oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Sbagen I Hemi-sync, kto właściwie korzystał?
nerhaa
post 15.08.2007 - 09:53
Post #1

Guests

Yo!

Czy ktoś na dobrą sprawę testował wszystkie presety SbaGena, które mają zawierać częstotliwości z Hemi-Sync? Są one domyślnie wbudowane w paczuszkę instalacyjną - wszystkie focusy - najczęściej w 2,3 wersjach??

Interesuje mnie to, bo słuchałem już różnych metamusic i presetów, ale jakoś tych od SbaGena czysto hemi-sync'owych nie łyknąłem tak do końca a oryginalny Hemi, mnie denerwuje ze względu na lektora...

Np. focus 27 zaczyna się zajebistym dźwiękiem (przynajmniej dla mnie) i na dzień dobry czuję się z tym dźwiękiem fajnie i jakoś radośnie, przy czym nie zauważyłem tam szumów, które jak wiadomo pozwalają stłumić trochę uwagę na dźwięku... nie wiem, czy to właśnie nie psuje całości..
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 12)
Drag0n
post 15.08.2007 - 16:13
Post #2

Świadomie Śniący
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

spróbuj i-dosera, jest o wiele lepszy ;)

+Quote Post
nerhaa
post 15.08.2007 - 17:13
Post #3

Guests

jest identyczny, przypuszczam, że to nie inaczej jak przerobiony SbaGen, ale że się nie znam na tym, to nie mogę insynuować - preset to preset - tu chodzi o częstotliwości odpowiednio dobrane, nie o program - w audacity też można robić dudnienia binauralne i kązdym innym muzycznym jak się zna technikę i podstawy matematyki, tylko właśnie jestem ciekaw, czy te częstotliwości... a zresztą - dzisiaj łyknę sobie focus27 i się okaże co i jak.

+Quote Post
Drag0n
post 15.08.2007 - 18:00
Post #4

Świadomie Śniący

Notatnik

A dałbys linka do tego programu na PW oraz do tych róznych presetów ?? Przetestowałbym je... i-doser czasem na mnie działa. :)

+Quote Post
nerhaa
post 15.08.2007 - 18:36
Post #5

Guests

http://uazu.net/sbagen/#download

Presety są razem z instalką.

+Quote Post
Drag0n
post 16.08.2007 - 09:27
Post #6

Świadomie Śniący

Notatnik

CYTAT(nerhaa @ 15.08.2007 - 19:36) *
http://uazu.net/sbagen/#download

Presety są razem z instalką.

Ehh :/ Nie działa link., miałbys inny ?? jak klikam w ten to mi wyskakuje cała biała strona i nic nie ma...

+Quote Post
nerhaa
post 16.08.2007 - 10:13
Post #7

Guests

No to jest właściwy? Ale jak w google wpiszesz SbaGen, to też trafisz od razu.

Focus 27 w sbagenie to dno - nic nie ma, nie działa i jeszcze się skupić nie mogłem - jeśli wszystkie są bez szumu, to do bani są.

+Quote Post
Angello
post 16.08.2007 - 10:30
Post #8

Guests

CYTAT(dragon1 @ 16.08.2007 - 10:27) *
Ehh :/ Nie działa link., miałbys inny ?? jak klikam w ten to mi wyskakuje cała biała strona i nic nie ma...

Mi działa ten link.

+Quote Post
Drag0n
post 16.08.2007 - 13:30
Post #9

Świadomie Śniący

Notatnik

noo działa, ale które mam wcisnąc ?? jest tyle tych niebieskich linków..

+Quote Post
Angello
post 16.08.2007 - 14:46
Post #10

Guests

CYTAT(dragon1 @ 16.08.2007 - 14:30) *
noo działa, ale które mam wcisnąc ?? jest tyle tych niebieskich linków..

To zależy jaki masz system operacyjny. Przypuszczam, że windows, więc musisz wybrać jedna z wersji poniżej tego napisu "SBaGen download for Windows". Chyba najrozsądniej będzie wybrać najnowszą czyli pierwszą z góry.

+Quote Post
Drag0n
post 16.08.2007 - 16:01
Post #11

Świadomie Śniący

Notatnik

ok dzieki juz mam tren program, ale wydaje mi sie ze jednak i-doser jest lepszy....

+Quote Post
nerhaa
post 16.08.2007 - 21:12
Post #12

Guests

ostatecznie się wpieniłem - dzisiaj zapodałem preset prowadzący niby do focus12, mówię zagłuszy mi otoczenie i szybciej się skupię - faza będzie głębsza - ale zamiast tego trafiłem jakby do focus15 minut 12 i podzielone przez 10 - **j jeden wie co to jest, ale nie polecam - jestem zamulony, ospały i w dodatku się tam zawiesiłem i nie miałem nic - wykasowałem wszystkie programy i za te dźwięki się nie zabieram - popsuły mi półtorej godziny leżenia..

+Quote Post
Drag0n
post 17.08.2007 - 09:15
Post #13

Świadomie Śniący

Notatnik

CYTAT(nerhaa @ 16.08.2007 - 22:12) *
ostatecznie się wpieniłem - dzisiaj zapodałem preset prowadzący niby do focus12, mówię zagłuszy mi otoczenie i szybciej się skupię - faza będzie głębsza - ale zamiast tego trafiłem jakby do focus15 minut 12 i podzielone przez 10 - **j jeden wie co to jest, ale nie polecam - jestem zamulony, ospały i w dodatku się tam zawiesiłem i nie miałem nic - wykasowałem wszystkie programy i za te dźwięki się nie zabieram - popsuły mi półtorej godziny leżenia..

jaki focus 12 ? oczym ty piszesz ?? wyzłes z ciała podczas słuchania preseta ?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park