oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Wpływ Jedzenia Na Oobe:), Moje osobiste wnioski;)
EWul
post 02.03.2014 - 03:06
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ostatnio zauważyłam coś ciekawego. Przeważnie jem gotowane jedzenie i co jakiś czas mam oobe ale zawsze krótko ono trwa i mam problem z dostrajaniem. Ostatnio miałam taki dzień, że jadłam głownie owoce(polecam je zmiksować bo wtedy zjesz ich pewnie wiecej niż gdybys chciał jeść każdego osobno;), a gdy położyłam sie spać oobe przyszło do mnie samo i trwało o wiele dłużej niż zwykle, a dostrajanie, chociaż nie było idealne, też uległo niewielkiej poprawie:) Wedlug mnie "żywe" pożywienie ma wyższe wibracje i wiecej energii niż jedzenie "martwe", dlatego pomaga to w osiągnięciu OOBE. A pewnie większość osób wie, ze OOBE bez wystarczającej ilości energii raczej nie wyjdzie;) aha i odradzam mięso, którego jedzenie jest niemoralne, niezdrowe i utrudnia oobe. No ale to tylko moja rada, zrobicie jak chcecie;) Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
twistoid
post 02.03.2014 - 03:43
Post #2

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

nawet jak masz sraczkę to przecież zaśniesz, czy się pocisz czy masz wibracje to naprawdę nic nei znaczy olej czytanie o tcyh pierdołach jak zasypiasz to się tym pzrecież nie przejmujesz,obe to świadome zasypianie, zasypiasz jak normalnie z tą różnicą że starasz się byc bardziej świadoma patrzysz na wewnętrzną stronę powiek i zasypiasz powoli albo raz dajesz się porywać hipnagogom raz masz świadomość i tak do zaśnięcia, wtedy klik zasnęłaś i albo lądujesz w op ze świadomością (obe) wychodzisz w swoim łóżku albo masz ld i wybudzasz się w trakcie śnienia albo masz bardziej wyraźne sny to przez to że napłynęło więcej świadomości, astral to trochę takie naczynie w świat snu musi się przelać jakaś część świadomości żeby trwała tam tożsamość ot i cała tajemnica obe reszta to twoje własne doświadczenia

+Quote Post
Rafael198
post 02.03.2014 - 15:30
Post #3

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 02.03.2014 - 03:43) *
nawet jak masz sraczkę to przecież zaśniesz, czy się pocisz czy masz wibracje to naprawdę nic nei znaczy olej czytanie o tcyh pierdołach jak zasypiasz to się tym pzrecież nie przejmujesz,obe to świadome zasypianie, zasypiasz jak normalnie z tą różnicą że starasz się byc bardziej świadoma patrzysz na wewnętrzną stronę powiek i zasypiasz powoli albo raz dajesz się porywać hipnagogom raz masz świadomość i tak do zaśnięcia, wtedy klik zasnęłaś i albo lądujesz w op ze świadomością (obe) wychodzisz w swoim łóżku albo masz ld i wybudzasz się w trakcie śnienia albo masz bardziej wyraźne sny to przez to że napłynęło więcej świadomości, astral to trochę takie naczynie w świat snu musi się przelać jakaś część świadomości żeby trwała tam tożsamość ot i cała tajemnica obe reszta to twoje własne doświadczenia

Człowieku miałeś ty kiedy obe? Większych bredni nie słyszałem. Gdyby było tak jak piszesz to każdy by miał obe, biznesmen, ksiądz, podróżnik itd.
Wg. Mnie wegetarianizm jest dobry, jesteś tym co jesz, ciało ma naturalne wibracje, które mamy skłonność obniżać złymi nawykami, Ciało o wysokim poziomie wibracyjnym produkuje więcej energii wewnętrznej z której zasilana jest pamięć i percepcja, oraz takie ciało szybciej się regeneruje. Wegetarianizm potwierdza buddyzm,
Mięso jest ciężko strawne, ciało pokłada dużo energii w jego przetrawianie, co innego rośliny i owoce.
By zasnąć świadomie wpierw musisz być świadomym za dnia, jak nie jesteś to brak ci energii, a wtedy nie będziesz miał obe, czy to akceptujesz czy nie. Obe to sztuka śnienia, a śnienie jest owocem naszego życia za dnia, jak podchodzisz do dnia, taki będziesz we śnie, to odbicie lustrzane, naszych starań.
dużo osób opowiada o sposobach na obe, a może raz się pochwalom jak często doświadczają tego stanu?

+Quote Post
fioletibiel
post 02.03.2014 - 15:46
Post #4

Członek Rodziny

Nie chcę być tu złośliwy, ale piszesz, że "śnienie jest owocem naszego życia za dnia, jak podchodzisz do dnia, taki będziesz we śnie, to odbicie lustrzane naszych starań"... w takim razie wszystkie te negatywy, które tam spotykasz, sam w końcu sobie odpowiedziałeś przyjacielu, czego są skutkiem. Pozdrawiam ;)

+Quote Post
Rafael198
post 02.03.2014 - 16:02
Post #5

Dusza Towarzystwa

CYTAT(fioletibiel @ 02.03.2014 - 15:46) *
Nie chcę być tu złośliwy, ale piszesz, że "śnienie jest owocem naszego życia za dnia, jak podchodzisz do dnia, taki będziesz we śnie, to odbicie lustrzane naszych starań"... w takim razie wszystkie te negatywy, które tam spotykasz, sam w końcu sobie odpowiedziałeś przyjacielu, czego są skutkiem. Pozdrawiam ;)

Hej fajnie że poruszyłeś temat, bo tu chodzi nie dosłownie o życie lecz raczej jakość percepcji, po za tym mam myśli gnostyckie, czyli uważam ten świat za matrixa, za kulisami którego są istoty które pociągają za sznurki, obniżają jakość naszej percepcji, pamięci czyniąc z nas niewolników własnych umysłów, na wieki, te istoty nazywają siebie Archontami, tzn. władcami ludzkości, to one zafundowały nam uwarunkowane punkty widzenia i wmówiły nam że to jesteśmy my, że jesteśmy ciałem, jesteśmy umysłem, ze to my myślimy. Gdy ciało zasila, ciało astralne, wtedy za każdym razem spotykam tam te właśnie byty, heh to co teraz pisze potwierdza twoje przemyślenia, czas pokaże jak to tam jest

+Quote Post
Garot
post 02.03.2014 - 16:24
Post #6

Dusza Towarzystwa

Ja tam nie wiem czy wkładanie tożsamości w astral, w sen może mieć jakiekolwiek pozytywne skutki. xd

+Quote Post
Woytas74
post 02.03.2014 - 16:34
Post #7

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Rafael198 @ 02.03.2014 - 15:02) *
Hej fajnie że poruszyłeś temat, bo tu chodzi nie dosłownie o życie lecz raczej jakość percepcji, po za tym mam myśli gnostyckie, czyli uważam ten świat za matrixa, za kulisami którego są istoty które pociągają za sznurki, obniżają jakość naszej percepcji, pamięci czyniąc z nas niewolników własnych umysłów, na wieki, te istoty nazywają siebie Archontami, tzn. władcami ludzkości, to one zafundowały nam uwarunkowane punkty widzenia i wmówiły nam że to jesteśmy my, że jesteśmy ciałem, jesteśmy umysłem, ze to my myślimy. Gdy ciało zasila, ciało astralne, wtedy za każdym razem spotykam tam te właśnie byty, heh to co teraz pisze potwierdza twoje przemyślenia, czas pokaże jak to tam jest

za dużo oglądasz filmów z żółtymi napisami. To co piszesz nie ma wiele wspólnego z Gnozą - Gnoza (stgr. γνῶσις gnosis "poznanie, wiedza") – forma świadomości religijnej podkreślająca wartość wiedzy jako narzędzia zbawienie. Mitologia gnostycka przedstawia człowieka jako pogrążonego we śnie - obudzenie z niego to poznanie prawdy o swoim duchowym powołaniu. Osobiście uważam się właśnie za gnostyka.
Jak widać każdy ma swoją gnozę, OBE, sny itd.

To co napisał Twistoid jest jak najbardziej zgodne z obserwacjami większości ludzi praktykujących LD, OOBE, śnienie - nawet sam Darek Sugier dokładnie o tym mówił. Każdy człowiek miewa OOBE gdy zasypia, albo nawet często gdy się zamyśla - problemem pozostaje jednak pamięć tego zdarzenia i tu nie każdy ma dostęp do tej pamięci. Jedzenie i dieta nie ma specjalnego znaczenia, a szczególnie wegetarianizm i bzdury o wyższych wibracjach wegetarian. Jestem osobiście wegetarianinem 25 lat i zapewniam, że to są bzdury. Można jedynie poprawić trochę pamięć snu poprzez dostarczenie mózgowi trochę pożywki - węglowodanów dla tego warto jeść na kolacje węglowodany. Dobrać można też suplementy wpływające na pracę mózgu np. Witamina B6.
Tyle o jedzeniu i wychodzeniu z mojej strony.
CYTAT
Ja tam nie wiem czy wkładanie tożsamości w astral, w sen może mieć jakiekolwiek pozytywne skutki. xd.

kolego Garot, czy tego chcesz czy nie, Twoja świadomość istnieje w astralu jak i w śnie, więc nie masz co gdzie wkładać. Twoja świadomość, która pisze tu rzeczy na forum to maleńka cząstka Twojej świadomości z POZA - Twojej świadomości prawdziwej.

+Quote Post
twistoid
post 02.03.2014 - 16:41
Post #8

Ikona Grupy

rafael nie obraź się ale ty chyba masz coś z głowom, konkretne porady ubierasz podobnie jak paweł w jakieś brednie, ja nie jestem ani wegetaqrianinem ani jakoś specjalnie o obe się nie starałem a nie jestem jakimś przykładem zdrowia ani za piękny też nei jestem a wszystko wychodzi mi bez wysiłkowo więc mi tu nie pierdol synek o jakiś wegetarianizmach i innych archontach makaronach wymyśliłeś sobie jakieś bzdety zapryszczony nastolatku i zgrywasz mędrca

+Quote Post
Garot
post 02.03.2014 - 16:54
Post #9

Dusza Towarzystwa

No ale w oobe się widzi to co się chce widzieć, bardziej niż na jawie. Co może skutkować zamknięciem się w jakimś wyobrażeniu na świat, a nie widzę by kontrola nad śnieniem miała jakiś pożytek.

Teraz mała spekulacja
Czasami mam takie dejawu, nie wiem czy obraz pojawił się z pamięci, czy obecnie, czy to jakiś defekt. Ale jeżeli podczas snu, lub na jawie w moim ciele pracuje jakaś intuicja, która ma pomóc w uniknięciu jakiś sytuacji, lub w uzyskaniu czegoś. To wydaje mi się że ona działa sama, bo jak mógłbym cokolwiek kontrolować? Nie muszę kontrolować oddychania, chodzenia itp ta "świadomość" tego tylko to zaburzy. Więc jeżeli przytrafia mi się jakiś wybór to wybieram, nawet nie wiem czy jakaś intuicja, oobe mi w tym pomaga.

Tak samo po co mi pamiętać sny, skoro one wydalają napięcie z mojego układu nerwowego. Jeżeli nie pamiętam to raczej nie muszę pamiętać. Po co tymi obrazami mam sobie zaprzątać głowę za dnia? Jeżeli będzie jakaś intuicja to się sama pojawi i prawdopodobnie nie będę o tym wiedział.

To tak samo jak z jakimiś "pseudo zdrowymi dietami". Jeżeli się ma sprawne, czułe ciało to się wie co trzeba zjeść.
Ale kiedy człowiek zostanie nauczony że marchewka jest zdrowa i trzeba jeść zdrowe rzeczy - to może dojść do tego że zmieni kolor na pomarańczowy z zatrucia wątroby witaminą A.

Dlatego uważam że nic nie jesteście w stanie poprawić w funkcjonowaniu swojego ciała, możecie tylko to zepsuć. Szczególnie nie polecam tzw praktyk duchowych bo one dopiero mogą zryć czerep i może powstać problem w działaniu tego co wcześniej działo się automatycznie.
Np. próbowanie bycia świadomym chodzenia, może doprowadzić do tego, że nie będzie się w stanie normalnie chodzić.
A próby kontrolowania swojego zachowania i emocji mogą doprowadzić do nerwicy.
Próby przedłużania "szczęścia" i unikania "nieszczęścia" mogą doprowadzić do zaburzeń dwu biegunowych.
Próby kontrolowania "archontów" mogą doprowadzić do jeszcze większego wyobcowania i rozgraniczenia w własnej psychice i tym samym do schizofrenii.

tak samo nie wiem o co chodzi z tą świadomością, nawet nie wiem co to jest, ja widzę tylko jakieś myśli i pamięć które nazywają rzeczy. A ta pamięć reaguje na sytuacje i tak za sprawą wpojenia sobie tej wiedzy PUFF czary mary jest świadomość która doświadcza.

+Quote Post
Rafael198
post 02.03.2014 - 17:03
Post #10

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 02.03.2014 - 16:41) *
rafael nie obraź się ale ty chyba masz coś z głowom, konkretne porady ubierasz podobnie jak paweł w jakieś brednie, ja nie jestem ani wegetaqrianinem ani jakoś specjalnie o obe się nie starałem a nie jestem jakimś przykładem zdrowia ani za piękny też nei jestem a wszystko wychodzi mi bez wysiłkowo więc mi tu nie pierdol synek o jakiś wegetarianizmach i innych archontach makaronach wymyśliłeś sobie jakieś bzdety zapryszczony nastolatku i zgrywasz mędrca

Heh, liczyłem na to, że wreszcie pokarzesz tą oświeconą twarz, z awatara ;) masz plusika, za inteligencje i brak wyrozumiałości

+Quote Post
twistoid
post 02.03.2014 - 17:08
Post #11

Ikona Grupy

sam się o to prosisz synek, nie wkurwiaj mnie też gadkami o oświeceniu bo człowiek który liźnie tego zwyczajnie zdycha nie wiem na chuj ludzie tych oświeconych biorą za jakiś przykład mądrości

+Quote Post
fioletibiel
post 02.03.2014 - 17:20
Post #12

Członek Rodziny

CYTAT(Rafael198 @ 02.03.2014 - 16:02) *
Hej fajnie że poruszyłeś temat, bo tu chodzi nie dosłownie o życie lecz raczej jakość percepcji, [...]

A jakość percepcji przekłada się na życie, więc nie wymiguj się, sam pod sobą dołki kopiesz takim światopoglądem, jara Cię taka wizja i chcesz by była prawdziwa, wtedy Twoje życie w Twoich oczach nabiera sensu, bo jest jakaś walka, która staje się sensem Twojego działania. Gdybyś to olał i zaczął spostrzegać dobre rzeczy w świecie, przestałbyś miewać te ataki.

CYTAT(Rafael198 @ 02.03.2014 - 16:02) *
[...]Gdy ciało zasila, ciało astralne, wtedy za każdym razem spotykam tam te właśnie byty, heh to co teraz pisze potwierdza twoje przemyślenia, czas pokaże jak to tam jest

A mnie się wydaje, że ciało astralne współzasila ciało fizyczne, ale to moje zdanie.

Nie wiem w jaki sposób to, co teraz piszesz potwierdza moje przemyślenia, i które przemyślenia masz na myśli. o.O

CYTAT(twistoid @ 02.03.2014 - 17:08) *
sam się o to prosisz synek, nie wkurwiaj mnie też gadkami o oświeceniu bo człowiek który liźnie tego zwyczajnie zdycha nie wiem na chuj ludzie tych oświeconych biorą za jakiś przykład mądrości

Czemu odnoszę wrażenie, że osobą najwięcej mówiącą o oświeceniu jest tutaj właśnie Roman? o.O'
Roman, Ty się uważasz za oświeconego, bo zaznałeś jakiegoś subiektywnego doświadczenia, które nazwałeś sobie oświeceniem i próbujesz wszystkim teraz wcisnąć swoje doznania zdychania chyba...
Zdychanie to stan pośredni do oświecenia, trzeba bowiem umrzeć dla tego świata (metafora, nie chodzi o umieranie fizyczne), by odrodzić się na nowo. Poza tym oświecenie to względna rzecz, może występować w różnych stopniach intensywności i różnych rejonach poznania, niekoniecznie wszystkich, a samo słowo nie jest do końca zdefiniowane.
A też nie wiem po co ludzie tak się wpatrują tak w tych "nauczycieli". Posłuchać można, ale bez przesady, niech zaczną się ludziska sobie w końcu przyglądać, a podziwiać w myślach i czynach tych w koło nas...

+Quote Post
twistoid
post 02.03.2014 - 17:25
Post #13

Ikona Grupy

spierdalaj palancie idź zaruchać w końcu jesteś taki mądry o dziwo wszyscy omijają twoje mądrości szerokim łukiem bo ejsteś przemądrzałym pajacem z tobą nie am żadnej dyskusji

+Quote Post
Garot
post 02.03.2014 - 17:27
Post #14

Dusza Towarzystwa

Się zdycha, bo wszystkie myśli nie ważne jakby były złociste są o kant dupy rozbić. A intelekt okazuje się tylko zwykłym narzędziem, które nie jest w stanie nic pojąć, bo niema tak naprawdę co pojmować.

Dlatego w takim "stanie" niema dla Pavvła miejsca, bo ty masz swoje idee, swoje doświadczenia, swoje szczęścia, swój świat. Twoje ciało zatraciło się w tych myślach, które nie mają nawet praktycznego zastosowania, ale istnieją tylko jako myśli/pamięć.

Nie mówię przez to że jestem jakiś lepszy czy coś, tylko odpowiadam na to co napisałeś. Bycie lepszym, czy gorszym niema sensu, jeżeli nie wierzysz w jakieś ramy w które trzeba się dopasować.

+Quote Post
Konopix
post 02.03.2014 - 19:15
Post #15

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 02.03.2014 - 16:25) *
spierdalaj palancie idź zaruchać w końcu jesteś taki mądry o dziwo wszyscy omijają twoje mądrości szerokim łukiem bo ejsteś przemądrzałym pajacem z tobą nie am żadnej dyskusji

wkurwić twista a nie dostac bana, to tak jak zasnac i zachowac swiadomosc

domniemywam iż czas na jakis zlot. może paintball z ostra amunicja albo bejzbol bez pileczek.
zaprawde smiesznie by bylo jakbysmy sie teraz spotkali fizykalnie. to mòwicie gdzie twisti mieszka?

no bo skoro wiemy po latach badan lub czytan, że wszystko chuj, to pozostalo sie tylko najebac...

+Quote Post
fioletibiel
post 02.03.2014 - 19:29
Post #16

Członek Rodziny

CYTAT(Garot @ 02.03.2014 - 17:27) *
Się zdycha, bo wszystkie myśli nie ważne jakby były złociste są o kant dupy rozbić. A intelekt okazuje się tylko zwykłym narzędziem, które nie jest w stanie nic pojąć, bo niema tak naprawdę co pojmować.

Dlatego w takim "stanie" niema dla Pavvła miejsca, bo ty masz swoje idee, swoje doświadczenia, swoje szczęścia, swój świat. Twoje ciało zatraciło się w tych myślach, które nie mają nawet praktycznego zastosowania, ale istnieją tylko jako myśli/pamięć.

Nie mówię przez to że jestem jakiś lepszy czy coś, tylko odpowiadam na to co napisałeś. Bycie lepszym, czy gorszym niema sensu, jeżeli nie wierzysz w jakieś ramy w które trzeba się dopasować.

Bo intelekt jest tylko narzędziem, a intuicja/duch/empiryzm są prawdziwym aktem świadomości. Niesłusznie zrównujesz wszystko, co ktoś mówi, do wymysłów intelektu, jakbyś zakładał, że nikt nie doświadcza o.O

Znów zbyt pochopnie wyciągasz wnioski, tak jak napisałem wyżej. Mają praktyczne zastosowanie, bo służą jako mądrość, która pozwala doznawać ciągle fajne rzeczy i coraz to fajniejsze, a nie siedzieć w starym błocie i nie wiedzieć jak z niego wyjść. Jak położysz się na trawie i będziesz widział pod sobą chmury, to nie znaczy że latasz Garot.

Wymyślasz jakieś problemy, które potem wyjaśniasz, po co? Nikt nic nie pisał o byciu gorszym/lepszym.
Nie ma czegoś takiego jak bezwzględna wartość: gorszy/lepszy, jest tylko fakt, czy dana czynność czy zachowanie skutkuje korzystnie czy niekorzystnie dla danej osoby i innych osób, pod danym względem, do którego się dąży. Jednak z empiryzmu względy o "wyższej wibracji" są przyjemniejsze dla wszystkich (siebie i innych), więc naturalnym jest dążenie do nich przez naukę, w procesie ewolucji. A nie zasiadanie w bezczynie, olanie wszystkich kwestii i wszechobecna ignorancja, gdzie możesz sobie na to pozwolić, kiedy wszystko masz zapewnione i zabezpieczone, tj. kiedy inni na Ciebie pracują, a to nie działa dla wszystkich i nie na zawsze... acha, i kiedy z nikim nie wchodzisz w interakcje, bo wtedy nie masz pojęcia którą z reakcji wybrać, więc jesteś niezdolny do interakcji, ale taka sytuacja jest prawie niemożliwa, chyba że znajdziesz jeszcze jakiś pustelniczy zakątek na Ziemi, co też dla wszystkich nie da rady zrobić.

+Quote Post
Deimond
post 02.03.2014 - 20:06
Post #17

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.Ble ble bleeeee ble ble ble blaba . Ble ble blaba ble ble. Ble Blebe blaba ble ble.

Chuy.

+Quote Post
twistoid
post 02.03.2014 - 20:10
Post #18

Ikona Grupy

dokładnie A Z CIAŁA WY WYSZLI JAKBY WYSZLI TOBY MIELI O CZYM GADAĆ A TAK PIERDOŁAMI SIE ZAJMUJO PAWEL WYSZEDLES JUSZ Z CIAŁA? CHYBA BYŚ SIĘ NIEŹLE PODNIECIŁ JAKBYŚ ZOBACZYŁ JAKO ASTRALNO KOBYŁE

+Quote Post
Soly
post 02.03.2014 - 20:23
Post #19

Członek Rodziny

Notatnik

Wierny Vezuwio z nim biznes prowadzi,
i że to świnia nie tygrys pozna tylko wprawne oko !

Heej Hoo HeejHoo VEZUWIO !

http://www.youtube.com/watch?v=an3QsRVgm6A

od 4:24 ;p

+Quote Post
Rafael198
post 02.03.2014 - 20:39
Post #20

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 02.03.2014 - 17:08) *

Bracie , w realu bym cie uściskał, dałem się ponieść emocjom, nie chciałem cię wkurzyć, wiesz przebudzenie wywołało we mnie dwie osobowości, zupełne przeciwności siebie, heh dobry i zły Rafał, zależne od pór dnia, wieczorem jest ten dobry, jak by została usunięta mgła co za dnia czyni mnie ślepym. Ja jestem głupi i ty jesteś głupi, bo opieramy się na tym co zostało nam dane i nie jest nasze. Jak byliśmy dziećmi społeczeństwo zrobiło nam i wszystkim pranie mózg, teras staramy się to zmienić, jednak to nie takie proste, stać się znowu dzieckiem, które uśmiercono. Wiem moje posty są do dupy, ok. teraz może traktuje je na serio, ale mam na uwadze to że za rok powiem - ale byłem debilem, jak mogłem to pisać, tak myśleć to nonsens. Ja postrzegam siebie przez pryzmat ruchu, tak również patrzę na ciebie, to nie jest ważne co teraz wygadujemy, co myślimy, bo my dopiero się uczymy, nie warto wyśmiewać się z dziecka które dopiero uczy się czytać, składając literki do kupy, to właśnie my wszyscy robimy, uczymy się jak dzieci, a gdy się nauczymy to u wiesz mi, jeżeli ktoś zapyta cię o prawdę to tylko się uśmiechniesz, bo całe gadanie nie ma sensu, nie ma sensu, przekonywać kogoś, wyjaśniać czym jest wolne życie, bo nikt tego nie pojmie, to się zdobywa, a gdy zdobędziesz wtedy milczysz :) przebudzenie a świecenie dzieli przepaść, wiesz przepaść co się zwie zatracenie. Przebudzenie to tylko informacja w twojej pamięci, oświecenie to świadomość. Ty i ja jesteśmy przebudzeni, to czyni nam piekło z życia bo jesteśmy pomiędzy tym światem a wolnością, w obu światach nie potrafimy żyć, bul jest nie do zniesienia, tak jak samotność, człowiek przebudzony nie pasuje nigdzie i nie może zapomnieć, nie może po prostu zasnąć jak inni, za wszelką cenę pragnie wyzwolenia, łamie iluzje, atakuje uwarunkowany umysł, wymyśla teorie, głosi poglądy, pod tym wszystkim ukryte jest cierpienie, pustka, on szuka i nie może znaleźć, Ja myśląc analizując, łagodzę swoje cierpienie, może moje poglądy są błędne, ale one przynoszą mi ulgę, to że dzielę się nimi, z innymi usuwa bul samotności choć na chwile, przebudzenie jest strasznym cierpieniem, ale ono zmusza nas do ucieczki przed nim, w ten sposób idziemy do przodu, z każdym nowym krokiem zmieniamy myślenie, poglądy, cali siebie zmienimy, dlatego teraz się śmieje z siebie bo ja się zmienię, ten który to pisze, przeminie, wraz z pamięcią i poglądami, nie zostanie nic, absolutnie nic. Ja akceptuje ruch, ruch samego siebie, bo ciągle uciekam przed cierpieniem, wybierając ulgę. Co do bytów, które spotkałem to nie są częścią mych poglądów, a częścią mych doświadczeń, ciągle za mało o nich wiem, dlatego nie powinienem się wypowiadać, a ty Romanie, pamiętaj ze jesteś przebudzony i twoim przeznaczeniem jest oświecenie, czy akceptujesz to czy nie, bo przeszedłeś granice, gdzie się nie da zawrócić, możesz tylko iść do przodu, a to bardzo bolesny proces, istne piekło, bo do tego się dąży od dziecka, a nie teraz. De mello pisze:
- Otrzymałem niezwykle, staranne wykształcenie, długie lata zajęło mi jego przezwyciężenie

+Quote Post
fioletibiel
post 02.03.2014 - 20:48
Post #21

Członek Rodziny

CYTAT(Deimond @ 02.03.2014 - 20:06) *
[...] Ble Blebe blaba ble ble.

Chuy.

Deimond aleś Ty mondry.... szkoda, że tak rzadko dzielisz się swoją rzadką mondrością, może napisz książkę ^^.

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park