Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czym Jest To Co Udało Mi Się Osiągnąć....
Foks
post 13.08.2012 - 15:37
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9073

Czym jest to co udało mi się osiągnąć, ja i moja dziewczyna oglądaliśmy telewizje. godzina 22-ga odpadłem i postanowiłem odprężyć się, wspomnę że paraliż senny przytrafiał mi się bardzo często stąd moje zainteresowanie oobe, bo poprostu nieraz się bałem tego zjawiska. Kładąc się na łóżku wyobrażałem sobie punkt a raczej przedmiot w rodzaju kulki, truskawki, worka jakiegoś tam przedmiotu...po jakimś czasie myślałem o tym że jest tylko ten punkt, i nie istnieje nic innego że nei posiadam ciała...Mocno mnie sparaliżowało dalej myślałem o tych wzorkach i obrazkach pojawaiających się przed moimi oczyma a później znowu o tym punkcie...Nagle widziałem sufit, i wyobraźiłem sobie że zacznę się chuśtać w końcu nei mam nic do stracenia, poczółem ból a raczej ściskanie w klatce piersiowej, tak jakby ktoś mnie wciskał w łóżko...Dalej myślałem o chuśtaniu się, i o tym że potrzebuje pomocy i proszę o nią by opuścic ciało...Nagle zblirzałem sie w stronę sufitu, później był jakiś tam dzwięk, chociaż nie wiem jak to napisać, coś przypominającego dzwięk i taka jakby jasność... następnie spojrzałem na łóżko, i widziałem siebie w jakiejś dziwnej pozycji jakby w pół siedzącej, a wiem że leżałem i moją kobiete która oglądała telewizje i co chwile zerkała na mnie...mówie nie ma co tak oglądac ona i tak mnie nei widzi ( przypomne że ułożenie mebli było podobne a szafa wyglądała jak prostokąt za którymś coś było ) dobra mniejsza o ułożenie mebli, otworzyłem okno nie widząc rąk nie wiem jak to zrobiłem poczółem zimno , chłód więc skoczyłem nie mogłęm się powstrzymac leciałem szybko z 7-mego piętra po czym zwolniłem przed samym końcem, potem troche skakałem a skoki te były niewyobrażalnie wielkie, pomy ślałęm że znajde sie na końcu ulicy i znalazłem się tam, drzewa wypuszaczały jakieś białe płatki widziałem staruszkę z psem jakimś takim małym...mówie do niej nie wypowiadajac słów tak jakby wiedziałą co chcę powiedziec a myśl miałem taką, fajnie jakbym mół teraz zmienic jej twarz i ciało, po czym sie uśmiechła a ja pomyślałem musze opowiedziec o tym po czym się przebudziłem.... co o tym sądzicie, przepraszam za stylistyke ale nie mam czasu na pisanie elaboratów o jakiejś lepszej treści....Co to było za zjawisko? czasami budziłem się w nocy z piskiem, a paraliżu sennewgo już się nei boję ;D bo moze być z tego cos fajnego....
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 15)
Młody89
post 13.08.2012 - 16:38
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8683

Yo to było ałt of badi ekspiriens :P. A ja dzisiaj miałem paraliż po długiej przerwie i speniałem :(.
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 13.08.2012 - 17:03
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8691

oułt of bodi eksperienc. Tak to było to tylko że w innym wymiarze niż w astralu może nawet i wyższym?

@Edit
Chyba dołącze do Ruchu New Age.
Profile CardPM
+Quote Post
Foks
post 13.08.2012 - 18:02
Post #4

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Młody89 @ 13.08.2012 - 17:38) *
Yo to było ałt of badi ekspiriens :P. A ja dzisiaj miałem paraliż po długiej przerwie i speniałem :(.

Zastanawiałem się czy to czasem nie jest złudzenie, bo jak wspomniałem moje ciało fizyczne znajdowało się w innym położeniu. Najwspanialszym uczuciem było to światło po wyjsciu, to było lepsze od orgazmu. Teraz po przyjsciu z pracy miałem tylko jakiś sen. Czasami podczas paraliżu sennego miewałem załamanie obrazu, raz słyszałem głos od jakiejś starej babci w huście ,,nie bój się'' po czym obudziłem się i bałem zasnąć, innym razem widziałem różne obrazy i wzorki jakby halucynacje, ale to co zobaczyłem dzisiaj było mega wypaśne, oczywiście miałem ochotę poopowiadac o tym innym ale zawsze spotykam się z drwinami i głupimi docinkami.
Profile CardPM
+Quote Post
Foks
post 13.08.2012 - 18:07
Post #5

Dusza Towarzystwa

CYTAT(zankel @ 13.08.2012 - 18:03) *
oułt of bodi eksperienc. Tak to było to tylko że w innym wymiarze niż w astralu może nawet i wyższym?

@Edit

Kim była ta starsza pani, i jakby to był wymiar wyższy to czemu znajdowały by się tam bloki podobne do naszych ?
Profile CardPM
+Quote Post
Jarzyn44
post 13.08.2012 - 18:52
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8610

CYTAT
Kim była ta starsza pani
Może opiekun, może zmarła osoba z rodziny, może ktoś inny.
CYTAT
jakby to był wymiar wyższy to czemu znajdowały by się tam bloki podobne do naszych ?

A jakie miały być ? Wyższe ? Wspaniałe budowle socrealizmu stoją również w innych wymiarach, towarzyszu! :)
To pewnie myślokształy- obrazy otoczenie były oparte na tym jak Ty miałeś je zakodowane w podświadomości.
CYTAT

Moja rada- nie dołączaj do żadnych ruchów ani organizacji- dzisiaj wstępujesz po zgadzają się z twoim światopoglądem, ale nie zauważysz nawet kiedy to oni zaczną kształtować twoje poglądy. Bądź sobą myśl za siebie, z każdym w różnych kwestiach możesz się zgadzać bądź nie, ale warto uwikłać się stronniczość, zachowaj wolny umysł i obiektywizm :)
Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Foks
post 13.08.2012 - 20:11
Post #7

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Jarzyn44 @ 13.08.2012 - 19:52) *
Może opiekun, może zmarła osoba z rodziny, może ktoś inny.

A jakie miały być ? Wyższe ? Wspaniałe budowle socrealizmu stoją również w innych wymiarach, towarzyszu! :)
To pewnie myślokształy- obrazy otoczenie były oparte na tym jak Ty miałeś je zakodowane w podświadomości.

Moja rada- nie dołączaj do żadnych ruchów ani organizacji- dzisiaj wstępujesz po zgadzają się z twoim światopoglądem, ale nie zauważysz nawet kiedy to oni zaczną kształtować twoje poglądy. Bądź sobą myśl za siebie, z każdym w różnych kwestiach możesz się zgadzać bądź nie, ale warto uwikłać się stronniczość, zachowaj wolny umysł i obiektywizm :)
Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedz, zastanawiam się tylko jak następnym razem przedłużyć taki stan...
Profile CardPM
+Quote Post
Jarzyn44
post 13.08.2012 - 20:31
Post #8

Dusza Towarzystwa

Nie narzekaj, i tak trwało to nieprzeciętnie długo :)
Profile CardPM
+Quote Post
Freddy K
post 13.08.2012 - 23:33
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2547

Niestety, ale muszę Cie rozczarować. To, czego doświadczyłeś, nie było OBE, tylko pewnym rodzajem halucynacji, taką odmianą świadomego snu, tylko że intensywniej doznawaną. Można to nazwać złudzeniem, iluzją opuszczania ciała. D.S. określił to mianem OSPUO - Obszar Stworzony Przez Umysł Obserwatora, czyli obszar istniejący tylko w wyobraźni. Można to również nazywać Omamami Stworzonymi Przez Umysł Obserwatora.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 13.08.2012 - 23:44
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

CYTAT(Freddy K @ 14.08.2012 - 00:33) *
Niestety, ale muszę Cie rozczarować. To, czego doświadczyłeś, nie było OBE, tylko pewnym rodzajem halucynacji, taką odmianą świadomego snu, tylko że intensywniej doznawaną. Można to nazwać złudzeniem, iluzją opuszczania ciała. D.S. określił to mianem OSPUO - Obszar Stworzony Przez Umysł Obserwatora, czyli obszar istniejący tylko w wyobraźni. Można to również nazywać Omamami Stworzonymi Przez Umysł Obserwatora.

A dla mnie miałeś oobe i tyle. Freddy - a czemu to niby nie miało być oobe - bo ty byłes bardziej na fali i odczuwałes je bardziej realnie - świadczy to tylko o bardziej rozwiniętej wyobraźni. Porónywanie swoich przeżyć do innych jest tutaj nie na miejscu jeśli się weżmie pod uwage że wszystko co widzicie kreuje wyobraźnia - podświadomość - czy dosterojenie - jak kolwiek to się nazwie. Jeden ma bardziej rozwinięta inny inaczej. Niektórzy ludzie jak i ja nie mieli snów do nie dawna. Nie widze powodów aby od stopnia realności ograniczac czy jest to oobe czy nie.
Profile CardPM
+Quote Post
Jason
post 14.08.2012 - 04:29
Post #11

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8682

CYTAT(Młody89 @ 13.08.2012 - 17:38) *

Do Młody89:Jak już to Out Of Body Experience czyli podróżowanie poza ciałem fizycznym,miałeś po prostu ten stan i mogłeś robić co ci się podobało,pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
Jarzyn44
post 14.08.2012 - 10:58
Post #12

Dusza Towarzystwa

Jason, ale to na prawdę było Ołt ow bodi ekspyrjens!
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 14.08.2012 - 11:07
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8691

Jarzyn
Haha.. ja mam podobny światopogląd ale nie identyczny do New Age. Oczywiście jest tam pare przekłamań z mojego punktu widzenia ale to miał być tylko żart :)
Profile CardPM
+Quote Post
Jason
post 14.08.2012 - 11:32
Post #14

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8682

CYTAT(Jarzyn44 @ 14.08.2012 - 11:58) *
Jason, ale to na prawdę było Ołt ow bodi ekspyrjens!

Jak już to Out Of Body Experience, nie wiem czy to było to 100% ale nie powiem że nie masz racji bo możesz mieć rację a ja się mogę mylić dlatego ustalmy że doświadczyłeś tego stanu,pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
uncommon
post 14.08.2012 - 12:17
Post #15

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8975

Śledzę te forum od dawna po wielu próbwach dopiero teraz udało mi się zalogować ehhh ;/

Śmiać mi się chce jak czytam niektóre posty, przyjmijcie to do świadomości że OOBE=LD LD=OOBE, ''czyste'' OOBE - wychodzimy z OP musimy walczyć o dostrojenie ale i tak jesteśmy w OSPUO

LD płytka faza nieraz trzeba snuć, jesteśy już w OSPUO

Żeby wydostać się z OSPUO trzeba zrobić neuro przesunięcie

Kolego gratuluje ci uzyskałeś stan poza ciałem, z paraliżu można wychodzić ale jest trudniej walczyć o dostrojenie i nieraz trzeba kilka razy odbijać,żeby wskoczyć na głębszą faze .
Profile CardPM
+Quote Post
Foks
post 14.08.2012 - 14:20
Post #16

Dusza Towarzystwa

CYTAT(uncommon @ 14.08.2012 - 13:17) *
Śledzę te forum od dawna po wielu próbwach dopiero teraz udało mi się zalogować ehhh ;/

Śmiać mi się chce jak czytam niektóre posty, przyjmijcie to do świadomości że OOBE=LD LD=OOBE, ''czyste'' OOBE - wychodzimy z OP musimy walczyć o dostrojenie ale i tak jesteśmy w OSPUO

LD płytka faza nieraz trzeba snuć, jesteśy już w OSPUO

Żeby wydostać się z OSPUO trzeba zrobić neuro przesunięcie

Kolego gratuluje ci uzyskałeś stan poza ciałem, z paraliżu można wychodzić ale jest trudniej walczyć o dostrojenie i nieraz trzeba kilka razy odbijać,żeby wskoczyć na głębszą faze .

Gdzie znajde informacje na ten temat, jak osiągnąc coś lepszego??. Mniejsza o to co to było, dla mnie było to piękne przeżycie. Teraz muszę się jedynie dowiedziec jak się dostroić, halucynacje już miewałem i były troche przerażające. Ostatnio zmieniłęm pracę, muszę nieraz zużyć wiele energii fizycznej, po czym nie czuje nieraz sam siebie. Z moich obserwacji dla zainteresowanych... Odpoczynek, z ciągłym przebudzeniem tak jakby czuwanie że zaraz moze ktoś przyjsc jest przyjacielem do osiągnięcia paraliżu, jeszcze tylko trzeba myśleć o tym że to ciało nie istnieje a my sami jestesmy czymś ważniejszym.

Podróże astralne moim zdaniem mieli wielcy wynalazcy jak Leonardo da Vinci, czy duchowni jak ojciec Pijo i to wiązało się po osiągnięciu czegoś wyższego z ogromną wiedzą....Nie chce nikogo uraźić to tylko moje spostrzeżenie i dziękuje za zainteresowanie moim postem...

Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic