|
|
08.09.2013 - 13:17
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
"ta socjotechnika wkrótce będzie zastosowana na skalę globalną
FILM JEST JUŻ ZABLOKOWANY NA YOUTUBE W IRLANDII I WIELKIEJ BRYTANII OGLĄDAJ PÓKI MOŻESZ" |
|
|
|
![]() |
08.09.2013 - 13:50
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Socjotechnika to specjalność hakerów, więc jak coś uczyć to tylko od nich.
|
|
|
|
08.09.2013 - 17:34
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Tej pani wydaje sie że w kapitalizmie wiedzieli cos na temat socjotechnik. Niech postudiuje historie ZSRR,Chin Korei Płn i socjalizmu w powojennej europie.
|
|
|
|
08.09.2013 - 17:39
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
a tak wogóle to wiecie co to jets socjotectcnika?
|
|
|
|
08.09.2013 - 18:41
|
|
|
Czy to jest podchwytliwe pytanie ?
|
|
|
|
08.09.2013 - 18:48
|
|
|
Jak najbardziej TAK ;)
|
|
|
|
08.09.2013 - 19:06
|
|
|
Za wiki
"Inżynieria społeczna, inżynieria socjalna, socjotechnika, (ang. social engineering) w politologii, socjologii i marketingu to zespół technik służących osiągnięciu określonych celów poprzez manipulację społeczeństwem." Jaka jest więc odpowiedz na podchwytliwe pytanie ? |
|
|
|
09.09.2013 - 10:02
|
|
|
|
|
|
|
09.09.2013 - 15:22
|
|
|
Za wiki "Inżynieria społeczna, inżynieria socjalna, socjotechnika, (ang. social engineering) w politologii, socjologii i marketingu to zespół technik służących osiągnięciu określonych celów poprzez manipulację społeczeństwem." Jaka jest więc odpowiedz na podchwytliwe pytanie ? To właśnie to ale za łagodnie opisane. Socjotechnicy to głownie hakerzy lub markitengowcy, którzy wykurzystują to do zdobycia poufnych informacji, które mogą ułatwić atak komputerowy, badź zrobić reklame targrtowa(dopasowaną do hobby odbiorcy) ;-) |
|
|
|
09.09.2013 - 16:22
|
|
Nie łagodnie, tylko ogólnie, obejmując cały zakres zagadnienia. A zwężanie tego zagadnienia do hakerstwa (raczej krakerstwa) i marketingu, gdzie wykorzystywałoby się cookies i inne ślady w necie, by sprzedać je komuś, by móc robić bardziej dopasowane reklamy, lub samemu wykorzystać na niekorzyść użytkowników, nie oddaje innych dużo poważniejszych zagadnień socjotechniki. Socjalność odnosi się do sposobu funkcjonowania społeczeństwa, zaś technika do sterowania tym sposobem. I tak zaczyna to obejmować politykę, a film ten ukazuje, że obecnie prowadzona przez rządy socjotechnika wykorzystuje cechy terapii szoku, do wprowadzania własnych doktryn ekonomicznych, przy tym ten szok zwykle kosztuje wielu niewinnych ludzi wiele cierpienia, często nawet życie.
|
|
|
|
09.09.2013 - 16:42
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie są to głównie hakerzy bo większość hakerów zajmuje się piractwem.(takie mniejsze zło)
Ja do hakerów nic nie mam narazie .Dzieki nim mam programy,filmy i dużo więcej rzeczy za darmo w tym internecie. Fakt są też źli hakerzy ale jak się uważa ma się te wszystkie zapory ,firewalle i dobrego antywirusa i nie wchodzi się na dziwne strony to git. prywatny użytkownik jeśli uważa nie ma co się bać ataków ze strony hakerów. Gorzej jak ktoś ma działalność w internecie. Ja bym to bardziej sprecyzował są to po prostu złodzieje no i marketingowcy czyli pasożyty żerujący na ludzkiej naiwności. Moim zdaniem jeśli produkt jest dobry to nie trzeba zbędnie ubarwiać reklamą.Do samej reklamy nic nie mam ale jak ci kurwa wyskakuje na cały ekran i kurwa szukasz krzyżyka żeby to wyłączyć to idzie się wkurwić.No i oczywiście rząd , to już nie trzeba chyba mówić że wszystkie kryzysy są wywołane sztucznie. Ale największa wina za to wszystko leży po naszej stronie! Obywateli , którzy na to pozwalają. |
|
|
|
09.09.2013 - 17:09
|
|
|
Nie łagodnie, tylko ogólnie, obejmując cały zakres zagadnienia. A zwężanie tego zagadnienia do hakerstwa (raczej krakerstwa) i marketingu, gdzie wykorzystywałoby się cookies i inne ślady w necie, by sprzedać je komuś, by móc robić bardziej dopasowane reklamy, lub samemu wykorzystać na niekorzyść użytkowników, nie oddaje innych dużo poważniejszych zagadnień socjotechniki. Socjalność odnosi się do sposobu funkcjonowania społeczeństwa, zaś technika do sterowania tym sposobem. I tak zaczyna to obejmować politykę, a film ten ukazuje, że obecnie prowadzona przez rządy socjotechnika wykorzystuje cechy terapii szoku, do wprowadzania własnych doktryn ekonomicznych, przy tym ten szok zwykle kosztuje wielu niewinnych ludzi wiele cierpienia, często nawet życie. Ja socjotechniką interesuje się od 2008 roku po szkole mnie natchnał mnie fil i tak został do dnia dzisiejszego ;) Moge śmieło powiedż żę to jest wyższa forma perswazji. Tychu: Ja do hakerów nic nie mam narazie .Dzieki nim mam programy,filmy i dużo więcej rzeczy za darmo w tym internecie. Fakt są też źli hakerzy ale jak się uważa ma się te wszystkie zapory ,firewalle i dobrego antywirusa i nie wchodzi się na dziwne strony to git. Dopowiem coś do tego, możę zmienie naszą opinie: Nie każdy haker jest zły. To media wykreowały taka opinie na podstawie kilkudziesięciu hakerach co hakują banki, konta ,itp. Ale to nie jest tak. Hakerzy zawsze dzilili się na dwie grupy - white i black. White(to ci dobrzy co nie łamią prawa) - progrmiści którzy licznie udzielą się w internecie, developerzy wiekszych projektów, czasem się włamują na serwisy i tą luke oni publikują adminowi by ją naprawił ;-) A black(słynny anymous, crackerzy) - łamią dla informacji, dla korzyści materialnych, dla własnej satysfakcji, kruminaliści w skrócie Tak więc haker to ogólnie powiedziane, tak wiec jeden odłam nas psuje opinie nam wszystkim !! hakerzy(specyficzni programiśći nie są zli, zalerzy na kogo trafisz), ja jsetem white i tego się nie wstydze, a tak jako ciekowostka to własnie white naprawili pierwszą sieć internetową która się rozrosła do dzisiejszych rozmiarów(globalna). To więc media jak nie wiedza to się niech do uczą teorii, a tak haker black to kryminaliści. |
|
|
|
09.09.2013 - 17:13
|
|
To, co przedstawiają w filmie, to też dla Ciebie "wyższa forma perswazji"? ;/
|
|
|
|
09.09.2013 - 17:28
|
|
|
|
|
|
|
09.09.2013 - 19:03
|
|
|
To właśnie to ale za łagodnie opisane. Socjotechnicy to głownie hakerzy lub markitengowcy, którzy wykurzystują to do zdobycia poufnych informacji, które mogą ułatwić atak komputerowy, badź zrobić reklame targrtowa(dopasowaną do hobby odbiorcy) ;-) Pomyliłeś pojęcia. Ani hakerzy ani marketingowcy. Socjologia zajmuję sie zachowaniem społeczeństw, psychologia zajmuje sie jednostką. Marketing nie ma wiele wspólnego z socjologią. Marketingowców interesuje dotarcie do jednostki bo to jednostka decyduje czy kupić dany produkt czy nie. Politycy wykorzystują socjologów do oceny nastrojów w społeczeństwie. |
|
|
|
10.09.2013 - 06:20
|
|
|
to oczm gadamy o socjotechnice czy socjologi?
Bo w poscie jest ..socjotechnika bedzie zakazana.. ! |
|
|
|
10.09.2013 - 06:23
|
|
|
|
|
|
|
10.09.2013 - 06:24
|
|
|
|
|
|
|
10.09.2013 - 06:26
|
|
|
sorry za dublowanie postow , ake nic na to nie poradze opera mi laguje w fonie.
|
|
|
|
10.09.2013 - 17:11
|
|
Po pierwsze pisze się "jest napisane", a nie "pisze"... bo kto pisze?
A po drugie to jest napisane, że zostanie zastosowana, a nie zakazana. Jest napisane o socjotechnice, ale socjotechnika to termin pokrewny z socjologią, co pierwszy człon obu wyrazów na to wskazuje. Tak więc w poprzednich postach wspomniano o socjologii, aby wyjaśnić Ci czym jest socjotechnika. To wszystko... |
|
|
|
10.09.2013 - 18:11
|
|
|
Po pierwsze pisze się "jest napisane", a nie "pisze"... bo kto pisze? A po drugie to jest napisane, że zostanie zastosowana, a nie zakazana. Jest napisane o socjotechnice, ale socjotechnika to termin pokrewny z socjologią, co pierwszy człon obu wyrazów na to wskazuje. Tak więc w poprzednich postach wspomniano o socjologii, aby wyjaśnić Ci czym jest socjotechnika. To wszystko... ok. dobrze, a za pomyłke przepraszam. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |