oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Najlepszy Sposób Na Ld
Skrytobójca
post 01.10.2012 - 18:02
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Wczoraj ściągnąłem tą nute i jestem pod wrażeniem,wcześniej nie miałem LD ani razu,czasem tylko takie spontaniczne a puściłem to na słuchawkach i sie położyłem ,po 20min jakoś przestałem czuć ciało,normalnie nic nie czułem ,czułem jak nie które moje części ciała tak wibrują (a dokładniej takie mrowienie) coś pięknego ,w czasie nagrania jeszcze doznałem niesamowitego szczęścia i pozytywnego myślenia,pewnie dźwięki natury mnie tak wyluzowały i dały mi szczęście heh :] a więc w połowie jakoś nagrania zasnąłem i obudziłem sie normalnie we śnie,piękne uczucie,jakbym sie tak nie podniecił to dłużej bym był a tak to mnie wywaliło..Ale zdążyłem polatać haha :) Mimo,że spałem 5 godzin wstałem bardzo wypoczęty:) Naprawde serdecznie polecam. Napiszcie czy działało na was i jak sie czuliście :) Powodzenia:))

Link : Klik !:]

Opis:
Lucid Dreaming with Wolves to muzyka z sześćdziesięciominutowym (60min) nagraniem, dzięki któremu płynnie wejdziesz w świat świadomego snu. Twojej podróży towarzyszyć będzie przepiękna muzyka relaksacyjna: odgłosy lasu i przede wszystkim Twoi przyjeciele-podróżnicy: wilki.

Nagranie oparte jest na popularnych dudnieniach różnicowych. Dudnienia różnicowe powodują synchronizację Twoich półkul mózgowych. To jest pierwsza rzecz, która dzieję się z Twoim mózgiem podczas sesji z LDwW (Lucid Dreaming with Wolves). Później następuje obniżanie czestotliwości fal mózgowych do 4-5Hz.

Taką częstotliwość mają fale mózgowe kiedy śnisz. W momencie kiedy zostaniesz wprowadzony przez LDwW w taki stan będziesz mógł w o wiele łatwiejszy sposób niż "na sucho" wywołać świadomy sen lub (jeżeli uśniesz) uzyskać świadomość podczas snu.

Dźwięki, które w LDwW synchronizują Twój mózg od samego początku nagrania do jego końca stopniowo obniżają częstotliwość fal mózgowych. Dzięki temu podczas 60 minutowej sesji z tym nagraniem Twój mózg przechodzi w fazę snu, Twoje ciało zasypia, a Ty zachowujesz pełną świadomość.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 18)
halus
post 01.10.2012 - 20:42
Post #2

Znajomy Rodziny

nutka ściągnięta dziś ostre crash testy umysłu ;) a tu link do tego samego pliku bez zabawy w chomika ;)

http://ulub.pl/JMz8i81JVo/lucid-dreaming-with-wolves

nie trzeba dziękować
Pozdrawiam
Halus

+Quote Post
uncommon
post 01.10.2012 - 23:07
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Potwierdzam skuteczność, słuchałem dwa dni po około 10 min nie całe więc...
Ale i tak ...Same LD bez żadnych technik miałem z 2 razy co się nigdy nie zdarzało
Do tego z około nocy 5 snow pamiętałem , a zwykle to 1 niemogę dokładnie
Więc polecam

+Quote Post
Messanger
post 01.10.2012 - 23:23
Post #4

Dusza Towarzystwa

Lucid Dreaming with Wolves trzyma formę mimo wieku. Dla początkujących LD'ków naprawdę spoko dopalacz.

Tylko nie myślcie, że to jakiś magiczny eliksir. Trochę ułatwia sprawę, ale nie odwali za was całej roboty :P.

+Quote Post
Majster
post 02.10.2012 - 12:52
Post #5

Dusza Towarzystwa

Bardzo dobrze sprawdza się to nagranie, tak samo zresztą jak Sleeping through the rain http://www.youtube.com/watch?v=o8iwCWzBht8

Poza tym już było polecam opcje szukaj http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=3928.
Pozdro.

+Quote Post
Foks
post 02.10.2012 - 13:52
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

No to zaraz posłuchamy:) po pracy taki relaksik....

+Quote Post
Skrytobójca
post 02.10.2012 - 14:10
Post #7

Członek Rodziny

Notatnik

Rzeczywiście było,wybaczcie nie zauważyłem wcześniej ;s

+Quote Post
Leinad
post 03.10.2012 - 19:38
Post #8

Członek Rodziny

tylko po co to wycie wilków?:D

+Quote Post
Skrytobójca
post 03.10.2012 - 19:48
Post #9

Członek Rodziny

Notatnik

myśle że to bardziej o to chodzi że no wiesz klimat lasu (natury) wilki prowadzą w stadzie,to tak jakby wilk prowadził cie do wnętrza siebie :)) nie obraże sie jeśli nie zrozumiesz to co napisałem,bo też nie rozumiem :)

+Quote Post
zankel
post 04.10.2012 - 17:35
Post #10

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jak powiedział pewien uczony. Fal o niskich częstotliwościach poniżej 16 nie da sie usłyszeć (rzeczywiste) :) 4-5Hz.
był nim ktoś na Dei- mond?

+Quote Post
Cold
post 06.10.2012 - 16:01
Post #11

Członek Rodziny

@zankel
Uczono mnie na fizyce, że są słyszalne od ok 20Hz, a jak to jest u Ciebie?
Nie to, że się czepiam, ale chciałam wyjaśnić coś, co Cię męczy od dawna.
W sumie to dopuszczalne są jakieś rozbieżności, ale chyba nie aż tak duże?:)

+Quote Post
zankel
post 08.10.2012 - 17:23
Post #12

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ja słysze do 6 Hz ale nierzeczywiste... muszę podgłosić wzmacniaczem hłehłe

+Quote Post
bartosz121
post 09.10.2012 - 21:05
Post #13

Znajomy Rodziny

Lucid Dreaming with Wolves na mnie nie podziałało ale jak słuchałem Hemi Sync Roberta Monroe i wchodziłem w Focusy to robiło wrażenie , może każdemu pasuje coś innego.Z Hemi Sync jest ten problem ,że jak się nie zna angielskiego to trudno przeczytać tłumaczeni i wcielić je w życie podczas słuchania nagrań ..Ale i tak polecam bo to chyba jedne z najlepszych takich nagrań .........

+Quote Post
Skrytobójca
post 09.10.2012 - 21:18
Post #14

Członek Rodziny

Notatnik

Jakbym znalazł jakiś Hemi Sync po Polsku to na pewno bym spróbował ,bo niestety z angielskiego jestem słaby:(

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.10.2012 - 09:42
Post #15

Dupa Towarzystwa

Dzisiaj rano drugi raz puściłem sobie wilki i drugi raz oobe...ciekawe. Fajnie to na mnie działa. Za ścianą mego bloku jak wyszedłem usłyszałem jednak dziwny niezbyt fajny głos (demoniczny trochę) i wypeniałem i zawróciłem do chaty, którą sobie zwiedzałem bo gdzieś czytałem, aby poznać najpierw najbliższe otoczenie i tak też uczyniłem.

+Quote Post
Hashal
post 29.10.2012 - 12:47
Post #16

Członek Rodziny

Postanowiłem iść waszym tropem i puściłem sobie wilki dziś rano :) Pierwszy raz słuchałem tego nagrania jakieś cztery lata temu przyniosło mi to dość ciekawe efekty. Po jakimś czasie porzuciłem to, bo miałem nieprzyjemne doznanie, przez hałas wilków, który przysporzył mi niezłe dreszcze i przestałem tego słuchać.

Dziś jak sobie puściłem to po raz kolejny to poczułem to magiczne uczucie, które czułem jak słuchałem tego po raz pierwszy :) Tym razem jakoś o wiele przyjemniej się słuchało i miałem głębsze doznania niż ostatnimi razy, a wilki tym razem były dla mnie niezwykle pomocne, bo gdy zasypiałem i traciłem świadomość, to ich hałas nie wywoływał strachu, tylko szybko mnie wybijał w zasypiania i mogłem spokojnie dalej się rozluźniać i kontynuować z pełną świadomością :)) Być może rola tych wilków polega właśnie na tym, by pilnowały nas, byśmy nie odpłynęli w sen a ich wycie wywoływało na nas reakcje, która nas wybija z tego odpływania w nieświadomość . Przynajmniej w mojej sytuacji tak jest i jest to dla mnie pomocne:) Chyba znów powrócę do wilków i to na dłużej :) Dziękuję temu, kto rozkręcił tu temat o wilkach, bo dzięki temu znalazłem kolejny sposób, by mniej się rozpraszać podczas relaksacji :)

Pozdrawiam!

+Quote Post
Skrytobójca
post 29.10.2012 - 15:28
Post #17

Członek Rodziny

Notatnik

Cała przyjemność leży po mojej stronie ;)))

+Quote Post
rafal13-50
post 20.06.2013 - 17:37
Post #18

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zankel:
ja słysze do 6 Hz ale nierzeczywiste... muszę podgłosić wzmacniaczem hłehłe
Osoba w wieku ?-nastu? lat słyszy dźwięki z przedziału około 30Hz ? 18kHz.
Osoba w wieku ?-dziestu? lat słyszy około 40Hz ? 16kHz lub czasem 60Hz-14kHz.
Osoba w wieku ?-dziesięciu? lat słyszy jedynie około 100Hz ? 8kHz, potem zakres ten może się zawęzić nawet do 200Hz ? 4kHz.

Muza jest fajna relaksuje mnie a irytuje mojego kota ;-) te wilki

ZOBACZ NA http://ldmasta.w.interia.pl/Main.html
TAM WSZYSTKO CO POTRZBA NA LD

+Quote Post
obenautka
post 27.10.2013 - 12:34
Post #19

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Na mnie to dziala swietnie.

http://www.youtube.com/watch?v=y8NtZNphFRo

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park