Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Oddychanie Holotropowe
starr
post 13.09.2007 - 15:46
Post #1

Guests

Jesli ktos probowal tej metody to prosze o komentarze.Dodatkowo prosze o rady czego unikac, czym to moze grozic, kiedy moge przecholowac itd oraz wszystkie plusy
Sprobowalbym tego ale jeszcze mało wiem i mam obawy
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 15)
kamglow
post 13.09.2007 - 15:52
Post #2

Guests

Nie obawiaj sie tego :) robilem to wiele razy - zresztą widac po skutkach (uszkodzenie mózgu, i tym podobne sprawy), jednak doszedłem w ten sposob tylko do paraliżu i moglem kontrolować w jakim miejscu na ciele ma być "wypierana" energia (tzn czulem to od wewnątrz.. czylem jakby.. no po porstu stającego penisa w spodniach na klacie, nodze . hehehhe ;)

Oddychalem tak do zundzenia .... Jednak teraz owiele łatwiej jest mi dostrzegać aury przedmitów.
+Quote Post
Vesh
post 13.09.2007 - 18:15
Post #3

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1887

Wczoraj jak dmuchalem materac to niechacy wywowalem przetlenienie.. I powiem ze efekty byly fajne, ale mysle ze trzebaby robic to wiele razy zeby wiedziec ile wdechow w jakim czasie wziac.. I tez mysle zeby lepiej nie przetleniac mozgu zbyt czesto bo jednak moze to miec jakies niepozadane skutki.. We wszystkim trzeba miary :P Ale spodobalo mi sie to nawet i mysle ze dzis tez sobie pooddycham szybko :P
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 13.09.2007 - 19:36
Post #4

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

A ja mam pytanie, czy mam robic maksymalne gfłębokie wdechy oraz maksymalne wydechy i jesazcze mam to szybko robic ? Bo to troche ciezko tak szybko robic pełne wdechy i wydechy, duzo lepiej jest robic mniejsze wdechy i wydechy szybko...
Ale nie wiem.... ;P
Profile CardPM
+Quote Post
kamglow
post 14.09.2007 - 09:02
Post #5

Guests

Rób to tak, zeby nie było Ci ciężko to robić ( np szybko i głęboko jest bardzo cięzko, czy chociażby tak jak pies).. To jest tak jak z ustawianiem zapłonu w WSK, metodą prób i błędów. :) Efekt zaczniesz osiągac gdy zacznie Cie sie mienić w oczach, zaczniesz tracic równowage. Potem bardzo łatwo wejśc w paraliż a podobno od tego pare kroczków do oobe. :) Wystarczy tylko chcieć czy też wiedziećze możesz wyjść.

Staram sie jak moge, jednak domownicy mi spokoju nie dają :) W nocy śpie, w dzień zazwyczaj mam prace.. Kto wie :) moze kiedyś uszanują moją prywatnośc na tak długo, ze uda mi sie wyjśc,
+Quote Post
Draq
post 14.09.2007 - 13:55
Post #6

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Zawsze po oddychaniu holotropowym mam jasne sny, ld. Nie od razu, ale gdy położę się spać :). Skutkami takiego oddychania sa lekkie omamy słuchowe i czucie energii po całym ciele, zazwyczaj mam zamknięte oczy, gdy otwieram oczy i patrze na ręce, to widzę jak palce u dłoni są powyginane, choćby pająki :D. Nie będe mówić jak oddychać, bo nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale osobiście ograniczam się z oddychaniem holotropowy, a jak już oddycham to do 100 oddechów :). Inną odmianą jest rebirthing, czyli oddychanie wolne, ale głębokie. Po takim oddychaniu zazwyczaj ma się wizje z przeszłości etc. :).
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 14.09.2007 - 15:02
Post #7

Świadomie Śniący

Heh ja czesto oddycham wolno i sie dobrze rozluźniam.
Wczoraj zrobiłem 50 oddechów i czułem takie dziwne uczucie, leżałem na łózku, oczy zamkniete i kręciło mi sie w głowie, musze spróbowac na siedząco, i wczesniej niz 23 ;p chce zobaczyc czy mi beda ręce będą sie mienić. ;P

P.S. Draq napisz jak oddychasz, moze nie jestes ekspertem ale sądze ze dobrze oddychasz, opisz to, czy szybko czy wolniej.
Profile CardPM
+Quote Post
Marcin181
post 14.09.2007 - 15:44
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

to nic inne go jak zabawa w "bajke" tak sie u nas potocznie nazywa! ile ja już razy to robiłem klękam biore jak najwiecej i jak najszybciej powietrza w płuca... zatrzymuje oddech i wstaje.... odlatuje...nie czuje ciała ma sie wtedy zajebiste obrazy ze swojego życia jesteś w innym świcie hehe... ale to nie trwa wiecej niż 5 - 10 sekund... po za tym trzeba uważać na serce bo bije jak szalone wiec osoby mające problemy z sercem (takie jak ja xD) nie powinny tego stosować! a moje pytanie ile u was trwa ten błogi stan?? jak sie leży w łóżku? jak ktoś to wogole stosował?
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 14.09.2007 - 15:54
Post #9

Świadomie Śniący

Marcin181

klękam biore jak najwiecej i jak najszybciej powietrza w płuca... zatrzymuje oddech i wstaje.... odlatuje...nie czuje ciała ma sie wtedy zajebiste obrazy ze swojego życia jesteś w innym świcie hehe... ale to nie trwa wiecej niż 5 - 10 sekund...

Bierzesz tylko jeden oddech, nie wypuszczasz powietzra, zamykasz oczy i wstajesz ?? Tylko tyle ??

P.S. Napiszcie jak oddychac, jakie brac oddechy, głebokie i szybkie (ale to ciezko) czy mniejsze i szybkie ??
Profile CardPM
+Quote Post
Marcin181
post 14.09.2007 - 16:15
Post #10

Dusza Towarzystwa

jak najszybciej i jak najgłębiej wdech i wydech....
Profile CardPM
+Quote Post
Draq
post 14.09.2007 - 16:27
Post #11

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Właśnie, tak jak marcin powiedział, oddychajcie klatką peirsiową a nie przeponą. Radze sie napić wody, przeplukac gardło, bo po tym strasznie suszy
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 14.09.2007 - 16:59
Post #12

Świadomie Śniący

Cięzko bedzie, jak najszybciej oraz pełne wdechy i wydechy, ale spróbuje.
Profile CardPM
+Quote Post
Marcin181
post 14.09.2007 - 18:04
Post #13

Dusza Towarzystwa

to nie jest tródne naprawde! moge powiedzieć że to jest proste jak robienie dzieci :) liczy sie prędkość oddechów głębokich...
i jak dragon próbowałeś? tylko mam nadzieje że nie zrobiłeś sobie krzywdy bo ja raz kwiatka w domu całego rozwaliłem :) przez taką zabawe :)
Profile CardPM
+Quote Post
blazibboy
post 15.09.2007 - 07:32
Post #14

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 478

Ja mam sposób na niedotlenienie. Kiedyś to robiłem często, ale teraz szkoda mi mózgu. No wiec tak. Stajecie, patrzycie w górę, wybieracie sobie tam jakiś punkt. Teraz palcami obu rąk naciskacie na tętna przy szyi po obu stronach i wstrzymujecie oddech. Patrzycie na punkt i tak stoicie. Nagle tracisz świadomość i słyszysz w głowie dźwięk jakby ktoś walnął ogromy kawałek blachy, takie brzęczenie. Nie wiem czym to szkodzi, ale wolę już tego nie robić.
Profile CardPM
+Quote Post
mind trainee
post 15.09.2007 - 08:16
Post #15

Guests

Ja tam wolę nie eksperymentować z oddychaniem holotropowym, ponieważ przetlenienie mózgu jest tak samo niebezpieczne jak niedotlenienie i jeżeli ktoś przesadzi, to może sobie nawet uszkodzić jakiś ośrodek w mózgu.
+Quote Post
Drag0n
post 15.09.2007 - 08:17
Post #16

Świadomie Śniący

Niedotlenienie jest bardziej niebezpieczne niz to oddychanie holotropwe czyli nadtelnienie czy jakos tak ;P
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic