Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Ukryty Dźwięk - Dziwne Odkrycie
kulidemam
post 18.02.2014 - 19:16
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 9556

Witam, jestem nowy. Piszę w sprawie dziwnego odkrycia które miało miejsce niedawno.

Wszedłem w posiadanie płyty cd z filmem "Chicken run" i postanowiłem go pooglądać.
Jest to animacja wyprodukowana w USA i tam był też robiony dubbing. Oglądałem ze skupieniem aż nagle usłyszałem dziwne słowa, jakieś dwa a może to było jedno zdanie bo pomyślałem sobie "eh... znowu ta moja wyobraźnia" no i oglądałem dalej ale w pewnym momencie usłyszałem całą serię wyrazów PO POLSKU! i brzmiały one dość nieciekawie. Cały film jest naszpikowany takimi ukrytymi POLSKIMI słowami.

Dodam jeszcze że to nie pierwszy raz gdy słyszę ukryte dźwięki,głos polski w jakimś filmie.Dla przykładu film ostatnio oglądany z 1976 roku też ma tą samą cholerę ukrytą i bardzo zmyślnie wplecioną w słowa lub międzysłowa.Na początku kilka lat temu jak usłyszałem "to coś" to myślałem że mi się przesłyszało a później że jestem jakiś walnięty, ale teraz jestem pewny na 100% że coś jest nie tak i że to jest prawda z tymi ukrytymi głosami.Oczywiście mowa tutaj o filmach produkcji Amerykańskiej.

Poniżej link do urywku filmu na którym cała akcja się dzieje.Trzeba się UWAŻNIE wsłuchać w akcję ,na tak jakby "drugim planie" Akcja zaczyna się jak Farmer wysypuje ziarno dla kur i zaczyna się nagle Larmo i wtedy to słychać jak Larmo się kończy to wszystko wraca do normy (te osoby co "to" robią dobrze wiedzą co robią i na pewno nie jest to zrobione dla żartu, to jest fakt) Słuchać do skutku, nawet i 50 razy.
http://turbobit.net/jipvemtkpcmz.html
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
Krukos
post 18.02.2014 - 21:45
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating
Nr użytkownika: 7269

zastanawiam się jaki masz cel w ostrzeganiu przed polskimi słowami w filmie po angielsku, przecież to jest film stworzony dla amerykanów,
niby dzieci amerykanów mieliby słuchać ukrytych polskich słów w jakim celu?, szkoda czasu na pobieranie
reklamujesz link, siejesz jakąś panikę i wrogość do amerykanów, zastanów się co robisz
nawet po zwolnieniu tempa filmu nic nie słyszę po polsku
Profile CardPM
+Quote Post
kulidemam
post 18.02.2014 - 22:34
Post #3

Przechodzień

Nr użytkownika: 9556

To nie ostrzerzenie ale próba wyjaśnienia tego "zjawiska"
Jeżeli nic nie słyszysz to znaczy że nie potrafisz się wsłuchać, ale ja dam rękę sobie obciąć że od momentu kiedy kury biegną do koryta i robią hałas ,leci całą wiązanka polskich słów.
Nie wiem czy ten film jest robiony przez amerykanów czy dla amerykańskich dzieci ale ciekawi mnie skąd się wzięły te głosy w tym czy w innych filmach i co one mają oznaczać i jaka jest ich rola

P.S. Jeżeli ktoś coś wie na ten temat lub ktoś coś słyszy ale boi/wstydzi się napisać tutaj to niech mi napisze na Prywatną Wiadomość
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 18.02.2014 - 22:54
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

Kolego dwa pytania:
1. czy te głosy są w jakiś sposób związane z Twoja osobą? Napisałeś że są nieprzyjemne.
2. Czy zdaża Ci się słyszeć lub odczuwać jakieś ataki słowne wsród obcych ludzi?

Z całym szacunkiem - jak co to pisz na priv.

Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 19.02.2014 - 09:23
Post #5

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

kolego to forum o obe
Profile CardPM
+Quote Post