Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8147
Cześć :) Chciałbym się was zapytać o kwestie paraliżu sennego, od czego on zależy? Czy są jakieś czynniki, które wpływają na jego występowanie/nie występowanie? Dzięki z góry za odpowiedź ^_^
Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9631
CYTAT(Bilu @ 21.03.2016 - 17:11)
Może ktoś to potwierdzić, że te "śmieciowe" jedzenie wpływa pozytywnie na częstotliwość występowania paraliżu przysennego?
Odradzam celowego faszerowania się takim jedzeniem i raczej nikt tego nie potwierdzi chyba ze to prawda. Wskazywało by to wtedy na to, że taki paraliż to nic dobrego dla naszego organizmu.
Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7779
Bilu paraliż senny to zjawisko fizjologiczne które występuje naturalnie u każdego co noc podczas zasypiania, nie wpływają na niego żadne czynniki zewnętrzne. Występuje on dlatego żeby podczas snu nie wykonywać żadnych ruchów żeby np. ciało nie spadło z łóżka jak Ci się coś przyśni. Nie każdy przechodzi świadomie przez ten proces ale każdy go doświadcza.
Członek Rodziny
Nr użytkownika: 9863
Stres, długi sen (zdarza mi się coś takiego w niedzielę, gdy długo śpię), depresja, zmęczenie, nastawienie psychiczne (gdy rozmyślałem kilka razy przed zaśnięciem o paraliżu sennym, to go miałem rano).
zajrzyj do zrodel naukowych a nie edukuj sie z komentarzy osób które nie mają o tym bladego pojęcia a jak nie ma nic po polsku bo sen to jednak nie do końca odgadniony fragment zycia to szukaj na angielskich stronach bo najwięcej informacji z całego świata w sumie jest po angielsku żeby wszyscy nie musieli uczyć się np cygańskiego pozdrawiam