja wymyśliłem, więc zażalenia do innych) - nawet wytłuszczę:D

Podświadomość nie rozumie przeczeń!

Niby bzdet, ale jak o tym nie wiedziałem, to sobie powtarzałem: 'Nie zasnę, nie zasnę, nie zasnę' i zasypiałem jak niemowlak, ponieważ podświadomość nie rozumiała tego, że ja nie chce zasnąć, to tak jakby dla niej słowo NIE nie istniało. Dlatego sugestia Darka jest genialna w swej prostocie - brak zaprzeczeń i podwójne potwierdzenie:

1. potwierdzenie faktu oczywistego: jestem świadomy

odp. podświadomości: Tak, jestem świadomy

2. potwierdzenie faktu drugiego oczywistego, który może przypadkowo zniknąć gdy nam się przyśnie:
pamiętam.

odp. podśw: tak, pamiętam (tutaj podświadomość odruchowo potwierdza po poprzednim zdaniu, rozumuje jakoś tak: Tak jestem świadomy, więc również prawdą jest, że pamiętam, zatem mam pamiętać).

Elastyczność słowa pamiętam jest niedoceniona - nie mówimy co mamy pamiętać, tylko że pamiętać mamy cokolwiek - wszystko.

Warto poczytać, zapytać w tej kwestii Adama Bytofa - speca od autohipnozy, który o afirmacjach - wróć! - o sugestiach wie duuuuużo.

PS.
Czasami pomaga mi rozkołysanie zmęczonego ciała - zna to każdy jak się kołysać zaczynamy zrelaksowani - to ja się skupiam na tym i się tak kołyszę - mi pomaga.
+Quote Post
OOOOOOO
post 07.01.2008 - 14:17
Post #10

Guests

CYTAT(set.h @ 23.07.2007 - 09:05) *
Podtrzymanie świadomości jest kluczowym zadaniem w drodze do OBE. Wiadomo że OBE możemy mieć wtedy gdy ciało zasypia a umysł jest świadomy. Żeby podtrzymać świadomość i nie zapaść w sen stosujemy różne techniki. Testowałem dzisiaj mantrę Darka Sugiera "JESTEM ŚWIADOMY PAMIĘTAM" prosta a efekty zdumiewające. Po prostu działa :D.
Macie inne techniki podtrzymania świadomości?

Inne krótkie mantry do stosowania nie tylko w poza, ale w tu i teraz służące zakotwiczeniu świadomości, tak by zminimalizować dryf umysłu, pozostać uważnym i otwartym na odbiór:

1.do przywołania obecności i skupienia:
-jestem
-obecny
-uwaga
-stop
-wróć
- … (w miejsce kropek wstaw swoje nazwisko lub imię)
-itp.

2. do ukierunkowania myśli i odczuć:
-zapamiętuję
-rejestruję
-przechowuję
-obserwuję
-itp.

3.złożone:
-jestem obecny rejestruję!
-TAK, odbieram!
-gotów na wszystko!
-itp.

4. ostatnio stosowana przeze mnie:

ŚWIATŁO na mnie !!!

OOOOOOO

http://www.obemaniak.pl
+Quote Post
Drag0n
post 07.01.2008 - 19:02
Post #11

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

CYTAT(Ketrab @ 23.07.2007 - 10:27) *

Dokładnie, ja też stosuje tą metode. Jest bardzo dobra
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic