Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Połączenie Myślowe
Negai1
post 09.06.2013 - 09:12
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9274

Hej :)
Macie czasem coś takiego, że z jakąś osobą macie tzw. połączenie myślowe?
Wiem że pewnie wielu z Was tak mam, pytam jednak o wasze doświadczenia w tej kwestii.
Już tlumaczę o co chodzi na swoim przykładzie :D

Mam przyjaciółkę, po prostu świetną, najlepszą, taką idealną dla mnie (dopełniamy się pod wieloma względami :D).
Bardzo często tak mamy, czy to w szkole czy w innych miejscach, że myślimy o czymś, a potem jedna z nas o tym mówi, często zupełnie to samo co chciała powiedzieć druga.
Nie mam tak ze wszystkimi ludźmi, choć czasem zdarza mi się tez z innymi, ale z nią najbardziej.

Nie wiem od czego to zależy, ale to jest fajne :D
Albo np. wystarczy tylko jeden wzrok, a druga już wie o co chodzi :P
Nie wiem może wynika to z tego, że dobrze się znamy, ale np. my tak mamy niemalże od początku znajomości. Poza tym to jest wręcz za silne. Jesteśmy zupełnie innymi osobami i często mamy odmienne zdanie, ale myśli mamy bardzo podobne.

Albo np. jest cisza, naglę myślę o jakimś filmie który razem oglądałyśmy, a po chwili ona mi o tym mówi xD.
Nie wiem może jedna z nas ma jakieś zdolności telepatyczne i słyszy myśli drugiej, a może to z innego powodu.

Jak u Was jest z tym połączenie myślowym z inną osobą??
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 12)
serafis
post 09.06.2013 - 10:43
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9247

Na angielskim, przyszła mi myśl, kolega po chwili powiedział to samo. Inne w tej myśli było to, że zapoczątkowało ją jakby takie 'ksz'.
Profile CardPM
+Quote Post
rafal13-50
post 09.06.2013 - 10:54
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9121

Ja taką więź mam z kumplem, którego znam od czwartej klasy szkoły postawowej ;-)
A tak na marginesie to oczym mówimy nazwywa się telepatia.
Profile CardPM
+Quote Post
Foks
post 09.06.2013 - 15:32
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9073

Jak mam smaka na piwo to mój kolega też ma smaka na piwo i to jest połączenie myślowe, albo jak mam ochotę na pokochanie się to moja narzeczona też ma ochote na pokochanie sie ;-) to jest połączenie myślowe...albo po pracy myśle sobie o tym jak bym zjadł karkówke, a jeden z moich kolegów mówi ale zjadł bym karkóweczke ;D ja to jestem telepata ;D
Profile CardPM
+Quote Post
I L'OBE YOU
post 09.06.2013 - 17:20
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8408

CYTAT(Foks @ 09.06.2013 - 15:32) *
Jak mam smaka na piwo to mój kolega też ma smaka na piwo i to jest połączenie myślowe, albo jak mam ochotę na pokochanie się to moja narzeczona też ma ochote na pokochanie sie ;-) to jest połączenie myślowe...albo po pracy myśle sobie o tym jak bym zjadł karkówke, a jeden z moich kolegów mówi ale zjadł bym karkóweczke ;D ja to jestem telepata ;D

Ty myślisz o Piwie, Piwo myśli o Tobie :-) żeby jeszcze chodzić umiało ech!

Taki myk jest chyba dosyć częsty u osób spędzających ze sobą sporo czasu i posiadających jakąś formę połączenia emocjonalnego. Mam tak z kilkoma osobami
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.06.2013 - 17:25
Post #6

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Foks z tym piwem to ostrożnie bo wyjdzie na to, że czesi to cała jedna wielka telepatyczna rodzina:)
Profile CardPM
+Quote Post
zupełniezielony
post 09.06.2013 - 18:30
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9006

Zasadniczo wyróżniamy 3 rodzaje:
-Telepatia
-Empatia
-Powiązanie
Pierwszy polega na trwałym bądź chwilowym połączeniu dwóch umysłów. Można się podłączyć na trwałe, bądź tylko aby przesłać jedną wiadomość.
Empatia, to trwałe połączenie polegające na współdzieleniu emocji.
Powiązanie to trwałe połączenie przekazujące zarówno emocje i myśli, jak i np odczucia fizyczne. Występuje często między bliźniakami lub osobami bardzo blisko powiązanymi.

Profile CardPM
+Quote Post
EverDream
post 09.06.2013 - 21:29
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8011

Mam tak ze swoim najlepszym przyjacielem i bratem. Przynajmniej raz na dzień wypowiadamy swoje myśli w tym samym momencie, a i nawet samo spojrzenie w oczy wystarczy by wiedzieć co chcą powiedzieć ;D Fajna rzecz :))
Profile CardPM
+Quote Post
rafal13-50
post 10.06.2013 - 06:26
Post #9

Dusza Towarzystwa

słyszałem że można śmiać się jak głupi do sera,
ale gadać telepatycznie z piwem to nowość :-)
Albo efekt upicia...
Profile CardPM
+Quote Post
rafal13-50
post 10.06.2013 - 06:31
Post #10

Dusza Towarzystwa

telepatia dotyczy osób które spędzają dużo czasu
między sobą. np. przyjaciele, rodzina, ...
ale to nie jest zasada...
Profile CardPM
+Quote Post
Tulsi
post 11.06.2013 - 20:31
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9350

CYTAT(rafal13-50 @ 10.06.2013 - 07:31) *
telepatia dotyczy osób które spędzają dużo czasu
między sobą. np. przyjaciele, rodzina, ...
ale to nie jest zasada...

Zasadą to nie jest z pewnością :)

Jednak jest u mnie tak, że jeśli intensywnie myślę o kontakcie z moim synem który na stałe przebywa za granicą, to zazwyczaj w tym samym dniu mam od niego telefon :)
Profile CardPM
+Quote Post
rafal13-50
post 12.06.2013 - 13:00
Post #12

Dusza Towarzystwa

Zasadą to nie jest z pewnością :) --> przecież to napisałem ;-)

Jednak jest u mnie tak, że jeśli intensywnie myślę o kontakcie z moim synem który na stałe przebywa za granicą, to zazwyczaj w tym samym dniu mam od niego telefon :) --> to więc to (telepatia)dobrze określiłem :-D
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 12.06.2013 - 18:24
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8691

z moich doświadczeń wynika że telepatia ma jak najpełniejszy przekaz i czysty tylko wtedy gdy jest przepełnione uczuciem, najczęściej miłości(przyjaźni etc.)

Podobno podczas tzw. "połączenia myślowego" są synchronizowane bardzo dobrze nasze dwie półkule mózgowe :). Czyli jest to dobre ćwiczenie na rozwijanie np zdolności artystycznych, inteligencji, umiejętność rozwiązywania skomplikowanych zadań.

Ja chyba podawałem gdzieś ćwiczenia jak zacząć startować z tą "telepatią". W Dzisiejszych czasach jest to nowe i więc zatem trudne ale w przyszłości będzie to wykorzystywane na masową skale tak jak kiedyś, kiedy powstawało kino i pierwsze filmy ^^. Jak znajdę ćwiczenia to podam je tutaj
@edit: Znalazłem.. wygrzebałem z blogu ^^

- W takim razie, trzeba sobie przygotować karteczki z namalowanymi prostymi symbolami graficznymi. Najlepiej czarne, na białym tle, ale też mogą być inne kolory, ważne jest to, aby były kontrastowe. Te symbole, to mogą być koło, kwadrat, trójkąt i inne. Nie należy stosować wielokąta, bo może zostać pomylony z kołem. Symbole mogą być dowolne, byle proste w kształcie. Najlepiej jest przygotować sobie zestaw pięciu symboli, po pięć z każdego rodzaju, co czyni ogółem 25 kartek. Kartki te należy przemieszać ze sobą i położyć na stole odwrotną stroną do góry. Osoba która ma pełnić rolę nadawcy, odkrywa jedna kartę ogląda namalowany symbol i skupia się myślowo na jego kształcie, po czym zapisuje na kartce jaki to symbol zobaczyła. W tym samym czasie, odbiorca przekazu stara się odgadnąć, jaki to tez symbol nadawca zobaczył i tez zapisuje swoje odgadnięcia. Po skończonej serii 25 kartek, następuje porównanie zapisów na kartkach kontrolnych. Jeżeli będzie 7 lub 5 trafień to nie można mówić o nawiązanej łączności telepatycznej. Jeżeli będzie 10 lub więcej trafień, to telepatia zachodzi w niepełnym wymiarze. Wszystkie 25 trafień, to już pełna telepatia.

- Czy treningi to tylko rozpoznawanie symboli?

- Jeżeli chodzi o wstępne treningi, to tak. Wtedy, kiedy dojdzie do pełnej telepatii z symbolami geometrycznymi, przygotować należy karteczki z pojedynczymi słowami, a potem w razie sukcesu z krótkimi dwoma albo, trzema zdaniami. Tak samo pięć takich zdań, po pięć egzemplarzy, aby ich było w sumie 25. W razie sukcesu przechodzimy do zdań coraz to dłuższych.

Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic