|
|
11.01.2013 - 13:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam,
Chciałbym zapytać się doświadczonych podróżników o prawa występujące w świecie astralnym, może mieliście doświadczenia z opiekunami którzy mówili co wolno a co nie wolno w ich rzeczywistości? Nie chciałbym podczas wyjścia naruszyć jakichś zasad dlatego pytam. Jeżeli wszystko gdzieś jest dozwolone, to tak z życia można stwierdzić że to mroczne miejsce. Pozdrawiam, Hydrino |
|
|
|
![]() |
11.01.2013 - 15:54
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jest kilka takich zasad:
Nie mordować, nie palić, bab nie... baby gwałcić po cichu i tak, coby nikt nie widział. RZEKŁEM, HOUGH !!! |
|
|
|
11.01.2013 - 18:55
|
|
|
Zaprawdę powiadam Ci, że Messanger oświecony jest bo jako jeden z nielicznych, na tym forum nie uważa się za oświeconego.
|
|
|
|
11.01.2013 - 19:24
|
|
|
Dobra, dobra.
Bo zaraz tu wpadnie [PłatnaReklama], [PłatnaReklama], [PłatnaReklama] albo [PłatnaReklama] i dostanę zjebę od Jaśnie Oświeconych, że głupoty gadam. A Ty kolego oberwiesz od Nich przy okazji w ramach gratisu... jak znam życie :D. Nie chcę robić tutejszym Mistrzom darmowej reklamy. Jak będą chcieli ją dostać to PRIV. Negocjacje zaczynam od kraty browarów... i uznania mnie w najgorszym wypadku za proroka wedle Ich własnej ideologii. Pozdrawiam Jaśnie Oświeconych :). |
|
|
|
11.01.2013 - 19:26
|
|
|
Jest kilka zasad : mijasz spotykane istoty zachowujac prawokierunkowa regule (bez kierunkowskazu, pamietaj ze w Astralu nie ma kierunkowskazow!!!).
A jak mijasz Lewiatana albo jego kuzynow gitowcow, to omijaj z prawej strony I BARDZO DALEKO!! Jestem yakiem, jestem http://www.fantom-xp.com/fr_15__Tibetan_Yak.html |
|
|
|
11.01.2013 - 20:12
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Prawo nie obowiązuje tylko dzieci na ścieżce rozwoju duchowego, astral musi mieć swój kodeks dla wyżej rozwiniętych istot.
|
|
|
|
11.01.2013 - 20:27
|
|
|
Wyżej rozwinięte istoty nie potrzebują kodeksu :). A wiesz dlaczego?
Bo są WYŻEJ ROZWINIĘTE :P. Ale, ale... zabieram w tej chwili elektorat JAŚNIE OŚWIECONYM. Już ciiii... bo będą źli. |
|
|
|
11.01.2013 - 20:39
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
11.01.2013 - 20:43
|
|
|
Wiem o prawie Karmy które obowiązuje we wszystkich rzeczywistościach.
Przyroda ma swoje prawa dlatego ludzie którzy odkryli swoją prawdziwą naturę stosują się do praw przyrody. |
|
|
|
11.01.2013 - 22:27
|
|
|
prawa występujące w świecie astralnym ...do praw się nie odniosę, bo nie znam ich, nawet jeśli istnieją. Napiszę może trochę z osobistych doświadczeń. Jedną z zasad, którą odkryłem w sobie (właściwie odkrywałem i odkrywam stopniowo), to nienarzucanie innym własnej woli, a w bardziej subtelnej formie niewpływanie na czyjąś wolę. Jednak nie wiem (nie mam pełnej świadomości) jak dalece i w jakim stopniu urzeczywistnia się to w praktyce, gdyż przecież sam fakt istnienia, kontaktu z innymi (nawet pośredniego np. myśl, słowo, tak jak teraz to robię, pisząc na forum) może mieć wpływ na kogoś i pośrednio (lub bezpośrednio) na czyjąś wolę(?). Oczywiście może się to dziać w sposób mniej lub bardziej świadomy, zarówno po stronie "nadawcy", jak i "odbiorcy". Dlatego odnoszę to nie tylko do doświadczeń, które znane są jako OBE, "astral", ale również do tego, co rozumiemy przez świat fizyczny ("real"). Niemniej w poza ten czynnik niewpływania jest bardziej chyba wyrazisty i odczuwany, być może właśnie dlatego, że w jakiś sposób i w jakimś stopniu jest to we mnie(?). Dodam jeszcze, że czasem to niewpływanie obejmuje szersze spektrum wewnętrznego stanu, w którym np. może się mieścić działanie zgodnie z czyjąś wolą, jeśli ktoś ją wyrazi. To są chyba dosyć osobiste kwestie i myślę, że każdy z nas ma swą własną wewnętrzną, unikalną i wyjątkową przestrzeń, w której można też odkryć miejsce dla podobnych obszarów innych osób (i może właśnie dla tego, co określiłeś jako "prawa", a być może także dla tego, co rozumie się i czuje jako powinność?). No i teraz pytanie: czy pisząc np. jakiegoś posta, nie wpływamy na innych? Wszystkiego Dobrego. :) |
|
|
|
12.01.2013 - 13:47
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Uważam, że pisząc posta wpływamy, ale nie naruszamy wolnej woli drugiej osoby, bo ona wcale nie musi tego czytać, a nawet jeśli przeczyta, to nie musi się zgadzać itp. itd. Jeżeli forsujemy na siłę komuś jakieś działanie, wtedy jest to akt przeciw wolnej woli, ale też nie do końca, bo ostatecznie każdy może się nie zgodzić i wybrać co innego (czasem tylko to co innego nie zawsze jest takie satysfakcjonujące - czyli wybór czynimy ograniczonym, to też jest odbieranie wolnej woli, choć już nie tak całkiem), dlatego to jest nie tylko czarno-białe, ale ma różne stopnie szarości, jednakowoż im bardziej swoimi działaniami wobec innych dajemy im możliwość wyboru, ale nie wyboru między kiepskim, a beznadziejnym, tylko tym, co on zechce w całym spektrum wyborów, wtedy myślę, że jest OK ^^ :) Pozdro :)
|
|
|
|
12.01.2013 - 14:55
|
|
|
Relacje podróżników astralnych w tym Darka Sugiera pokazują że wolna wola to mit, o ile dobrzy opiekunowie stosują się do tej zasady (jest powiązana z prawem Karmy) to ci źli nie zawsze (których też obowiązuje prawo Karmy ale nie mają w sobie blasku pierwotnej boskiej cząstki i nie przejmują się własnym rozwojem).
|
|
|
|
12.01.2013 - 16:22
|
|
|
Relacje podróżników astralnych w tym Darka Sugiera pokazują że wolna wola to mit, o ile dobrzy opiekunowie stosują się do tej zasady (jest powiązana z prawem Karmy) to ci źli nie zawsze (których też obowiązuje prawo Karmy ale nie mają w sobie blasku pierwotnej boskiej cząstki i nie przejmują się własnym rozwojem). Czytając relacje różnych osób można skłaniać się do takich wniosków. Z drugiej strony biorąc pod uwagę tendencję do pochopnego wyciągania wniosków, co chyba jest naturalnie wpisane w ludzką naturę, a co przejawia się jako potrzeba uporządkowania, określenia, nazwania, wyjaśnienia tego, co nieznane, niepojęte, niezrozumiałe, nie do końca jasne itd. (zwłaszcza gdy osobiście doświadczane), może z kolei skłaniać do wniosku lub podejścia, w którym będzie miejsce na niedopowiedzenie, niepewność, niewyjaśnione, nieznane itd., miejsce na uchylone oczy. :)Może to wszystko nie jest tak jednoznaczne i pewne mimo, iż można odnajdywać podobieństwa w różnych relacjach(?). Sam staram się nie sugerować wypowiedziami innych, dlatego świadomie ograniczam ten wpływ np. poprzez czytanie (a właściwie nieczytanie) książek, relacji itd., choć oczywiście nie ma to charakteru fobii czy unikania opinii innych na siłę. Podobne podejście mam do własnych doświadczeń. Oczywiście posiadam własne opinie (robocze, tymczasowe teorie), ale nie traktuję ich jako do końca lub na pewno właściwych, stałych i oddających rzeczywisty charakter oraz obraz tego, czego doświadczam. Naturalnie nie mam też nic przeciwko poczuciu pewności, wyciąganiu wniosków (nawet pochopnie), tym bardziej że doskonale rozumiem, jak silny wpływ mają doświadczenia związane z OBE czy innymi stanami świadomości. :) |
|
|
|
21.01.2013 - 17:23
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Witam, jestem tu nowy i nie chciałbym nikogo obrazić swoją niewiedzą ani zbytnio odbiegać od tematu, zapewne słyszeliście że podczas II wojny światowej ludzie byli szkoleni aby podczas OOBE obserwować i wykradać plany nieprzyjaciela a przede wszystkim wpływać na jego decyzję.
A więc pytanie jest proste, czy jest możliwym zmanipulowanie decyzji innego człowieka w świecie realnym podczas OOBE ? |
|
|
|
07.03.2013 - 16:13
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Czuj się jak u siebie w domu, lecz nie zapominaj, że jesteś gościem.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |