Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> 4 Doznania
malykat
post 01.07.2012 - 09:50
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 8950

Witam, chciałbym opisać tutaj moje przeżycia, gdyż w świecie realnym lepiej sie tym nie chwalić bo ludzie pomyślą ze zwariowałeś. Pewnego dnia ok godziny 14 położyłem sie nie świadomy niczego, (wtedy nie myślalem a nawet do końca nie wiedziałem co to jest oobe) zasnąłem ale ciągle jak juz wchodziłem w ten stan wyobrażałem sobie moj pokój. Po jakimś czasie zauważyłem , że nie mogę sie ruszać chociaż jestes w pełni świadomy. W tym pokoju widziałem moją matke, nagle ona staneła przy drzwiach i spojrzała sie na mnie"szyderczo" w taki sposób, że widziałem w jej oczach zło i właśnie wtedy zaczeło mnie wyrywać, poczułem wibracje tak silne że nigdy nie czułem czegoś takiego i uniosłem sie nad swoje ciało. Spanikowałem, zacząłem machaćrekoma i nogami, ktorych nie miałem i krzyknąłem"wracam kurwa" spanikowany. Cofneło mnie do ciala. Drugie przężycie, też było przypadkowe, nie planowane, spontaniczne i to również było mega doświadczenie ale też spanikowałem, gdy zacząłem odczówac wibracje. Pozniej zagłebiłem sie w temat, poszukałem różnych ciekawych informacji, chcialem wytlumaczyć sobie o co w tym chodzi. Kolejny raz był już planowany skupiłem sie na wibracjach i je opanowałem ale i tak byłem wystraszony i wrzuciło mnie do ciała spowrotem,otworzyłem oczy a gdy je zamknąłem spadłem pod swoje ciałoi po tych doświadczeniach juz mi się to nie przydarzyło. Tęsknie za tym i od kilku tygodni medytuje i próbuje wejść w stan paraliżu sennego, kilka razy widziałem swoj pokój przez powieki ale chyba za bardzo sie zajarałem ze to juz to i wszystko wracało do normy. Chciałbym wyjść z ciała i juz wiem ze jestem na to gotowy, nie boję się i wiem, że jeżeli wyjde opanuje te wibracje i wyjde zwiedzić Gdańsk. Chciałbym żebyście sie wypowiedzieli w tym temacie bo specjalnie sie tutaj zalogowałem, szukam jakies dobrej rady, pomocnej dłoni, kogoś kto wskarze mi drogę do wyjścia.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 12)
Zielarz Gajowy
post 01.07.2012 - 13:18
Post #2

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Przecież znasz już drogę. Wiesz jak wyjść na Gdańsk. Idź zatem i zwiedzaj, doświadczaj a potem napisz co Ci to daje i poco wychodzisz bo wychodzenie dla samego wychodzenia to tak jak uprawianie sztuki dla sztuki. Chyba średnio warto.
Profile CardPM
+Quote Post
loozak84
post 01.07.2012 - 14:27
Post #3

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 8559

Droga jest prosta - chęć poznania tego cudownego świata OSPUO (Obszar Stworzony Przez Umysł Obserwatora) (Patrzaj w naszej Obepedii tego hasła nie ma).
Jak przeczytałeś biblię OBE trylogie R.A.Monroe i książkę Darka Sugiera to powinieneś sam wiedzieć co robić i jak robić żeby było dobrze. Takich tematów 'pierwiosnków' na forum było wiele. Przejrzyj tematy a znajdziesz odpowiedzi. Również 'szukaj' nie boli.
Jak wibracje Ci same przychodzą to 2% dzieli Cię od OOBE. Wielu z użytkowników nie wychodzą nawet wibracje a jak są to nie doprowadzają do wyjścia. Powinieneś się świadomie nie bać tych doznań a nie tylko powtarzać sobie żeby się nie bać. Choć i pozytywna afirmacja też jest dobrą drogą. Spróbuj najskuteczniejszej techniki 4+1. Nie trzymaj się sztywno jej ram czasowych.. Dostosuj ją pod siebie. Teraz są wakacje to nie powinno to być trudne:)
KLIKNIJ w LINKI A OTWORZY SIĘ W NOWEJ KARCIE/STRONIE: (znajdź na forum porady D.Sugiera, R.Monroe, Moena) wpisz www.oobe.pl/ - masz te porady na górze strony.
http://www.obemania.pl/obemaniak/index2.php-id=faq.htm - tu masz też wiele odpowiedzi na wiele pytań.
A przede wszystkim zajrzyj tu: http://www.oobe.pl/park/Pomoc-Dla-Poczatkujacych-t616.html
Profile CardPM
+Quote Post
malykat
post 01.07.2012 - 16:17
Post #4

Gość Rodziny
*

fajnie, na pewno zajrze do tych materiałów, slucham od jakiegos czasu muzyki relaksacyjnej i na koncetracje. Myśle, że głównym powodem tej blokady jest kawa. Pije kawe czasami dużo i potem nie moge sie skoncetrować i wyłaczyć swiadomości. A jak byście mogli opowiedzieć o swoich doznaniach? jak to jest? co tam robicie? czy robicie to juz bez wiekszych problemów? Ile mieliście wyjść?
Profile CardPM
+Quote Post
loozak84
post 02.07.2012 - 18:44
Post #5

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 8559

Ja swoje doznania z OOBE mam od mniej więcej miesiąca. Zaczęło się od "pisku w uszach" - wtedy nie wiedziałem, że to są wibracje. Zauważyłem, że każdy odbiera to inaczej i na swój sposób. Tu masz linki do moich wpisów:
1. tu się zaczyna http://www.oobe.pl/park/index.php?s=&s...ost&p=81056
2. Moje pierwsze przeżycia oobe:
http://www.oobe.pl/park/index.php?s=&s...ost&p=81087
http://www.oobe.pl/park/index.php?s=&s...ost&p=81120
http://www.oobe.pl/park/index.php?s=&s...ost&p=81157
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 02.07.2012 - 19:21
Post #6

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

Podczas wyjścia nie tylko doznałem oddzielenia od ciała ale również od własnej osobowości. Co wiele mi w życiu pomogło.
Profile CardPM
+Quote Post
Sallys
post 04.07.2012 - 11:38
Post #7

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8713

Czytałem kiedyś o remote vieving czyli zdalne widzenie. Można widzieć miejsca w których się nie było widzieć z czyjejś perspektywy i jasnowidzenie. Poczytaj sobie może o tym.

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
malykat
post 05.07.2012 - 16:26
Post #8

Gość Rodziny
*

Pewnie juz nie chce sie wam o tym nawet gadać ale ja jestem nienasycony tym tematem. Ciagle dochodze do wibracji, a co do tego pisku to hm tez go ostatnio dostrzegłem ale to nie jest jakis dziwny pisk, czesto taki pisk slyszałem na jawie i uznawałem go za fale radiowe to gdy wchodze w ten stan slysze ten sam pisk tylko mocniejszy. Generalnie fajnie było by wychodzić bez problemów ale z opowiesci nie ktorych ludzi to sie nawet podobno może nudzić hehe. W kazdym razie, ciekawie opowiadacie o swoich pierwszych doznaniach. Mam znajomego, ktory miał te same doświadczenia i zdaje mu na bierząco relacje z tego co nowego sie dowiaduje bo on tez ma blokade wewnetrzną. Nie wiem na razie jak temu zaradzić kurcze tego sie pragnie i za tym sie na prawde tęskni bo to coś wiecej życie. Sluchałem kilku wywiadów z ludzmi to nie ktorzy są podobno tak tym zafascynowani, ze zrezygnowali z pracy i od kilku lat nie widzą sensu zycia po za OOBE.
Profile CardPM
+Quote Post
Jarzyn44
post 05.07.2012 - 22:47
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8610

CYTAT
Ciagle dochodze do wibracji, a co do tego pisku to hm tez go ostatnio dostrzegłem ale to nie jest jakis dziwny pisk, czesto taki pisk slyszałem na jawie i uznawałem go za fale radiowe

Może to tylko szum uszny ? Pisk towarzyszący wychodzeniu jest potwornie głośny, niczym głośny gwizdek w środku głowy.. albo głowę w środku gwizdka.

CYTAT
Sluchałem kilku wywiadów z ludzmi to nie ktorzy są podobno tak tym zafascynowani, ze zrezygnowali z pracy i od kilku lat nie widzą sensu zycia po za OOBE.
Z twojej obecnej perspektywy może wydawać się to niedorzeczne , ale pożyjesz kilka lat, i kto wie jak wtedy będziesz na to patrzył ? :)
Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
malykat
post 06.07.2012 - 12:45
Post #10

Gość Rodziny
*

[quote name='Jarzyn44' date='05.07.2012 - 23:47' post='81651']
Może to tylko szum uszny ? Pisk towarzyszący wychodzeniu jest potwornie głośny, niczym głośny gwizdek w środku głowy.. albo głowę w środku gwizdka.

mozliwe ze to tylko jakis szum, ja nigdy nie mialem takiego pisku jak opisujesz, a z wyszedlem z ciala hehe to moze nie musi dzialac tak schematycznie.
Profile CardPM
+Quote Post
malykat
post 06.07.2012 - 14:30
Post #11

Gość Rodziny
*

o kurde. Ale beka. Słuchajcie położyłem sie o godzinie 13,45 i nastawiłem budzik na godzine 15. Przez jakiś czas koncentrowałem sie tak mocno tego chciałem, że sie udalo choc nie do konca. Uświadomiłem sobie ze mam własnie paraliż senny. Otworzyłem tylko jedno oko albo tak mi sie wydawało bo gdy spojrzałem w okno tak strasznie raziło mnie słońce ze otworzyłem jedno. No i dobra nie mogę sie ruszac probuje wyjsc z ciala, przypominam sobie ze trzeba sie przerwocic na bok. dobra to przewracam sie na jedna strone i mysle"kurde to nic nie daje" wiec sprobuje przekrecic sie i spac z lozka i sie udalo. spadlem jak bym spadal na dywan takie uczucie ale mialem zamkniete oczy i na nic nie patrzylem przy upadku, otworzylem oko czy jedno czy dwa i patrze jest podloga haha. ale generalnie nie potrafilem sie tam poruszac i za chwile znowu bylem w ciele i nawet nie wiedzialem kiedy ale dalej w paralizu ,to mysle sprobuje inaczej poprostu wyobraze sobie ze jestem przy szafce ale to nic nie dalo. wiec krzyknalem wychodze!! zaczalem sie unosic i wibracje skoczyly w skali 10 na 10 ale za chwile opadly i sie obudzilem, chwile po tym zaczal dzwonic budzik. kurde jezeli to takie trudne to juz nie wiem jak do tego mam podejsc jak mam sie tam poruszac to nie jest latwe na prawde....Kurde zaraz napsize sms do kolegi, ze nie jestesmy jakimiś idiotami bo to na prawde mozliwe..tak sie tym zajaralem ze pierwsze co to wszedlem na forum i pisze do was.
Profile CardPM
+Quote Post
Jarzyn44
post 06.07.2012 - 17:37
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8610

Gratulacje :)
Profile CardPM
+Quote Post
puppy
post 06.07.2012 - 18:25
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8456

malykat, gdyby Ci się nie udawało zajrzyj na chomikuj.pl/obemania (hasło obemania) jest tam seria The Gateway Experience, która może pomóc Ci (nie wywoła za Ciebie!) osiągnąć pożądany stan :) [
Oprócz tego są tam inne nagrania, służące do synchronizacji umysłu i osiągania odmiennych stanów świadomości ]
Sorry za to, że ciągle robię reklamę TGE i chomikowi oebmania ale pomyślałem, że to może komuś pomóc :)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic