Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Dotyk W Snach
klucznik
post 22.06.2013 - 06:44
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8401

Co noc mam jakieś sceny w których czuję dotyk prawie tak jak w realu. Np; podaję komuś ręką na powitanie czuję jego uścisk dłoni, trzymam w ręku zawias metalowy czuję jego ciężar, urządzenie jakieś elektryczne ma zwarcie dotykając go czuję jego nagrzanie, biorąc jakiś przedmiot czuję jego kształt ale nie czuję jego ciężaru, ból, smak, itd.

Te doznania nie występują naraz jednej nocy, choć czasem bywa inaczej- jest ich czasem trochę więcej.
Chciałbym mieć tego dużo więcej bo takie sny są bardzo zajebiste.
Znacie jakieś metody, techniki które mogły by zwiększyć ilość tych doznań?

Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
klucznik
post 22.06.2013 - 18:36
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8401

Foks Woytas- dzięki zarady! Problem już rozwiązany.

''Przy okazji doznania Twoje są całkiem zaawansowane i pewnie masz do tego jakąś predyspozycje''

To jak mam rozwinięte moje sny zawdzięczam jedynie moim celom jakie sobie wyznaczyłem do zrealizowania. Moje cele motywują mnie do rozwijania snów gdyż tylko przez nie mogę je spełnić.
Profile CardPM
+Quote Post
Woytas74
post 22.06.2013 - 19:22
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9279

CYTAT(klucznik @ 22.06.2013 - 17:36) *
Foks Woytas- dzięki zarady! Problem już rozwiązany.

''Przy okazji doznania Twoje są całkiem zaawansowane i pewnie masz do tego jakąś predyspozycje''

To jak mam rozwinięte moje sny zawdzięczam jedynie moim celom jakie sobie wyznaczyłem do zrealizowania. Moje cele motywują mnie do rozwijania snów gdyż tylko przez nie mogę je spełnić.

to ja Cię zachęcam do zadawania pytań przed każdym snem jak ja to robię, gdyż wówczas otrzymuje odpowiedzi i jest to niesamowite. Osobiście kieruje moje prośby, intencje i pytania do mojej duszy ale można do przewodników, wyższego Ja itd.
Pozdrawiam i życzę jak najwięcej jasnych snów.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 22.06.2013 - 21:38
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

CYTAT(Woytas74 @ 22.06.2013 - 20:22) *
to ja Cię zachęcam do zadawania pytań przed każdym snem jak ja to robię, gdyż wówczas otrzymuje odpowiedzi i jest to niesamowite. Osobiście kieruje moje prośby, intencje i pytania do mojej duszy ale można do przewodników, wyższego Ja itd.
Pozdrawiam i życzę jak najwięcej jasnych snów.

Otrzymujesz odpowiedzi ponieważ zadajesz pytaania. W takim przypadku nie treść wyznacza odpowiedź tylko pytanie i interpretacja snu. To dosyć prosty mechanizm - interpretujesz wszystko poprzez pryzmat pytania - a treść jest na tyle symboliczna że jakie byś nie zadał pytanie i tak by była wystarczająca dla odpowiedzi. Ale nie to jest istotne - istotne jest to że dostajesz prawidłowe odpowiedzi ponieważ Ty już zadecydowaleś jaka jest odpowiedź tylko musisz mieć pretekst żeby ją uzyskać w formie jasnej odpowiedzi a nie odczuć.
Każdy z nas zna odpowieź szybciej niż o niej pomyśli - tylko w tym wypadku musisz ją podeprzeć snami aby ją uwiarygodnić - to daje pewność.
Przynajmniej ja tak to rozumiem. Nie narzucam nikomu takiej wizji odbierania tego zjawiska.
Profile CardPM
+Quote Post
Woytas74
post 22.06.2013 - 22:32
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9279

CYTAT(Deimond @ 22.06.2013 - 20:38) *
Otrzymujesz odpowiedzi ponieważ zadajesz pytaania. W takim przypadku nie treść wyznacza odpowiedź tylko pytanie i interpretacja snu. To dosyć prosty mechanizm - interpretujesz wszystko poprzez pryzmat pytania - a treść jest na tyle symboliczna że jakie byś nie zadał pytanie i tak by była wystarczająca dla odpowiedzi. Ale nie to jest istotne - istotne jest to że dostajesz prawidłowe odpowiedzi ponieważ Ty już zadecydowaleś jaka jest odpowiedź tylko musisz mieć pretekst żeby ją uzyskać w formie jasnej odpowiedzi a nie odczuć.
Każdy z nas zna odpowieź szybciej niż o niej pomyśli - tylko w tym wypadku musisz ją podeprzeć snami aby ją uwiarygodnić - to daje pewność.

jest trochę tak jak mówisz ale nie do końca. Po pierwsze śniąc przez jakiś czas, symbole zaczynają się powtarzać a więc zaczynasz rozpoznawać co oznacza co, dla tego pierwsze śnienia to niejako rekonesans i poznanie języka symboli w jakim porozumiewa się z Tobą dusza. Po drugie to prawda, że po pewnym czasie zaczyna się zacierać granica i możesz słyszeć lub widzieć te symbole nawet bez snu. Sytuacja jest też związana z ograniczeniem jaźni w realu gdzie masz do dyspozycji ograniczony umysł - to co w śnie jest dla Cciebie zrozumiałe - na jawie prawie w ogóle nie potrafisz tego zrozumieć.
Kolejna rzecz śnienie jest rodzajem wyjścia z ciała i podróżą ale na wyższe fokusy niż astral - to co zobaczę często byłoby zbyt skomplikowane do przekazania bez użycia sceny, przykładu etc. Im wyżej zostajesz zabrany tym trudniej odczytać sen - to kolejna rzecz ale nawet jak czegoś nie zrozumiesz teraz to zrozumiesz w przyszłości bo sny zapisujesz. W śnie jestem zazwyczaj pozbawiony interpretatora a jeżeli jest to nie jest to interpretator mojego ego czy umysłu. Po kolejne ja nie tylko zdobywam tam wiedzę ale uczestniczę często w zdarzeniach bo nie zawsze intencja to pytanie.
Śnienie tym różni się od OOBE, iż na początku przypomina zwykły sen ale z czasem staje się coraz bardziej "realne". W śnie jesteś przynajmniej na początku dosyć uwiązany i nie masz swobody ale z czasem to też się zmienia choć są swoboda jest zawsze ograniczona.

CYTAT
Ja nie kumam o co można pytać 365 razy w roku Woytas. Jesteś dla mnie magikiem.

Pytanie determinuje podróż ale nie zawsze jest on udana w tym sensie, że nie zawsze pamiętam sen, czasem muszę poprosić o uproszczoną interpretacje snu z poprzedniej nocy. Czasem odpowiedź na jedno pytanie rodzi 100 nowych pytań. To tak jak z OOBE jak miewasz to chcesz mieć je codziennie a i to ci nie starcza. Co do magika to już wolałbym szamana ale jak zwał tak zwał - wszystko to są umowne znaczenia.

CYTAT
dostajesz garść symboli, które wynikają z tego o czym myślałeś i żyłeś w ciągu dnia. No chyba że jest to jakaś kwestia, która zajęła większość emocji w ciągu dnia i jest powiedzmy sprawą wielce pilną i ważną. wówczas pojawia się sen szczególnie wyraźny nie pozostawiający wątpliwości.

nie jest tak do końca. Często wydarzenia z dnia lub to co najbardziej zazwyczaj wpłynęło na mnie emocjonalnie w ciągu dnia (może to być nawet wspomnienie) staję się scenerią otrzymywanej odpowiedzi. Dusza wie, że najlepiej przypominają się sny po przebudzeniu to te które wzbudzają emocje.
Czasem jak mam kilka dni bez zapamiętanego snu stosuję wybieg i zadaje pytanie, które jest związane z moimi emocjami lub wpływa na moje emocje i wówczas - boom mam ekstra wyraźny sen.
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- klucznik   Dotyk W Snach   22.06.2013 - 06:44
- - Woytas74   CYTAT(klucznik @ 22.06.2013 - 05:44)...   22.06.2013 - 12:20
- - Foks   CYTAT(klucznik @ 22.06.2013 - 07:44)...   22.06.2013 - 16:24
|- - I L'OBE YOU   Otrzymujesz odpowiedzi ponieważ zadajesz pytaania...   22.06.2013 - 22:31
||- - Deimond   CYTAT(I L'OBE YOU @ 22.06.2013 - 23...   22.06.2013 - 22:34
||- - Woytas74   CYTAT(Deimond @ 22.06.2013 - 21:34) ...   22.06.2013 - 22:46
||- - I L'OBE YOU   CYTAT(Deimond @ 22.06.2013 - 22:34) ...   22.06.2013 - 23:04
||- - Deimond   CYTAT(I L'OBE YOU @ 23.06.2013 - 00...   22.06.2013 - 23:05
||- - Woytas74   CYTAT(Deimond @ 22.06.2013 - 22:05) ...   22.06.2013 - 23:08
||- - I L'OBE YOU   CYTAT(Deimond @ 22.06.2013 - 23:05) ...   22.06.2013 - 23:18
- - Zielarz Gajowy   Ja nie kumam o co można pytać 365 razy w roku Wo...   22.06.2013 - 21:40
- - Deimond   No tu Trzeba się nauczyć zadawać właściwe i w...   22.06.2013 - 22:18
- - Deimond   Chodzi mi o to czy sen nie jest przypadkiem taka b...   22.06.2013 - 22:48
|- - Woytas74   CYTAT(Deimond @ 22.06.2013 - 21:48) ...   22.06.2013 - 23:00
- - Deimond   Powiem inaczej - wyobraź sobie że mózg pracuje ...   22.06.2013 - 22:57
- - Deimond   Powiem Ci że mimo tysiąca słów tu ulanych bez ...   22.06.2013 - 23:02
3 Stron V   1 2 3 >

Go to the top of the page
Start new topic