Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Przywoływanie Stanów Z Przeszlosci
MarcinM
post 28.10.2016 - 22:31
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8465

Witajcie

Potraficie w snach lub w oobe przywoływać pewne stany z przeszłości? Pojawiają sie u was dawne motywy? Mam często tak że sni mi się np gimnazjum i bardzo silny śmiech związany z danymi żartami. To samo sie tyczy liceum. Często tez mam inną tożsamość w snach. Trafiam gdzies do internatu mam wrażenie ze siedzię tam tygodniami miesiącami itp. Przywiązuję wtedy do tamtejszych ludzi płaczę jak się budzę. Nie pamiętam wtedy swojej aktualnej tożsamości. Często też tkwie w jakiś wątkach które są niejako alternatywnym zakońeczniem dawnych wątków. Bardzo często mam również tak ze wiem np ze skonczyłem juz liceum ale postanawiam pójść jeszcze raz i siedze i innymi ludźmixd
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
pigsonwings
post 28.10.2016 - 23:07
Post #2

haereticus
Nr użytkownika: 9314

hehe wracamy do tych klas bo jak ktoś rzekł, życie jest wielkim zaspokojeniem, śmierć wielką wstrzemięźliwością. Marcin sam pewnie gdzieś w głębi wiesz, że nie ma co sie przywiązywać do tego, ludzie zazwyczaj jak coś wysrają, to spuszczą i tyle bez sentymentu. Myśli robią z nas roboty, nie ma już miedzy obcymi ludźmi szczerych relacji, są tylko gierki i performens.
Profile CardPM
+Quote Post
Rokinon
post 29.10.2016 - 00:32
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7813

CYTAT(PigsOnTheWings @ 29.10.2016 - 00:07) *
hehe wracamy do tych klas bo jak ktoś rzekł, życie jest wielkim zaspokojeniem, śmierć wielką wstrzemięźliwością. Marcin sam pewnie gdzieś w głębi wiesz, że nie ma co sie przywiązywać do tego, ludzie zazwyczaj jak coś wysrają, to spuszczą i tyle bez sentymentu. Myśli robią z nas roboty, nie ma już miedzy obcymi ludźmi szczerych relacji, są tylko gierki i performens.

Myśli łączą się z emocjami tworząc inteligencję emocjonalną = maszynę człowieka.
Człowiek nie istnieje poza myślami i emocjami, dlatego nikomu nie przychodzi na myśl by wykroczyć poza ten stan.

"From the dusty May sun
Her looming shadow grows
Hidden in the branches of the poison creosote
She twines her spines up slowly
Towards the boiling sun
And when i touched her skin
My fingers ran with blood

In the hushing dusk under a swollen silver moon
I came walking with the wind to watch the cactus bloom
And strange hands halted me, the looming shadows danced
I fell down to the thorny brush and felt the trembling hands

When the last light warms the rocks