Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czy Sny Są Poprostu światami Do Których Nasza świadomość Wchodzi I Może Egzystować?
spryt2345
post 08.02.2013 - 20:17
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8926

Ja osobiście uważam że tak. Są to inne wersje nas i myślę ze lepiej by było przeżywać to świadomie. I żeby było śmieszniej te inne wersje nas też są własnymi ja. Jak wy to rozumiecie
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
pigsonwings
post 08.02.2013 - 20:27
Post #2

haereticus
Nr użytkownika: 9314

Sny to projekcje naszego umysłu. Kumulacja naszych przeżyć, doznań, rozmyśleń, pragnień, niefizyczna strefa nas. Pewnie że lepiej je przezywać świadomie bo daje to dużą przyjemność.
Profile CardPM
+Quote Post
spryt2345
post 08.02.2013 - 20:34
Post #3

Znajomy Rodziny

No niby tak by mogło być ale coś czuje że ta sfera życia jakimi są sny mają dużo głębsze znaczenie. Po co stwórca wymyślił by sny? Po to żeby się bawić i zajmowało by nam to w ziemskim doświadczaniu aż 50% naszego życia na pewno nie.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 08.02.2013 - 20:36
Post #4

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Pigs ten rodzaj snów to tzw. sny karmiczne. Są jeszcze inne rodzaje snów jak np. sny przejrzystości o których myślę warto powiedzieć coś więcej, ale zrobię to posługując się cytatami innym razem bo teraz oglądam Batmana i jest reklama a jeszcze muszę piwo otworzyć:)

W każdym razie w snach przejrzystości możemy się uczyć, poznawać poprzednie wcielenia i widzieć przyszłość itp. itd.

Stwórca stworzył sen abyśmy mogli regenerować siły a tym samym egzystować w tym świecie. Tak samo jest z nocą. Noc jest po to, aby mógł zaistnieć dzień. Śnienie to efekt uboczny, który niesie w sobie wielki potencjał...

Stwórca niczego stworzył bo nie ma czegoś takiego jak stwórca. Jest tylko iluzja oddzielenia od niego i ta iluzja dopiero stworzyła to co widzisz. To nie dzieło Boga tylko tego co się od Niego oddzieliło.
Profile CardPM
+Quote Post
pigsonwings
post 08.02.2013 - 20:38
Post #5

haereticus

Sen jest głównie po to aby zregenerować organizm (taki juz jest nasz ziemski system zycia) a wizje senne podczas fazy REM pewnie że mają większe znaczenie ale ludzie nie potrafia tego wykorzystywać. Prorocze sny są pełne w symbolike, pozatym podczas remu niefizycznym bytą łatwiej sie jest do nas dostoić, i moga wpływać na sny. To samo sie tyczy osób zmarłym. Marzenia senne to jakaś płaszczyzna astrala, z całą pewnością jeden z naszych systemów przekonań.

p.s ok Zielu zapewne sie lepiej znasz odemnie na tych rodzajach więc z chęcia poslucham
Profile CardPM
+Quote Post
spryt2345
post 08.02.2013 - 20:40
Post #6

Znajomy Rodziny

o właśnie Pan Zielarz Gajowy myślę że bardziej przemawia do mnie ta wypowiedz. Ta rzeczywistość jest bardziej skomplikowana niż się nam wydaje
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 08.02.2013 - 22:14
Post #7

Dupa Towarzystwa

Pigs napisałem, że posłużę się cytatami, gdyż nie znam się i nie doświadczam świadomych snów zbyt często i nawet mam trudności z rozpoznaniem snu karmicznego od snu przejrzystości. Myślę, że myślisz, że się wymądrzam, ale co tam:)

Spryt polecam:

http://allegro.pl/t-czogjal-namkhai-norbu-...2998803497.html

...i nie Pan tylko Zielu:)
Profile CardPM
+Quote Post
pigsonwings
post 08.02.2013 - 22:44
Post #8

haereticus

może gdzieś pdfa wynajde tej ksiązki ;) Nie ma to jak sobie polatać :)

Zielu nawet przez chwile nie pomyślałem że sie wymądrzasz czy cos w tym stylu ;) wszystko pisze z czystego serca ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 08.02.2013 - 22:50
Post #9

Dupa Towarzystwa

Napisz coś w takim razie bardzo Cię proszę z brudnego serca:) PDF tylko skróty chyba ma. Naprawdę warto te 30zl wydać bo to świetna alternatywa dla stanu oobe. Już pisałem to, że za dużo o oobe a za mało o snach przejrzystości jest na forum.
Profile CardPM
+Quote Post
pigsonwings
post 08.02.2013 - 23:54
Post #10

haereticus

z brudnego serca sie niestety nie da ;) Zielu coś nikt sie nie kwapi żeby sie tu rozpisywać to zawsze Wujek Google jest pomocny ;) Zazwyczaj zawartość takich praktyk Wujaszek dobrze streści ;)

Praktyka Śnienia

wprowadzenie

Praktyka nocna jest bardzo ważna, ponieważ noc stanowi połowę naszego życia. Świadome śnienie jest bardzo ważne dla praktykujących. Nie tylko posiadanie pewnego rodzaju przejrzystości, co jest drugorzędną rzeczą. Ponieważ nie mamy dużo czasu na praktykę w ciągu dnia, najważniejsze dla praktykujących jest używanie świadomego śnienia. Więc jeśli jest się świadomym w czasie snu, można używać praktyki we śnie. Można również osiągnąć lepsze rezultaty, niż robiąc praktykę w ciągu dnia, ponieważ w ciągu dnia jest się zależnym od fizycznego ciała. Jest się zależnym od postrzegania zmysłami. Jeżeli zamkniemy oczy, nie widzimy niczego. To, co zamykamy, to nie nasza świadomość wzroku czy oczu, tylko organ oka, więc nasze świadomości zmysłów są zależne od organów. Jeżeli zamykamy uszy, nie słyszymy niczego.

Ale we śnie nie jesteśmy już zależni od organów zmysłów. We śnie wszystkie zmysły świadomości połączone są z umysłem – to się nazywa ciałem mentalnym. Kiedy więc ciało mentalne śni, jest aktywne. To się nazywa snem do czasu, kiedy się obudzimy. Wtedy wiemy, kiedy stajemy się świadomi podczas snu i jesteśmy świadomi pewnych ważnych rzeczy, które możemy osiągnąć dzięki tym metodom. Na przykład, że możemy wejść w praktykę i mieć takie doświadczenie. Jeżeli mamy naprawdę fantastyczne doświadczenie w czasie snu, kiedy budzimy się jesteśmy pod jego wpływem. Już doświadczyliśmy tego, możemy powtórzyć to doświadczenie, możemy pogłębić naszą praktykę, więc jest to bardzo ważne dla praktykujących. Więc powinno się robić praktykę snów w ten sposób. To bardzo ważne w życiu codziennym, ponieważ połową naszego życia jest sen; pamiętając o tym, nie śpimy obojętnie. Jeżeli ta praktyka nie będzie wam się udawać i zapomnicie parę nocy, nie martwcie się. Zawsze możecie zapomnieć. Ale nie powinniśmy być obojętni.

przygotowanie

Jeżeli nie ma się wielu przejrzystych snów, albo nie pamięta się, albo sen nie jest bardzo przejrzysty, powinno się praktykować aby to zmienić. Kiedy śpimy, zawsze śnimy, jeśli więc zapytamy kogoś, co mu się śniło ostatniej nocy, a ta osoba odpowie, że nic nie będzie to prawdą – wszyscy śnimy, możemy najwyżej nie pamiętać. Nie zauważamy snów, ponieważ mamy umysł, który nigdy się nie zatrzymuje. Nie pamiętamy, być może z powodu głębokiego snu. Aby zwiększyć nieco przejrzystość naszych snów powinniśmy zmienić nieco swoją dietę, zwrócić uwagę na to, co jemy przed snem. Nie powinniście jeść ciężkich rzeczy ani pić alkoholu – wtedy łatwo nam będzie pamiętać swoje sny. Czasem nie pamiętamy ich, jeśli nasz poziom energetyczny nie jest zharmonizowany.

Jeżeli ma się problem ze zbyt głębokim snem – niektórzy ludzie zasypiają natychmiast po znalezieniu się w łóżku: jeżeli ma się tego typu problem, że po zaśnięciu zapada się w bardzo głęboki sen i jest trudno śnić przejrzyście, wtedy powinno się robić innego rodzaju praktykę. I będąc w takim stanie, zrelaksować się i zasnąć. To pomaga takim ludziom. Jeżeli dana praktyka przeszkadza w zaśnięciu i nawet jeżeli jest się zrelaksowanym, wizualizacja może nie pozwalać zasnąć, w takim przypadku zmieniamy wizualizację i to również pomaga przejrzystości snów.

Zazwyczaj przyczyna jest jedna: mamy nieuporządkowane energie lub brakuje jakiejś funkcji. Ma to związek z poziomem naszej energii. Musimy skoordynować naszą energię za pomocą diety, ruchów, nastawienia, praktyk w rodzaju jantra jogi czy praktyk oddechowych, ponieważ trening oddechu jest jedną z głównych metod koordynacji energii prany. Jeśli więc wam się nie udaje, powinniście również praktykować ruchy, pozycje itp. Ponieważ pomagają one w koordynacji energii. Następnie powinniście praktykować mantrę, aby skoordynować i wzmocnić energię. Czasem wasza energia nie jest w wielkim nieładzie, ale jest słaba, wtedy możecie mieć ten sam problem. W tym przypadku powinniście ją wzmocnić. Mamy wiele praktyk długiego życia i możemy przedłużyć swoje życie, nie znaczy to jednak, że mamy wieść nędzne życie. Nie potrzebujemy tego. Potrzebujemy dłuższego i pomyślnego życia, co oznacza koordynację i wzmocnienie energii. Ważne jest więc, by skoordynować to z praktyką długiego życia.

– (1) –
Praktyka w ciągu dnia

W ciągu dnia musimy mieć intencję: “No dobrze, dzisiaj w nocy chcę być świadomy snów” i mocno się jej trzymać. To bardzo pomaga, ponieważ sen jest bardzo związany z dniem, z tym, co się wtedy dzieje. Jest się też wyćwiczonym i jest łatwiej zmieniać sen.

Następnie powinno się również robić praktykę podczas dnia, myśląc, że wszystko co się wydarza, okoliczności, w których się znajdujemy, są snem. To następna metoda.

Aby rozpoznać sen podczas śnienia i uzyskać zdolność do kontrolowania snu i kierowania nim, należy w ciągu dnia nieustannie myśleć, że wszystko co się wydarza, wszystko, co się widzi i robi, cała wizja, tak jak nam się jawi w dzień, jest w istocie snem. Innymi słowy, powinno się połączyć ze sobą stan snu i stan jawy.

Myślimy “sen”. Kiedy wstajecie rano i jecie śniadanie, myślicie: “No tak, to jest sen. Teraz jem i śnię, idąc do biura, śnię, pracując porozumiewając się z ludźmi”. Próbujcie pamiętać, by robić tego rodzaju praktykę przez dwa, trzy dni, zauważycie, że to naprawdę bardzo pomaga; po pierwsze jeśli chodzi o wasze sny, po drugie to pomaga zmniejszyć napięcia i przywiązanie. Więc potrzebujemy również tego rodzaju praktyki. W czasie dnia można ćwiczyć swój umysł. Postęp w praktyce śnienia w dużym stopniu zależy od treningu i ćwiczeń umysłu na jawie.

[Pierwszym przygotowaniem jest przekształcenie śladów karmicznych, - polega to na przypominaniu sobie od rana do wieczora, że wszystko jest jak sen. Gdy wchodzimy w kontakt z jakimkolwiek obiektami, pamiętamy, że istnieją one tak jak sen. Gdy wstajemy rano niezależnie od tego co pierwsze zauważymy powtarzamy sobie: to jest mój sen. Idąc do kuchni mówimy sobie: to jest mój sen., przygotowując herbatę również myślimy o tym jak o śnie. Pamiętamy o tym zawsze. Nazywa się to przekształcaniem śladów karmicznych ponieważ na co dzień uważamy wszystko za bardzo realne. Pijąc rano herbatę myślimy ,że już się obudziliśmy i teraz wszystko dzieje się naprawdę. Próbujemy więc zmienić takie podejście. Wewnątrz nas zachodzą wtedy wielkie zmiany.

Drugie przygotowanie można nazwać główną atrakcją, ponieważ w życiu co pewien czas spotykamy takie główne atrakcje. Jednak w rzeczywistości nazywamy je przezwyciężeniem przywiązania. Żyjemy w rutynie, dzień w dzień powtarzamy te same schematy zachowań i jesteśmy do tego przywiązani. Wszystko jest takie same i to nas otępia. Chyba, że nagle coś ulegnie zmianie lub powstanie głębokie, wewnętrzne pragnienie zmiany, lub podświadomie ta osoba porusza się w kierunku zmiany. Jeśli zmiana nastąpi, zacznie się od snów. Tak więc powinniśmy czynić rzeczy które zrywają rutynę i to jest drugie przygotowanie. Możemy pójść inną drogą do pracy, inaczej się ubrać, wybrać się na wycieczkę, zmieniać to co stało się rutyną. W ten sposób wybijasz swój umysł z rutyny, zwiększasz uważność i świadomość co bardzo mocno odbija się w snach.

Trzecie przygotowanie, zanim pójdziemy spać polega na odtworzeniu w umyśle wydarzeń, które miały miejsce w ciągu dnia. Zamiast zwalić się nieprzytomnie do łóżka natychmiastowo zasypiając, przytomnie kończymy dzień odtworzeniem wszystkiego co nagrało się w naszym umyśle. Odtwarzając te codzienne wydarzenia ponownie określamy je jako sen – wszystko co się wydarzyło było jak sen. Następnie zasypiamy.

Takie ćwiczenie nie tylko zwiększa uważność ale rozwija naszą zdolność pamiętania snów. Jeśli będziecie próbować tego przez kolka dni, sami stwierdzicie, jak sny się zmieniają. To tylko kwestia treningu umysłu – w utrzymywaniu tej zasady nieustannie w życiu codziennym. Powinniśmy działać regularnie, bez przerwy, a nie myśleć, że kiedyś w przyszłości trzeba coś zmienić.
Ostatnie, czwarte przygotowanie jest podczas rannego wstawania. Przyglądamy się temu, co działo się z nami: miałem ten nadzwyczajny sen, być może był to świetlisty sen, byłem świadomy we śnie. Powinniśmy rozwijać w sobie tę potężną radość jaka wypływa ze świetlistych snów. Taka radość wytwarza w nas więcej siły. A jeśli nie było sukcesu? Nie powinniśmy się tym przejmować, lecz próbować dalej i trwać w aktywnej nadziei na pojawienie się świetlistych snów.

http://www.psajko.fora.pl/swiadome-rozmowy...pocze,4272.html (sory za przelepke z innego forum, ale daje źródło)
Profile CardPM
+Quote Post
bielik110
post 09.02.2013 - 13:54
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8602

To i ja się przyłożę:)do tematu jeśli oczywiście mogę

W moim przypadku jest tak:)że śni mi się coś,świadomie lub nie:)a ja i tak nic z tego nie rozumie,bo myślę że to są projekcje naszej duszy:) która ewentualnie coś sobie patrzy albo coś przypomina NIE WIEM:)

Podróże astralne to już inna bajka:) wtedy jestem świadomy że frunę

Podczas jednej z wypraw byłem w jakimś mieście:)nie wiem gdzie,ale widziałem tam bardzo dużo ludzi takich smutnych,szczególnie jeden zapadł mi w pamięć,był taki jak u nas w Polsce zagubiona dusza Tzw. żul
Rozmawiałem z nim o życiu,wyczułem że jest zagubiony patrzył mi głęboko w oczy i ukrywał ból przed kolegami z którymi go spotkałem.
Zaprosił mnie na picie,aj odmówiłem i powiedziałem że w ogóle nie piję alkoholu:) i wtedy poczułem jak on wpadł w zakłopotanie i dopytywał się dlaczego nie piję:)

Więc uważam że astral jest bardzo ciekawy i warto go zwiedzać bo to fajna zabawa:)
Tylko żeby wiedzieć w jakim miejscu się znajduje w danym momencie fruwania :)to bym chciał tylko wiedzieć:)

poza tym pozdrawiam was serdecznie:)
Profile CardPM
+Quote Post
santisteban
post 09.02.2013 - 15:29
Post #12

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8207

don Juan wziął Florindę "na barana" i zabrał do innego świata (św. Suremów) ; gdy
przechodzili Florinda czuła jakby ziemia ustąpiła spod ich nóg , w tym innym św.
czuć było inne, cięższe powietrze.

istoty N.Org. przeniosły podczas śnienia Carlosa & Carol Tiggs w b. daleki
(inny) świat , byli w innym łóżku i gdyby z niego wyszli na dłużej nie mogliby
już stamtąd powrócić

w stanie Alpha można znaleźć się w innym (dziewiczym) świecie , w kt mozna
"pogadać" z Orłem , popływać z delfinami , lub polezeć na wielkiej stokrotce
(mozna latać) - prawie na-pewno jest to (również) II-ga uwaga :)
Profile CardPM
+Quote Post
zupełniezielony
post 09.02.2013 - 18:29
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9006

Żeby zrozumieć sen, należy zrozumieć świadomość. Jeśli nie włączamy się w niego, jako czyste, świadome Ja, to idzie od początku ustalonym schematem. Złudzenie świadomości i wolnego wyboru. Jak małpa zamknięta w klatce, i myśląca że ma wolny wybór, bo może wybrać między bananami a jabłkami. Jeśli włączasz świadomość, sen staje się nieskończonym światem o nieskończonych możliwościach, zarówno tak trywialnych jak latanie jak i tych "wyższych" jak eksploracja Siebie, projekcja wyższych wymiarów. Ale mimo wszystko nie jest to sen pełny. Sny mają być imitacją naszego życia. Pełnym snem, jest tylko bycie snem. Tak jak w prawdziwym życiu. Pełnią życia jest bycie Życiem. Podświadomość, Świadomość, Nadświadomość.
Sen nieświadomy jest myślą, sen świadom działaniem, sen pełny rezultatem i celem.
Profile CardPM
+Quote Post
Echelon
post 09.02.2013 - 20:54
Post #14

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8677

CYTAT(zupełniezielony @ 09.02.2013 - 18:29) *
Żeby zrozumieć sen, należy zrozumieć świadomość. Jeśli nie włączamy się w niego, jako czyste, świadome Ja, to idzie od początku ustalonym schematem. Złudzenie świadomości i wolnego wyboru. Jak małpa zamknięta w klatce, i myśląca że ma wolny wybór, bo może wybrać między bananami a jabłkami. Jeśli włączasz świadomość, sen staje się nieskończonym światem o nieskończonych możliwościach, zarówno tak trywialnych jak latanie jak i tych "wyższych" jak eksploracja Siebie, projekcja wyższych wymiarów. Ale mimo wszystko nie jest to sen pełny. Sny mają być imitacją naszego życia. Pełnym snem, jest tylko bycie snem. Tak jak w prawdziwym życiu. Pełnią życia jest bycie Życiem. Podświadomość, Świadomość, Nadświadomość.
Sen nieświadomy jest myślą, sen świadom działaniem, sen pełny rezultatem i celem.

Moim zdaniem nawet kiedy nie ma w snach świadomości (jak często u mnie ostatnio), to często mogą to być sny przepełnione jakimiś przesłaniami, symbolami, albo zwyczajnie coś nam uświadamiające i zmuszające do zastanowienia się nad jakimiś tematami ogólnymi czy osobistymi.

Na pewno świadomość w śnie przenosi doznanie na inny poziom, ale nie wolno bagatelizować znaczenia snów bez udziału świadomości, mających nam coś przekazać. Owszem są i sny zwykłe obrazujące nasze jedynie pragnienia, potrzeby, lęki (i takie potrafią nam coś uzmysłowić, chociażby pokazać, gdzie nadal tkwią nasze słabości). Trzeba po prostu odcedzać te istotniejsze przekazy ze stosu wszystkich zapamiętanych snów.

Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
zupełniezielony
post 10.02.2013 - 09:59
Post #15

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9006

CYTAT(Echelon @ 09.02.2013 - 20:54) *
Moim zdaniem nawet kiedy nie ma w snach świadomości (jak często u mnie ostatnio), to często mogą to być sny przepełnione jakimiś przesłaniami, symbolami, albo zwyczajnie coś nam uświadamiające i zmuszające do zastanowienia się nad jakimiś tematami ogólnymi czy osobistymi.

Na pewno świadomość w śnie przenosi doznanie na inny poziom, ale nie wolno bagatelizować znaczenia snów bez udziału świadomości, mających nam coś przekazać. Owszem są i sny zwykłe obrazujące nasze jedynie pragnienia, potrzeby, lęki (i takie potrafią nam coś uzmysłowić, chociażby pokazać, gdzie nadal tkwią nasze słabości). Trzeba po prostu odcedzać te istotniejsze przekazy ze stosu wszystkich zapamiętanych snów.

Pozdrawiam.

Oczywiście, sny nieświadome od początku prowadzą nas drogą, z której nie możemy zboczyć. Pozwala to podświadomości upewnić się, że zobaczymy wszystko to, co chce nam pokazać. Dlatego w sny prorocze nie należy ingerować.
Profile CardPM
+Quote Post
spryt2345
post 10.02.2013 - 10:09
Post #16

Znajomy Rodziny

CYTAT(zupełniezielony @ 10.02.2013 - 09:59) *
Oczywiście, sny nieświadome od początku prowadzą nas drogą, z której nie możemy zboczyć. Pozwala to podświadomości upewnić się, że zobaczymy wszystko to, co chce nam pokazać. Dlatego w sny prorocze nie należy ingerować.

Ja uważam zupełne inaczej moim zdaniem niema czegoś takiego jak sen. Są po prostu różne świty. Nasza przyszłość, przeszłość nasze różne odsłony w innych wymiarach. Są i takie przestrzenie w których możemy spełniać nasze zachcianki. To są światy które my sami wykreowaliśmy. Jedni mówią na to OSPUiO inni jeszcze inaczej. Ale bywają i takie światy w których nic nie zmienisz umysłem. Jedni dzielą przeżycia duchowe na sny i oobe. Ja uważam że to samo. Doznania nasze w tych sferach zależą od naszego dostrojenia.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.02.2013 - 10:40
Post #17

Dupa Towarzystwa

Spryt nie wrzucaj wszystkich snów do jednej beczki. Obejrzyj wieczorem jakiś mocny horror. Na 99% przyśni się Tobie coś strasznego i to ten horror wywoła ten sen czyli będzie to sen karmiczny, który nie ma tak naprawdę żadnego znaczenia.
Profile CardPM
+Quote Post
spryt2345
post 10.02.2013 - 10:49
Post #18

Znajomy Rodziny

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 10.02.2013 - 10:40) *
Spryt nie wrzucaj wszystkich snów do jednej beczki. Obejrzyj wieczorem jakiś mocny horror. Na 99% przyśni się Tobie coś strasznego i to ten horror wywoła ten sen czyli będzie to sen karmiczny, który nie ma tak naprawdę żadnego znaczenia.

A CZY JA WRZUCAM?
Dziele te doznania na różne wymiary. A z tym horrorem to oczywiście że tak będzie przecież stworzysz kolejny swój świat. O tym też pisałem
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.02.2013 - 10:52
Post #19

Dupa Towarzystwa

Czyli jeżeli zostaniesz zabity we śnie tzn. zostałeś zabity w innym świecie? Gdzie symboliczny wymiar snu?
Profile CardPM
+Quote Post
spryt2345
post 10.02.2013 - 11:04
Post #20

Znajomy Rodziny

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 10.02.2013 - 10:52) *
Czyli jeżeli zostaniesz zabity we śnie tzn. zostałeś zabity w innym świecie? Gdzie symboliczny wymiar snu?

tego to nie wiem nigdy nie miałem kontaktu z osobami które zostały zabite we śnie. a symboliczny aspekt snu - po prostu go nie ma. Zależy też w jakim kontekście symboliczny
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 10.02.2013 - 11:05
Post #21

zdrogi.blogspot.com
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 08.02.2013 - 20:36) *
Stwórca niczego stworzył bo nie ma czegoś takiego jak stwórca. Jest tylko iluzja oddzielenia od niego i ta iluzja dopiero stworzyła to co widzisz. To nie dzieło Boga tylko tego co się od Niego oddzieliło.

Zielarz, podziały tworzy umysł. Bóg jest wszystkim, nawet tym co się od niego oddzieliło...:)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic