|
|
25.09.2007 - 20:33
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Pierwsze LD mam już za sobą. Utrzymałem świadomość aż do momentu kiedy pojawił się sen. Zaj..iste uczucie być w pełni świadomym poodczas snu ;) . Jak mi się zaczęło nudzić zwykłe śnienie chciałem polatać, ale nie mogłem się unieść. Gdy się bardziej skupiłem uniosłem się, ale wszystko zaczęło strasznię wirować i poczułem ból (?) z tyłu głowy, jakby coś mnie trzymało. Gdy się uwolniłem i obróciłem żeby zobaczyć co to, zobaczyłem..... swoją twarz... nieco zniekształconą... i coś jakby tygrysa czy inne g*wno. Chwile potem obserwowałem swoją chate. Chyba widziałem w trybie 360 stopni, ale nie jestm pewny (tak na 80%). Trwało to tylko pare sekund, bo potem zaczełem mimowolnie przenosić się w inne miejsca. Potem pamiętam że chciałem się obudzić, więc na chama podnosiłem powieki, ale zamiast się obudzić kilkakrotnie gdy podnosiłem powieki zaczynał się nowy sen... Zaje..ste poprostu ;)
No ale do rzeczy... Mam kilka pytań do bardziej doświadczonych osób niż ja jeśli chodzi o LD: 1. Jak można latać w LD. 2. Czy można kontrolować jakoś to przenoszenie się w inne miejsca. 3. Czemu właściwie gdy chciałem polatać stało się to co się stało i czy można temu jakoś zapobiegać. 4. Jak się obudzić ;) Za odp z góry dzięki |
|
|
|
![]() |
26.09.2007 - 13:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To ostatnie pytanie mnie rozwaliło xD
Ale do rzeczy. Żeby latać trzeba normalnie o ty pomyśleć, niekiedy trzeba sobie wyobraźić latanie, ale nie zawsze można w LD latać. Z tym przenoszeniem się jest chyba tak samo jak z lataniem. A to, że wyglądałeś jak wyglądałeś to chyba zasługa Twojego umysłu i wyobraźni. Hmmm... jak się obudzić... niech się zastanowię. O już znam odpowiedź na to trudne pytanie. Sam się obudzisz w trakcie LD albo LD zamieni się w zwyczajny sen i wtedy się obudzisz. |
|
|
|
26.09.2007 - 20:39
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dzięki za odpowiedzi... szczególnie za tą odpowiedź na to trudne pytanie ;)
A tak poważnie to pytałem jak się obudzić kiedy tego chcesz (na zawołanie) i czy to w ogóle możliwe, bo kiedy próbowałem zaczynał się inny sen. |
|
|
|
| Angello |
26.09.2007 - 21:19
|
|
Guests |
A tak poważnie to pytałem jak się obudzić kiedy tego chcesz (na zawołanie) i czy to w ogóle możliwe, bo kiedy próbowałem zaczynał się inny sen. Mi wystarczała do tej pory sama myśl o pobudce i momentalnie leżałem w łóżku(najczęściej z wibracjami). Czasem nie potrzebna była nawet myśl tylko zwykłe odzyskanie świadomości.. tzn. uświadomienie sobie tego, że śnie równało się obudzeniu. Fałszywych przebudzeń raczej nie miałem, więc ciężko mi cokolwiek doradzić. Z lataniem to różnie. Czasem można, innym nie. Btw.. dzisiaj prawie cały sen "przelatałem", a świadomości nie odzyskałem. Ehh... |
|
|
|
27.09.2007 - 00:10
|
|
|
|
|
|
|
| Angello |
27.09.2007 - 03:51
|
|
Guests |
|
|
|
|
16.10.2007 - 22:49
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dopiero teraz zauważyłem ten temat. Ja właśnie miałem tez podobny problem ponieważ jak sobie uświadomiłem ze śnie pierwsze co, to chciałem spróbować latać niestety nie potrafiłem tego zrobić za chiny:) ale gdy wyciągnąłem ręce do góry w stronę nieba to tak jakby coś zaczęło mnie wciągać. Strasznie dziwne to to było, tak jakby coś chciało mnie wyrwać a ponieważ było to moje pierwsze LD nie chciałem tego stracić i zrezygnowałem z nauki latania :) następnie próbowałem sobie stworzyć czy przywołać (zrobić kopie) danej osoby z rzeczywistości ale niestety tez mi sie nie udało. Jak sądzicie co jest powodem? za mało sie skupiałem na tych czynnościach? Albo jeszcze co oznaczało to wciąganie?
|
|
|
|
18.10.2007 - 17:49
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
1. Jak można latać w LD. 2. Czy można kontrolować jakoś to przenoszenie się w inne miejsca. 3. Czemu właściwie gdy chciałem polatać stało się to co się stało i czy można temu jakoś zapobiegać. 4. Jak się obudzić ;) 1. wyobraz ze jestes niesamowicie lekki lzejszy niz piorko obiez kierunek i zacznij sie unosic ( w ten sposob latam niestety powoli ) 2. jezeli czuje ze mam sie zaraz obudzic lub pojawic sie w innym miejscu to albo krece sie wokol wlasnej osi albo staje twardo na ziemi przestaje myslec i jednoczesnie skupiam sie na jakims punkcie 3. hmmm nigdy nie doznalem czegos podobnego to nie wiem :/ 4. ja sie budze gdy intensywnie mysle w LD Mam nadzieje ze pomoglem |
|
|
|
18.10.2007 - 20:29
|
|
|
co prawda tego posta pisałem jakiś czas temu i zdążyłem poznać odpowiedzi na pytania, ale dzięki za zainteresowanie ;)
|
|
|
|
| Apshne |
03.11.2007 - 10:53
|
|
Guests |
Jedną z lepszych odpowiedzi na te pytania jest którakolwiek książka o Oobe. Postaram się nie rozwijać tematu bo wydaje mi się, że po przeczytaniu kilku fragmentów książki sam sie wszystkiego dowiesz. Apropo powrotu do ciała jedna z najważniejszych rzeczy i najprostszych po prostu pomysł o swoim ciele i postaraj sie poruszyć którąś jego częścią najlepiej palcem u nogi ? A jeśli chodzi o prowadzenie transport w oobe to popros swoje "całkowite Ja" powinno Cię nakierować w stronę którą chcesz lecieć i rozciągnąć do danego miejsca (wiedza zaczerpinięta z książek (; ..)
Pozdrawiam |
|
|
|
03.11.2007 - 11:35
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
heh Apshne a co ty tak dzisiaj z tymi książkami nie wierz że 75 % ludzi w ciągu roku nie przeczytała ani jednej książki :) nie oczekuj za wiele :)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |