Interpretacja Snów. Kategorie Snów |
|
|
Konopix
|
14.03.2014 - 01:30
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 9526

|
Chouem, temat rzeka a na dodatek każdy sam sobie sterem, żeglarzem i okrętem. proponuję żebyśmy zaczęli od podzialu snów na kategorie bardziej ogólne. Ciekawy podział daje ziomek z filmików z tej serii: http://www.youtube.com/watch?v=C9vxpntuCespo amerykansku i dlugie ale warte oglądania. Troche nadużywa "Gaad" "Dżisus" i "Lord" no i oczywiście tylko Chrześcijanie mają najlepszy kontakt z Bogiem i sporo moherowego gadania, ale i tak warto. Wymienia w sumie 20 kategorii snòw: 1. sny uzdrawiające 2. oczyszczające 3. ujawniające powołanie 4. ostrzegające 5. fałszywe sny, zesłane przez szatana (sic) "przyśnij i zròb odwrotnie" 6. cielesne, wywołane chorobą lub ciążą 7. chemiczne. po substancjach, alkoholu. 8. ukazujące aktualną sytuację życiową 9. dodające odwagi w działaniu. 10. korygujące sposòb myślenia 11. sny ostrzegające 12. takie ktòre pokazuja o co sie modlić (...) 13. prekognitywne i objawienia 14 w ciemnych kolorach. ujawniają plany ciemności. mòdl sie aby tak sie nie stało 15 czarnobiałe sny. walki duchowe dobra ze złem. 16 strach. wzmacniasz to, czego sie boisz 17 inwencyjne twòrcze 18 rozwiązania problemòw 19 oczyszczanie z diabelskich mocy 20 spowodowane porządaniem na koniec ciekawostka od Żydòw i Muzułmanòw, największą wartość dla nich mają sny ktòre śnią się pod koniec nocy. kolega arab opowiadał, że mają oni specjalnego imama od tłumaczenia snòw i taki ktoś tłumaczy podobno tylko sny ktòre przyśniły się po nocnej modlitwie.
|
|
|
|
|
|
2 Stron
1 2 >
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 20)
Foks
|
14.03.2014 - 14:31
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 9073

|
Podział ludzi: 1. Szara papka. 2. Inteligentna szara papka w oczach szarej papki. 3. Egoiści, powiązani z punktem pierwszym. 4. Samolubni powiązani z punktem pierwszym. 5. Poddani manipulacji wraz z pierwszym oddechem. Punktów można wymienić masę, wierzcie sobie w co chcecie a tak na prawdę nie dowiecie się tego od kolesia co ma płomyk za sobą i inne pomagające wciskać kit pierdoły. Od ognia giną dwa występne miasta, Sodoma i Gomora. Ogień przynosi miastom oczyszczenie a ich mieszkańcom zagładę. Wierzycie w to co napisałem, a być może też wami manipuluje?? Bo niby czemu mam wiedzieć więcej od was...Musze urządzić jakieś nauki prywatne za które będe brał kasiore i będe wciskał wam kit bo widze że z łatwością innym to przychodzi...(IMG: http://1.bp.blogspot.com/-sS8aKILmqNI/UuIh9tAJsEI/AAAAAAAAJfw/2oq27FkKnz8/s1600/27e08fe456c754cb636c54b8707b7663_original.jpg)
|
|
|
|
|
|
Konopix
|
14.03.2014 - 14:51
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 9526

|
CYTAT(Pavveł @ 14.03.2014 - 11:22)  4 i 11? czym się różnią sny ostrzegające od ostrzegających? ;P spisywałem ze słuchu i tak wyszło :-) a gościu czyta z listy :-/ CYTAT Punktów można wymienić masę, wierzcie sobie w co chcecie a tak na prawdę nie dowiecie się tego od kolesia co ma płomyk za sobą i inne pomagające wciskać kit pierdoły. no dla mnie gościu jest niemałym kuriozum. Niby praca ze snami otwiera umysł a tu ziomek wyskakuje, że Chrześcijanie mają najlepszy kontakt z Bogiem, bo jest Dżizas. Jeszcze tylko zapomniał dodać że wszyscy inni będą się smażyć w piekle po wsze czasy. nie mówie że nie, nie chce się zabetonować w drugą stronę...
|
|
|
|
|
|
Pavveł
|
15.03.2014 - 18:02
|

Nr użytkownika: 3901

|
CYTAT(Zielarz Gajowy @ 15.03.2014 - 16:07)  Można nauczyć się je rozróżniać a wtedy lejemy na sny karmiczne [...] Nie wiem czy warto je zlewać. Jeśli mamy niefajne sny, tzn. że w życiu robimy coś nie tak, więc sny są jakby wskazówką, że warto coś zmienić, np. nie oglądać tych horrorów... no chyba że chcemy potem mieć takie sny i się adekwatnie do tego czuć... Ale nie tylko ta cała "karma" (bo jest to pojęcie moim zdaniem względne i nie do końca takie, jakie się opisuje) działa w snach, ale też w dziennym samopoczuciu, na co też warto zwracać uwagę. Jak przedobrzymy sobie z błędnymi wyobrażeniami i na nich bazujemy, to tworzymy spięcia, które prowadzą do cierpienia, niefajnych doznań, złego samopoczucia... Zaś te, które prawidłowo funkcjonują, tj. efektywnie wg. praw wszechświata, a więc i efektownie, wtedy czujemy się dobrze :) To taki nasz wbudowany kompas, każdy go ma i po mojemu warto się w niego wsłuchiwać, nie będzie czego żałować ;3
|
|
|
|
|
|
Woytas74
|
15.03.2014 - 19:01
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 9279

|
Straszne głupotki tu wypisujecie. Nie warto w ogóle bawić się w jakiekolwiek podziały snu, bo są to tylko sztuczne i niepotrzebne podziały ograniczające odbiór. Sny to symbolika, to próba przeniesienia informacji z entego wymiaru świadomości, do naszego trójwymiarowego. Jest dobry sposób nie wymagający żadnego wysiłku, lub zbędnego hokus-pokus. Pytasz, masz sen, próbujesz zrozumieć - nie rozumiesz, pytasz więc dalej i dalej, aż pewnego pięknego dnia zaczynasz widzieć w tym poprzednio nielogicznym i niezrozumiałym obrazie sennym, zaczyna wyjawiać się powoli język - komunikacja z duszą/źródłem. Lecz nigdy nie ma końca. Nie da się uzyskać ostatecznej odpowiedzi, bo spróbujcie Wy wytłumaczyć coś nawet najmądrzejszej mrówce ;) ale mając wgląd do jej głowy możesz używając obrazów zawartych w jej świadomości powoli po trochę coś tam przekazać. Nie było by to dla Was zabawne gdyby ta mrówka teraz zaczęła to wszystko ustawiać, kategoryzować i nadawać temu nadinterpretacyjny charakter? A na serio nikt Wam tego nie wytłumaczy, żaden rimpocze albo inny oświecony samozwaniec, tylko Wy sami możecie to zrobić. Nie bierzcie na serio to co napisałem bo mogę się mylić, ale rimpocze myli się jak większość z nas. Nie ma jakichś uniwersalnych odpowiedzi, no chyba, że ktoś myśli, że na przykład Koran, Biblia lub inna bajka to to taki przekaz :)
|
|
|
|
|
|
Woytas74
|
16.03.2014 - 14:33
|
Dusza Towarzystwa

|
CYTAT(g00rmik @ 16.03.2014 - 10:54)  Woytas na pewno ma rację, co do interpretacji snów. Nikt tego za nas lepiej nie zrobi. Nie ma co chadzać po wróżkach, ale ... właśnie jest jedno ale i to z własnego doświadczenia powiem. Czasem, żeby dobrze zinterpretować sen, trzeba sobie o nim głośno pogadać. Jak się głośno i szczerze porozważa sam ze sobą (czy przy udziale wyrozumiałego przyjaciela czy nie ;]), to naprawdę pierwotne znaczenie, zawsze nabiera nowego kolorytu. A czy będziemy dzielić sny na takie czy siakie. Ja mam pytanie, co nam daje taki podział? Jeszcze jedną tabelkę słownikową do pamiętania? I tak rzadko się zdarza, żebyśmy poprawnie skategoryzowali dany sen. Przynajmniej u mnie tak jest, że zawsze zaczepia o parę kategorii. Dopóki snu nie zapszię to uważam, iż jest nie w temacie, bez sensu, jakaś pomyłka itd. Po zapisaniu snu zazwyczaj nadchodzi eureka i stukam się w głowę jak mogłem tego niezauważyć wcześniej. Oprócz tego gdy czytam moje sny sprzed roku to widzę dużo więcej niż rok temu - widzę też postęp. Podstawa to zapisywanie pytania i snu, czyli prowadzenie dziennika snów. Nawet sam Darek Sugier nie raz o tym pisał i mówił. Wymiana poglądów z innymi śniącymi, bądź wspólne śnienie to też kaputalna sprawa. Warto zadawać to samo pytanie, a później porównywać sny. Z czasem zdarzają się sny niemal identyczne, a już na pewno nie przypadkowe treści przy porównaniu.
|
|
|
|
|
|
Woytas74
|
17.03.2014 - 16:54
|
Dusza Towarzystwa

|
CYTAT(g00rmik @ 17.03.2014 - 14:50)  Trzeba jednak pamiętać o indywidualizacji w inerpretacji snów. Archetypy, symbolika, niby w miarę spójna dla ludzkości, bo przecież na tej podstawie powstały wszystkie senniki, ale każdy ma inne doświadczenia życiowe, podejście do świata. I niestety przez ten pryzmat zawsze należy patrzeć. W zeszłym roku bliska mi osoba zapytała mnie o sen o pająkach, nie był przyjemny. Ale patrząć znaczeniowo sen był bardzo pozytywny tak w wymowie ogólnej jak i w szczegółach. Niestety osoba ta ma arachnofobię. Zadałbym więc tu dodatkowe pytanie, na które nie znam odpowiedzi. Otóż jak interpretować symbolikę snów w takich przypadkach? Bo przecież nie można jej pominąć... Sen bez pytania przed nim jest bardzo trudny do interpretacji, jeżeli w niektórych przypadkach niemożliwy. Ja często aby zrozumieć jeden sens muszę dopytać i zadać kilka dodatkowych pytań. Co do wartości senników to nawet nie będę się za wiele wypowiadał ale powiem jedno, to wierutne bzdury wyssane z palca, podobnie jak większość horoskopów. Oczywiście można pytać o czyjeś sny, ale trzeba w intencji wyraźnie dodać kogo to dotyczy. Bez identu może nie wyjść. Jeżeli ktoś ma arachnofobie, to wcale nie jast dziwne, że śnią mu się pająki ale one na 90% są tylko scenografią snu. Prawie w każdym śnie dostrzegam elementy z dnia lub moich rozmyśań albo wpływ obrazu, filmu itd., ale właśnie wtedy wiem, że to tylko scenografia senna, a przekaz jest w samej treści. To najczęstszy błąd w intepretowaniu, iż onterpretuje się scenografie. Jednak czasem zdarza się, iż jakiś element gra jakgdyby siebie, ale to wówczas da się wyłapać. Jeszcze raz podkreślę, to odpowiednio zadane pytanie daje podstawy do interpretacji snu.
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|