Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Wyjście ?, jest to oobe czy zwykły sen ?
Another
post 15.02.2014 - 15:26
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 9543

Chciałbym opisać Wam moje dzisiejsze doświadczenie, dopiero się uczę i nie wiem czy byłoo to wyjście czy też nie . Oto cała historia: byłem jakby w jakimś długim korytarzu, szedłem z jakimś gościem miał długie brązowe włosy, dodam że widziałem Go tylko z profilu był w szarej szacie, ręce splecione na plecach ja szedłem obok Niego i rozmawiałem spytałem się Go kim jestem odpowiedział że jestem "Re", kimś ważnym gdy spytałem Go co to oznacza odpowiedział mi w jednym słowie lecz bardzo nie wyraźnym poczułem wtedy rozstrojenie że zaraz się obudzę i nie usłyszę co to oznacza spytałem szybko ponownie co to oznacza znów odpowiedział w jakimś jednym słowie tylko było bardziej zniekształcone i wtedy się przebudziłem..byłem tak podekscytowany myślą że było to oobe że chciałem więcej, chciałe się dowiedzieć co znaczy że jestem "Re" więc spróbowałem znowu i udało się tym razem byłem w jakimś pokoju za mną ktoś stał i rozmawiałem z Nim powiedział mi, nie pamiętam dokładnie jak to ujął ale chodziło że mam pomodlić się za zmarłego by Go uwolnić a wtedy On mnie bd ochraniać .. i się obudziłem później zasnąłem 3 raz byłem w jakimś labirynmcie jakieś długie korytarze w końcu wszedłem do jakiegoś pomieszczenie na przeciw mnie były drzwi spod nich wydobywało się niebieskie światło gdy otworzyłem je uderzyło mnie niebieskie światło i się obudziłem .. chciałbym żebyście pomogli mi stwierdzić czy było to oobe i co mogła oznaczyć ta historia którą Wam tu przedstawiłem. jak już mówiłem jestem początkujący i nie wiem czy mam się cieszyć że wyszłem.
z góry dziękuję za pomoc w interpretowaniu tej historii.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
deiw
post 15.02.2014 - 17:22
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8521

Byłeś świadomy podczas doświadczenia?

Nikt Ci tego nie zinterpretuje; to Twoje i tylko Twoje subiektywne doświadczenie. Sam je zinterpretujesz; jeśli nie teraz to w przyszłości.
Profile CardPM
+Quote Post
Another
post 15.02.2014 - 18:42
Post #3

Przechodzień

no tak byłem świadomy ;] co masz na myśli mówiąc że sam to zinterpretuje w przyszłości ?
Profile CardPM
+Quote Post
Sagle
post 16.02.2014 - 18:54
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9321

Interpretacja to kwestia postrzegania.
Rzeczowo odpowiedzieć na twoje pytanie trochę trudno, bo nie podałeś wystarczająco dużo konkretnych informacji.
Ale z tego co napisałeś mogę powiedzieć Ci tyle, że to był sen.
Jeśli był świadomy to był to LD.
Myślę, że ten koleś, co szedł z tobą przez ten korytarz mógł być twoim opiekunem (tzn jest), a "Re" może być twoim prawdziwym imieniem.
Ciężko tu coś stwierdzać i interpretować czyjeś doświadczenie. Opieram to tylko o swoje doświadczenia, domysły i tego co napisałeś.
Jeśli chodzi o to czy to było wyjście czy nie, to istotne jest poczucie oddzielenia się od ciała, wysoki poziom świadomości tego, że właśnie to się dzieje. Także charakterystyczna przestrzeń, która się wydaje niesamowicie rzeczywista inna niż we śnie czy LD. Myślę, że sam powinieneś to dobrze wiedzieć, bo to się czuje. Jest inaczej niż tu i niż we śnie.
Profile CardPM
+Quote Post
Krukos
post 16.02.2014 - 20:31
Post #5

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating
Nr użytkownika: 7269

ta historia to prawdopodobnie odpowiedz na pytanie kim jesteś
Profile CardPM
+Quote Post
Woytas74
post 16.02.2014 - 21:00
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9279

CYTAT(deiw @ 15.02.2014 - 16:22) *
Byłeś świadomy podczas doświadczenia?

Nikt Ci tego nie zinterpretuje; to Twoje i tylko Twoje subiektywne doświadczenie. Sam je zinterpretujesz; jeśli nie teraz to w przyszłości.

Praktycznie jest to odpowiedź w pełni i nikt nic Ci więcej nie wytłumaczy, a jak się taki znajdzie to zapewne jest to kolejny oszust. Zadawaj przed snem pytania i zapisuj wszystko co pamiętasz z nocy. Nie daj się wkręcać w kołomyję i klasyfikowanie zjawisk około sennych. Real to tak na prawdę sen, a sen to Twoje prawdziwa rzeczywistość.
Profile CardPM
+Quote Post
deiw
post 17.02.2014 - 13:51
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8521

@Sagle
Obe to lepsze dostrojenie LD - wrzucam do jednego wora.
Profile CardPM
+Quote Post
Another
post 17.02.2014 - 15:25
Post #8

Przechodzień

dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi ;] mam nadzieję że z czasem wszystko się wyjaśni podczas trenowania obe
Profile CardPM
+Quote Post
Sagle
post 17.02.2014 - 15:36
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9321

CYTAT(deiw @ 17.02.2014 - 13:51) *
@Sagle
Obe to lepsze dostrojenie LD - wrzucam do jednego wora.

To już indywidualna kwestia interpretacji co jest co.
Ja widzę większą różnice między obe a ld niż tylko dostrojenie ;).
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic