JesteŚmy Nielegalni? |
|
|
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 16)
Artur_flyer
|
15.09.2007 - 15:18
|
Guests

|
No nic Cat pójdzie do paki. Ale nie martw się będziemy ci słać paczki do więzienia. A tak na poważnie to już jest przesada. W tym kraju muszę być przygotowany na to, że w każdej chwili mogą wpaść do mojego domu panowie w czarnych kominiarkach bo napisałem żart o braciach Kaczyńskich i umieściłem go w necie. Dobra ja się nie znam i pewnie głupoty piszę, może ktoś wie jak funkcjonuje system ( czyt. skończył prawo albo ma o tym jakieś pojęcie) i coś napisze.
|
|
|
|
|
|
Artur_flyer
|
15.09.2007 - 17:15
|
Guests

|
Moherowe berety to jedno, druga grupa to ludzie którzy nie poradzili sobie po transformacji ustrojowej w Polsce. Kaczyński to wykorzystuje, wskazuje winnych i obiecuje, że zrobi porządek. W Polsce pomimo tylu lat od zakończenia wojny wciąż panują antyniemieckie nastroje i to jest kolejna rzecz jaką PIS wykorzystuje.
|
|
|
|
|
|
Avlime
|
16.09.2007 - 17:30
|
Przechodzień
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2067

|
Najciekawszy jest fakt, że postanowienie Sądu Najwyższego jest oparte na przepisach prasowych, które ponoć obowiązują jeszcze od czasów, kiedy taki wynalazek jak Internet nie był zbyt popularny w naszym pięknym środkowoeuropejskim kraju.
Nie sądzę, żeby to postanowienie spowodowało masową rejestrację stron www i blogów internetowych (!) jako dzienniki lub czasopisma. Większość ludzi prowadzących te "nielegalne" strony nie ma nawet pojęcia, że powinny one być zarejestrowane. Gorzej będzie, jeśli policja im zapuka to drzwi i w tym momencie się dowiedzą, że ich działalność jest przestępstwem...
BTW, mam nadzieję, że nowa władza (ta która nastąpi po wyborach) zajmie się tym problemem i nie będzie trzeba rejestrować stron prowadzonych przez pasjonatów (np. z recenzjami płyt albo filmów), bo uznawanie takich za czasopisma jest moim zdaniem głupotą... ;)
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
18.04.2008 - 23:44
|
cialka.net
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 99

|
To może mnie tez wsadza od kicia za cialka.net. Wiecie co wtedy zrobię , przerobie przestępców i tak zacznie się rewolucja systemu ziemskiego ;)
hura hura hura ,a jeśli to bujdy ?
|
|
|
|
|
|
6umerang
|
19.04.2008 - 00:22
|
Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 3906

|
Spokojnie, to był pojedynczy wypadek - w zasadzie chyba precedens (nie znam się na prawie) i media miały o czym pisać. Nasza policja nie umie złapać dzieciaka kradnącego jabłka na targu a będzie ścigać kilka milionów autorów serwisów, blogów, portali, wortali, stron prywatnych, firmowych, etc?? A co z kanałami RSS? hehe, spoko loko. Poza tym: forum jest to miejsce publicznej debaty i nie jest tożsame w żaden sposób z dziennikiem, czy prasą. Tu chodzi o sprawy typu - serwis wiadomosci.onet.pl nie jest zarejestrowany w sądzie, blablabla - o te duże rybki chodzi, nie o pospulstwo, więc możemy dalej spać spokojnie i świadomie :D
|
|
|
|
|
|

|
 |
|