Dlaczego Nie Pamiętam Swoich Snów? |
|
|
2 Stron
1 2 >
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 20)
santisteban
|
01.08.2013 - 15:10
|
Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 8207

|
Witaj :)
może Twoje łóżko stoi w złym miejscu (na tzw. cieku wodnym )
każdy sen zaczyna się czarną pustką , stanem bez snów , kt może trwać 5 min. albo nawet godzinę (vide T.J.S.śn.)
jaką Masz grupę krwi , jeśli grupę A , to trudności z za- sypianiem są typowe (vide Florinda D. Grau ) wtedy uzupełnij Zinc oraz Magnez , poczytaj o swojej grupie :)
możesz użyć L72 lub Coffea Cruda 30 CH (homeopatia) jeśli te metody nie pomogą - pozostaje Melka , Nitrasepa- mum, lub Klon :)
spróbój także z jednej - kadzideł Tyb. a z drugiej zadaj (w czasie medytacji) pytanie , jaki kamień jest dla Ciebie korzystny/ najlepszy, u mnie był to chalcedon :)
i jeszcze, po kilku dniach prawie bez snu na-prawdę poja- wia się stan podobny do depresji :/
|
|
|
|
|
|
Zack Fair
|
02.08.2013 - 01:12
|
Członek Rodziny

Nr użytkownika: 8790

|
CYTAT(Koko1718 @ 01.08.2013 - 20:32)  sen przychodzi łatwiej kiedy się relaksujesz. zrelaksuj sie przed snem, spróbuj nie kojarzyć snu jako tego co sprawia Ci trudność, bo to relaksowi nie sprzyja. pracujesz w nocy? No coś w tym stylu. Nie wiem można to nazwać pracą, bardziej rozwijam swoje hobby w nocy (pisanie, zdobywanie informacji). W nocy mam chociaż trochę spokoju od tego zgiełku w dzień. Czasami to mnie pochłania bez reszty. Jak robię coś ciekawego intensywnie to noc potrafi zleciec mi w mgnieniu oka, jakby minęła zaledwie godzina. Eh dzisiaj pewnie padnę koło 4/5 Bo chce chociaż spróbować pomedytowac i odprężyć się chociaż z 15min. Dawno tego nie robiłem. Tylko zawsze mam problem z natłokiem myśli... Eh jak nie urok, to sraczka.....
|
|
|
|
|
|
Zack Fair
|
02.08.2013 - 13:43
|
Członek Rodziny

|
CYTAT(santisteban @ 01.08.2013 - 16:10)  Witaj :)
może Twoje łóżko stoi w złym miejscu (na tzw. cieku wodnym )
każdy sen zaczyna się czarną pustką , stanem bez snów , kt może trwać 5 min. albo nawet godzinę (vide T.J.S.śn.)
jaką Masz grupę krwi , jeśli grupę A , to trudności z za- sypianiem są typowe (vide Florinda D. Grau ) wtedy uzupełnij Zinc oraz Magnez , poczytaj o swojej grupie :)
możesz użyć L72 lub Coffea Cruda 30 CH (homeopatia) jeśli te metody nie pomogą - pozostaje Melka , Nitrasepa- mum, lub Klon :)
spróbój także z jednej - kadzideł Tyb. a z drugiej zadaj (w czasie medytacji) pytanie , jaki kamień jest dla Ciebie korzystny/ najlepszy, u mnie był to chalcedon :)
i jeszcze, po kilku dniach prawie bez snu na-prawdę poja- wia się stan podobny do depresji :/ CYTAT(Koko1718 @ 02.08.2013 - 02:19)  wlasnie medytacja pomaga z natlokiem mysli:) po to medytujesz, by uspokoic rozbrykany umysl..miedzy innymi.. czy zawsze zarywasz tak noce czy tylko ostatnio? bo wedlug mnie moze byc to glownym powodem tego uczucia rozdraznienia, tego natloku mysli i zapominania snow. cialo potrzebuje troche czasu by przyzwyczaic sie do nocnego trybu zycia.. ja i po pol roku jeszcze do tego nie przywyklam. wiesz jest taka ksiazka "sztuka spania i wstawania"-moze poczytasz? uczy jak spac 4-6 godzin i wstawac wypoczetym,zrelaksowanym.. moze wrzucasz za wysokie tempo. kazdy by chyba chcial, by doba trwala 48h ale tak dobrze nie ma:) Co do mojej grupy krwi to mam A Rh+ odziedziczyłem po matce. A co do tej książki, to poczytam dzisiaj sobie ją. Obecnie wstalem, padlem dzisiaj około 4 rano. Wcześniej trochę medytowałem przy płycie "Zawieszeni W Czasie I Przestrzeni " Ciekawe doznania miałem ;) Ciemność i pustkę przed oczami. Dzisiaj muszę znowu to powtórzyć.
|
|
|
|
|
|
santisteban
|
02.08.2013 - 19:20
|
Znajomy Rodziny

Nr użytkownika: 8207

|
czyli "trafiłem" z tą grupą :) ma ona (za P. Dadamo) tzw. czynnik Cortyzolu , kt uwalnia się kiedy najbardziej chcemy zasnąć - Peter radzi "na to" dużą dawkę vit. C oraz cynk i magnez , poleca również Melkę i np. muzykę E. Moricone ale jest jeszcze jedna B. ważna kwestia o kt zapominieliśmy a mianowicie Rewizja_życia (rekapitulacja ) , jest to przypo- mnienie i "odtworzenie" na wewnętrznym "ekranie" zdażeń danego dnia , aby odzyskać utraconą Energię ; don Juan zalecił Carlosowi zrewidować (zrekapitulować) ca- łe jego życie , i do tego "biedny" Uczeń musiał to zrobić ze 2 razy ! ; przejrzenie minionego dnia (a zwła. mocniej- szych wrażeń ) poleca takze tybetańska Yoga snu ---------------------------- chomik ze wskazówkami dla grupy krwi A : http://chomikuj.pl/mateo.31/kulturystyka/T...+z+grupa+krwi+A (natural. ściągnij ten mały pdf-ik :) ----------------------------
|
|
|
|
|
|
Zack Fair
|
03.08.2013 - 01:36
|
Członek Rodziny

|
CYTAT(santisteban @ 02.08.2013 - 20:50)  Bez Revizji śnienie "blokuje się" w wieku 25 - 35 lat ,
Reapitulacji nauczał don Juan , czarownik Yaqui , opiekun Castanedy ; ale wspomina o tym także T.W.Rinpocze w T.J.S. - nakazuje zrobić przegląd dnia, przed snem :)
jest od tego jeden wyjątek - a miano. doświadczenie "zjawiska" NDE , przeżycie z pogr. śmierci odblokowuje nasz zastany, "przyrdzewiały" punkt połaczenia (punto de encaje ) i otwiera nas na inne wymiary
NDE to wspaniały Dar od Losu :) Dzięki przejrze sobie te materiały z chomika. Miałem jeszcze pobrać sobie tą książkę co ktoś wcześniej mi polecił, ale znajduje same fragmenty. Znalazłem jedną całą ale z telefonu nie mam jak pobrać. Mój telefon z androidem nie obsługuje Flasha. Byłbym wdzięczny jakby ktoś miał pełną wersję tej książki i podesłał na jakiś serwer typu 4shared. Tak wogole to nie spodziewałem się ze w moim temacie będzie aż tyle odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|