Sukkub? |
|
|
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 20)
Deltarates
|
23.12.2012 - 12:10
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 9009

|
CYTAT(Messanger @ 23.12.2012 - 11:28)  Uciekł mi sens twojej wypowiedzi Adasiu. Może źle powstawiałeś znaki interpunkcyjne albo jestem zbyt ograniczony. Wytłumacz mi jeszcze raz - łopatologicznie :D.
PS. Może koleżanka będzie Ci mogła pomóc w Twoim projekcie. Na studiach uczono mnie technik psychomanipulacji i marketingu. Zasada jest dziecinnie prosta. Wystarczy, że mówisz ludziom tylko to co chcą usłyszeć. Nie ważne czy jest to prawda, czy bezczelne kłamstwo. Prawisz im tylko komplementy: mówisz komuś „jesteś mądry, zaradny”. Zawsze mówisz „tak miałeś rację” lub „postąpiłeś słusznie”, nawet jeśli wiesz, że koleś jest w totalnym błędzie. Ciebie to nie obchodzi. Bo masz prawic wszystkim komplementy, by wszyscy w Twoim towarzystwie czuli się dobrze. I wtedy łatwo możesz frajerami manipulować. A jeszcze lepszą techniką jest udawanie ofiary losu. Wzbudzasz wtedy litość. Nigdy nie mów „ja jestem lepszy od ciebie”, „ja mam lepsze możliwości”, „ja jestem przystojniejszy / lepiej wysportowany” itd. Zawsze mów tylko takie rzeczy, które wzbudzają litość wobec ciebie. Masz tu prosty przykład. Osoba żebrząca, w Polsce może zarabiać nawet 40 000 zł rocznie. Z samego żebractwa. Dlaczego? Dlatego, że frajerów nie brakuje. Poczytaj sobie książki o hipnozie, psychologii społecznej i psychomanipulacji. Mi osobiście manipulowanie ludźmi przychodzi z dużą łatwością. Ale pamiętaj, to nie jest przyjaźń tylko wykorzystywanie ludzi. W końcu to ty mi powiedziałeś, że ludzie są egoistami. A w rzeczywistości nie masz racji. Każdy antropolog Ci to powie.
|
|
|
|
|
|
Deltarates
|
23.12.2012 - 12:51
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 9009

|
CYTAT(Pavveł @ 23.12.2012 - 12:27)  Allanntaniel, Deltaratesowi nie chodziło o ludzi religijnych jako etycznych, uduchowionych, tylko religijnych jako dopasowujących się bezmyślnie do paczki poglądów. Leinad, nie normalne, ale nie kontrowersyjne, to co innego :) Hmm, ale czy religia sama w sobie jest etyczna? Raczej nie. W końcu religia chrześcijańska, z góry zakłada, że człowiek z natury jest zły (jak twierdzi Messanger). A tak przecież nie jest. I to właśnie dlatego katole straszą nas piekłem. Straszą już małe 8-letnie dzieci, które ze względu na wiek, nawet nie potrafią myśleć abstrakcyjnie, byleby tylko nie grzeszyły. Pavveł uświadom sobie. I wy wszyscy uświadomcie sobie, że człowiek z natury jest dobry. I nie potrzebujemy do tego żadnej religii, abyśmy się nawzajem nie pozabijali! W końcu ateiści nie wierzą w perspektywę piekła, a nie mordują ludzi. A muzułmanin jest wstanie wysadzić się w powietrze (czytaj, popełnić samobójstwo), by zabić niewiernych. Nie mając żadnych merytorycznych argumentów. Zrobi to, bo wierzy w głupoty, iż po śmierci dostąpi raju. Pavveł i to jest dla Ciebie dowód, że religia szkodzi. I nie ma nic wspólnego z oświeceniem. Ze mną i tak nie warto prowadzić rozmów. Bo wszystkich GASZĘ na amen!
|
|
|
|
|
|
Zachariasz Lubowiecki
|
23.12.2012 - 13:18
|
Guests

|
Obecnie "szał" minął i chciałabym wykorzytać swój "dar" w bardziej altruistycznych, wzniosłych celach :) [/quote]
Odwiedź mnie;)
|
|
|
|
|
|
bielik110
|
23.12.2012 - 13:47
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 8602

|
CYTAT(Deltarates @ 23.12.2012 - 12:51)  Hmm, ale czy religia sama w sobie jest etyczna? Raczej nie. W końcu religia chrześcijańska, z góry zakłada, że człowiek z natury jest zły (jak twierdzi Messanger). A tak przecież nie jest. I to właśnie dlatego katole straszą nas piekłem. Straszą już małe 8-letnie dzieci, które ze względu na wiek, nawet nie potrafią myśleć abstrakcyjnie, byleby tylko nie grzeszyły.
Pavveł uświadom sobie. I wy wszyscy uświadomcie sobie, że człowiek z natury jest dobry. I nie potrzebujemy do tego żadnej religii, abyśmy się nawzajem nie pozabijali!
W końcu ateiści nie wierzą w perspektywę piekła, a nie mordują ludzi. A muzułmanin jest wstanie wysadzić się w powietrze (czytaj, popełnić samobójstwo), by zabić niewiernych. Nie mając żadnych merytorycznych argumentów. Zrobi to, bo wierzy w głupoty, iż po śmierci dostąpi raju. Pavveł i to jest dla Ciebie dowód, że religia szkodzi. I nie ma nic wspólnego z oświeceniem.
Ze mną i tak nie warto prowadzić rozmów. Bo wszystkich GASZĘ na amen! To zacznij teraz pomagać na amen:) a nie gasić. No ale tego na studiach nie uczą:)a szkoda pozdrawiam:)
|
|
|
|
|
|

|
 |
|