Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Technika Na Wariata, Taki mały pomysł
Kuba12435
post 06.08.2012 - 22:04
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 8922

Siema, jeszcze niedawno nie widziałem o co chodzi, ale już miałem swój 1 obe tydzień temu :). Udało mi się to za pomocą techniki którą zaraz opiszę. Nie wiem czy była już pisana ale nie natknąłem się na nią podczas poszukiwań. Przejdźmy do rzeczy:

Technika polega na tym, że cały dzień przemęczamy się KONKRETNIE nie ma zlituj się. Po prostu od 7 rano skaczemy,biegam,ćwiczymy byle co i tak do 22-23. Ważne jest żeby dobrze się dotlenić i nie pić dużo. A więc, jesteśmy zje*** jak psy więc czas na dalszy etap. Idziemy spać o 23 i nastawiamy budzik na 4 rano albo 5(dla śpiochów 5). Gdy tylko zadzwoni budzik wstrzymujemy oddech i wstajemy na momencie jakby nas gryzło coś w tyłek.Ważne żeby nie zemdleć i wyczuć moment w który szybko się położyć i zaczerpnąć oddech nosem długo relaksujący ale tylko 1 !!. Ja zazwyczaj jak wstane to jak tylko mi się zakręci w głowie kładę się. Powtarzamy tak kilka razy aż czujemy,że nie damy rady wstać następnym razem już idę spać mam w dupie. To kładź się, ale nie śpij. Połóż się w wygodnej dla Ciebie pozycji i myśl, cicho krzycz w myślach,że już Ci się udało i jesteś POZA.Po bardzo krótkim czasie (zazwyczaj 2 minutki) wyszedłeś,jeżeli wszystko zrobiłeś tak jak opisałem. Dzięki tej metodzie wyszedłem za pierwszym razem inne nie skutkowały :). W razie pytań pisać :)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 9)
Deimond
post 06.08.2012 - 23:52
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

CYTAT(Kuba12435 @ 06.08.2012 - 23:04) *
Siema, jeszcze niedawno nie widziałem o co chodzi, ale już miałem swój 1 obe tydzień temu :). Udało mi się to za pomocą techniki którą zaraz opiszę. Nie wiem czy była już pisana ale nie natknąłem się na nią podczas poszukiwań. Przejdźmy do rzeczy:

Technika polega na tym, że cały dzień przemęczamy się KONKRETNIE nie ma zlituj się. Po prostu od 7 rano skaczemy,biegam,ćwiczymy byle co i tak do 22-23. Ważne jest żeby dobrze się dotlenić i nie pić dużo. A więc, jesteśmy zje*** jak psy więc czas na dalszy etap. Idziemy spać o 23 i nastawiamy budzik na 4 rano albo 5(dla śpiochów 5). Gdy tylko zadzwoni budzik wstrzymujemy oddech i wstajemy na momencie jakby nas gryzło coś w tyłek.Ważne żeby nie zemdleć i wyczuć moment w który szybko się położyć i zaczerpnąć oddech nosem długo relaksujący ale tylko 1 !!. Ja zazwyczaj jak wstane to jak tylko mi się zakręci w głowie kładę się. Powtarzamy tak kilka razy aż czujemy,że nie damy rady wstać następnym razem już idę spać mam w dupie. To kładź się, ale nie śpij. Połóż się w wygodnej dla Ciebie pozycji i myśl, cicho krzycz w myślach,że już Ci się udało i jesteś POZA.Po bardzo krótkim czasie (zazwyczaj 2 minutki) wyszedłeś,jeżeli wszystko zrobiłeś tak jak opisałem. Dzięki tej metodzie wyszedłem za pierwszym razem inne nie skutkowały :). W razie pytań pisać :)

Generalnie może być coś na rzeczy ale za cholerę nic nie zrozumiałem- jak zaczerpnąć oddech kiedy już go wstrzymujemy - czyli rozumiem że na wydechu. Jak byś potrafił to ubrać w słowa w punktach czy cuś:)
Profile CardPM
+Quote Post
heksakosjoiheksekontaheksa
post 07.08.2012 - 02:03
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8565

do jakiego stopnia trzeba byc zmeczonym?
1' lekkie zmeczenie
2' doze zmeczenie
3' zmeczenie tak doze ze nie czuc zmeczenia;)
4' slabe zawrotyvglowy i w puzniejszych etapach mocne kreciolki;)
5' omdlenie
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 07.08.2012 - 05:49
Post #4

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

To raczej nie jest technika na wariata tylko dla wariatów:)
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 07.08.2012 - 11:59
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

Ale gupia ta technika. Wystarczyło by poświęcić minimum 15 minut dziennie na medytacje i czekać na owoce ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Kuba12435
post 07.08.2012 - 14:53
Post #6

Częsty Gość Rodziny
**

CYTAT(heksakosjoiheksekontaheksa @ 07.08.2012 - 03:03) *
do jakiego stopnia trzeba byc zmeczonym?
1' lekkie zmeczenie
2' doze zmeczenie
3' zmeczenie tak doze ze nie czuc zmeczenia;)
4' slabe zawrotyvglowy i w puzniejszych etapach mocne kreciolki;)
5' omdlenie

Napisałem konkretnie :). Czyli tak,że ledwo stoimy na nogach :)
Profile CardPM
+Quote Post
Kuba12435
post 07.08.2012 - 14:54
Post #7

Częsty Gość Rodziny
**

Dagon, medytowałem po 3 godziny dziennie czasami dłużej czasami krócej i doszło do czegoś dziwnego co opisałem na forum za każdym razem mam to samo. Ale dzięki temu udało mi się wyjść ;x
Profile CardPM
+Quote Post
Kuba12435
post 07.08.2012 - 14:56
Post #8

Częsty Gość Rodziny
**

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 07.08.2012 - 06:49) *
To raczej nie jest technika na wariata tylko dla wariatów:)

A tam... Dla mnie się liczy to,że działa i jest bardzo skuteczna(bynajmniej dla mnie).Pewnie niedługo zacznę testować jeszcze inne ale najpierw muszę się nacieszyć :DD
Profile CardPM
+Quote Post
Młody89
post 07.08.2012 - 18:02
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8683

Ciekawe ale napisz coś więcej. Jak wygląda sam proces wychodzenia w Twoich myślach tzn co odczuwasz, czy odzielenie następuje od razu czy stopniowo, gdzie znajdujesz się po wyjściu ?
Ps. bynajmniej to nie znaczy przynajmniej...
Profile CardPM
+Quote Post
Kuba12435
post 09.08.2012 - 17:18
Post #10

Częsty Gość Rodziny
**

CYTAT(Młody89 @ 07.08.2012 - 19:02) *
Ciekawe ale napisz coś więcej. Jak wygląda sam proces wychodzenia w Twoich myślach tzn co odczuwasz, czy odzielenie następuje od razu czy stopniowo, gdzie znajdujesz się po wyjściu ?
Ps. bynajmniej to nie znaczy przynajmniej...

Wydawało mi się,że opisałem wystarczająco :/. Opiszę więc w punktach
1.Jak wygląda sam proces wychodzenia w Twoich myślach
-Ja się skupiam i myślę co będę robił jak wyjdę i zazwyczaj myślę o czymś...hmm... coś co dostarczy adrenaliny,coś co nie pozwoli mi zasnąć.
2.Co odczuwasz?
-Spokój, rozluźnienie, relax i te różne. Nic z drgawek,ciarek i tym podobnych.(Oczywiście po tym jak się już położę)
3.Czy oddzielenie następuje od razu czy stopniowo?
-Od razu, nie czujesz nic poprostu się tam pojawiasz(dziwnie brzmi"pojawiasz" ale nie znalazłem określenia...Gdzie? To w podpunkcie 4)
4.Gdzie znajdujesz się po wyjściu?
-Hmm u mnie to wygląda tak,że myślę o czymś,myślę i nagle wszytko o czym myślałem znika i czuję taką pustkę w głowie. Po chwili widzę swoje dłonie w ciemnym miejscu nie ma nic do okoła tylko ja i moje dłonie.Na początku się przestraszyłem ale potem przez chwilę myślałem co robić i wpadłem na pomysł..."Zaraz, gdzie moi koledzy -_-? No i od tak stoją obok mnie i podpowiadają. To twoja wizja rób co chcesz. Reszta chyba jasna :)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic