Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Śniąc Kilka Razy Z Rzędu O Tej Samej Osobie, Czy to jest coś złego ? A może dziwnego ? Czy może coś co szkodzi ?
Jason
post 25.05.2012 - 22:36
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8682

A więc przedstawię wam nurtujące mnie pytanie co oznacza śnić kilka razy z rzędu o tej samej osobie ? W moim wypadku jest to siostra śni mi się kilkakrotnie co kilka dni co może oznaczać taki sen ? Proszę o odpowiedź,pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Deimond
post 26.05.2012 - 00:43
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

Moim skromnym zdaniem znaczy iż dużo myślisz o tej osobie.
Profile CardPM
+Quote Post
Mero
post 26.05.2012 - 01:07
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8529

Zgadzam sie z Deimondem.. do tego jeszcze dołączaja sie uczucia którymi darzysz drugą osobę.. Również zalezy co się dokładnie śni i w jakim kontekście ^_^
Profile CardPM
+Quote Post
Jason
post 26.05.2012 - 07:14
Post #4

Członek Rodziny

Uczucia moje to miłość o charakterze brata do siostry kocham ją jako siostrę a co do snów to śni mi się wszystko pozytywnie no może raz negatywnie i w kontekście takim że np zaginęła mi i ją szukałem ale odnalazłem,reszty snów niestety nie pamiętam.
Profile CardPM
+Quote Post
heksakosjoiheksekontaheksa
post 26.05.2012 - 09:06
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8565

ona żyje?
Profile CardPM
+Quote Post
post 26.05.2012 - 09:07
Post #6

Dusza Towarzystwa

ona żyje?
Profile CardPM
+Quote Post
post 26.05.2012 - 09:08
Post #7

Dusza Towarzystwa

ona żyje?
sorka z telefonu pisze.
kochany moderatorze proszę o. usunięcie wcześniejszych wiadomości
Profile CardPM
+Quote Post
Mero
post 26.05.2012 - 09:37
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8529

CYTAT(Jason @ 26.05.2012 - 07:14) *
Uczucia moje to miłość o charakterze brata do siostry kocham ją jako siostrę a co do snów to śni mi się wszystko pozytywnie no może raz negatywnie i w kontekście takim że np zaginęła mi i ją szukałem ale odnalazłem,reszty snów niestety nie pamiętam.

Wydaje mi się ze chodzi o to że szukałeś siostry po to byś wiedział ile dla ciebie znaczy gdy ją odzyskasz potem przenieść to do świata fizycznego ale to tylko jedna z sugestii.Pozdrawiam interpretuj na swój sposób zrobisz to najlepiej :)
Profile CardPM
+Quote Post
Jarzyn44
post 26.05.2012 - 14:35
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8610

Może raz przyśniła Ci się przypadkiem, jeśli sen był przeżyciem które wywarł0 na Ciebie jakieś wrażenie, to mógł on się stawac tematem dla kolejnych słów. Rozumiesz ? :)
Przeżycia które zapadają nam w podświadomości (np. jeśli zobaczymi na ulicy poważny wypadek) stają się często tematami dla snów, co ciekawe sen również może byc takim przeżyciem, w ten sposób powraca.
Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Jason
post 26.05.2012 - 21:13
Post #10

Członek Rodziny

CYTAT(heksakosjoiheksekontaheksa @ 26.05.2012 - 10:06) *
ona żyje?

Tak moja siostra żyje.
Profile CardPM
+Quote Post
puppy
post 26.05.2012 - 21:17
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8456

Zapytaj się czy Ty się jej też śnisz bo może to być wspólne śnienie :)
Profile CardPM
+Quote Post
Jason
post 26.05.2012 - 21:20
Post #12

Członek Rodziny

CYTAT(puppy @ 26.05.2012 - 22:17) *
Zapytaj się czy Ty się jej też śnisz bo może to być wspólne śnienie :)

Wspólne śnienie ? A jeśli się np jej nie śnię to jak wytłumaczyć owe zdarzenie ? Może ja dużo myślę o niej i dlatego ?
Profile CardPM
+Quote Post
puppy
post 26.05.2012 - 21:25
Post #13

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Jason @ 26.05.2012 - 22:20) *
Wspólne śnienie ? A jeśli się np jej nie śnię to jak wytłumaczyć owe zdarzenie ? Może ja dużo myślę o niej i dlatego ?

Być może o niej za dużo myślisz i Ci się indukuje taki sen ja kiedyś dużo myślałem i z dużymi emocjami przed snem o moim psie i tej samej nocy mi się przyśnił :]
Profile CardPM
+Quote Post
Jason
post 26.05.2012 - 21:29
Post #14

Członek Rodziny

CYTAT(puppy @ 26.05.2012 - 22:25) *
Być może o niej za dużo myślisz i Ci się indukuje taki sen ja kiedyś dużo myślałem i z dużymi emocjami przed snem o moim psie i tej samej nocy mi się przyśnił :]

Aha a to szkodzi że o niej dużo myślę ?
Profile CardPM
+Quote Post
puppy
post 26.05.2012 - 21:38
Post #15

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Jason @ 26.05.2012 - 22:29) *
Aha a to szkodzi że o niej dużo myślę ?

Oczywiście że nie.
Profile CardPM
+Quote Post
Jason
post 26.05.2012 - 21:53
Post #16

Członek Rodziny

CYTAT(puppy @ 26.05.2012 - 22:38) *
Oczywiście że nie.

Rozumiem tylko ciekaw jestem jak mam to zinterpretować.
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 27.05.2012 - 08:21
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

CYTAT(Jason @ 26.05.2012 - 22:53) *
Rozumiem tylko ciekaw jestem jak mam to zinterpretować.

Nie interpretuj. Jak stracisz bliską osobę to ona też będzie Ci się śnić pierdyliard razy na noc przez jakiś rok, dwa. Dopiero gdy sen się spełni to możesz brać się za interpretacje.
Profile CardPM
+Quote Post
Jason
post 27.05.2012 - 09:42
Post #18

Członek Rodziny

CYTAT(Dagon @ 27.05.2012 - 09:21) *
Nie interpretuj. Jak stracisz bliską osobę to ona też będzie Ci się śnić pierdyliard razy na noc przez jakiś rok, dwa. Dopiero gdy sen się spełni to możesz brać się za interpretacje.

Rozumiem dzięki za odp.
Profile CardPM
+Quote Post
KMA
post 27.05.2012 - 10:17
Post #19

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006
Nr użytkownika: 95

CYTAT(Dagon @ 27.05.2012 - 09:21) *

?!

Nie interpretuj, chyba że sen się spełni? Nie skomentuję tego, tylko zaproponuję coś innego...

Myślę, że to bardzo dobrze, że jesteś ciekaw, dlaczego siostra często Ci się śni. To normalna i zdrowa ciekawość, kiedy chcesz się dowiedziec dlaczego coś Ci się śni. Jednak najlepsza odpowiedź możesz dac sobie sam, my nie jesteśmy Tobą i Twoją psychiką, nie jesteśmy też psychologami, więc nie możemy stwierdzić na pewno dlaczego śni Ci się to czy tamto, możemy tylko coś zasugerować, albo zadać pytania, które ułatwią Ci interpretację. Jeśli ktoś podaje Ci gotową odpowiedź, to powinienes podchodzić do tego z dystansem, bo tak naprawdę tylko Ty wiesz co dzieje się w Twojej głowie.
Sny zazwyczaj są swiązane z obecnymi przeżyciami. Jeśli jest coś, co jest dla Ciebie ważnego i roztrząsasz to na co dzień, to prawdopodobie też będzie Ci się ten temat śnił. Jeśli na odwrót - jest coś od czego próbujesz uciec w tej rzeczywistości(jakiś temat dla Ciebie nieprzyjemny, a który o sobie przypomina), to prawdopodobnie, nawet jeśli myślisz, że radzisz sobie z tym tematem na jawie i przestał być dla Ciebie już taki istotny, ale w snach może pojawić się ze zdwojoną siłą.
Jeśli jakiś sen Ci się powtarza, czy tematyka jest podobna kilku snów pod rząd, to ważne jest żebyś starał się to zinterpretować, bo najwyraźniej Twoja podświadomość mówi Ci, że musisz się tym problemem zająć.
Może brakuje Ci czegoś w kontakcie z siostrą? Może nie rozmawialiście ostatnio tak często jak byś chciał? Może zastanawiałeś się co u niej albo przejmujesz się jej sytuacją? A może pokłóciłeś się z nią/martwisz się o nią/masz przypływ miłości do niej i życzysz jej wszystkiego najlepszego(i np. wyobrażałeś sobie jej przyszłość i że jest szczęśliwa...)? Może usłyszałeś o czymś co dzieje się u niej i Cię to podświadomie martwi? Albo przeczuwasz, że coś złego może się dziać?
A może Twoja siostra symbolizuje Twoje uczucia do innej osoby? Co czujesz kiedy ona Ci się śni? Czy odczuwasz do niej inne emocje niż w realu(tzn. sugerujące, że nie jest ona dokładnie Twoją siostrą, tylko może właśnie symbolizować kogoś innego albo jakiś Twój problem? - Bo tak też moze być, moim zdaniem, być może Twoja siostra symbolizuje problem jaki ostatnio pojawił się u Ciebie - a ten problem nie musi być z nią dokładnie związany, tylko może mieć w sobie np. jakieś elementy relacji jakie Ty masz z siostą)...
Mam nadzieję, że za bardzo tego nie pogmatwałam, jeśli tak to przepraszam. Mam nadzieję, że cokolwiek pomogłam, nie jestem specjalistką, ale opieram się teraz na własnych doświadczeniach(i wiedzy z kilku książek które przeczytałam) ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Jason
post 27.05.2012 - 16:23
Post #20

Członek Rodziny

CYTAT(KMA @ 27.05.2012 - 11:17) *
?!

Nie interpretuj, chyba że sen się spełni? Nie skomentuję tego, tylko zaproponuję coś innego...

Myślę, że to bardzo dobrze, że jesteś ciekaw, dlaczego siostra często Ci się śni. To normalna i zdrowa ciekawość, kiedy chcesz się dowiedziec dlaczego coś Ci się śni. Jednak najlepsza odpowiedź możesz dac sobie sam, my nie jesteśmy Tobą i Twoją psychiką, nie jesteśmy też psychologami, więc nie możemy stwierdzić na pewno dlaczego śni Ci się to czy tamto, możemy tylko coś zasugerować, albo zadać pytania, które ułatwią Ci interpretację. Jeśli ktoś podaje Ci gotową odpowiedź, to powinienes podchodzić do tego z dystansem, bo tak naprawdę tylko Ty wiesz co dzieje się w Twojej głowie.
Sny zazwyczaj są swiązane z obecnymi przeżyciami. Jeśli jest coś, co jest dla Ciebie ważnego i roztrząsasz to na co dzień, to prawdopodobie też będzie Ci się ten temat śnił. Jeśli na odwrót - jest coś od czego próbujesz uciec w tej rzeczywistości(jakiś temat dla Ciebie nieprzyjemny, a który o sobie przypomina), to prawdopodobnie, nawet jeśli myślisz, że radzisz sobie z tym tematem na jawie i przestał być dla Ciebie już taki istotny, ale w snach może pojawić się ze zdwojoną siłą.
Jeśli jakiś sen Ci się powtarza, czy tematyka jest podobna kilku snów pod rząd, to ważne jest żebyś starał się to zinterpretować, bo najwyraźniej Twoja podświadomość mówi Ci, że musisz się tym problemem zająć.
Może brakuje Ci czegoś w kontakcie z siostrą? Może nie rozmawialiście ostatnio tak często jak byś chciał? Może zastanawiałeś się co u niej albo przejmujesz się jej sytuacją? A może pokłóciłeś się z nią/martwisz się o nią/masz przypływ miłości do niej i życzysz jej wszystkiego najlepszego(i np. wyobrażałeś sobie jej przyszłość i że jest szczęśliwa...)? Może usłyszałeś o czymś co dzieje się u niej i Cię to podświadomie martwi? Albo przeczuwasz, że coś złego może się dziać?
A może Twoja siostra symbolizuje Twoje uczucia do innej osoby? Co czujesz kiedy ona Ci się śni? Czy odczuwasz do niej inne emocje niż w realu(tzn. sugerujące, że nie jest ona dokładnie Twoją siostrą, tylko może właśnie symbolizować kogoś innego albo jakiś Twój problem? - Bo tak też moze być, moim zdaniem, być może Twoja siostra symbolizuje problem jaki ostatnio pojawił się u Ciebie - a ten problem nie musi być z nią dokładnie związany, tylko może mieć w sobie np. jakieś elementy relacji jakie Ty masz z siostą)...
Mam nadzieję, że za bardzo tego nie pogmatwałam, jeśli tak to przepraszam. Mam nadzieję, że cokolwiek pomogłam, nie jestem specjalistką, ale opieram się teraz na własnych doświadczeniach(i wiedzy z kilku książek które przeczytałam) ;)

Nie przejmuj się nic mi nie pogmatwałaś,fakt nie rozmawialiśmy ostatnio tak często jak tego potrzebuję nie kłócę się z nią w ogóle wszystko jest ok a sny są czasem niezrozumiałe a czasami przyjemne.
Profile CardPM
+Quote Post
Kordian
post 27.05.2012 - 16:32
Post #21

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8860

Trudno mi się wypowiedzieć nie znając szczegółów. Tak jak napisała koleżanka - tylko Ty sam możesz zinterpretować swój sen, bo nikt inny nie zna Twojej psychiki.

Powiem Ci jak ja to robię. Skupiam się głównie na towarzyszących mi emocjach. Często nie zwracamy na nie uwagi, a to, moim zdaniem, kluczowa sprawa. Poza tym, spróbuj znaleźć jakiś paralelizm. Może sytuacja ze snu przypomina w jakiś sposób zdarzenie, które przydarzyło się na jawie? Spójrz na to od tej strony.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic