Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Orgonity
Shagy
post 03.07.2016 - 19:08
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9465

Jak widzicie Orgonity ? Jestem ciekaw Waszego zdania ?
Pozytywnie czy negatywnie ?
Profile CardPM
+Quote Post
3 Stron V   1 2 3 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Vamdou
post 03.07.2016 - 19:51
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8595

Mam taki jeden, nie za wielki, orgonit, leży sobie na półeczce już chyba 1,5 roku i zbiera kurz, kiedyś nosiłem go przy sobie. Osobiście nie zauważyłem i dalej nie dostrzegam żadnej różnicy, jakiegokolwiek działania :(
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 03.07.2016 - 19:56
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9696

Ja już od dłuższego czasu chcem sobie orgonita zrobić, ale jakoś nie umiem się do tego zabrać, mam kryształy i żywice, jeszcze metalowe wiórki musze skołować :P
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 04.07.2016 - 10:12
Post #4

Nr użytkownika: 3901

A na jakiej zasadzie to ma działać?
Profile CardPM
+Quote Post
mrok
post 04.07.2016 - 10:21
Post #5

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 9863

CYTAT
Orgonity - są to urządzenia podobne w idei do akumulatorów orgonu, które budował W. Reich - różnią się bodową i kierunkiem działania/przepływu Orgonu.

CYTAT
Ważne! Orgonit, z natury swojej, zawsze harmonizuje i lekko witalizuje organizm, a także oczyszcza przestrzeń
z negatywnej energii.

http://www.orgon-polska.pl/czym_jest_orgonit.html

Kilka lat temu słuchałem na ten temat audycji w Radiu na fali, nawet miałem coś takiego zrobić, ale odwlekałem i do dzisiaj nic w tym kierunku nie podziałałem. Jedyni piszą, że różnice czują, inni że nie, więc trudno powiedzieć.
Profile CardPM
+Quote Post
Shagy
post 04.07.2016 - 10:36
Post #6

Dusza Towarzystwa

Czy ktoś w Poza widział orgonit jak on wygląda ?
Ja powiem tak: jakiś czas temu zrobiłem orgonity, i to takie porządne żywica epoksydowa 100 zł / 1 kg :D
Kamienie, specjalne opiłki itp.
Ale coś było nie tak w pokoju w którym stały, czułem różnice, ale niestety negatywną, nie potrafię tego opisać.

Mam kota który potrafi odnaleźć cieki wodne, chore miejsce (np. jakiś uraz kolana to kładzie się na kolanie, boli brzuch kładzie się na brzuchu itp).
Jak miałem orgonity w pokoju kot wogóle do tego pokoju nie wchodził.
Często siedział w innym pokoju i patrzył w ścianę.
Ostatecznie orgonity wylądowały w śmietniku.

Gdy 1 raz czytałem o orgonitach miałem myśl: "koń trojański" nie wiem czemu.
Może pod przykrywką dobrej energi wprowadzana jest jakaś negatywna ?

Orgonity mają niwelować promieniowanie elektromagnetyczne i żyły wodne, z uwagi że tymi tematami interesuje się od 20 lat (promieniowaniem od kilku) muszę stwierdzić że nie niwelują tych energii.
Promieniowanie sprawdzone miernikami, cieki wahadłem....
Mierniki nie pokazały żadnej różnicy, wahadło pokazało jakąś różnice, ale nie jestem przekonany czy bardziej pozytywną czy bardziej negatywną...
Profile CardPM
+Quote Post
Shagy
post 04.07.2016 - 10:45
Post #7

Dusza Towarzystwa

A pozatym Reich był seksuologiem i strasznym dziwakiem, orgon był dla niego energią seksualną i robił jakieś badania nad orgazmen doskonałym czy coś w ten deseń.
Według niego orgon rozganiał chmury i odstraszał kosmitów......
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 04.07.2016 - 16:44
Post #8

Jak dla mnie za mało rzetelnych badań zostało przeprowadzonych na poparcie teorii dot. orgonu. Na wszelkich stronach na ten temat panoszy się wodolejstwo i szarlataństwo, gdzie naiwni ludzie szukający łatwych rozwiązań i odpowiedzi, oraz szybkich sensacji, mogą na chwilę zaspokoić swój głód.
Jeśli próbujecie robić orgonity, to miło by było obserwować podejście tzw. z głową na karku, gdzie wie się DOKŁADNIE na jakich zasadach ma działać budowane urządzenie i posiada się jakieś przesłanki za istnieniem orgonu o określonej postaci i właściwościach. Zamiast tego niestety zauważam podejście typu: zrobię sobie orgonit wg. jakiś instrukcji zamieszczonych w necie i zobaczę na czuja czy to działa tak, jak tam piszą. Jeeeeej! ... Jaki tego sens?
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 04.07.2016 - 22:18
Post #9

Dusza Towarzystwa

Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 04.07.2016 - 23:00
Post #10

Dusza Towarzystwa

W latach 50 Reich tak pierduknoł z cloudbustera że na pustyni w Arizonie były ulewy, potem zaczął sprzedawać swoje urządzenia farmerom i oni też byli zadowoleni, susza nie była już problemem. Można powiedzieć że to bajki, no ale chyba cuś jest na rzeczy jak po tych zdarzeniach federalni zniszczyli wszystkie jego wynalazki wraz z dokumentacją i wpakowali go do pierdla, gdzie zmarł. Rodzina Reicha domagała się sekcji zwłok bo wiedzieli że to było morderstwo, ale feduchy odmówiły.
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 04.07.2016 - 23:07
Post #11

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Shagy @ 04.07.2016 - 11:45) *
A pozatym Reich był seksuologiem i strasznym dziwakiem, orgon był dla niego energią seksualną i robił jakieś badania nad orgazmen doskonałym czy coś w ten deseń.
Według niego orgon rozganiał chmury i odstraszał kosmitów......

To nie tak, orgon dla Reicha nie był energią seksualną tylko "podstawową energią kosmiczną", energią która napędza wszystko co biologiczne - m.in. seksualność, i to badania nad orgazmem doprowadziły go do takiego wniosku. On uważał że Freudowska koncepcja libido nie wynika z psychiki tylko z samej biologii, no ale wtedy musi być jakaś energia która napędza biologiczne życie i jakiś fizyczny nośnik tej energii (tak jak nośnikiem elektromagnetyzmu jest foton) i tym nośnikiem wg Reicha był orgon :]

https://pl.wikipedia.org/wiki/Orgon_(teoria)
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 04.07.2016 - 23:27
Post #12

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Shagy @ 04.07.2016 - 11:36) *
Ja powiem tak: jakiś czas temu zrobiłem orgonity, i to takie porządne żywica epoksydowa 100 zł / 1 kg :D
Kamienie, specjalne opiłki itp.

Ale takie zwykłe kamienie, czy kryształy?
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 05.07.2016 - 00:01
Post #13

Dusza Towarzystwa

Profile CardPM
+Quote Post
Shagy
post 05.07.2016 - 08:59
Post #14

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 04.07.2016 - 23:18) *

Jeśli wierzysz w w prawdziwość tego filmiku to sam nie wiem co napisać .........
To jest miernik za 50 zł, zasłania światełko z urządzenia miernikiem aby 2 osoba wyłączała zasilanie np na listwie, na internecie jest mnóstwo takich filmików.
Jedyna obrona przed promieniowaniem to siatka Faradaya.
Jak będę miał czas to zamówię sobie taki prosty miernik i nagram taki filmik jak przykładam ołówek i nie ma promieniowania ;)

Kiedyś w jakiejś książce czytałem o Reichu, miał nazistowskie korzenie dlatego FBI się nim interesowało jak przybył do USA, robił badania na Uranem i innymi dziwnymi związkami przez co wyglądało to trochę jak budowa bomby...miał jakieś związki z okultyzmem itd..
Był dziwakiem ale nie w pozytywnym jak Tesla tylko takim negatywnym, nic nie wynalazł ale miał swoje teorie.

* ściągnął deszcz ? a w PL mówią że odgania deszcz, rozgania chmury.

** MIerzyłem swoim miernikiem który mierzy pole z urządzeń elektrycznych i wifi komórek itd i mój orgonit nie redukował tego pola. Tak jak pisałem siatka faradaya nie przepuszcza tylko tych pól.
Więc to jedna wielka ściema z promieniowaniem elektromagnetycznym.
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 05.07.2016 - 10:27
Post #15

Dusza Towarzystwa

Jeśli wierzysz w w prawdziwość tego filmiku to sam nie wiem co napisać .........

*Jak będę miał czas to zamówię sobie taki prosty miernik i nagram taki filmik jak przykładam ołówek i nie ma promieniowania ;)

*MIerzyłem swoim miernikiem który mierzy pole z urządzeń elektrycznych i wifi komórek itd i mój orgonit nie redukował tego pola.

No to dopiero będziesz mierzyć czy już mierzyłeś? Coś tu kręcisz :P

Kiedyś w jakiejś książce czytałem o Reichu, miał nazistowskie korzenie dlatego FBI się nim interesowało jak przybył do USA, robił badania na Uranem i innymi dziwnymi związkami przez co wyglądało to trochę jak budowa bomby

Dziwne że Einsteinem FBI się nie interesowało, a on to dopiero bombę zrobił :P Dopiero jak Reich zaczął sprowadzać deszcz to go skasowali, wiadomo że deszcz jest groźniejszy od bomby atomowej :D A jak było z Teslą? gdy dowiódł że wolna energie istnieje i że można przesyłać prąd bezprzewodowo tak jak sygnał radiowy - no to wysadzili jego wieże wardenclyffe, stwierdzając że służyła do kontaktowania się z niemcami - tak jak z Reichem "to coś przypomina bombę"...

ściągnął deszcz ? a w PL mówią że odgania deszcz, rozgania chmury

No bo to jest coś innego cloudbuster potrafi rozpraszać i zasiewać chmury, a to o czym ty teraz piszesz to jest chembuster - on tylko rozgania.

Dlaczego susza niszczy uprawy jak geoinżynieria potrafi zasiewać chmury? no bo wtedy nie byłoby głodu na świecie. Do tego to jakoś tej technologii nie używają, no chyba że zapłacisz :P Mogli by używać urzadzeń Reicha, no ale wtedy musieli by przyznać że orgon istnieje, i to jest pranie mózgu :P

https://pl.wikipedia.org/wiki/Zasiewanie_chmur

Tak jak pisałem siatka faradaya nie przepuszcza tylko tych pól.

No ale orgonit wcale nie ma blokować tych pól tak jak siatka faradaya, on ma je przekształcać tak żeby były nieszkodliwe.
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 05.07.2016 - 10:41
Post #16

Dusza Towarzystwa

Prawdziwe pranie mózgu to bajki o suszy, głodzie na świecie, globalnym ocieplenie, przeludnieniu, itp. a nie jakieś pierdołki.
Profile CardPM
+Quote Post
Shagy
post 05.07.2016 - 11:04
Post #17

Dusza Towarzystwa

Mam miernik trochę lepszy, ten na filmiku to zabawka za 40 zł która mierzy promieniowanie z urządzeń elektrycznych. Ale doskonale nadaje się do robienia ludzi w hu... :D bo mierzy tylko promieniowanie elektryczne, trochę lepsze mierzące wifi komórki itp nie spadnie nigdy do zera bo zawsze będzie przenikać jakieś promieniowanie poprostu ma większy zakres..
a ten na filmiu tylko do 50hz chyba czyli działa jak przyłożysz do prądu, jak 2 koleś na listwie wyłączy prąd to spadnie do zera, ot magia kina :D

Orgonity napewno nie zmniejszają działania promieniowania elektromagnetycznego (można poczytać jak działa na ciało człowieka wifi, komórki itp, 3G, LTE a robią coraz mocniejsze!! dodam że na myszy działa tak (o wiele mniejsza dawka): bezpłodność, rozdrażnienie, raki, zmiany skórne itd).

Dlatego jak ktoś pisze że orgonit zmiejsza to promieniowanie a jak sprawdzam na mierniku i nie ma różnicy to coś mi śmierdzi :D

Mam niestety wrażenie że pod przykrywką pozytywnego działania, wpływa niekorzystnie na ciało, ale to tylko moje odczucie :D
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 05.07.2016 - 11:10
Post #18

Zgadzam się z Shagym. W necie jest masa oszustw. Nie można wierzyć we wszystkie napisane w nim historyjki, ani w zamieszczone filmiki. Gdyby choćby te wynalazki Taratajcio byłyby prawdziwe, to by robił już fortunę w jakimś corpo, może nawet własnym, a zamiast tego dorabia się na naiwnych, głodnych łatwej i szybkiej nowiny. Ludzie w to wierzą, bo podświadomie dążą do rzeczy niezwykłych, tajemnych, chcą w ten sposób odkrywać nowe rzeczy, robić coś specjalnego, albo przynajmniej być tego częścią i bardzo dobrze, o ile rzetelnie, szczerze i naprawdę do tego dążą. Jednak większość ludzi nie potrafiąc, lub raczej nie chcąc męczyć się i wkładać energii, żeby zrobić coś konkretnego, wolą uwierzyć na słowo w rewolucyjne historyjki, by móc czuć się wyjątkowym, by móc znaleźć łatwe i szybkie rozwiązanie / odpowiedzi. Stąd rodzą się rzesze "ezoteryków" od siedmiu boleści, ludzi "zainteresowanych" tematem, różni "guru" szarlatani, ich wyznawcy, itp. itd. W ten sposób m.in. uniewiarygadnia się pewne ważne dziedziny badań w oczach ogółu i sprawia, że kwestie te znajdują się na marginesie uwagi społeczeństwa. Niestety.
Dlatego jeśli nie ma oficjalnych rzetelnych badań, zatwierdzonych przez certyfikowane placówki naukowe, żeby się przekonać o prawdziwości czegoś, trzeba odpowiednie doświadczenia przeprowadzić samemu. Póki się nie rozumie w całości teorii stojącej za zjawiskiem, albo pomyślnie nie przeprowadzi doświadczenia, nie ma o czym dalej gadać. A zdaje się z orgonitami nikt nie zrobił, ani jednego, ani drugiego, jak z wieloma innymi rzeczami.

Chciałbym jeszcze dodać coś do tego, co Shagy mówiłeś o swoich odczuciach dotyczących orgonitów. Bardzo podobne odczucia miałem w przypadku różnych amuletów, symboli, biżuterii, jak: krzyż ankh czy tzw. pierścień atlantów, a także w trochę mniejszym lub podobnym stopniu z różnymi innymi symbolami religijnymi.
Dokładnie jak napisałeś - taki koń trojański. Jakby podłączało się i ssało energię, ale żeby tego było mało, jakby też oddziaływało na noszącego blokując go w pewien sposób. Zastanawiam się czy nie są w to zaplątane jakieś egregory, uzależniające i wykorzystujące ludzi i przekazujące ich energię i wolę komuś, kto je stworzył...
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 05.07.2016 - 11:10
Post #19

Dusza Towarzystwa

Mam niestety wrażenie że pod przykrywką pozytywnego działania, wpływa niekorzystnie na ciało, ale to tylko moje odczucie :D

A w jaki sposób by to miało działać? I z czego zrobiłeś ten orgonit?

Skoro mierzyłeś i nie było zmian to jak to ma wpływać negatywnie na ciało? czy czasem pole nie powinno się zwiększyć? no i wtedy to byłby negatywny wpływ.
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 05.07.2016 - 11:14
Post #20

Dusza Towarzystwa

Chciałbym jeszcze dodać coś do tego, co Shagy mówiłeś o swoich odczuciach dotyczących orgonitów. Bardzo podobne odczucia miałem w przypadku różnych amuletów, symboli, biżuterii, jak: krzyż ankh czy tzw. pierścień atlantów, a także w trochę mniejszym lub podobnym stopniu z różnymi innymi symbolami religijnymi.

Ty już Pavveł chyba sam nie wiesz co myśleć... raz mówisz tak a raz tak.
Jak wiatr zawieje to się przekręcasz w inną stronę jak chorągiewka. Przypomina mi się jak mówiłeś że sigile to coś dobrego :P

Te wszystkie symbole nic nie znaczą i nic nie dają, dopóki sam im nie nadasz znaczenia, proste...
Profile CardPM
+Quote Post
Shagy
post 05.07.2016 - 11:22
Post #21

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 05.07.2016 - 12:10) *

A w jaki sposób by to miało działać? I z czego zrobiłeś ten orgonit?

Skoro mierzyłeś i nie było zmian to jak to ma wpływać negatywnie na ciało? czy czasem pole nie powinno się zwiększyć? no i wtedy to byłby negatywny wpływ.

Kryształy górskie, kamienie szlachetne itp, żywica epoksydowa, miedź, opiłki itp...

Ja tylko mówię o promieniowaniu elektromagnetycznym, emitowanym przez wifi komórki, prąd itd, on tego nie zmienia, a rzekomo je zmniejsza czy redukuje, czy tam zmienia na pozytywne, ale promieniowanie elektromagnetyczne jest negatywne samo w sobie, a miernik pokazywał taki sam stan przy przykładaniu orgonitu.

Nie mam wyczulonych zmysłów ale czułem chłód od tych orgonitów, i czytałem że niektórzy ludzie czują się słabo po nich.
Pół biedy jak to jest tylko kawałek rzeczy bez skutków ubocznych, ale jeśli jest to urządzenie do wyciągania energii, jakaś mentalna wysysarka ?
Nie wierzę w to co piszą na necie, wierzę swojemu kotu który nie wchodził do pokoju w którym stały te ustrojstwa:D
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
3 Stron V   1 2 3 >
Start new topic