Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Próba, trochę sceptyzmu
Gligamesz
post 23.02.2012 - 23:52
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 8737

Czytam sobie Waszę wypowiedzi na tym forum i nie mogę wyjść z podziwu. Nauka, która posunęła się tak daleko nie może zaakcpetować zjawiska OOBE, które, jak widać, jest czymś naturalnym i dostpnym dla każdego. Oczywiście to sarkazm.
Czy jest wśród Was ktoś, kto potrafiłby udowodnić mi, że OOBE to prawdziwe zjawisko? Znajdzie się jakiś śmiałek?
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Deimond
post 24.02.2012 - 00:07
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

CYTAT(Gligamesz @ 23.02.2012 - 23:52) *
Czytam sobie Waszę wypowiedzi na tym forum i nie mogę wyjść z podziwu. Nauka, która posunęła się tak daleko nie może zaakcpetować zjawiska OOBE, które, jak widać, jest czymś naturalnym i dostpnym dla każdego. Oczywiście to sarkazm.
Czy jest wśród Was ktoś, kto potrafiłby udowodnić mi, że OOBE to prawdziwe zjawisko? Znajdzie się jakiś śmiałek?

Proszę - takie oto zjawisko ostatnio :
Zastanawiam się czy zjawisko oobe nie jest wytworem wyobraźni nad ranem leżąc z partnerką w łóżku.
CZy to nie sen - reakcje mózgu.
Nagle Partnerka wydaje przez sen odgłosy jakby była przestraszona i chciała się obudzić.
Budzę i pytam co jej się przyśniło .
Pada odpowiedź - że miała pierwszy raz wibracje o których mówiłem - i paraliż senny.
kołysała sie jak na huśtawce i wie że mogła opuścić ciało ale się bała.
Nigdy tego nie doświadzczyła - a opisy jakie mi podała zgadzają się z mnóstwem innych i moim opisem wibracji i paraliżu.
Jej się wydawało że całe ciało jej drżało - ja też to odczuwam fizycznie. Lecz fizycznych reakcji ciała nie ma nawet przy 100% świadoości.
Wyjaśnij mi to naukowo kolego ? Telepatia - chyba była już wyjaśniana naukowo czyż nie ?

A poza tym jaki masz cel w pisaniu podobnych postów na tym forum ? Jakby znalazł się ktos taki to nie było by potrzebne forum a oobe było by powszechnie akceptowalną funkcjonalnością nie sądzisz?

Ach zapomniałem - "nasze" wypowiedzi są niczym przy Twojej;)
Profile CardPM
+Quote Post
Zyga
post 24.02.2012 - 00:38
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8367

Jak myślisz, wszyscy wyssali sobie OBE z palca?
Profile CardPM
+Quote Post
EverDream
post 24.02.2012 - 00:43
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8011

OBE nie jest już niczym paranormalnym. Jest to stan jak najbardziej naturalny. Ciało fizyczne+dusza+odpowiednie warunki+predyspozycje=OBE. Chcesz mieć niepodważalny dowód? Nie ma sprawy! Sam tego doświadcz.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 24.02.2012 - 02:40
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

właśnie tak sobie pomyślałem - wiesz co ? Skupiłem się właśnie na tym co ostatnio odczuwam i wiesz co nas wszystkich tu różni od innych sekt itp. i wysnawców. ? Nikt tu Ci nie będzie nic chciał udawadniać - i w zasadzie ja też nie - i nie dla tego że nie mam dowodów - fizycznych - bo nie mam. Tylko dla tego że wcale mi nie zależy żeby Ci to udowodnić - po prostu musisz sam zobaczyć . Jak nie chcesz to nie - nikt tu się nie zmartwi ani nie będzie rozpaczał nad zgubiona owieczką - wiesz czemu - bo i tak tego doświadczasz tylko bez świadomości - - a jak kipniesz to i tak doświadczysz - więc po co Cię przekonywać - bo ja nie widzę sensu :D I to jest w tym wszystkim najlepsze :) że nikogo do niczego nie trzeba przekonywać :)
Profile CardPM
+Quote Post
danEG
post 24.02.2012 - 03:24
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 6797

oobe jest logiczne, co innego potrafić to wykazać :)
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 24.02.2012 - 04:33
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

Mam dowody:

(IMG:http://www.webalice.it/cipidoc/oobe.jpg)

(IMG:http://3.bp.blogspot.com/-9ff89wB__pc/TaY5Z4iDUYI/AAAAAAAAFBI/P1FwUbI06D0/s1600/oobe2.jpg)

(IMG:http://i.pinger.pl/pgr453/b191b7bd000cfbeb4edb6d1f/badajac_oobe_1.jpg)

(IMG:http://2.bp.blogspot.com/_ufeFfs-1BKY/TTuLQgkHRBI/AAAAAAAAAIc/J04fYBMhckw/s1600/lucid-dream-flying.jpg)

Ahh, ciężka to była noc. Mam nadzieję, że dowody są wystarczające. Nie było łatwo cykać te foty :)
Profile CardPM
+Quote Post
Gray
post 24.02.2012 - 09:37
Post #8

Guests

Nauka nie wie czym jest świadomość, a jednak jesteś :)
+Quote Post
Pavveł
post 24.02.2012 - 11:28
Post #9

Nr użytkownika: 3901

Gligamesz:
Czytam sobie Wasze wypowiedzi na tym forum i nie mogę wyjść z podziwu. Nauka, która posunęła się tak daleko nie może zaakceptować zjawiska OOBE, które, jak widać, jest czymś naturalnym i dostępnym dla każdego. Oczywiście to sarkazm.

Wiesz? Odnoszę wrażenie, że jedynie ludzie nie zaznajomieni tak naprawdę z dzisiejszą nauką, są święcie przekonani o jej niezwykłym potencjale. Albo którzy poświęcili jej zbyt wiele czasu, przyjmując bezkrytycznie masę informacji, i teraz boją się, że wiele z tych rzeczy może nie wyglądać do końca tak, jak nas uczono. Z drugiej strony są też naukowcy o szerszym spojrzeniu, którzy potrafili zastosować obecne osiągnięcia nauki do dedukcji na tematy metafizyczne i brawa dla nich. Zaliczam do nich m.in. Alberta Einsteina, Nassima Harameina i Johna Hagelina, ale z pewnością jest ich więcej. Żeby nie było, mam podstawy tak twierdzić, bo sam jestem kształcony m.in. na naukowca (inżyniera), więc jakieś pojęcie o współczesnej nauce mam ;3 (nie mówiąc już, że w znacznej większości dzisiejszych przypadków motorem nauki nie jest prawda, czy jej odkrycie, lecz niestety utajnienie prawdy lub po prostu kasa i władza :( )

Gligamesz:

To nie jest tak. My możemy Ci jedynie wskazać drzwi, ale przejść przez nie musisz sam :)
Pozdrawiam :3
Profile CardPM
+Quote Post
EverDream
post 24.02.2012 - 12:08
Post #10

Dusza Towarzystwa

Najgorsze w nauce jest to, że nie uznaje ona Boga i duszy. A to są podstawy dla wielu "paranormalnych" rzeczy, które są jak najbardziej normalne, tylko, że nie wyjaśnione.
Profile CardPM
+Quote Post
Sallys
post 24.02.2012 - 12:34
Post #11

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8713

To nie jest Kościół, nie zmuszamy Cię żebyś uwierzył. Możesz tego zjawiska doświadczyć i zmienić zdanie lub nie. Twój wybór.
Profile CardPM
+Quote Post
makyo
post 24.02.2012 - 13:18
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8310

Oobe to sen w którym jesteś świadomy że śnisz. Każdej nocy śnisz:) To oznacza, że każdej nocy masz oobe. Oobe oznacza, że twoja świadomość opusza twoje ciało. Idąc tym tokiem rozumowania, Oobe możesz mieś nawet kiedy obierasz ziemniaki a myślami jesteś na pięknej plaży na Jamajce. Można to nazwać snem na jawie.

Jedyny problem jaki istnieje, to problem z nazewnictwem. Dla mnie sen na jawie, sen w nocy, sen świadomy i oobe to to samo zjawisko. Różnica polega na tym jak bardzo jesteś świadomy. Powiedz mi co wczoraj jadłeś na śniadanie? Czy byłeś świadomy kiedy je jadłeś, czy też myślami byłeś w przyszłości/przeszłości? :) Czy jesteś świadomy że czytasz mojego posta? czy uświadomiłeś sobie to dopiero po przeczytaniu wcześniejszego zdania?:P

Tak właśnie uświadamiasz sobie nagle we śnie, że śnisz. Czasem zadziwi Cie to, że widzisz latajace różowe słonie. Pomyślisz sobie, że to absórd i uzyskasz świadomość tego że właśnie śnisz. Przeważnie jednak latające słonie nikogo nie dziwią i dla tego śnimy w spokoju dalej. :)

Nauka mówi, że ten świat jest w 99,9999% próznią, a w 0,0001% materią. Mogłem się pomliś o jedno zero:P
Ta materia jest złożona z atomów, atomy z mniejszych kawałków. Te mniejsze kawałki to tez nie są cząstki stałe tylko jakieś "fluktuacje" :P

Gdzie jest granica, która pozwala Ci mówić że jesteś rózny od komputera na którym czytasz moje wypociny?:) Co sprawia, że możemy postukać w tą kosmiczną próżnię i czujemy jakby to było coś fizycznego???

Skoro naukowcy mówią że materia jest tym czym jest, a czas jest wzgledny i można go różnie postrzegać, to co sprawia, że ciągle czujemy się ograniczeni właśnie przez ten czas i tą materię? :)

Ludzie nie wierzą w naukę.

A odwracajac kota ogonem, albo merdejąc psem...
Pokaż mi dowody na to, że zjawisko oobe nie istnieje:D

Pozdrawiam serdecznie
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 24.02.2012 - 14:29
Post #13

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Wszystko zależy od tego w co wierzymy. Jeżeli twierdzimy że życie jest tylko formą istnienia białka to oczywiście OBE jest formą LD i co tu dużo udowadniać.
Jeżeli jednak wyznajemy jakiś światopogląd religijny to "zwykłe" LD już może stać się formą komunikacji z bogiem (objawienia we śnie) a zjawisko OBE nabiera bardziej realnych kształtów.
PS.
Czy w ogóle coś trzeba udowadniać. Jeżeli OBE to LD sen i itd to i tak jest super :). wystarczy?
Profile CardPM
+Quote Post
puppy
post 24.02.2012 - 15:15
Post #14

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8456

CYTAT(Dagon @ 24.02.2012 - 04:33) *

Z Google Grafika to każdy potrafi ściągnąć :]
Podejrzewam że nigdy w to nie uwierzysz dopóki tego nie doświadczysz, otwórz swój umysł i próbuj!
Profile CardPM
+Quote Post
makyo
post 24.02.2012 - 15:32
Post #15

Dusza Towarzystwa

To to nie są zdjęcia od Dagona?:/
Profile CardPM
+Quote Post
EverDream
post 24.02.2012 - 15:49
Post #16

Dusza Towarzystwa

Czyżby naszego Gligamesza zatkało? W tym temacie pseudonauka się nie obroni.
Profile CardPM
+Quote Post
Saiko
post 24.02.2012 - 16:00
Post #17

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8489

@Gligamesz

Nie ma co udowadniać coś co jest oczywiste, to tak jakby udowodnić komuś że wiatr wieje, albo że ogień się pali. Dowodem jesteś sam w sobie i sam sobie musisz to uświadomić.

Póki co życzę miłego snu ;)
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 24.02.2012 - 16:04
Post #18

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

"Czy jest wśród Was ktoś, kto potrafiłby udowodnić mi, że OOBE to prawdziwe zjawisko?"
haha nie ma takiej osoby :D Ja mogę ci co najwyżej udowodnić że ja istnieje bo tylko to wiem na 100% a nawet wiecej bo na 0%

A o samym istnieniu tego zjawiska niech ono ci pokaże że istnieje po przez doświadczenie.
Profile CardPM
+Quote Post
puppy
post 24.02.2012 - 16:14
Post #19

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8456

Jeszcze jeden dowód na istnienie OBE i innych niewyjaśnionych zjawisk:
KOD
http://vod.onet.pl/szczegolny-dar,szczegolny-dar-dzieci-paranormalne,42172,0,41613,odcinek.html#play
Profile CardPM
+Quote Post
makyo
post 24.02.2012 - 18:37
Post #20

Dusza Towarzystwa

Jest sposób, żeby Gilgamesz uwierzył:P
Możemy go wszyscy na raz wyciagnąć z ciała. Ale muiałby się na to zgodzić wczesniej:D
Niedawno znajomy pociagnał mnie za giry jak był w obe. Jak się obudziłem i poczółem, że ktoś mnie gilgota, to sie mało nie sfajdałem. Mocna rzecz:)
Profile CardPM
+Quote Post
OOBEMiłość
post 24.02.2012 - 20:06
Post #21

Przechodzień

Nr użytkownika: 8736

Jak już inni napisali - musisz sam spróbować, tfu... nie ma próbowania - rób albo nie rób. Gdy wyjdziesz to będzie to Twój własny dowód, że OOBE istnieje (w co później napewno mało kto Ci uwierzy tak jak podejrzewam Ty nam teraz nie wierzysz), a jak nie wyjdziesz teraz to po śmierci i tak znowu będziesz poza ciałem. Lecz wątpię byś przybrał sobie swoje aktualne ciało bez powodu, raczej masz jakiś cel, a gdy wyjdziesz poza ciało jeszcze przed jego śmiercią, to przynajmniej przypomnisz sobie co chciałeś tu zrobić (w tym wymiarze). Teraz według mnie jesteś (ja niestety jeszcze też), jak żołnierz który zapomniał o swojej misji, jak narazie ja próbuję sobie "przypomnieć" co chciałem tu zrobić. Dobra, było tu trochę moich przekonań światopoglądowych, ale w końcu subiektywizm (jest takie słowo? ;)) jest domeną człowieka.
Drugim "dowodem" może być po prostu, jeśli lubisz filozofować (a podejrzewam, że tak - w końcu zainteresowałeś się OOBE) poskładanie sobie w głowie różnych "paranormalnych" rzeczy i "odwiecznych zagadek człowieka" ;D, spróbuj do tego wszystkiego dodać OOBE - będzie pasować jak ulał...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic