Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Trzecie Oko, cyklopa:)
makyo
post 15.07.2012 - 17:54
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8310

Jak medytujecie z zamknietymi oczami, to czy zdarza wam widzieć pod powiekami plamke? Nawet jak jest ciemno w pokoju?

Jak wygląda taka plamka? powiedzmy, że popatrzycie na słonko albo żarówke przez sekundkę i potem zamykacie oczy. Pod powiekami zostae wtedy taka plamka. Potem to znika.

Ale czy jak nie patrzycie na nic jasnego , bo siedzicie po ciemku, to czy pojawia sie wam na chwile taka wlasnie plamka/punkcik. Potem to znika.

ktos zauwazył takie cusik?
Profile CardPM
+Quote Post
3 Stron V   1 2 3 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
TyHu
post 15.07.2012 - 18:14
Post #2

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

o kurde ile mi plam lata przed oczami to aż się dziwie że coś widze przez nie :p
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 15.07.2012 - 18:50
Post #3

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

CYTAT(makyo @ 15.07.2012 - 18:54) *
Jak medytujecie z zamknietymi oczami, to czy zdarza wam widzieć pod powiekami plamke? Nawet jak jest ciemno w pokoju?

Jak wygląda taka plamka? powiedzmy, że popatrzycie na słonko albo żarówke przez sekundkę i potem zamykacie oczy. Pod powiekami zostae wtedy taka plamka. Potem to znika.

Ale czy jak nie patrzycie na nic jasnego , bo siedzicie po ciemku, to czy pojawia sie wam na chwile taka wlasnie plamka/punkcik. Potem to znika.

ktos zauwazył takie cusik?
Jasne, widzę często takie plamki.
Profile CardPM
+Quote Post
makyo
post 15.07.2012 - 23:10
Post #4

Dusza Towarzystwa

tyhu, mi nie chodzi o duże ilości plam latających:)
bardziej chodzi mi o jedna plankę niewielkich rozmiarów. Czasem jest jasna czasem ciemna. Zlokalizowana mniejwięcej centralnie. Pojawia się z nagle i dość szybko zmika. Powiedzmy raz jedno posiedzenie medytacyjne, albo przed zaśnięciem.

Trochę studiuję qigong i trafiłem na ciekawe informacje:) o oddychaniu embrionicznym.
Jak ktoś zainteresowany to szukajcie pod hasłem "egzokuba Understanding Qigong'
to jest dvd3
jest też książka

Qigong Meditation - Embryonic Breathing - Dr Yang Jwing Ming
google powinno odzukać torenta, ale ja razdzę zakupic oryginał :)
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 16.07.2012 - 10:38
Post #5

Coprobo

Mam takie

Jest taka jedna centralnie zlokalizowana , czarnia kropka z pierścieniem dookoła ,tak jakby celownik i ona nie znika i widać ją tylko na jasnych powierzcniach albo przy dobrym świetle.

mam jeszcze plamki znikające. Pojawiają się nagle i znikają i niekoniecznie w centralnych miejscach. Są zielono białe czasem tylko białe , w środku ciemne na zewnątrz białe, kolorowe

i jeszcze tak jakby takie wężyki kolorowe.

a te duże ilości to po prostu śnieg optyczny
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 16.07.2012 - 16:50
Post #6

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

TyHu masz chyba między innymi to:

http://pl.wikipedia.org/wiki/M%C4%99ty_cia%C5%82a_szklistego

Ten śnieg optyczny, który też mam jest bardziej zagadkowy i ponoć łączy się to z migrenowymi bólami głowy, ale ja takowych nie mam i ta teoria bardziej pasuje do mnie:

Śnieg optyczny może być także trwałym objawem, spowodowanym przez nawet jednorazowe użycie środków halucynogennych
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 16.07.2012 - 17:40
Post #7

Coprobo

męty Zielarz też mam naszczeście mało i mało widoczne
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 16.07.2012 - 20:37
Post #8

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Mnie te męty zastanawiają bo mam takie same w dwóch oczach. Przy otwartym jednym oku i przy otwartym drugim te same męty. Nie rozumiem tego.
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 17.07.2012 - 07:17
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8691

Czy ten temat do czegoś służy? Do pomocy ludziom w przyszłości? Do rozwiązania problemu? Albo: Jak pomasować jajka drugiej osobie? Bez urazy =,=

Jak przycisniesz jedno oko np do kolana to przez pewien czas będziesz miał/a plamkę a co za to idzie - Przyczyna fizyczna

A takich podobnych tematów było wiele o tych białych plamkach plemnikach czy tam jak nazywacie sobie. Jak zamkniesz powieki to też będzie mulista czerń i co? Doopa ignoruj to

*przed chwilą założyłem test jeśli wiecie co to jest
Profile CardPM
+Quote Post
Jarzyn44
post 17.07.2012 - 09:11
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8610

A co te hinpagogi mają wspólnego z trzecim okiem?
Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Sallys
post 17.07.2012 - 13:49
Post #11

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8713

CYTAT(Deimond @ 16.07.2012 - 21:58) *
A ja mam trzecie oko w doopie:D
(sorry ale nie mogłem się powstrzymać:D)

Ja miałem napisać to samo, ale mnie wyprzedziłeś

Co do tematu ja wiedzę białą plamkę u góry jakby 3 oko mi świeciło ;D
Profile CardPM
+Quote Post
makyo
post 18.07.2012 - 11:50
Post #12

Dusza Towarzystwa

Ja się grzecznie pytam, a zenkel o masowaniu jajek.
A jak monedator czyści wątek, to niech czyta dokładnie kto jakie bzdety wypisuje, bo takie czyszeczeni to nie jest czyszczenie.

Czemu ma słuzyć wątek? Chciałem się dowiedzieć czy ludzie widzą tunel/wir i wejście do niego. W różnych tekstach opisuje się to właśnie w ten sposób. Dla mnie nie jest to mit, podanie czy egenda, tylko fizjologia i anatomia. Szyszynka jest zbudowana tak jak oko. U nietórych zwierząt jest ono ciągle aktywne. Za moich czasów uczyli tego na biologii w podstawówce.

Na tematy praktyk homoseksualnych nie będę rozmawiał, bo nie mam o tym zielonego pojęcia. Musicie mi wybaczyć.

Mam nadzieję, że słowo "homoseksualizm" nie obrazi moderatora i nie usunie on.ona mojego posta po raz kolejny.

Pozdrawiam serdecznie

ps. jeśli chodzi o śnieg optyczny, to część ludzi uważa, że postrzegają energię. niektórzy z nich widzą poszczególne śnieżki w różnych kolorach. Dla mnie to dość niesamowite. I nie mam na myłśli czegoś co powstaje po nacisnięciu oka:/
Zmysły większości z nas są przytłumione. Wystarczy porównać się z myśliwym polujacym w jungli:) To że ktoś czegoś nie widzi/słyszy/czuje, nie znaczy że iny też tego nie postrzega.

ps.2 Czasem jak czytam niektóre odpowiedzi, to mi się wydaję, że piszą je jakieś dzieci z forum o grach komputerowych a nie ludzie którzy są w stanie podróżować swoją świadomością poza ciałem fizycznym. :) do tego trzeba mić świadomość.
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 19.07.2012 - 08:35
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8691

Można też tak powiedzieć, Mój Tata często mówił do mnie jak czegoś nie zrozumiałem coś niezrozumiałego:
"Masz dwoje osób i jesteście w ogródku, Jeden z nich jest Zupełnie zdrowy a drugi niewidomy z katarem. Nagle Zdrowy człowiek mówi: Spójrz co za piękna róża. Mmmm a pachną jak stos innych róż.
Drugi człowiek się zastanawia i mówi do niego: A co to są róże? I jaki mają zapach?"

- Chodzi tutaj o pewną sytuację, że niektórzy ludzie są w pewnym stopniu wrażliwi na coś lub mają taką umiejętność użycia/postrzegania (cokolwiek) czegoś, natomiast nie wszyscy ludzie mają takie same umiejętności jak inni.

* Nie wszyscy ludzie widzą białe kuleczki na śniegu, na ścianie, na podłodze, na trawie, na wszystkim co żywe.
Spytałem się mojego brata jak szliśmy do sklepu i spytałem się go: Czy widzisz białe okrągłe kuleczki na niebie? Odpowiedział: Paliłeś coś czy co?

Wiecie o co chodzi :)
Profile CardPM
+Quote Post
makyo
post 19.07.2012 - 11:22
Post #14

Dusza Towarzystwa

No toz ja się właśnie pytam czy to tylko ja taki zryty czy może ktos jeszcze cs takiego widuje? :)
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 20.07.2012 - 09:29
Post #15

Nr użytkownika: 3901

Makyo, chodzi Ci może o ciemnoniebieską plamkę?
A to śnieżenie, co miewacie, to gdziekolwiek spojrzycie? Bo mnie np. śnieżą drobne kraciaste tekstury po chwili wpatrywania się w nie - to to samo?
Profile CardPM
+Quote Post
makyo
post 20.07.2012 - 09:34
Post #16

Dusza Towarzystwa

Mi chodziło o jakąkolwiek plamkę. kolor nie ma znaczenia.

http://www.youtube.com/watch?v=k3HvpLz0zOo
filmik o widzeniu energii i śniegu:)

http://www.youtube.com/watch?v=Lp1XpdAkXng
Samuel Sagan napisał bardzo fajna książkę "awakening the third eye"
Podstawą praktyki jest "tarcie gardłowe":P oddychając jak dart wader powietrze trze o gardło. Pobudza szyszynke i inne gruczoły, te się uaktywniaja wydzielaja co tam trzeba i zaczynamy dostrzegać ciekwe rzeczy.
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 20.07.2012 - 14:05
Post #17

to dlatego darth vader miał tyle mocy! ^^
ciekawe, zajrzę
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 20.07.2012 - 14:43
Post #18

Coprobo

"oddychając jak dart wader powietrze trze o gardło. Pobudza szyszynke i inne gruczoły, te się uaktywniaja wydzielaja co tam trzeba i zaczynamy dostrzegać ciekwe rzeczy."

To już wiem dlaczego lubie śpiewać . Co z tego że fałszuje ale fajna faza jest :D

Kurde to działa , dzieki makyo
Profile CardPM
+Quote Post
makyo
post 20.07.2012 - 17:22
Post #19

Dusza Towarzystwa

Pwnie, ze działa.
Obadajcie:
http://www.youtube.com/watch?v=KU84ckD1AcA...feature=related

Człowiek to głównie woda:) Woda jest w każdej naszek komówce
http://www.youtube.com/watch?v=zmWWfp71TwA
Zajebiaszcza sprawa i watro słuchac pięknej muzu w odpowiedniej tonacji. Patrząc na ten filmik , dokładnie to samo dzieje się w każdej komórce waszego ciała:D

Zastanówcie się dlaczego współcześnie stosuje się skalę A440 zamiast A432Hz. :P

http://www.youtube.com/watch?v=iCj5PZ7DbC8
fany kawałek:)
http://www.youtube.com/watch?v=M7T02kUqK70

i słowo wyjaśnienia
http://www.youtube.com/watch?v=QDRaCTVO67w...;feature=relmfu

cymatyka wiele tłumaczy: śpiew w religii, mantry, swięte imiona boga, język anielski. Taoistyczne dźwięki lecznicze, misy tybetańskie itd.
Np. poszczególne samogłoski oddziałują na różne części naszego ciała.
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 20.07.2012 - 19:53
Post #20

ciekawe...
a propos wody: http://www.laboratoriatv.net/filmy/vid,272.html
naprawdę polecam obejrzeć ten film

Makyo, a propos Twojego pierwszego linku w poprzednim Twoim poście, ten gość nakręcił też filmik, jak w 5 minut zobaczyć ludzką aurę - kiedyś tak patrząc na moją rękę stwierdziłem, że moja aura jest błękitna, a zaczerpując wiedzy od wiarygodnej znajomej dobrze widzącej aury i nie tylko, okazało się, że inna... także to chyba powidoki, to o czym gość mówi, a nie aury :/
pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
taksepykam
post 20.07.2012 - 19:59
Post #21

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 8998

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 16.07.2012 - 17:50) *
Śnieg optyczny może być także trwałym objawem, spowodowanym przez nawet jednorazowe użycie środków halucynogennych

Faktem jest że halucynogennych środków to się w życiu ożarłem, ale ten śnieg optyczny mam odkąd pamiętam i wygląda tak jak na wikipedii gdy w ciemności zamykam oczy czy w dzień gdy patrze na niebo jest najwyrażniejszy choć w jasnych kolorach i wtedy dominują niebieskie i czerwone potem zielone, są bardzo drobne i wokół całego pola widzenia, szczerze powiem to się nigdy nad tym nie zastanawiałem bardziej niż akceptowałem myśląc że tak poprostu jest i że każdy tak ma, dzięki za to spostrzerzenie ale jest jeszcze oprucz tego jak ktoś już tu wspomniał coś w rodzaju szybko poruszających się chaotycznie robaczków "jak mini plemniczków cytuje" półprzeźroczystych. Najmniej widoczny dla mnie jest wtedy gdy patrzę na zieleń np drzewa w lesie i gdy jest dużo szczegułów jak liście skąpane na wietrze, a najbardziej wyraziście na niebie i chmurach. Ktoś wspomniał o migrenach, że są z tym związane w co w moim przypadku mija sie z prawdą gdyż takich dolegliwości niemam wogule.

Dzieki za temat dał do myślenia.

Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
3 Stron V   1 2 3 >
Start new topic