oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Jakie Znaczenie W życiu Codziennym Ma Oobe?
Erni
post 28.02.2013 - 15:14
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nurtuje mnie pytanie: Jakie znaczenie w życiu codziennym ma OOBE, LD dla kogoś kto tego doświadcza?
Go to the top of the page

+Quote Post
4 Stron V   1 2 3 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
FerdekKiepski
post 28.02.2013 - 15:16
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zmienia Ciebie i to jak postrzegasz świat.

+Quote Post
Woytas74
post 28.02.2013 - 16:32
Post #3

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Erni @ 28.02.2013 - 14:14) *
Nurtuje mnie pytanie: Jakie znaczenie w życiu codziennym ma OOBE, LD dla kogoś kto tego doświadcza?

Zdajesz sobie sprawę z tego, że nie jesteś ciałem a poza tym śmierć ciała nie jest żadnym końcem a jedynie zmianą.

+Quote Post
TyHu
post 28.02.2013 - 16:54
Post #4

Coprobo

Notatnik

tak jakie ma robienie kupy, które oczyszcza ciało :D
A oobe oczyszcza dusze

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.02.2013 - 17:04
Post #5

Dupa Towarzystwa

W życiu codziennym nie ma to żadnego znaczenia. Znaczenie w życiu codziennym mają Twoje myśli, słowa i czyny.

+Quote Post
stray.ghost
post 28.02.2013 - 17:12
Post #6

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.02.2013 - 17:04) *
W życiu codziennym nie ma to żadnego znaczenia...
W moim ma cholerne.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.02.2013 - 17:13
Post #7

Dupa Towarzystwa

Możesz pociągnąć wątek? Jakie?

Dodam tylko, że w moim nie ma to znaczenia bo znaczenie ma zupełnie co innego. Piszę, aby nie było zaraz, że piszę tak na przekór temu zjawisku:)

+Quote Post
stray.ghost
post 28.02.2013 - 17:16
Post #8

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.02.2013 - 17:13) *
Możesz pociągnąć wątek? Jakie?
Mniej lęków, więcej nadziei.

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.02.2013 - 17:13) *
...Dodam tylko, że w moim nie ma to znaczenia bo znaczenie ma zupełnie co innego...
Te rzeczy nie muszą się wykluczać.

+Quote Post
Natasza
post 28.02.2013 - 17:17
Post #9

Dusza Towarzystwa

W życiu codziennym nie ma to żadnego znaczenia. Znaczenie w życiu codziennym mają Twoje myśli, słowa i czyny.

które moga ulegać przemianie, zależnie od twoich przeżyć/doświadczeń w świecie astralnym

+Quote Post
iumi
post 28.02.2013 - 18:25
Post #10

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Które ulagają zmianie, gdy odkrywasz że jestes czymś więcej niż myślałeś. Wszystko się zmienia.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.02.2013 - 18:39
Post #11

Dupa Towarzystwa

Co to znaczy czymś więcej? Pewnie, gdybyśmy żyli ciałem astralnym i raz na jakiś czas trafiali do świata fizycznego to byśmy twierdzili, że jesteśmy czymś więcej niż ciałem astralnym:)

Tak się też składa, że przebudzenie następuje głównie dzięki doświadczeniom na planie fizycznym. Nie słyszałem o przebudzonym, oświeconym, który doznał tego stanu podczas oobe. Nie słyszałem też w wypowiedziach Mojiego i innych, aby coś wspominali o oobe jako drodze ku przebudzeniu.

Ja nie słyszałem a Wy?

+Quote Post
stray.ghost
post 28.02.2013 - 18:44
Post #12

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.02.2013 - 18:39) *
Co to znaczy czymś więcej? Pewnie, gdybyśmy żyli ciałem astralnym i raz na jakiś czas trafiali do świata fizycznego to byśmy twierdzili, że jesteśmy czymś więcej niż ciałem astralnym:)
Ja bym twierdził, że raz na jakiś czas trafiam do piekła.

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.02.2013 - 18:39) *
Tak się też składa, że przebudzenie następuje głównie dzięki doświadczeniom na planie fizycznym. Nie słyszałem o przebudzonym, oświeconym, który doznał tego stanu podczas oobe. Nie słyszałem też w wypowiedziach Mojiego i innych, aby coś wspominali o oobe jako drodze ku przebudzeniu...
Nie chcę byc przebudzony ani oświecony. Chcę oobe. Dlatego uczestniczę w forum oobe, a nie w forum przebudzonych/oświeconych.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.02.2013 - 19:04
Post #13

Dupa Towarzystwa

Chcesz czyli jeszcze nie miałeś?

+Quote Post
iumi
post 28.02.2013 - 19:07
Post #14

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.02.2013 - 19:39) *

Tak, to prawda, ale żyjemy w świecie fizycznym. Ale to dusza jest istotą naszego istnienia, nie ciało.

+Quote Post
iumi
post 28.02.2013 - 19:08
Post #15

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.02.2013 - 19:39) *
Tak się też składa, że przebudzenie następuje głównie dzięki doświadczeniom na planie fizycznym. Nie słyszałem o przebudzonym, oświeconym, który doznał tego stanu podczas oobe. Nie słyszałem też w wypowiedziach Mojiego i innych, aby coś wspominali o oobe jako drodze ku przebudzeniu.

Ja nie słyszałem a Wy?

Na planie fizycznym, tak, bo właśnie tutaj żyjemy - w świecie fizycznym. Jednak fizyczność właśnie przeszkadza nam w przebudzeniu, trzeba szukać głębiej. Dlatego jest to takie trudne, bo świat materialny uwarunkowuje nas i zamyka nam oczy.
Uważam, że oobe nie prowadzi do przebudzenia, a nawet jeśli to bardzo pośrednio.
Zresztą, nie mówimy o przebudzeniu, mówimy o tym, jakie znaczenie ma oobe w życiu codziennym :)

+Quote Post
stray.ghost
post 28.02.2013 - 19:13
Post #16

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.02.2013 - 19:04) *
Chcesz czyli jeszcze nie miałeś
Miałem i chcę jeszcze :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.02.2013 - 19:23
Post #17

Dupa Towarzystwa

Aha:) Może i dusza jest istotą naszego istnienia, ale przybyliśmy na Ziemię, aby zbadać cudowność tego istnienia:) Jeżeli ktoś ją bada poprzez oobe to fajnie, ale jak wyjść z ciała, gdybyśmy nie mieli ciała?

Fizyczność przeszkadza w przebudzeniu? Wg mnie właśnie pomaga:) Ciało to osobowość i dzięki osobowości, cechach charakteru, nastawieniu do świata i ludzi możemy się przebudzić i świadomie żyć i świadomie umrzeć.

Mi świat materialny otwiera właśnie oczy. Widząc pogoń za karierą zastanawiam się czemu ludzie nie gonią za wyciszeniem? Czemu się nie relaksują tylko stresują?

Tak temat dotyczy znaczenia oobe w życiu codziennym i chętnie poczytam co oobe w Was zmieniło i jak dzięki tym doświadczeniom zmieniło się wasze życie - na lepsze:)

+Quote Post
stray.ghost
post 28.02.2013 - 19:30
Post #18

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.02.2013 - 19:23) *
Aha:) Może i dusza jest istotą naszego istnienia, ale przybyliśmy na Ziemię, aby zbadać cudowność tego istnienia:) ...
Nie wiem, po co przybyliście na ziemię, ale ja zapewne po to, aby zbadać horror istnienia. Cudowność dobrze mi się badało bez przybywania.

+Quote Post
Messanger
post 28.02.2013 - 19:34
Post #19

Dusza Towarzystwa

Stray wyluzuj :).

+Quote Post
iumi
post 28.02.2013 - 19:35
Post #20

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(stray.ghost @ 28.02.2013 - 20:30) *
Nie wiem, po co przybyliście na ziemię, ale ja zapewne po to, aby zbadać horror istnienia. Cudowność dobrze mi się badało bez przybywania.

Ładnie ujęte, cudowny dramatyzm stray ;P

+Quote Post
Messanger
post 28.02.2013 - 19:47
Post #21

Dusza Towarzystwa

OOBE nie ma żadnego znaczenia. Dzięki niemu nie dowiesz się nic więcej ponad to, co wiesz sam w głębi siebie. Pozdrawiam :).

+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park