Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czy To Był Obszar Przycielesny ?
Aaket
post 21.02.2015 - 12:03
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 9671

Witam

Wczoraj spróbowałem wyjść z ciała po raz pierwszy. Poszedłem spać około 22, obudziłem się o 3. Pobiegłem do łazienki, chlapnąłem zimną wodą na twarz żeby się przebudzić. Gdy poszedłem do łózka, zacząłem skupiać się na obrazie pod powiekami ale nudziło mnie to więc przestałem się skupiać i lekko przysnąłem, miałem sen ale go nie pamiętam, gdy się obudziłem zacząłem się znowu skupiać i jeszcze raz tracić skupienie, powtórzyłem ten cykl kilka razy bez przyśnięć. Przy każdym skupianiu się czułem takie jakby uderzenie chłodu i pogłębiający się relaks. W pewnym momencie, przez zamknięte powieki zacząłem widzieć pokój ( zdarzało mi się to kilka razy w dzieciństwie ) W tym samym momencie moje ciało zrobiło się bardzo ociężałe i czułem się jakbym cały opuchł. Trochę się tego przestraszyłem.( jestem pewien że to czego doświadczyłem nie było snem czy hipnagogami ) Spróbowałem poprosić MTJ o wyciągnięcie z ciała, ale to nie poskutkowało, spróbowałem jeszcze raz, tym razem też nie poskutkowało, otwarłem oczy, przez chwilę ciało jeszcze było trochę ociężałe ale to szybko przeszło. Popatrzyłem na zegarek, minęła prawie godzina, a mi się wydawało że to było max 15 minut. Obróciłem się na bok i zamknąłem oczy, po minucie, znowu zrobiłem ciężki i zacząłem widzieć pokój ale tym razem coś było nie tak, nie widziałem tego na co były skierowane moje oczy tylko to co było za mną, chwilę potem zasnąłem. Teraz pytania: Czy był to obszar przycielesny ? Gdy to się powtórzy czy powinienem spróbować wyjść z ciała ? I czy wy też macie takie przeżycia ?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
nosołamacz
post 22.02.2015 - 05:13
Post #2

Efekt Jojo
Nr użytkownika: 9345

tak.tak. podobne:)
Profile CardPM
+Quote Post
ldkiler
post 22.02.2015 - 10:32
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 287

Trochę podobnie to u mnie wygląda. Czasem parę razy muszę faktycznie przysnąć na chwilę, aby cuda się zaczęły dziać. W więkoszości jednak raczej w trakcie już pierwszego zasypiania udaje zaczynam, czuć wibracje i to uczucie, może faktycznie niejako trochę ciężkości. Zauważyłem, że gdy po tym etapie otworzę oczy i widzę nie to co powinienem zobaczyć ciałem fizycznym, stosunkowo łatwo jest wstać z łóżka, już tym ciałem niefizycznym. Także, jak najbardziej powinieneś próbować się oderwać od ciała fizycznego. W sumie stwierdziłbym, że to już było wyjście z ciała, ale dlaczego nie spróbowałeś wyturlać się z łóżka, czy też wstać?
Profile CardPM
+Quote Post
Aaket
post 22.02.2015 - 20:10
Post #4

Przechodzień

Nr użytkownika: 9671

CYTAT(ldkiler @ 22.02.2015 - 10:32) *
Trochę podobnie to u mnie wygląda. Czasem parę razy muszę faktycznie przysnąć na chwilę, aby cuda się zaczęły dziać. W więkoszości jednak raczej w trakcie już pierwszego zasypiania udaje zaczynam, czuć wibracje i to uczucie, może faktycznie niejako trochę ciężkości. Zauważyłem, że gdy po tym etapie otworzę oczy i widzę nie to co powinienem zobaczyć ciałem fizycznym, stosunkowo łatwo jest wstać z łóżka, już tym ciałem niefizycznym. Także, jak najbardziej powinieneś próbować się oderwać od ciała fizycznego. W sumie stwierdziłbym, że to już było wyjście z ciała, ale dlaczego nie spróbowałeś wyturlać się z łóżka, czy też wstać?

Nie wstałem bo się tak podekscytowałem i jednocześnie przestraszyłem że otworzyłem oczy. (Nie spodziewałem się że tak nagle zacznę widzieć mój pokój przez zamknięte powieki)
Profile CardPM
+Quote Post
ldkiler
post 22.02.2015 - 21:39
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 287

To teraz tylko czekać na następną okazję, obstawiam, że nie długo i zapewne się uda ;) Powodzenia
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic