oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Dłonie
Drag0n
post 28.08.2007 - 15:41
Post #1

Świadomie Śniący
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Siema, mam dziwny problem, heh no moze nie nazwe tego porblemem ale dziwnym zajwiskiem, otóż od ponad tygodnia czuje ciepło w dłoniach, jakby energia, gdy o nich pomysle to cieplo jest silniejsze, i nawet jak juz nie mysle to sie utrzymuje, albo np. ogladam tv a tu czuje gorąco w dłoniach, dotykam sie, np. dotykam dłonią klatki piersiowej i po chwili biore dłon a to miesje jest bardzo ciepłe. jakbym przyułozył do klatki cos gorącego i je odsunął.... Co to mzoe byc ?? Czyzby energia ? Ma to cos wspłlnego z bioenergioterapeutyką ?

P.S. Wczoraj mialem tez cos ciekawego, siedziałem i czytałem ksiązke ale mi sie znudziła wiec myslałem o 3 oku, siedze i siedze i mysle o nim, po chwili czuje silny puls w tym miesju, między oczami i oraz ciepło... Lekko dotykam tegho miejsca i zaczynam masowac(moje dłonie juz od kilku minut sa bardzo ciepłe) i nagle czuje ze jak przesuwam palec w jakies miejsce to tak jakby prąd przechodził w tym miejscu, taki lekki, jak dotykam dłon to czuje to samo, jak srodek czoła, usta to tez.... spróbowałem jezyka i poczułem taki zimny prądzik, co to moze byc ?
Go to the top of the page

+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Drag0n
post 29.08.2007 - 10:21
Post #2

Świadomie Śniący

Notatnik

Ej prosze was odpowiedzcie.

+Quote Post
Conchita
post 29.08.2007 - 10:43
Post #3

OBE Maniak 36
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Może tak Twoje ciało niefizyczne reaguje na energię? Ja np. czuję w dłoniach dwa wyraźne koła energii jak tylko pomyślę o dłoniach.

Jak dla mnie to uaktywniłeś sobie ciało niefizyczne (czyli przelałeś tam część swojej świadomości). Tak trzymać! Być może jakoś to można wykorzystać (np. w bioenergoterapii) - ale nie znam się na tym, więc się nie wypowiem...

+Quote Post
...
post 29.08.2007 - 10:52
Post #4

Dusza Towarzystwa

Ja też właściwie nic nowego nie powiem. Możliwe, że to energia, ale nie wiem jak to się ma do bioenergoterapii, zbadaj to. Sprawdź czy może i do ewentualnie do czego może ci posłużyć, kto wie możliwe że odkryjesz coś nowego.
Ja mam raczej słabe krążenie i z reguły rzadko mam ciepłe, gorące dłonie, a jak się zdarzają, to nie kojarzę tego zbyt przyjemnie :)
Pozdrawiam ciepło.

+Quote Post
Drag0n
post 29.08.2007 - 11:45
Post #5

Świadomie Śniący

Notatnik

CYTAT(Conchita @ 29.08.2007 - 11:43) *
Może tak Twoje ciało niefizyczne reaguje na energię? Jak dla mnie to uaktywniłeś sobie ciało niefizyczne (czyli przelałeś tam część swojej świadomości). Tak trzymać! Być może jakoś to można wykorzystać (np. w bioenergoterapii) - ale nie znam się na tym, więc się nie wypowiem...

Ale jak mam to rozwijac, znacie jakies strony o bioenergoterapii ?

CYTAT(Slothia @ 29.08.2007 - 11:52) *
Możliwe, że to energia, zbadaj to. Sprawdź czy może i do ewentualnie do czego może ci posłużyć, kto wie możliwe że odkryjesz coś nowego.
Pozdrawiam ciepło.

Ale jak to dokładniej sprawdzic ? Wiem ze kilka dni przed tym zjawiskiem przy medytacji czułem jak 3 czakry si otworzyły, te nizej połozone, te 2 od samego dołu, wiecie jakie ;p czy to ma jakis zwiazek z tym ?

+Quote Post
Drag0n
post 31.08.2007 - 19:00
Post #6

Świadomie Śniący

Notatnik

Tak samo mam ze stopami, mam je bardzo ciepłe pod spodem, i dłonie tez (spodnia część). Wczoraj np, chciałem wygiąc łyzeczke wiec wziałem ją do rąk i nagle poczułem taki dziuwny przeplyw przez rece do dłoni, tak jakby woda, dziwn e uczucie i rece były bardzo ciepłe tak ze jak tzrymałem je 2 cm od czoła to grzały (jak taki piecyk) i rece były gorące, ale nie parzyły, ale niestety ioe udało m isie wygiąc łyzeczki.

p.s. PRZY TYM zdazeniu jescze cos ciekawfgo sie stało, otóz gdy ta energia doszła do mopich dłoni to nagle odtwarzacz cD KTÓRY stał metr odemnie sie wyłaczył i płyta obracala sie 2 razy szybciej niz noramlnie tak ze szumiał cały magnetifon, bykl tak głosny jak odkurzacz.... pierwszt raz cos sie takiego stało... ale moze to byl zbieg okolicznosci... ;P

+Quote Post
Drag0n
post 01.09.2007 - 15:06
Post #7

Świadomie Śniący

Notatnik

Zna sie ktos na takim czyms ? Mozecie mi pomóc ?? prosze was... :(

+Quote Post
...
post 01.09.2007 - 15:59
Post #8

Dusza Towarzystwa

CYTAT(dragon1 @ 01.09.2007 - 16:06) *
Zna sie ktos na takim czyms ? Mozecie mi pomóc ?? prosze was... :(

Ja niestety niebardzo. Gdybym tak miała, to obserwowałabym to zjawisko, niestety nie mogę nic napisać nowego, gdybym wiedziała coś na ten temat, to bym starała się pomóc. Pozdrawiam Cię.

+Quote Post
Drag0n
post 03.09.2007 - 14:00
Post #9

Świadomie Śniący

Notatnik

Pewien user na innym forum napisał mi:

,,Proponuje zebys sprobowal wziac kwadratowa kartke i igle, , robisz taka piramidke, kladziesz na igle i sila woli starasz sie ja obracac... "

i mam pytanie, jak to mam dokładnie złozyc ? Musi byc kwadratowa kartka a nie zwykla jak z bloku a4 ? Mam zgiąc ją w pół czy po przekątnej, W co mam wbic igle zeby sie trzymala ?

+Quote Post
amen
post 03.09.2007 - 16:16
Post #10

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

ktoś już na forum chyba kiedyś podał ten link:
http://www.astraldynamics.pl/artykul-182,,.html

+Quote Post
pieczywo
post 03.09.2007 - 16:19
Post #11

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Kwadratowa mala karteczka, moze byc wycieta z zeszytu. zegnij po przekątnej i czubkiem posadz na igle, ktora wbij w pasteline. Kwadracik musi swobodnie sie obracac. Igła musi byc w pionie. Teraz przykladasz rece dookola tego i myslisz by kwadrat krecil sie dookola, raz w lewa strone raz w prawa. Warto wycwiczyc, naprawde dziala. Pozniej poszukaj w googlach stron zwiazanych z bioenergoterapią... bo tez sie na tym nie znam.

+Quote Post
Sebastian - RAKI...
post 03.09.2007 - 16:27
Post #12

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Moje wypociny http://www.oobe.freehost.pl/telekinesis/telekineza.html

Kontrowersyjna sprawa z tą karteczką. Niektórzy mówią, że to nie telekineza, lecz ciepło. Karteczka jest bardzo wrażliwa, czuła na ciepło rąk itp. Przez szklankę, słoik juz sie nie dało. :) Spróbuj

PS. Filmik dość stary. Ma może z rok. A nie pamiętam już ;)

+Quote Post
Drag0n
post 03.09.2007 - 16:43
Post #13

Świadomie Śniący

Notatnik

CYTAT(Sebastian - RAKIM @ 03.09.2007 - 17:27) *
Kontrowersyjna sprawa z tą karteczką. Niektórzy mówią, że to nie telekineza, lecz ciepło. Karteczka jest bardzo wrażliwa, czuła na ciepło rąk itp. Przez szklankę, słoik juz sie nie dało. :) Spróbuj

A tutaj pisze ze ta teza jest obalona, z tym ciepłem.
http://www.astraldynamics.pl/artykul-182,,.html

CYTAT(Sebastian - RAKIM @ 03.09.2007 - 17:27) *

Nie wiem czemu ale pisze ,, Nie mozna wyswietlic...."

Ale udało mi sie z tą karteczką, najpierw dałem folie jak pisze w tym poradniku od ,Amena' a potem zrobilem identyczny krzyzyk ale z kartki i tez działa, kreci sie szybko....

Jak mógłbym jeszcze spróbowac cos poruszyc, znacie cos podobnego do tego wiatraczka ? chciałbym rozwijac moją energie

+Quote Post
paciorek
post 03.09.2007 - 18:29
Post #14

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Poproszono mnie żebym spróbował coś odpowiedzieć w tym temacie, a więc to robie.

Bioenergio terapią zajmuję się ponad rok i troche zdąrzyłem się dowiedzieć. To ciepło które czujesz w dłoniach to twoja energia. Nic złego. Poprostu jesteś nią naładowany bardzo mocno i szuka ona ujścia w dłoniach. Ja sam zaraz po inicjacji na 2 stopień Kundalini Reiki miałem bez przerwy gorące dłonie przez jakies 2 tygodnie. Teraz znowu stają się gorące gdy tylko przywołuje energie bądź medytuje. Każdy na kim wykonuje zabieg odczuwa moje dłonie jako coś bardzo gorącego z takim jak ktoś to określił "prądzikiem".

Chcesz się rozwijać?
Polecam Tobie na początek to co polecam wszystkim. Popracuj z NEW (New Energy Ways).
Jeśli chcesz więcej informacji i wskazówek to przykładowo zadzwoń do mnie. Chętnie odpowiem na pytania. Numer komórkowy wysyłam Ci na PW. Z gadu-gadu ostatnio nie korzystam więc tam mnie nie złapiesz.

Pozdrawiam

+Quote Post
Sebastian - RAKI...
post 03.09.2007 - 19:02
Post #15

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Sorki, już działa. Serwer szalał :)

Spróbuj przesunąć ołówek po biurku :P

+Quote Post
Drag0n
post 03.09.2007 - 19:16
Post #16

Świadomie Śniący

Notatnik

CYTAT(Sebastian - RAKIM @ 03.09.2007 - 20:02) *
Sorki, już działa. Serwer szalał :)

Spróbuj przesunąć ołówek po biurku :P

Hmm... A czy trzeba na to duzo czasu np. 4 tygodnie czy uda mi sie za 2 czy 5 razem ?

P.S. A czy jak uda mi sie np przesunac ołówek to moja energia bedzie bardziej rozwinieta ?
SORKI za takie pytania ale wole pytac.... ;p

+Quote Post
Sebastian - RAKI...
post 03.09.2007 - 19:21
Post #17

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Myśle, że to nie takie proste, żeby udało się po kilku próbach. Mnie się nie udało, ale jeśli Ty czujesz jakąś energię to spróbuj :)

+Quote Post
pieczywo
post 03.09.2007 - 19:24
Post #18

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

CYTAT(dragon1 @ 03.09.2007 - 20:16) *
Hmm... A czy trzeba na to duzo czasu np. 4 tygodnie czy uda mi sie za 2 czy 5 razem ?

To chyba indywidualne... moze udac sie za pierwszym, moze w ogole.
P.S. A czy jak uda mi sie np przesunac ołówek to moja energia bedzie bardziej rozwinieta ?

Na chłopski rozum: Tak.

+Quote Post
paciorek
post 03.09.2007 - 20:01
Post #19

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Tak, ale nie do końća. Widzisz nie jest sztuką przesuwać przedmiotem po biurku. To jest rzecz którą zajmują się ludzie bez większych celów. Najtrudniej jest nadać tej energi INTENCJE i polecam Ci sie na tym skupić.

Pozdrawiam

+Quote Post
kornii
post 03.09.2007 - 21:26
Post #20

Przyjaciel Rodziny

Ja mam też coś takiego z dłońmi tylko powiedzmy przy relaksacji. natomiast w normalnym życiu nie, ale gdy się odprężę, to moje dłonie dosłownie mnie palą, szczypią, czuje mrowienie tak powiedzmy do łokci... Natomiast moje stopy, zimne, lodowate, sztywne i ciężkie. Nie ważne czy siedzę, czy leżę... Próbuje się odprężyć i do takiego stanu dochodzę po pewnym czasie... Ktoś może wie co to jest?

+Quote Post
Drag0n
post 04.09.2007 - 13:37
Post #21

Świadomie Śniący

Notatnik

CYTAT(kornii @ 03.09.2007 - 22:26) *
Ja mam też coś takiego z dłońmi tylko powiedzmy przy relaksacji. natomiast w normalnym życiu nie, ale gdy się odprężę, to moje dłonie dosłownie mnie palą, szczypią, czuje mrowienie tak powiedzmy do łokci...

Ja mam tak samo ostatnio, moje rece stają sie coraz bardziej cieplejsze i cieplejsze i ze stopami sie dzieje podobnie.

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park