Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Popko Opinie
Shagy
post 23.05.2017 - 22:53
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9465

Czy ktoś był na kursach organizowanyc przez tego człowieka ? Jakie ma zdanie o nim ?
Ja uważam że jest naciągaczem i manipulantem... leje wodę o wszystkim i o niczym.

Niby daje coś na stronie za darmo ale kurs już 1000 zł ... wizyta 150 ... no jakoś musi zachęcić....
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 16)
masa
post 24.05.2017 - 09:49
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7779

Też jestem podobnego zdania.
Profile CardPM
+Quote Post
Rokinon
post 24.05.2017 - 14:07
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7813

CYTAT(Shagy @ 23.05.2017 - 23:53) *
Czy ktoś był na kursach organizowanyc przez tego człowieka ? Jakie ma zdanie o nim ?
Ja uważam że jest naciągaczem i manipulantem... leje wodę o wszystkim i o niczym.

Niby daje coś na stronie za darmo ale kurs już 1000 zł ... wizyta 150 ... no jakoś musi zachęcić....

Powinien trafić do programu "Kulisy manipulacji". Ale to nie jego wina, on tylko opowiada bajeczki. Dziwni są ci, którzy traktują go serio!

(IMG:http://c8.alamy.com/comp/CYKYWF/a-strange-man-had-pole-dancing-and-gangnam-style-dancing-inside-an-CYKYWF.jpg)

Profile CardPM
+Quote Post
Shagy
post 26.05.2017 - 07:30
Post #4

Dusza Towarzystwa

kolo od 10 lat opowiada co mu slina na język przyniesie, teraz uczy kontaktu z UFO !

pajac :D
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 04.06.2017 - 23:22
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9696

CYTAT(Shagy @ 23.05.2017 - 23:53) *

W życiu nie byłem i nie będe na żadnym kursie, i dziwią mnie ludzie którzy chodzą na takie kursy...
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 04.06.2017 - 23:24
Post #6

Dusza Towarzystwa

Fajne argumenty macie:
jeden pisze "uważam że jest naciągaczem i manipulantem", zaś drugi "Też jestem podobnego zdania" ale dlaczego tak sądzicie? bo?... Czy to cena kursu decyduje o tym co jest prawdziwe? a może coś innego? No bo wiecie jednodniowy kurs u Moena chodzi za ponad 1500zł...
I żeby nie było ja nie bronię popko, bronię logiki.
Profile CardPM
+Quote Post
pigsonwings
post 04.06.2017 - 23:32
Post #7

haereticus
Nr użytkownika: 9314

z tego co mi się zdaje poziom intelektualny tych kursów jest taki nie inny niz na zasadzie wyznawcow, ludzie obwieszaja sie tym znakiem i machają wahdalem na slepo myslac ze są fajni, ale kurwa wszyscy jak jeden mąż zasilają sobą domniemany orin, abstrahując już od tego czym to jest, egregor jak i kazdy inny.

I naprawdę stwierdza mnóstwo domniemanych faktów, kto stwierdza stanowcze fakty i obwiesza innych jakimiś wisiorkami, to jest kurwa dramat.
btw. spoko gość ale komu rozsądnemu chce się słuchać tego pierdolenia banalnego.

(IMG:http://images.tinypic.pl/i/00906/dq833vgyzhm4_t.jpg)
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 04.06.2017 - 23:33
Post #8

Dusza Towarzystwa

Komu się tego chce słuchać? może komuś co jeszcze o takim czymś nie słyszał? Dobre na start.
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 04.06.2017 - 23:35
Post #9

Dusza Towarzystwa

Wkleje sobie tu mojego posta z tematu ezoteryczna pierdolnia:

Ja tam nie jestem fanem popko, ale i tak zadziwiacie mnie ludzie, serio...
Śmiejecie się z popkowego miasta oriin, może nie zauważyliście ale każdy ma swój oriin, nikt z was na to nie wpadł? nikt tego nie zauważył? ślepi czy jak?...
A co to jest shambhala, złote miasto, agharta, i inne duchowe miasta czy krainy? z niczym wam się to nie kojarzy? A czym niby jest monroeowski park? to wszystko jedno i to samo, to ta sama przestrzeń tyle że każdy widzi ją inaczej, no chyba że wy naprawdę wierzycie że gdzieś w astralu jest park z ławeczkami i przystrzyżoną trawką, serio...
Profile CardPM
+Quote Post
pigsonwings
post 04.06.2017 - 23:48
Post #10

haereticus

CYTAT(Lisk @ 04.06.2017 - 23:33) *
Komu się tego chce słuchać? może komuś co jeszcze o takim czymś nie słyszał? Dobre na start.

No fakt, kto wszedł grubiej w temat wie że cała dzisiejsza ezoteryka to jest powielanie wielkich uczonych z przełomu XIX i XX wieku ( i prekursorów)
Agripe, Paracelsusa, Abramelina Maga, Steinera, Yoganande, Bardona, Kybalion, Dion Frotune, Paula Foresta Case, Austin Osman Spare, ZOs Kia, apokryfy Nowego testamentu czy corpus hermeticum nawet ten dewiant Krołej już powielał. etc etc

A teraz ktoś wchodzi widzi popko i znalazł boga. A nie jednak mesjasza xd bo popko to mesjasz orin, on juz nawet stwierdza jako "fakt" ze nazarejczyk to szef orina.
żaden dzisiejszy internetowy zenek nic nie odkrył, to tyko marni kopiści.
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 05.06.2017 - 00:08
Post #11

Dusza Towarzystwa

Po prostu tak wygląda jego "park" mówi co widzi, w popkowym parku nazarejczyk jest szefem. Każdy ma swój park.

Ludzie z dżungli po śmierci też trafiają do monroewskiego parku w którym są ławeczki i przystrzyżona trawka?

Jest tak jak mówisz, ale zwróć uwagę na to że popko też jedzie po ezoteryce, choć sam do niej należy. Nie usłyszysz czegoś takiego z ust innych ezoteryków, bo tam wszyscy nawzajem sobie walą, zbiorowa masturbacja.
Profile CardPM
+Quote Post
pigsonwings
post 05.06.2017 - 00:19
Post #12

haereticus

Wiadomo, co mamy w głowie z tego się nie ucieknie. Ale cała ezoteryka popko też droga na jakieś marne skróty, bzdetne rytuały i działanie na zasadzie dotknij dostaniesz cókierka.

No kurwa, Popko wydaje się w porzadku gosciem, wiadomo ze nie odpowiada za swoj kontent ale czy ci ludzie z tego filmu zachwouja sie powaznie? szukaja, szukaja ale kosicol popka to tylko kolejna stopa w ewolucji ponad resztą, nic wiecej

cisnie gosc na to co sam wciska innym i dlatego to jest smiesznie-zalosne pare rzeczy.

Jesli cos ma byc zdrowe powinno dzialac na zasadzie jak Monroe Institute w Virgini, bez nakladania kolorowej teorii badanie podstaw zdroworozsadkowe. Funkcjonowanie bodzcow i reakcji. Bo w zestawieniu z nimi, Popko to zwykly performer Hudini.

droga to raczej doszczętne niszczenie złudzeń, niż zastepowanie jednej otoczki inną uaktualnioną.
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 05.06.2017 - 00:58
Post #13

Dusza Towarzystwa

Niby ciśnie na to co sam gada, ale jak zwrócisz uwagę na detale to cuś w tym jest, np. prawie każdy ezoteryk mówi że ocenianie to coś złego, zaś popko twierdzi że ocenianie to coś normalnego, ocenianie to dar. Powiedz takiej wielce łoświeconej Magdalenie Mosalik, która niby nikogo nie ocenia, żeby przeszła w nocy przez jakąś patologiczną ulice, no nie przejdzie, czemu? bo ocenia, czyli czysta hipokryzja. Dzisiejsza ezoteryka nie potrafi rozróżnic akceptacji od braku oceny, dla nich to jest to samo.

Nom, przechodzenie z jednej otoczki do innej - to właśnie jest droga. Nie ma hop siup :P

Ty, a wiesz że ja kiedyś w nic nie wierzyłem totalny materialista, dlaczego dziś wierze? czy jakiś popko czy inny ezoteryk mnie opetał? nie, wierze dzięki fizyce, dziwne co nie?
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 05.06.2017 - 01:17
Post #14

Dusza Towarzystwa

CYTAT(PigsOnTheWings @ 05.06.2017 - 01:19) *
No kurwa, Popko wydaje się w porzadku gosciem, wiadomo ze nie odpowiada za swoj kontent ale czy ci ludzie z tego filmu zachwouja sie powaznie? szukaja, szukaja ale kosicol popka to tylko kolejna stopa w ewolucji ponad resztą, nic wiecej

Nie, nie zachowują się poważnie, tak jak 99% ludzi którzy chodzą na takie kursy, i nie ważne czy taki człowiek trafi do popko czy moena czy gdziekolwiek indziej, tak czy siak będzie dalej niepoważny, tak jak mówisz, nikt nie ucieknie od tego co mamy w głowie.

Debil zawsze jest debilem, niepoprawnie? przepraszam
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 05.06.2017 - 01:36
Post #15

Dusza Towarzystwa

Tak samo jest z tym forum i to od lat, sami kurde oświeceni, ale jak ktoś o coś zapyta to cisza... Fajny przykład:

- wiem, wiem głupie pytanie, ale nie moge znaleźć informacji, pewnie wynika to z mojego lenistwa, co to takiego ta mentalka. Mógłby mi to ktos wyjaśnić albo najlepiej podać linka do strony na której jest to dobrze wyjaśnione? czym to sie różni od OOBE i LD?

- odp - Skoro nie chce Ci się poszukać to ja tym bardziej nie będę robił tego za Ciebie. Poza tym jak jesteś leniwy to czego tu w ogóle szukasz? Wczoraj ktoś dawał linka czym różni się OBE od LD, wystarczy kilka razy kliknąć ;o ...Nie wiem skąd biorą się tacy ludzie -.-

- odp - a za lenistwo sie obrywa zamykam

http://www.oobe.pl/park/Co-To-Mentalka-t3888.html

(IMG:https://img.memecdn.com/wtf_o_1215252.jpg)

Wgl jak czytam jakieś stare tematy o oobe, świadomości, oświeceniu czy ego to mi się śmiać chce...
Profile CardPM
+Quote Post
Lisk
post 05.06.2017 - 03:06
Post #16

Dusza Towarzystwa

CYTAT(PigsOnTheWings @ 05.06.2017 - 00:32) *
z tego co mi się zdaje poziom intelektualny tych kursów jest taki nie inny niz na zasadzie wyznawcow, ludzie obwieszaja sie tym znakiem i machają wahdalem na slepo myslac ze są fajni

Nom, tak samo jak ludzie na tym forum, u popko machają wahadełkiem , a tu co drugi był w parku, co drugi dusze odprowadza.
Profile CardPM
+Quote Post
Shagy
post 05.06.2017 - 12:33
Post #17

Dusza Towarzystwa

CYTAT(PigsOnTheWings @ 05.06.2017 - 01:19) *
Wiadomo, co mamy w głowie z tego się nie ucieknie. Ale cała ezoteryka popko też droga na jakieś marne skróty, bzdetne rytuały i działanie na zasadzie dotknij dostaniesz cókierka.

cisnie gosc na to co sam wciska innym i dlatego to jest smiesznie-zalosne pare rzeczy.

Jesli cos ma byc zdrowe powinno dzialac na zasadzie jak Monroe Institute w Virgini, bez nakladania kolorowej teorii badanie podstaw zdroworozsadkowe. Funkcjonowanie bodzcow i reakcji. Bo w zestawieniu z nimi, Popko to zwykly performer Hudini.

droga to raczej doszczętne niszczenie złudzeń, niż zastepowanie jednej otoczki inną uaktualnioną.

przykład pojebanych ludzi :D

i na końcu koleś "czujesz to czujesz to?? spierdziałem się mocno " :D:D:D:D

jak ktoś jest zachwycony tym kolesiem, niech poczyta najpierw jak działa sekta, zobaczą bardzo wiele wspólnego z popko sropko :D

koleś gada głupoty że za 3,4 lata będzie uzdrawiał jak jezus, że będą wykupywać gabinety żeby zakładam ich szpitale .... no jazda nie zła, ktoś powie ale on jest oświecony mądry itp, zarabia ok 30k miesięcznie wystarczy ? każdy za gadanie głupot by tyle chciał, sugier też by mógł tak zarabiać ale on nie chce oszuiwać ludzi :D
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic