Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Ku Przestrodze Podróżnikom...
diaboliq
post 09.05.2012 - 19:32
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8668

Temat dotyczy istot które spotykamy poza ciałem, wielu ludzi uważa że są pomocne, pełne oddania i miłości ale są też przypadki kiedy taki byt astralny jest przebiegły i zły. Poniższy tekst opisuje historię dziewczyny która spotkała na swojej drodze właśnie te niezwykłe istoty.
http://www.eioba.pl/a/21kx/eksterioryzacja...dze-podroznikom
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Messanger
post 09.05.2012 - 20:33
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8755

Nihil novi sub sole.

Ale mi nikt tutaj nie wierzy i jej nie uwierzy również :D. OOBE to nie ezoteryka, w OOBE nic Ci nie grozi, w OOBE nie ma ograniczeń, w OOBE poznasz duchowych przewodników i odnajdziesz MTJ... ile razy to padało na tym forum ?

No dalej, wyżyjcie się na mnie teraz :D.
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 09.05.2012 - 20:39
Post #3

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

http://www.youtube.com/watch?v=eSsG2sDL1Gg

Naprawde świetna animacja pokazuje dziwną nie zrozumiałą rzeczywistość z opowiadającym Mckenną w tle.

Utrwaliło mi się z tego filmiku miedzy innymi momenty śmierci. Przerażało mnie napoczątku to bo uświadomiłem sobie że kiedyś będzie moje ostatnie wyjście w ten nieznany świat z którego już nie wróce.No ale oglądając widać że potej śmierci nastepuje nowe życie.Coś umiera , ktoś się rodzi ale ja tym czymś nie jestem.Jakaś cząstka mnie zostaje stworzona do doświadczania tego wszystkiego.

Nie mam pojęcia co tam jest dalej jakie byty czy dobre czy złe ale wiem że napewno tam jest WOLNOŚĆ.Dla tego warto zapłacić każdą cene.

Swoją drogą podobno strach uaktywnia większą produkcje DMT :)

To nie jest łatwe szególnie jeśli dostaniesz propozycję odejścia

Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 09.05.2012 - 21:05
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

CYTAT(Messanger @ 09.05.2012 - 21:33) *
Nihil novi sub sole.

Ale mi nikt tutaj nie wierzy i jej nie uwierzy również :D. OOBE to nie ezoteryka, w OOBE nic Ci nie grozi, w OOBE nie ma ograniczeń, w OOBE poznasz duchowych przewodników i odnajdziesz MTJ... ile razy to padało na tym forum ?

No dalej, wyżyjcie się na mnie teraz :D.

Sam pisałeś kilka postów temu że w OOBE doznać nawiedzenia można z takim samym prawdopodobieństwem jak potknąć się o własne sznurówki - zdecyduj się mess bo mieszasz się w zeznaniach
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 09.05.2012 - 21:45
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8691

Projekty typu Cheops
nie wierzcie w to. Nie wierzcie tylko zastanówcie się przez chwilę, czy może ktoś inny za tym stoi i jaki ma w tym cel.

kolejna propaganda....
Cel? Baterie tak jak porównane w filmie "Matrix"
Profile CardPM
+Quote Post
Messanger
post 09.05.2012 - 22:55
Post #6

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Deimond @ 09.05.2012 - 22:05) *
Sam pisałeś kilka postów temu że w OOBE doznać nawiedzenia można z takim samym prawdopodobieństwem jak potknąć się o własne sznurówki - zdecyduj się mess bo mieszasz się w zeznaniach

Dokładny cytat:

"Powiem, że można spotkać złośliwe istoty... Czy można zostać opętanym? Przez samo OOBE, prawidłowo praktykowane... raczej nie. To raczej kwestia strasznego pecha. Prawdopodobieństwo jest takie samo jak to, że zabijesz się wywracając się o własną sznurówkę :D."

Taaaa... Szukam słowa nawiedzenie i jakoś nie widzę. Różnica jest spora, nie sądzisz?

Poza tym mówiliśmy tam o opętaniach. Napisałem w tym temacie choć słowo o opętaniach? Nie, więc nie dokonuj nadinterpretacji moich postów :).

Napisałem jedynie, że jest tak bezpieczne jak uważa większość ludzi na tym forum. Można zostać zmanipulowanym, można ulec iluzji, można zostać obrabowanym z energii, można się od tego uzależnić. W OOBE nie wszystko wolno i nie wszystko jest bezpieczne.

O opętaniach nic nie napisałem, więc nigdzie się nie mieszam w zeznaniach.

Do you agree, my Master xD ?
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 09.05.2012 - 22:59
Post #7

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

Sensu brak zegar bije takt w bezcelowej mej egzystencji.
Ja leże na wznak,też czuje się tak , nie miej do mnie pretensji

Mych myśli zawiłości chciałbym uściślić.
Lecz sił mi nie starczy i wróce na tarczy.
W umyśle o mnie ślady zatarte
Serce jednak bije uparte.

Doszedłem do wniosku by udać się tam po prostu.
Kupiłem więc bilet w jedną stronę w kiosku.
Na autobus , który miał nigdy nie przyjechać
Za to była nadzieja i czas by na nie go poczekać

Wsiadam i jade! przez autostrade zgasłych uczuć ,myśle że dam rade
na rozjebanej drodze czas rozmyślaniami sobie słodze i chuj na to kłade.

gdzie jesteś? gdzie jestem?co to za miejsce?
Wyjebany gdzieś w przestrzeń czy wróce jeszcze?
A co to takie w głebi się kłebi?
To struktury w mej głowie czarnej dziury.

Już na miejscu...

Zawieszony w pustce , myśli uschłe
na twarzy zjawił się uśmiech.
Nie ma lęku , nie ma złości
Stoje u bram wolności.

...ahhh sensu brak zegar tak wciąż bije w takt...chcem udać się z powrotem
Lecz bilet trafił szlak więc udam się tam, będe myślał potem.

Tak wiem mogłem sobie darować pisanie tego ale trudno.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 09.05.2012 - 23:21
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

CYTAT(Messanger @ 09.05.2012 - 23:55) *
Dokładny cytat:

"Powiem, że można spotkać złośliwe istoty... Czy można zostać opętanym? Przez samo OOBE, prawidłowo praktykowane... raczej nie. To raczej kwestia strasznego pecha. Prawdopodobieństwo jest takie samo jak to, że zabijesz się wywracając się o własną sznurówkę :D."

Taaaa... Szukam słowa nawiedzenie i jakoś nie widzę. Różnica jest spora, nie sądzisz?

Poza tym mówiliśmy tam o opętaniach. Napisałem w tym temacie choć słowo o opętaniach? Nie, więc nie dokonuj nadinterpretacji moich postów :).

Napisałem jedynie, że jest tak bezpieczne jak uważa większość ludzi na tym forum. Można zostać zmanipulowanym, można ulec iluzji, można zostać obrabowanym z energii, można się od tego uzależnić. W OOBE nie wszystko wolno i nie wszystko jest bezpieczne.

O opętaniach nic nie napisałem, więc nigdzie się nie mieszam w zeznaniach.

Do you agree, my Master xD ?

Teraz to ty się czepiasz słów bo nie pisałem cytatu a jedynie sens wypowiedzi . A Twój pierwszy post był mniej więcej taki jak - a nie mówiłem . Nie zamierzam Cie atakować - jedynie spójność Toich wypowiedzi w różnych tematach daje mi do myślenia. Sama obecność na forum - choć masz przesłanki ku temu aby tuu nie być daje do myślenia. Tzn. Sam nie praktykuję ale pomogę wam - choć nie koniecznie to popieram - nie widzisz tu sprzeczności ? Nie bierz tego do siebie - tak tylko pytam - i cieszę się że jesteś bo lubię takie sceptyczne głosy czasem:)

BTW. Blog ten czytałem już jakiś rok temu -żadna nowość - autorka wraca i tak do oobe - wiec żadna to przestroga - nic jej nie jest jeno miała kiepski przypadek.

A Ty Tyhu nie słodź tu wierszami bo masz w czajnik że nie byłeś na zlocie....
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 10.05.2012 - 16:56
Post #9

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Xara pisze takie badziewo na swoim blogu, ze nie dziwota, iz zajal sie nia sam Lucyfer.
Profile CardPM
+Quote Post
Fskbnsk
post 10.05.2012 - 19:19
Post #10

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8466

Oczywiście że można spotkać negatywne istoty, podobnie jak można spotkać istoty pozytywne i takie które mają nas w dupie, nie znaczy to jednak że należy całkiem zerwać z tą praktyką. Można zapożyczyć jedną z wielu technik ochrony typu odpędzający rytuał pentagramu czy coś podobnego jeśli ktoś czuje taką potrzebę.
Ryzyko jest częścią zabawy.
Profile CardPM
+Quote Post
masa
post 10.05.2012 - 20:04
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7779

Wiecie co zastanawiam się czy przez medytacjie również można doznać opetania i dlaczego nauki wschodu "kładą" taki nacisk na swiadomość a czytałem też, że któryś z nauczycieli tych nauk podkreslają że dzieki swiadomości w śnie można robić szybsze postępy. Pierwsze moja doznania były w oobe nie samowicie przerazające, Jezu jak ja się wtedy bałem to była jakaś masakra, budziłem się i nie mogłem się poruszać jeszcze ten ból ajjj, doznawałem zwykłego paraliżu a walcząc z nim było jeszcze gorzej. Hipnagogi tez nie raz miałem takie straszne, żek szok, tylko myślałem że to wizje:) póżniej te dziwne akcjie w oobe, nie było fajnie ale traktowałem to jak bad tripa i żyłem sobie dalej. Kiedy trafiłem na to forum i usłyszałem o astralnych larwach oczywiście je spotkałem, typowe:P. Ale zawsze jakoś to po mnie lekko spływało a ostatnio jestem tak zaprogramowany tymi bzdurami, że nie idzie doswiadczyć niczego poza zaprogramowanym umysłem no i teraz to się dopiero boje. Kiedys nawet kilka razy wydawało mi się, że wiedziałem o co w tym wszystkim chodzi ale jakoś mi się zapomniało;(. Nieswiadomość zawsze wciagała mnie w kłopoty stąd ta kiedyś moja pogoń za świadomością a z tą pogonią bywało różnie, nie z pragnienia czucia "blogosławienstwa" a jako ucieczka przed cierpieniem.

Pamietam takie opowiadanie kiedy uczeń przyszedł do mistrza(ten to sie znał na rzeczy;)
- mistrzu moje medytacjie są straszne.
- nie kłopocz się tym to minie, odpowiedział mistrz.

Po jakimś czasie przybiega uradowany uczeń
- mistrzu moje medytacjie są teraz cudowne,
- i to minie odpowiedział.
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 11.05.2012 - 12:04
Post #12

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Masa jak to mówią "im dalej w las tym ciemniej".
Nie jestem zwolennikiem stwierdzenia że to tylko wytwory umysłu. Po części pewnie tak ale sam wiesz że w obe nie tak łatwo wszystko stworzyć jak się wydaje.
btw. Przypowieść genialna.
Profile CardPM
+Quote Post
Messanger
post 11.05.2012 - 12:34
Post #13

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Deimond @ 10.05.2012 - 00:21) *
Sama obecność na forum - choć masz przesłanki ku temu aby tuu nie być daje do myślenia. Tzn. Sam nie praktykuję ale pomogę wam - choć nie koniecznie to popieram - nie widzisz tu sprzeczności ? Nie bierz tego do siebie - tak tylko pytam - i cieszę się że jesteś bo lubię takie sceptyczne głosy czasem:)

Cieżko stwierdzić, czy komuś pomagam... Nikomu nie da się pomóc wbrew jego woli :). Może po prostu byłem kiedyś na miejscu tych wszystkich, którzy uważają OOBE za niezłą zabawę.

Czasami ciężko mi stwierdzić, dlaczego coś robię. Posiłkuję się intuicją a ona mnie nie zawodzi... :D.

"Jestem reprezentantem chaosu. Wiesz, co jest najważniejsze w chaosie? Jest sprawiedliwy."
Profile CardPM
+Quote Post
Rachab
post 11.05.2012 - 12:46
Post #14

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 6931

nie było mnie sporo czasu, ale się cieszę, że znów was wszystkich widzę i słyszę, i znów si kłócicie i jak zwykle o to samo... czy oobe jest bezpieczne, o świadomość... doszliśmy do ładu, wszyscy wiedzą, że bywa różnie...:) ale jakbyśmy w naszym życiu realnym żyli też bez możliwości potknięći błędów, to też by nudno było, bez nieudanych i nieszczęśliwych miłości, zepsutego samochodu, napadu na bank:)

Cieszę się, że ciągle jako strażnicy tego teksasu na posterunku twistoid i Zbyszek. Set.h widzę nadal:) to strasznie mnie to raduje

Swoją drogą kiedyś na jakimś portalu chyba chrześcijańskim czytałam o kolesiu co wychodził z ciała i przeszedł przez cmentarz cialem astralnym i nie wrócił xD taka przestroga od klechów... ciekawe co tam było... czarna dziura?
Profile CardPM
+Quote Post
diaboliq
post 12.05.2012 - 11:13
Post #15

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8668

Postanowiłem zamieścić ten temat ponieważ sam podczas oobe miałem kilka razy nieprzyjemne doświadczenia. Nie wiem czy opuszczanie ciała może doprowadzić do śpiączki czy opętania ale na pewno warto lepiej uważać. To tak samo jak ze światem fizycznym gdzie możemy spotkać dobrych ludzi i złych, w świecie astralnym też mamy dobro i zło i trzeba o tym pamiętać.
Profile CardPM
+Quote Post
Jarzyn44
post 14.05.2012 - 21:33
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8610

CYTAT
Swoją drogą kiedyś na jakimś portalu chyba chrześcijańskim czytałam o kolesiu co wychodził z ciała i przeszedł przez cmentarz cialem astralnym i nie wrócił
Ciekawe skąd wiedzieli gdzie akurat się szwłedał ciałem astralnym. Bahomet go zjadł.
Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Krzysiek13
post 15.05.2012 - 21:33
Post #17

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 8839

Mnie sie wydaje ze takie tematy są zakladane celowo aby byc dalej nie swiadomym calego prawdziwego wszechswiata i wyc w niewiedzy opierajac sie na naszej religi która wszystkiego zakazuje bo wszystko jest beee. Mysle kto ma wieksza wiedze na tematy zwiazane z OOBE i pokrewnymi jest proporcionalnie mnie narazony na jakies opetania. Dlaczego najwiecej opetan dotyczy katolikow wierzacych i praktykujacych którzy nie mają pojecia co to swiadome wyjscie do swiata astralnego.
Profile CardPM
+Quote Post
Rachab
post 17.05.2012 - 23:31
Post #18

Dusza Towarzystwa

niektórzy tłumaczą to tym, jak np przypadek anneliese michel czy jak się to jej imie wypisuje, że Matka Boska z Jezusem czy jakoś tak przyszli i spytali się, czy tego chce, bo jeśli to zrobi to będzie cierpiała i odkupi duszę młodzieży niemieckiej i księży, którzy nie dotrzymali celibatu... czyli któcej tłumaczy się to wolą i darem... uświęcniem u katolików bo to dar cierpienia, błogosławieństwo:)

Jarzyn44 hmmm czytając to co czytałam to oni tam zamieścili podobno pamiętniki zmarłego chłopca co podobno po oobe tym z cmentarzem się nie obudził w sensie był wpis, że już tam był i cosię tam działo to wierzyćmu się nie chciało i straszne sceny i w ogóle i tak dalej, ale wróci tam sprawdzić się nie obudził, czy jakoś tak.
Penie go zjadł na aperitiv xD

diaboliq: nie ma co do tego wątpliwości, że przechodząc przez ulice też może Ciebie trafić szlag:) nie tylko samochód a nawet zawał dostaniesz xD

nie wiadomo co nas czeka... może wszyscy jesteśmy karmą dla jakiegoś biesa i to czy się sprzeciwimy, albo będziemy o tym wiedzieć nic nie zmieni:)

pozdrawiam podróżowiczów w czasie i przestrzeni i szerokich lotów poza poznanie:)
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 18.05.2012 - 16:36
Post #19

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8691

nie wiadomo co nas czeka... może wszyscy jesteśmy karmą dla jakiegoś biesa i to czy się sprzeciwimy, albo będziemy o tym wiedzieć nic nie zmieni:)

Docierasz do stanu przebudzenia ^^

CYTAT(Krzysiek13 @ 15.05.2012 - 22:33) *
Mnie sie wydaje ze takie tematy są zakladane celowo aby byc dalej nie swiadomym calego prawdziwego wszechswiata i wyc w niewiedzy opierajac sie na naszej religi która wszystkiego zakazuje bo wszystko jest beee. Mysle kto ma wieksza wiedze na tematy zwiazane z OOBE i pokrewnymi jest proporcionalnie mnie narazony na jakies opetania. Dlaczego najwiecej opetan dotyczy katolikow wierzacych i praktykujacych którzy nie mają pojecia co to swiadome wyjscie do swiata astralnego.

Dlaczego? a czemu chcą a czy bardziej pragną odkupić "grzechy" za innych albo po prostu pocierpieć za nich? Widzieli dużo filmów o opętaniach i na serio w to wierzą więc niestety zdarza się że oni są opętani bo wiedzieli jak to jest :).

Uwierz mi... Wiedza nt. duchowości jest bardzo... ... ... niebezpieczna. Szczególnie na zdrowie psychiczne. Zmienisz się nie do poznania. Naprawdę trudno to ukrywać jak mi :( ale daje radę ;]
Profile CardPM
+Quote Post
Messanger
post 18.05.2012 - 18:47
Post #20

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Krzysiek13 @ 15.05.2012 - 22:33) *

1. Wszystkie religie są beee, jedynie chaos jest sprawiedliwy :D.

2. Skąd wziąłeś tych wierzacych i praktykujących katolików? Opętania dotyczą w Polsce głównie katolików, ale niepraktykujących :P.
Profile CardPM
+Quote Post
Rachab
post 18.05.2012 - 21:02
Post #21

Dusza Towarzystwa

wszyscy narażeni możemy być jednakowo, tylko tyle, że jak ktoś nie wierzy to potem się leczy na rozdwojenie jaźni np:) albo schizofrenie
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic