Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Dzisiaj Super Księżyc
Zielarz Gajowy
post 02.12.2017 - 20:37
Post #1

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7816

(IMG:http://t-eska.cdn.smcloud.net/regionalna/t/2/t/image/1dded93732eff429325627084f753ce0371VELho-wint.jpg/ru-0-r-660,660-q-80-n-1dded93732eff429325627084f753ce0371VELhowint.jpg)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
Zielarz Gajowy
post 02.12.2017 - 20:39
Post #2

Dupa Towarzystwa

Superksiężyc – potoczna i astrologiczna nazwa Księżyca w pełni, znajdującego w syzygijnym perygeum swojej orbity. Księżyc osiąga wówczas najmniejszą odległość od Ziemi. Według danych NASA w tym położeniu Księżyc dla obserwatorów jest do 14% większy i świeci do 30% jaśniej niż w apogeum[1]. Opinie o możliwości wywoływania przez Księżyc w tym położeniu szczególnie niszczycielskich zjawisk, jak fale oceaniczne, trzęsienia ziemi, wybuchy wulkanów, nie mają potwierdzenia w badaniach zjawisk przyrody.

Nazwa „superksiężyc” została wprowadzona w 1979 r. przez astrologa Richarda Nolle na określenie momentu, gdy Słońce, Księżyc i Ziemia znajdują się względem siebie w linii prostej, a Księżyc dodatkowo jest w swoim perygeum. Położenie takie występuje średnio raz na rok.
Profile CardPM
+Quote Post
Andy16
post 03.12.2017 - 02:45
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9850

Wierzę że superksiężyc naprawdę ma ogromny wpływ przede wszystkim na nasze ciało, na nasz umysł, a może nawet na naszą rzeczywistość.
Jakoś parę dni temu pierwszy raz w życiu dostałam wcześniej okres - gdzieś po około dwóch/trzech tygodniach od poprzedniego! I teraz znowu mnie boli brzuch, tak jakbym miała dostać kolejny raz - na teraz miałam właśnie termin :)
A dzisiaj jakie miałam jazdy! Zdrzemnęłam się po południu na jakieś trzy godziny. Nawet nie wiem jak to opisać. To było przeżycie w stylu oobe, ale sama nie wiem co to dokładnie było. Wydawało mi się że się obudziłam i poszłam do toalety, ale tam złapała mnie z powrotem straszna senność. Po chwili poczułam że zasypiam, a potem zdałam sobie sprawę że ja właściwie chyba śpię. To było takie uczucie jakbym miała otwarte "astralne oczy", ale jakbym czuła że te fizyczne są zamknięte. Wtedy próbowałam je sobie "manualnie" otworzyć - to znaczy palcami. Patrzyłam wtedy w lustro i widziałam swoje odbicie, ale niewyraźne - twarz była rozmazana, chociaż wszystko dookoła lustra miało ostrość (koło lustra była też półka której tak naprawdę nie ma - to znaczy jest ale u mojej ciotki w ubikacji, czyli piętro niżej :)). Wtedy, jak zaczęłam kombinować z tymi oczami, poczułam że tak naprawdę leżę w łóżku i wtedy zaczęłam słyszeć rozmowę - moją rozmowę z moją siostrą. To był taki dźwięk jak czasami jak się gra na gitarze elektrycznej, to słychać ruskie radio gdzieś w tle :) To brzmiało jakby właśnie ktoś dostrajał radio i z początku ta rozmowa była cicha, a potem miała intensywne brzmienie, ale po chwili zanikła. To było tak dziwne że chciałam żeby się już skończyło. Czułam się jakbym albo lunatykowała, albo jakbym znalazła się w innym świecie. Mogłoby tak być że lunatykowałam i po prostu miałam jakieś przebłyski z rzeczywistości, a resztę mój mózg sobie dopracował, ale tej rozmowy z siostrą nie mogłam słyszeć z rzeczywistości, bo moja siostra jest w zupełnie innym mieście! I w ogóle my tam rozmawiałyśmy tak jakbyśmy siedziały w jakimś barze albo restauracji, chociaż dokładnie nie pamiętam o czym była rozmowa. Po chwili, to wszystko się skończyło i obudziłam się, ale musiałam się jakąś chwilę "naszarpać" żeby się obudzić.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 17.12.2017 - 01:07
Post #4

Dupa Towarzystwa

Księżyc wpływa na wszystko...rośliny, wodę, nas...pozostaje kwestia dostrojenia...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic