Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Silne Emocje Po Przebudzeniu
Kordian
post 27.05.2012 - 14:01
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8860

Właściwie to nie wiedziałem, gdzie to umieścić, więc piszę tu.

Jakiś czas temu zdałem sobie sprawę z dziwnego zjawiska towarzyszącego mi w nocy. Często zdarza się, że budzę się w środku nocy i doświadczam bardzo intensywnych uczuć. Mają one bardzo skrajny charakter. Jednym razem budzę się i czuję miłość do całego świata, taką łagodność. W takich chwilach nie wiem jak mogłem się na kogoś złościć i jestem pewien, że w ciągu dnia nie zniknie to pacyfistyczne nastawienie. Uczucie to przypomina trochę stan małego dziecka patrzącego na świat przez różowe okulary. Nie skażonego pesymizmem. Podejrzewam, że ten stan ma jakiś związek z głęboką relaksacją.

Innym razem budzę się i odczuwam trwogę. Nagle zdaję sobie sprawę z kruchości ludzkiego życia i że w każdej chwili mogę zginąć na skutek głupiego wypadku. Na śmierć miałem zawsze pitagorejski pogląd. Po moim pierwszym i jedynym jak dotąd OOBE, myślałem, że pozbyłem się wszelkich wątpiliwości co do dalszego istnienia. Jak widać - nie do końca.

Bywa i tak, że nie obawiam się o swoje życie, ale że w przypływie złości czy przez przypadek kogoś zabiję. Najbardziej przeraża mnie nieodwracalność tego faktu i ciężar grzechu. Wierzę w Boga, ale nie jestem specjalnie religijny. Nie wiem skąd biorą się takie obawy.

Najczęściej zapominam wszystko nad ranem, a jeśli już pamiętam, to wszystko wraca do normy. Są to tylko stany chwilowe, pomiędzy jednym snem a drugim. Mam nadzieję, że nie weźmiecie mnie za wariata i jestem ciekaw, czy ktoś doświacza podobnych wrażeń.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
makyo
post 27.05.2012 - 15:02
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8310

Masz wielkie szczęście, że możesz doświadczać takich rzeczy i że jesteś tego świadomy. Doświadczać można nie tylko w ciagu dnia. Można odczuwać różne emocje w nocy, we śnie, w półśnie, w relaksie czy medytacji:) Możesz się zastanawiać jak to jest kogoś zabić i we śnie masz dokładnie takie doświadczenie. Możesz się zastanawiac jak to jest czuć prawdziwą miłość i będziesz miał tak intensywny sen, że obudzisz się z płaczem:) To wszystko są doświadczenia, których potrzebujemy, żeby coś zrozumieć, na coś żwrócić uwagę, albo po prostu, żeby coś poczuć. Wszystko ma swoje znaczenie. Jeśli masz problem z tym, że doświadczasz jakichś negatywnych uczuć, to potraktuj te doświadczenia jako sposób na odblokowanie i uwolnienie uwięzionej enegii. Często tłumimy swoje emocje i uczucia. Jak się tego dużo nazbiera to wypadałoby to trochę posprzątać. Wcześniej czy później trzeba będzie przepracować swój strach gniew itd. Ale nie warto patrzeć na to jak na coś negatywnego. Mamy prawo odczuwać gniew i wyrażać go i nie ma w tym nic złego. Mało kto potrafi to robić w odpowiedni sposób, bez krzywdzenia innych.

A doswiadczenie obe nie przynosi odpowiedzi na wszystkie pytania, ale pozwala poszerzyć sporób patrzenia na rzeczywistość. Wtedy można zadawać pytania w inny sposób.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic