Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Out Of Po Wypadku
Yybcia
post 05.10.2012 - 20:05
Post #1

OBE Maniak 96
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1535

Dajmy na to że pewnego dnia osoba przeżywa wypadek. Samochodowy...bądź inny...styka się ze śmiercią na bardzo cienkiej linii ale wychodzi z tego cało. Po takim wydarzeniu ma masę spontanicznych ale w miarę stabilnych wyjść. Wyraźnych itp itd.
Nie żeby się nie cieszyła ta osoba z tego powodu ale co takiego na to wpłynęlo gdzie przed wypadkiem nie zdarzały się eksterioryzacje same z siebie tak często.
No i w sumie nie wiedziałam gdzie zamieścić i jak zacząć taki temat.
Pozdrowienia
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 12)
bartosz121
post 05.10.2012 - 22:19
Post #2

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8673

Nie szukaj co wpłyneło tylko podejdź rozsądznie szukaj wiedzy po książkach i wyrabiaj sama sobie opinię nie kieruj się czyjąś bo przeciesz każdy jest inny...Ja mogę polecić oczywiście Roberta Monroe -Trylogię i Saint Germain ,Złotą księgę .....a tak na marginesie zawsze mnie jarały takie super skarpetki ....na takich super nogach....
Profile CardPM
+Quote Post
Zack Fair
post 05.10.2012 - 23:35
Post #3

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8790

Od czego by tu...
Przede wszystkim nigdy nie możesz mieć 100% pewnosci ze przez wypadek samochodowy zdarza ci się teraz wiecej wyjsc.
Może po prostu dorosłeś/łaś mentalnie do rozwoju swojej drogi duchowej. Osobiscie nie kierowałbym się całkowicie i nie łykałbym wszystkiego co piszą ci rzekomi guru oobe. Nie to żebym miał coś do tychże guru. Ale wiadomo,do wszystkiego trzeba mieć dystans. Więc ja na ten przykład nie wierzę slepo we wszystko co wyczytam w takich książkach. Nie jednego pseudo proroka już spotkałem na tym świecie. Krótko mówiąc. Zdrowia fizycznego i psychicznego życzę. Pozdrawiam. Adrian
Profile CardPM
+Quote Post
Messanger
post 06.10.2012 - 08:32
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8755

Czy jest jakiś bezpośredni związek miedzy śmiercią i OOBE? Nie.

Zwielokrotnienie wyjść to raczej wynik... szoku pourazowego (?!). Z czasem wszystko wróci do normy.

@bartosz121

Zaczyna się na nogach, a kończy na alimentach.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 06.10.2012 - 10:19
Post #5

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Zack do wszystkiego trzeba mieć dystans? Do Miłości też?:) Ludzie stworzyli dystans między sobą i dlatego niemal każdemu wydaje się, że jest odrębnym bytem od każdego innego. Kolejna gra umysłu mająca na celu tylko jedno. Podtrzymywanie iluzji dualizmu.

Oglądałem kiedyś program jak gość po silnym uszkodzeniu głowy, mózgu "zdobył" niesamowite zdolności artystyczne. Malował swoje wizje. Głównie szamańskie obrzędy. Wypadek, uszkodzenie może pobudzić zdolności, które w każdym z nas są tylko, że uśpione. Sposobów budzenia zdolności jest wiele a najlepiej jak rodzice od samego początku obczają dane predyspozycje dziecka i w naturalny sposób będą pomagali w pielęgnacji tych zdolności.
Profile CardPM
+Quote Post
Andersenn
post 06.10.2012 - 10:49
Post #6

BÓG ZAZDROSNY
Nr użytkownika: 1883

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 06.10.2012 - 11:19) *
Zack do wszystkiego trzeba mieć dystans? Do Miłości też?:) Ludzie stworzyli dystans między sobą i dlatego

Okazuje się, że też.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 06.10.2012 - 10:50
Post #7

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Mi się okazuje, że stwarzając dystans do ludzi stwarzamy tym samym dystans do poznania siebie a tym samym Miłości.
Profile CardPM
+Quote Post
Foks
post 06.10.2012 - 11:20
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9073

CYTAT(Yybcia @ 05.10.2012 - 21:05) *
Dajmy na to że pewnego dnia osoba przeżywa wypadek. Samochodowy...bądź inny...styka się ze śmiercią na bardzo cienkiej linii ale wychodzi z tego cało. Po takim wydarzeniu ma masę spontanicznych ale w miarę stabilnych wyjść. Wyraźnych itp itd.
Nie żeby się nie cieszyła ta osoba z tego powodu ale co takiego na to wpłynęlo gdzie przed wypadkiem nie zdarzały się eksterioryzacje same z siebie tak często.
No i w sumie nie wiedziałam gdzie zamieścić i jak zacząć taki temat.
Pozdrowienia

Może ta osoba po wypadku zmieniła sposób odrzywiania się ( mniej alkoholu ) zdrowszy tryb życia, radość ze wszystkiego co nas otacza inne podejscie do całości naszej egzystencji to z pewnoscią głowne powody...

Ja np. jak sobie piwkuje to nie mam żadnych wyjsc co najwyżej LD, jak obrzeram się i dla ludzi jestem mniej przyjazny to też nie mam żadnych wyjsc grunt to żyć w harmonii ze światem i z każdą żywą istotą... Odpoczynek sprzyja powstawaniu OOBE, nie masz nic na głowie nie przejmujesz się, a jak leżysz całymi dnaimi w łóżku to częsciej masz oobe, wczesniej miałem pracę siedzącą całymi dniami za kółkiem samochodu czasami zakończyłem objazd o godzinie 12-tej i miałem do godziny 15 czas więc ucinałem sobie drzemke i jak tak miałem troche laby, kładłem się wygodnie w fotelu samochodu, puszczałem sobie muzyczke i osiągałem paraliż tylko dlatego że pospałem w nocy a później popołudniu, jak światło słoneczne mi przeszkadzało to naciągałem na głowę czapkę podchodziłem do życia lajtowo 0 stresu, początkowo się bałem tego a jednak osiągałem paraliż i te wibracje, ale miałem stracha bo jednak to miało miejsce w pracy i co chwile otwierałem oczy spowodu tego czuwania efekt był natymiastowy...po wypadku ktoś mógł mieć podobnie ma problemy ze snem, z powodu czuwania by tym razem nic sie nei stało, z powodu obawy...ludzki umysł jest pełen neispodzianek...
Profile CardPM
+Quote Post
bartosz121
post 07.10.2012 - 14:24
Post #9

Znajomy Rodziny

Massangerze dzięki za koment komplement lecz ciebie nie obejmował ...Yybcia dała ładne zdjęcie to pochwaliłem ;-) a tak ap-ropo to zajmijmy się poważniejszą dyskusją i tutaj Zielarz Gajowy ma chyba rację, my prawdopodobnie nie rozumiemy ,że jesteśmy nierozerwalną całością lub czymś czego nie możemy na chwilę obecną wiedzieć ....Choćby dlatego zachwyciłem się chwilowo nogami niewiasty...??? bo nie rozumiem jeszcze bardzo wiele....Buddyści wierzą ,że każda istota na Ziemi była ich matką bądź ojcem i nabierają w ten sposób dystans do każdej osoby i komentowania jej poczynań ...każdy z nas ma inne uwarunkowania w tym życiu ale nie wykluczone jest ,że łączy tak naprawdę nas coś więcej niż się wydaje.Trudno jest jednak jak kogoś nie lubimy, przerwać to uczucie i z nim walczyć ..ale nikt nie mówił ,że będzie łatwo........
Profile CardPM
+Quote Post
bartosz121
post 07.10.2012 - 14:35
Post #10

Znajomy Rodziny

A tu przypominam bardzo mądrą zasadę tego forum

2. Najgorszą rzeczą jest ocenianie postępowania innych zamiast akceptacji ich takimi jakimi są.

Yybcia ..ap-ropo i inni forumowicze znalazłem dość ciekawy filmik na you tube o wodzie ,w wolnej chwili wrzućcie sobie Woda -wielka Tajemnica
Profile CardPM
+Quote Post
Yybcia
post 09.10.2012 - 15:26
Post #11

OBE Maniak 96
Nr użytkownika: 1535

dzieki za odpowiedzi. ;)
Dzieki za komplement
Bartek ajć trafiłeś tak że masakra... akurat wypadek jest ścisle związany z wodą.
Jezeli te wyjscia mialyby z czasem zniknac to bardzo szkoda.
Profile CardPM
+Quote Post
bartosz121
post 09.10.2012 - 20:48
Post #12

Znajomy Rodziny

No bardzo dziękuję chociaż raz mnie ktoś pochwalił zamiast wymądrzać się na tym forum,chodź w porównaniu do innych forum to i tak stoi na wysokim poziomie intelektualny i kulturalnym . Powodzenia w wyjściach Yybcia,,, bo ja dużo w życiu czytałem na ten temat i chodź miałem różne subtelne mnie czy bardziej zdarzenia to jeszcze nie doznałem oobe i może dobrze bo wszystko w życiu przychodzi w odpowiednim czasie...
Profile CardPM
+Quote Post
bartosz121
post 09.10.2012 - 21:10
Post #13

Znajomy Rodziny

Ap-ropo może jakoś telepatycznie podziałaliśmy ,że trafiłem z wodą ;-) Mnie filmik też zainteresował ale zrobię chyba test z tym ryżem w szklankach ,dodając własne sformułowania z ciekawości oczywiście....
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic