|
|
04.06.2012 - 16:02
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam , to mój pierwszy post na tym forum, dlatego nie wiem od czego zacząć. A więc mam pytanie do doświadczonych użytkowników forum. Chcę doświadczyć LD przez paraliż senny, zobaczyć jak to jest i dlatego opiszę swój problem . Którejś nocy położyłem się spać z chęcią osiągnięcia LD. Otwierałem oczy i zamykałem co 20 sek , potem straciłem świadomość , po czym ją odzyskałem we śnie. Obudziłem się na jakiejś pustyni , od razu zrobiłem RT okazało się że to sen . robiłem co chciałem przez chwilę potem zaczęłem tracić ostrość . I krzyczę na cały głos : Ostrość razy tysiąc ! nie udało się . Zaczął się normalny sen i nic nie mogłem zrobić , dlatego teraz chcę przeżyć LD przez paraliż senny i mam pytanie : jak osiągnęliście swój pierwszy paraliż senny? Ja jak leżę bez ruchu , skupiam się na oddechach i wgl. to po 10 min zasypiam ; / Czy żeby mieć paraliż muszę być na maxxa rozbudzony czy raczej senny ? Liczę na Odp . Pozdrawiam : D .
|
|
|
|
![]() |
04.06.2012 - 17:03
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie wybrzydzaj, jest dobrze.
Trudno jest się wprowadzić samemu w paraliż, jeśli odpowiednio długo będziesz tak leżał, to może sam przyjdzie. Stosuj tę technikę która już postkutkowała, a z czasem "druga strona" zacznie się "poprawiać" - wyostrzać, stawać bardziej realna, ogarnięta, tak jakby -"wgrają się pathe" :) Pozdrawiam |
|
|
|
04.06.2012 - 17:29
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja tobie nie powiem bo sam nie mogę osiągnąć LD w ogóle ale staram się i próbuję chciałbym uzyskać jakieś wskazówki dotyczące LD może ktoś mi ich udzieli ? Pozdro.
|
|
|
|
04.06.2012 - 18:00
|
|
|
1.Prowadzić dziennik snów - sam nie prowadzę bo nie mam czasu, ale kiedy zacząłem to pierwszej nocy miałem chyba z 4 wyraźne sny.
2.Odpowiednia ilość snu ~8 godziny 3.Sen przerwywany, 4+1, nastawianie budzika np. na 4. 4.Trzeba bardzo chcieć Pozdrawiam |
|
|
|
04.06.2012 - 20:01
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak najprościej doznać ld/oobe ? Jak się obudzisz zmien pozycje powoli np. jak byłeś na prawym boku to położ Sie na plecy. Staraj sie zasnąć i jak już będziesz odpływał pozwól ciału zasnąć. teraz tylko wibracje i jazda wal z firebali. metoda sprawdzona, dla obeznanych skuteczność 100%
|
|
|
|
04.06.2012 - 20:05
|
|
|
1.Prowadzić dziennik snów - sam nie prowadzę bo nie mam czasu, ale kiedy zacząłem to pierwszej nocy miałem chyba z 4 wyraźne sny. 2.Odpowiednia ilość snu ~8 godziny 3.Sen przerwywany, 4+1, nastawianie budzika np. na 4. 4.Trzeba bardzo chcieć Pozdrawiam Na 4 Rano ? A nie można później ? Np na 8.00 ? |
|
|
|
04.06.2012 - 20:15
|
|
|
|
|
|
|
04.06.2012 - 21:08
|
|
|
Jak najprościej doznać ld/oobe ? Jak się obudzisz zmien pozycje powoli np. jak byłeś na prawym boku to położ Sie na plecy. Staraj sie zasnąć i jak już będziesz odpływał pozwól ciału zasnąć. teraz tylko wibracje i jazda wal z firebali. metoda sprawdzona, dla obeznanych skuteczność 100% Potwierdzam. Robię prawie dokładnie tak samo. Budzę się po 3-4 godzinach snu, ok.15 min. wybudzania, potem kładę się na plecach i czekam. Jak juz mam dość (zazwyczaj po ok. godzinie) kładę sie na brzuchu i przysypiam, ale staram się nie zasnąć na dobre, co chwilę odzyskuję świadomość i znowu zasypiam. W międzyczasie przypominam sobie co mi się śniło zanim się obudziłam, odtwarzam szczegóły tego snu. Po kilku "przyśnięciach" kontynuuję ten sen, ale już ze swiadomością. Niestety te praktyki sprawiają, że budzę się wykończona i cały dzień jestem zmęczona, czasem boli mnie głowa. Polecam tę metodę , ponieważ jest skuteczna, ale tylko do stosowania od czasu do czasu. |
|
|
|
05.06.2012 - 14:56
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
A inną techniką niż 4+1 ? Np gdy kładę się spać ? XD
|
|
|
|
05.06.2012 - 17:19
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja osiągam LD w taki sposób że (po za paraliżem) kiedy jestem umówiony z kimś na jakąś godzine kładę się na wyrku i leże i rozmyślam o pierdołach wtedy chciał bym spać lecz wiem że nie mogę bo za chwile muszę wstać :) i mój umysł jest wtedy jak by w stanie czuwania :P Śnie świadomie z myślą że za chwilę muszę wstać i jestem jak by na granicy po miedzy jawą a snem :P w taki sposób osiągam dośc długie LD zdarzyło mi sie tak kilka razy samoistnie nigdy nie kładłem się specjalnie z myślą by uzyskać LD lecz tak się po prostu działo :) może ktoś by mógł spróbować takiej metody :)
|
|
|
|
05.06.2012 - 18:01
|
|
|
CYTAT Na 4 Rano ? A nie można później ? Np na 8.00 ? Zależy jaki kto ma grafik. Jeżeli masz na ósmą do roboty/szkoły to odpowiedz sobie sam. Jeśli masz wolne, i masz zamiar spać do 12, to możesz nastawić na 8. Ogólnie chodzi o to żeby się obudzić, przykładowo- odwiedzić toaletę, pójść do kuchni zjeść ciasteczko, zrobić parę pajacyków/ przysiadów i dalej póść spać, na te parę godzin ( zależnie jak komu wypadnie). Metoda dość skuteczna, niemal wszystkie (niestety krótkie) LD i OBE osiągałem tą metodą. (czyli podczas tego snu po przebudzeniu)Pozdrawiam |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |