oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Krajobrazy Mojej Duszy. Księga O Podróży Nocnej, Książka - papier
Woytas74
post 25.06.2013 - 21:35
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Niektórzy z Was pamiętają kolegę Ibn Baya - Jarek Bzoma.
Otóż miło mi poinformować, że pierwszy tom jego książki na papierze został właśnie wydany i jest dostępny na:

http://zaczytani.pl/ksiazka/krajobrazy_moj...rozy_nocnej,dru

Następne tomy pojawią się systematycznie w niedalekiej przyszłości. W tomie 2 na przykład, Jarek opisuje między innymi nasze wspólne - tzn. Jarka, moje i czasem mojej żony, podróże w strefę snów, oraz jest próbą podęcia dialogu z naszą duszą.
Jest to trochę inna i zarazem łatwiejsza podróż w POZA na wyższe focusy niż Astral.

Gorąco polecam.

Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 13)
Tenshin
post 25.06.2013 - 21:40
Post #2

Dusza Towarzystwa

Ledwo wydana, a już cena "opuszczona". Ach ten marketing... :)

Może się skuszę :)

+Quote Post
Woytas74
post 25.06.2013 - 21:43
Post #3

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tenshin @ 25.06.2013 - 20:40) *
Ledwo wydana, a już cena "opuszczona". Ach ten marketing... :)

Może się skuszę :)

tak to zwykły chwyt marketingowy ale myślę, że to raczej decyzja wydawnictwa.
Jeżeli macie pytania - walcie śmiało - postaram się odpowiedzieć lub poproszę o odpowiedz Jarka

+Quote Post
pigsonwings
post 25.06.2013 - 21:47
Post #4

haereticus

Notatnik

Mam na komputerze wszystkie tomy od jakiegoś pół roku, jeszcze nie wziąłem sie za czytanie bo wiem że nie będą dla mnie niczym nowym te I-IV przynajmniej. Może kiedyś poczytam te dalsze o opiniach na temat tych sfer i ciał wyższych jak buddyczne etc. aczkolwiek jestem zbyt leniwy chyba żeby czytać je.

Szanuje pana Bzome ale mój cień nakazuje to wkleić ;) (chyba aż taki zły nie jestem od dawna w necie sa wszystkie części) Wstawiam I, II-VI tez mam jak ktoś chce.

http://www.speedyshare.com/SXQQg/Krajobrazy-cz.I-1.docx.pdf

edit: jak cos usune tylko powiedz ;) wydawnictwo liczy że I sie sprzeda i kolejne V pojdzie jak bułeczki, oby tak było. Jedni wola pdf inni papier. Ja osobiście ponad 300 stron bym w pdf"ie nie dał rady.

+Quote Post
Woytas74
post 25.06.2013 - 21:55
Post #5

Dusza Towarzystwa

CYTAT(PigsOnTheWings @ 25.06.2013 - 20:47) *
Mam na komputerze wszystkie tomy od jakiegoś pół roku, jeszcze nie wziąłem sie za czytanie bo wiem że nie będą dla mnie niczym nowym te I-IV przynajmniej. Może kiedyś poczytam te dalsze o opiniach na temat tych sfer i ciał wyższych jak buddyczne etc. aczkolwiek jestem zbyt leniwy chyba żeby czytać je.

Szanuje pana Bzome ale mój cień nakazuje to wkleić ;) (chyba aż taki zły nie jestem od dawna w necie sa wszystkie części) Wstawiam I, II-VI tez mam jak ktoś chce.

http://www.speedyshare.com/SXQQg/Krajobrazy-cz.I-1.docx.pdf

zgadza się ale jeżeli sam 1 tom jest tylko wy-edytowany i poprawiony, to już 2 jest praktycznie zmieniony w połowie i to samo stanie się zapewne z 3 i prawdopodobnie kolejnymi gdyż Jarek postanowił dodać częściowo nasze wspólne podróże z tymi samymi intencjami, które były pierwotnie ale tym razem można przeczytać 3 różne sny, śnione przez 3 różne osoby, które są senną odpowiedzią na to samo pytanie. Jest ciekawie ;)

+Quote Post
twistoid
post 25.06.2013 - 21:56
Post #6

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Super:))))

+Quote Post
I L'OBE YOU
post 25.06.2013 - 22:45
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(PigsOnTheWings @ 25.06.2013 - 21:47) *
Mam na komputerze wszystkie tomy od jakiegoś pół roku, jeszcze nie wziąłem sie za czytanie bo wiem że nie będą dla mnie niczym nowym te I-IV przynajmniej.

Świetnie się to czyta. Ja wymiękłem w połowie szóstego tomu, za duży poziom abstrakcji na mój ciasny beret, ale wiem że kiedyś wrócę. Właśnie wiele nowego, nawet w porównaniu do Monroe czy Moena. Zupełnie inne podejście, zero intelektualnej masturbacji nad przeżyciami duchowymi. Opisane z perspektywy człowieka mającego co prawda wcześniejsze doświadczenie z tematem rozwoju umysłu, ale traktującego swoje podróże z maksymalną dozą trzeźwego spojrzenia i ogromną erudycją.

W "Krajobrazach" tworzy poniekąd nową jakość. Pokazuje jak komunikować się ze snami i na czym można budować interpretacje.

Pewnie zaraz przeczytam, że to projekcja i iluzja, ale "Krajobrazy Duszy" zaliczyłbym do kategorii lektury obowiązkowej każdego śpiocha :-)

Nie chcę nazywać Bzomę mistrzem, ale jednym z kilku ulubionych autorów owszem :-)

edit: okładka z fioletową cipką (zapewne astralną) czadowa!

+Quote Post
Woytas74
post 01.07.2013 - 20:41
Post #8

Dusza Towarzystwa

Książka pojawiła się w merlinie:

http://merlin.pl/Krajobrazy-mojej-duszy-Ks...7.html#fullinfo

Specjalnie dla Was Pan Jarek :)

Krajobrazy mojej duszy. Księga II - od razu w promocji za 29 złotych ;)

http://zaczytani.pl/ksiazka/krajobrazy_moj..._ksiega_ii,druk

+Quote Post
Deimond
post 04.07.2013 - 23:14
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Woytas74 @ 05.07.2013 - 00:08) *
Specjalnie dla Was Pan Jarek :)

Krajobrazy mojej duszy. Księga II - od razu w promocji za 29 złotych ;)

http://zaczytani.pl/ksiazka/krajobrazy_moj..._ksiega_ii,druk

To jest to wydanie poprawione? Bo już czytałem wersję udestępnioną za free przez Jarka i nie wiem czy warto dopłacać:D

+Quote Post
Woytas74
post 04.07.2013 - 23:30
Post #10

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Deimond @ 04.07.2013 - 22:14) *
To jest to wydanie poprawione? Bo już czytałem wersję udostępnioną za free przez Jarka i nie wiem czy warto dopłacać:D

To jest praktycznie w 30-40% zmienione - dodane są między innymi nasze wspólne podróże nocne - Jarka, mojej żony i moje :) plus oczywiście korekta.

+Quote Post
Deimond
post 04.07.2013 - 23:32
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Woytas74 @ 05.07.2013 - 00:30) *
To jest praktycznie w 30-40% zmienione - dodane są między innymi nasze wspólne podróże nocne - Jarka, mojej żony i moje :) plus oczywiście korekta.

Aha czyli Twoje doświadczenia kosztują 29 zł a Jarka treści są za darmo? Żart - bez spiny - jaja se robię.

+Quote Post
Woytas74
post 04.07.2013 - 23:33
Post #12

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Deimond @ 04.07.2013 - 22:32) *
Aha czyli Twoje doświadczenia kosztują 29 zł a Jarka treści są za darmo? Żart - bez spiny - jaja se robię.

Nie wiem czy zauważyłeś ale mam spory dystans do siebie - Jarek zresztą też :)
Przy okazji jak ktoś ma uwagi krytyczne do książki to zapraszam swobodnie do pisania - Jarek też się nie obrazi.

+Quote Post
Deimond
post 05.07.2013 - 00:07
Post #13

Dusza Towarzystwa

Notatnik

No dobra - skoro sam prosisz :) Dla mnie o kant doopy rozbić bo tak swobodne intepretacje na zadane pytania można wyprowadzać w każdej chwili. Umysł ma to do siebie że wiąże fakty w logiczną całość - bo w taki sposób pracuje - a jak do tego dodasz zadawanie pytania i określanie odpowiedzi pod tym kątem to wszystko staje się proste jak ta lala. A do tego dodaj sytuację którą się nakręcisz przed snem i wszycho gra. Cała filozofia poukładana w głowie od A-Z - i z czasem trzeba wprowadzić poprawki aby lepiej się kleiło- bo dla umysłu coś może być nielogiczne - a dąży do tego aby było.

+Quote Post
Woytas74
post 06.07.2013 - 17:37
Post #14

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Deimond @ 04.07.2013 - 23:07) *
No dobra - skoro sam prosisz :) Dla mnie o kant doopy rozbić bo tak swobodne intepretacje na zadane pytania można wyprowadzać w każdej chwili. Umysł ma to do siebie że wiąże fakty w logiczną całość - bo w taki sposób pracuje - a jak do tego dodasz zadawanie pytania i określanie odpowiedzi pod tym kątem to wszystko staje się proste jak ta lala. A do tego dodaj sytuację którą się nakręcisz przed snem i wszycho gra. Cała filozofia poukładana w głowie od A-Z - i z czasem trzeba wprowadzić poprawki aby lepiej się kleiło- bo dla umysłu coś może być nielogiczne - a dąży do tego aby było.

Deimond - pytanie Twoje jest bardzo dobre i sam miałem identyczną wątpliwość na początku, która rozwiewa się sama z biegiem czasu. W śnie nie działa świadomość dzienna i ego - te 2 rzeczy są całkowicie uśpione i nie mają wpływu na to co śnisz.
Owszem jesteś w stanie wpłynąć na to co śnisz. Dajmy na to rozmyślaj o statkach i morzu a to pewnie ci się przyśni. Mi najczęściej śnią się rzeczy, elementy związane z jakimiś elementami tego co mnie spotyka. To jednak nie ma znaczenia, gdyż jest to tylko sceneria albo nawet scenografia.
Wiesz jak się rozwiązuje zaszyfrowane wiadomości? Znajdujesz powtarzające się elementy i dochodzisz co one znaczą. Później następne i następne. Tu się nie da oszukać albo coś naciągnąć. W śnie zaczynają Ci się pojawiać ciągle podobne elementy. Samochód - ciało fizyczne, rower - ciała wyższe (nie dualne) itd. Możesz trochę sobie ponaciągać ale z biegiem śnienia jest to praktycznie nie możliwe.
Kolejną rzeczą, która świadczy o tym, że moje ego nie ma wpływu na to co śnię a później interpretuję? Jakieś 80% mojej dotychczasowej "wiedzy", wiary legło w gruzach. Nie śnie zazwyczaj tego jak myślę, że jest, bo zazwyczaj się po prostu myliłem. Czasami nawet sny są bezwzględnie szczere wobec mnie i czasem przełykam to jak gorzką pigułkę.
Proces nie jest łatwy ale dochodzisz do tego, że do tej pory gówno wiedziałeś i bardzo się myliłeś.
Na końcu wszystko o co pytamy,, staramy się weryfikować poprzez rożne sny i pytania stawiane z różnej perspektywy umysłu.
W dodatku nie jestem w stanie niczego Ci udowodnić, jak nikt nie jest w stanie udowodnić wyjścia z ciała etc. Aby poznać jak jest musisz sam to spróbować. Zazwyczaj jednak prościej pozostać w swoim systemie przekonań - tak jest łatwiej ale też tchórzliwiej.
Ciężko płynąc pod prąd swojego ego i wyobrażeń ale po pewnym czasie odczuwasz wielką satysfakcję, że to uczyniłeś.
Zdecydowanie większość będzie wolała OOBE i świadome śnienie bo tam możesz sobie kształtować rzeczywistość pod siebie i swoje ego - jest najpierw przyjemnie, wesoło ale jak widzisz sam prosto zostać oszukanym przez potężne egregory, które znają Cię lepiej niż ty sam siebie i potrafią sprzedać Ci co tylko pragniesz. Później jesteś ich.
Przeczytaj książkę Castanedy - "Sztuka Śnienia" tam jest kilka takich przypadków opisanych.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park