Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Mam Problem,, poszukuję odpowiedzi
marcinekk
post 29.07.2007 - 19:33
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1639

Na początek witam wszystkich, jestem nowy. Mam problem. Od jakiegoś czasu zajmuje się tematyką OOBE i LD. Ostatnio dowiedziałem się, że moja mama również miała OOBE tylko nie wiedziała co to jest. Uspokoiłem ją (myślała że z nią jest coś nie tak) i zaczęliśmy rozmawiać. Opowiedziała mi o czymś co ją trapi i nie potrafi tego wyjaśnić. Otóż zawsze przed jakimś nieszczęśliwym wydarzeniem w rodzinie dzieje się coś dziwnego w jej życiu. Mama budzi się w nocy i czuje jakąś postać, która przemieszcza się po pokoju. Widzi jej kontury, ale nie potrafi określić co to jest. To coś czasem budzi ją i ona mówi, że raz czuła nawet jego dotyk. Jest wtedy bardzo niespokojna, i wie że coś złego się stanie. Ta sytuacja miała miejsce przed śmiercią jej ojca (mojego dziadka), mojego drugiego dziadka oraz ostatnio przed śmiercią w wypadku mojej cioci (taty siostry). Proszę pomóżcie mi wyjaśnić jakoś tą sytuację. Co to była za istota. Mama nie chcę mieć tego "daru" (?). Co ja mam jej powiedzieć? Jak to wytłumaczyć, żeby ją uspokoić. Liczę na was.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
mati415
post 29.07.2007 - 21:26
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1600

Witam!

Ja w pewnym sesie mam podobny problem jak twoja mama. Ja tez wyczuwam pewne istoty w moim otoczeniu tyle ze nie jestem w stanie ich dostrzec. Czasem czuje jak emanuje od nich pewna raczej zla energia choc potem nie dzieje sie nic zlego. Kto wie. Moze to demon czy cos w tym stylu?
Twoja mama nie moze o tym myslec. Musi myslec o czyms dobrym i skupiac sie na tej rzeczy. Choc nie do konca wiem czy to taki sam problem to i tak staram sie pomoc. Probojcie az sie od tego uwolnicie.

p.s
pozdrow swoja mame (:
Profile CardPM
+Quote Post
marcinekk
post 29.07.2007 - 21:38
Post #3

Znajomy Rodziny

Dziękuję mati 415 za odpowiedź. Widzę masz podobny problem. Tylko ciągle ciekawi mnie (no i ją chyba najbardziej) co to jest i skąd się wzięło. Wiem, że czasami lepiej jest za dużo nie wiedzieć, ale z drugiej strony jak człowiek pozna przyczynę będzie chyba spokojniejszy.
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 29.07.2007 - 21:44
Post #4

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Wytłumacz jej co to eksterioryzacja... Pewności co do tych istot, nikt z nas nie może mieć. Pozostają jedynie spekulacje. Twierdzisz że przydarza jej się to przed tragicznym wypadkiem kogoś z rodziny, więc można przypuszczać że w ten sposób ta osoba jakby żegnała się z twoją matką? Bądź ktoś inny z rodziny stara się przygotować bądź zapobiec temu wydarzeniu? Pozostają jeszcze boty, strażnicy na płytkiej fazie starające się przerwać twoje oobe.. A są tak podstępne że sięgną do twojej podświadomości, wygrzebując najgorsze lęki.. Moja matka też kiedyś miała oobe. Obudziła się w nocy, usiadła na łóżko twierdząc że widzi jakąś postać która sie do niej zbliża. Nie wiedziała co robić, to zaczęła się modlić.. i jakoś usnęła. Ogólnie w mojej rodzinie było sporo przypadków OBE, ale jakoś nie chce się o nich mówić. Moja babcia opowiadała mi nieraz o tak realistycznych snach.. w których to zwalczała swoje choroby... i tak dokładnie było.
Profile CardPM
+Quote Post
marcinekk
post 30.07.2007 - 05:58
Post #5

Znajomy Rodziny

daywalker dzięki za przybliżenie mnie nie co do tego zjawiska. Mam nadzieję, że napiszecie mi jeszcze kilka konstruktywnych postów.
Scenariusz z żegnającą się osobą jest możliwy, ale nie napisałem o czymś jeszcze. Mama miała dokładnie to samo przed samobójczą śmiercią kolegi z klasy mojej siostry. To było jakieś 5 lat temu. W nocy najpierw przyszło to "coś". W dzień siostra nie wracała ze szkoły, mama była trochę zmartwiona. Siostra wróciła, ale nie pokój został. Mama mówi że "coś wisiało w powietrzu". Wieczorem zadzwonił telefon od nauczycielki, że jej kolega z klasy popełnił samobójstwo. Ale mama go w ogóle nie znała. Skąd to ostrzeżenie?
Istnieje jeszcze jeden wątek. Jak to mówisz, Daywalker ktoś z rodziny stara się przygotować na zbliżające się nieszczęścię. Ale czy istnieje przeznaczenie, czy da się zapobiec temu co się ma stać? Tylko najgorsze jest to, że ona wyczuwa (i w pewnym sensie wie), że coś się stanie, tylko nie wie co. "Zmora" nocna przychodzi, patrzy się na nią, chodzi po pokoju etc. Mama mówi, że to ją budzi i przez kilka sekund po otworzeniu oczów widzi zarysy, potem już tylko czuje.
Prawdopodobnie zaczęło się to po jej pierwszym spontanicznym OBE. Sytuacja ta powtarzała się przed następnymi tragediami (może z 5 razy) na przełomie 7-8 lat. Zawsze synchronizowało się to z "brudnymi snami" cmentarz itp.
Mam nadzieję, że w końcu razem dojdziemy do pewnych wniosków. Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
marcinekk
post 30.07.2007 - 06:03
Post #6

Znajomy Rodziny

PS: sorki za post pod postem. Napisałem przypadkowo i nie umiem usunąć.
Profile CardPM
+Quote Post
mati415
post 30.07.2007 - 22:46
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1600

Mi przyszlo do glowy ze moze kiedy wywola nastepne OOBE to ta sytuacja sie powtorzy i to dziwne "zjawisko" zakonczy sie tak jak sie rozpoczelo.
Ja odczucia zwiazane z czyjas obecnoscia mam od dosyc dawna. U mnie zaczelo sie od wypadku mojego brata. Moze zmobilizuj swoja mame do wywolania OOBE bo jak od tego sie zaczelo to moze od tego sie zakonczy? Ja tak mysle.

pozdro :)
Profile CardPM
+Quote Post
noizz
post 01.08.2007 - 15:00
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 245

Ech.. cale pole na wpisanie tematu watku, dodatkowe pole na krotki opis watku i co?

Ludzie opisujcie chociaz troche te tematy, bo mnie szlag trafia jak widze "mam problem", albo "pomocy".
Profile CardPM
+Quote Post
LightRevan
post 02.08.2007 - 21:28
Post #9

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 227

Jedynym rozwiązaniem jest wytłumaczenie mamie co to jest oobe. Spróbuj ją namówić, żeby udało jej sie wyjść świadomie. Albo jeżeli spotka znów tą istotę, to niech spróbuje z nią porozmawiać.

Mały offtop: Jak miałem kilka lat 3-4 to widziałem duchy w nocy(czarne cienie). Byłem śmiertelnie przerażony. Moja mama widziała jeden raz w życiu ducha swej babci kilka dni po jej odejściu.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic