oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Z: Religia Globalna, Nowa Wspaniała Filozofia życia, Z tematu o ID: 9113
Ashur112233
post 30.01.2015 - 04:02
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(Ashur112233 @ 30.01.2015 - 04:00) *
Wielu z Was uważa, że religia jest światu niepotrzebna.
Dlaczego? Dlaczego tak uważacie? Bo zraziliście się do tego, co wladza zrobiła z religią i do tego, ze obecnie istniejące religie są nieracjonalne. Uważacie, ze człowiek powinien kierować się moralnością, głosem serca.
Rozejrzyjcie się wokół siebie! Ilu jest wokół was ludzi zepsutych, nie szanujących innych, kochających mordować, okradać, oszukiwać? Ilu takich jest? Ile jest osób nikczemnych? Ile jest osób nie wspierajacych swych braci, uważających ze są pępkiem świata?
Ci ludzie niczego się nie boją. Nie mają poczucia, ze czuwa nad nimi potężna siła. Człowiek jest taki, jak sie go wychowa... Świat zepsuł sie teraz. TERAZ, kiedy zdominował nas ateizm. Ktoś próbuje zaprzeczyć? Wiec niech powróci do lektur szkolnych oraz do podrecznika historii i niech sam na własne oczy oceni, czy was nie kłamię...

To by było tyle w temacie z mojej strony. Faktycznie źle zrobiłem, ze poleciłem książke o religii na forum dla tzw. pseudoezoteryków. Szkoda tylko ze zaden z was nie raczył nawet zapytac jaki ta ksiazka ma związek z ezoteryką...

Jeżeli ktoś jest zainteresowany książką, popiera poglądy autorki lub chce o nich dyskutować - zapraszam do kontaktu na priv.

Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park