Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Fraktal W Oku?
mono
post 21.09.2007 - 08:54
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 675

kilka razy zdarzyło mi się, że zaraz po wstaniu z łóżka widziałem zielony, zajebiście realny i wyrażny fraktal. zastanawiam się czy może to mieć jakiś związek z oobe. może ktoś z was doświadczył czegoś takiego? od razu mowię że niczego nie biorę xD
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 9)
twistoid
post 21.09.2007 - 09:38
Post #2

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

A co konkretnie bierzesz? Chciałbym wiedziec czym jest dla Ciebie fraktal :)
Profile CardPM
+Quote Post
mono
post 21.09.2007 - 09:47
Post #3

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 675

no fraktal to fraktal... nie jestem dobrym matematykiem więc trudno mi powiedzieć ;p

wyglądało to jak taki najbardziej typowy, o - coś takiego http://www.math.uni-sb.de/FTP/Bilder/fraktal.jpg
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 21.09.2007 - 09:51
Post #4

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Gdyby to był fraktal to najmniejsza czesc jego struktury byłaby odwzorowaniem całości to też widziałeś?:) Prawdopodobnie to nie był jednak fraktal chociaż kto wie?Ale nawet jakbyś widział godżille w umywalce to co z tego?
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 21.09.2007 - 10:16
Post #5

Guests

CYTAT
kilka razy zdarzyło mi się, że zaraz po wstaniu z łóżka widziałem zielony, zajebiście realny i wyrażny fraktal. zastanawiam się czy może to mieć jakiś związek z oobe. może ktoś z was doświadczył czegoś takiego? od razu mowię że niczego nie biorę xD

O kurcze, nie mogę patrzeć na te fraktale. Ja coś takiego widzę przed bólem migrenowym(na szczęście dawno nie miałem tego okropnego bólu głowy).
To takie mroczki , migają mi przed oczami, takie rozmazane kolory brrrrrr, aaaa.
A później ten okropny ból głowy.
No ale to na pewno nie ma powiązania z tym co ty widzisz.

PS.
Tylko dobrych uczuć ludzie nie zawsze umieją sobie okazywać. Z okazywaniem złych radzą sobie znakomicie.

— Lidia Jasińska
+Quote Post
Drag0n
post 21.09.2007 - 12:55
Post #6

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

Ja też nie raz widze fraktale, skąd one sie biora i po co ?
Profile CardPM
+Quote Post
kamil
post 21.09.2007 - 13:43
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 144

JA MAM FRAKTALE PRZEWAZNIE JAK ZAPIJE CZACHE I MOJA CZACHA SIE SPOTKA Z SZAFKĄ W PRZEDPOKOJU
Profile CardPM
+Quote Post
Nevar
post 21.09.2007 - 13:47
Post #8

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 244

Nie pamietam gdzie ale kiedys czytalem ze sa to promienie swiatla ktore "przyswoila" nasza zrenica. Ponoc w czasie odbierania obrazu przez oko jest tak ze czesc promieni swiatla i obrazow zostaje. Kiedy wychodzisz z ciala i dlugo lezysz przed wyjsciem pojawiaja sie tzw hipnagogi ktore sa "strzepami" obrazow i swiatel widzianych przez Ciebie w dzien. Zazwyczaj sa to male swiecace punkciki. To o czym Ty piszesz prawdopodobnie powstaje podobnie jak hipnagogi. Pozdrawiam ;]
Profile CardPM
+Quote Post
ptasiek
post 21.09.2007 - 14:26
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1735

Zamiast fraktali widzę przed oczami zwykłe światełka...

CYTAT(kamil @ 21.09.2007 - 14:43) *
JA MAM FRAKTALE PRZEWAZNIE JAK ZAPIJE CZACHE I MOJA CZACHA SIE SPOTKA Z SZAFKĄ W PRZEDPOKOJU

Tu już chyba nie potrzeba komentarza... :))
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 26.09.2007 - 10:20
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

Widziałeś go w miejscu na które patrzysz (ściana, sufit) czy tak jakby bezpośrednio przed sobą (jakby sugerowała nazwa tematu)? Bo takie "swiatełka" na scianach to ja też czasem widzę. Pryzbieraja kolory zielone, zółte lub czarne (czarne swatało :P w każdym razie - wygląda to na zacienione miejsce). Czesto te swiatełka przybieraja kształt jakieś rzeczy, na którą niedawno patrzyłem.
Jeśli widzisz je po przebudzeniu i przybierają wygląd fraktalu mam jedno wytłumaczenie: spróbuj przycisnąć do oczu np. poduszkę i zacznij wpatrywać się w ciemność - widzisz takie kolorowe wzorki przed oczami? ale nie patrz na to zbyt długo, bo nie wiem, czy nie można uszkodzić sobie wzroku :P
Być może właśnie tego typu wzorek zostanie "odbity" na oczach podczas snu? Może ma to związek z pocyzją w jakiej spisz?
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic