oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Krótka Historia Chyba Początkującego :)
MartwyTrup
post 07.03.2013 - 00:40
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Witam serdecznie,
To jest mój pierwszy post na forum. Nie ukrywam że od zawsze interesowałem się tematami związanymi tym co jest poza światem materialnym (zjawiska paranormalne, sny, medytacje, różne systemy wierzeń, etc). Nie praktykowałem ich ale za to chętnie czytałem, analizowałem argumenty za i przeciw. Od wielu lat doznawałem paraliży sennych, na początku przerażało mnie to lecz z czasem przyzwyczaiłem się - traktowałem to jako lekką dysfunkcje. Po jakimś czasie zacząłem wertować internet i szukać co jest przyczyną paraliży i doprowadziło mnie to do tematyki oobe i ld. Trochę poczytałem na ten temat z dystansem i odstawiłem ten temat ze względu na brak czasu a także chęci. Okołu pół roku temu zacząłem dosyć intensywnie interesować się buddyzmem a co za tym idzie medytacją którą zacząłem praktykować. Chodź medytuje od bodajże sierpnia naprawdę jestem zadowolony z tej praktyki ( nie są to jakieś zaawansowane techniki - klasyczne skupianie się na oddechu bez żadnych fajerwerków :)).
Pewnego razu podczas medytacji siedząc w pozycji pół lotosu doznałem dziwnego uczucie jakbym bujał się na boki chodź wiem że w rzeczywistości siedziałem prosto bez żadnego ruchu. Odnotowałem to ale jakoś specjalnie się tym faktem nie podnieciłem. Nie ukrywam że od czasu rozpoczęcia praktyki medytacji nie doznawałem żadnych paraliży aż do pojawienia się sytuacji z przed 2 dni.
Czytając sobie po południu książkę zacząłem przysypiać i po pewnym czasie doznałem paraliżu. Zamiast uciec od tego uczucia zacząłem skupiać się na oddechu, doznałem piszczenia w uszach jak to opisują inni. Cały czas czułem że kontroluje co się dzieje i nagle doznałem uczucia że jakby ktoś lub coś mną bujał na lewo i prawo coraz szybciej i szybciej (spałem na prawym boku ) aż nagle uczucie to zniknęło aż moim oczom ukazał się widok niebieskiego punku od którego rozchodziły się fraktale. Nie ukrywam że doznałem uczucia euforii wymieszanego z przestraszeniem, starałem się z całych sił otworzyć oczy. Otworzyłem się i przed moimi oczami pojawił się zbliżający się jakby biały kontur mojego ciała po czym w pełni się obudziłem. Nie wspominam o głupim fakcie że podczas tego doświadczenia byłem na sto procent pewien że ktoś do mnie wysłał wiadomość na facebook'u ( a komputer miałęm wyłączony )jak się 5 minut poźniej okazało faktycznie ktoś do mnie napisał i to osoba na której bardzo mi zależy :)

Dnia dzisiejszego postanowiłem również sobie uciąć drzemkę po południu. Po jakimś czasie doznałem paraliżu ale doznałem go że tak to powiem z opanowaniem, skupiłem się na oddechu i pisk w uszach trwał chyba z 5 sekund i zaczęło się coś niesamowitego, wymienie może w myślnikach po kolei moje doznania aby się zbytnio nie rozpisywać:

- uczucie bujania się w naprzemiennie w lewo i prawo coraz szybciej,
- uczucie bujania zanika pojawia się jakby świadomość,
- jestem w moim pokoju w którym zasnąłem, wszystko słyszę (podczas drzemki miałem otwarte okno, słoneczny dzień),
- próbuje wstać z własnego ciała odczuwam jakby moje "drugie ja" nie mogło się wyrwać do końca ciała fizycznego, wręcz odczuwam uczucie ciężkości, czuje jakbym wstał do połowy ale moje fizyczne ciało mnie jakby przyciąga do siebie. Miałem uczucie jakbym chciał się z siebie "wyczołgać" ale nie mogłem do końca
- uczucie euforii,
- nagle ktoś wchodzi do mnie do mojego pokoju i pyta: "jak to jest że leżysz a zarazem stoisz?", nie wiem kto to był miałem uczucie że to ktoś bliski z mojej rodziny.
- widzę wszystko lekko przez jakby przez lekką mgłę,
- doznaje uczucia lekkości, chcę zobaczyć swoje dłonie ale ich nie widzę, czuje się jakbym był świadomym punktem,
- wracam do ciała i doznaje dziwnego uczucia że moja głowa stoi w miejscu a całe ciało obraca się wzdłuż osi i to właśnie uczucie spowodowało że zapragnąłem zakończyć tą przygodę, po chwili się obudziłem.

Teraz pytanie do użytkowników forum: czy to jest wstęp do oobe czy po prostu był to realistyczny sen ?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 6)
MadziaKK
post 07.03.2013 - 12:19
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Dosc nietypowy nick... i to podwojnie niezywy ;)

Ja uwazam ze wstep do OBE :) Albo nawet juz to Obe miales, ale troche "nietypowe".

+Quote Post
Kronopio
post 07.03.2013 - 12:37
Post #3

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

punkt i fraktale to hipnagogi które mózg produkuje z braku bodźców. Uczucie kołysania świadczy o tym, że surfowałeś już w ciele astralnym. Tak z reguły wygladają pierwsze oobe. Z tego co piszesz to jeszcze nie odzieliłeś się w pełni ale to nieważne. Jeśli będziesz nadal medytował i pracował z oddechem to rozchulasz energię i będziesz doświadczał wyjść coraz częściej.

+Quote Post
EverDream
post 07.03.2013 - 22:49
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Dokładnie ten sam nick jest na mmorpg.org.pl. Czy to Ty? Jeśli tak, to Dwarfar pozdrawia z tej strony :D Doświadczenia rzeczywiście interesujące :))

+Quote Post
MartwyTrup
post 08.03.2013 - 00:27
Post #5

Przechodzień

Wielkie dzięki wszystkim za opd. @EverDream to na pewno jest przypadek. Pozdrawiam wszystkich podróżników :)

+Quote Post
I L'OBE YOU
post 08.03.2013 - 01:12
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

http://www.oobe.pl/park/index.php?automodu...showentry=11286

też mam wrażenie, iż się rozprawiczyłem w kwestii oobe :-0

+Quote Post
Negai1
post 08.03.2013 - 14:41
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Gratuluje pierwszego... przebudzenia się w ciele astralnym? Czy czegoś takiego :D
Niedawno było moje pierwsze OOBE, mam nadzieje że w ten weekend też sie coś stanie. Zauważyłam że ostatnio wielu osobom się udaje, to pewnie wina nastającej 'wiosny (wszystko rozkwita, oobowicze też :D)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park