Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Egzorcyzmy Emily Rose - Mroczna Sztuka Ogłupiania, Egzorcyzmy Emily Rose - Mroczna Sztuka Ogłupiania
WsiuBzdziu
post 25.06.2013 - 17:42
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9402

Egzorcyści wciąż pytają z którym duchem mają do czynienia, nie odróżniają ich ponieważ wszystkie mówią tym samym zachrypniętym głosem Anneliese. Nie wiem, może głos Lucyfera jest rzeczywiście głosem kobiety udającej faceta, ale Hitler? Nic co słyszymy w nagraniach naszej bohaterki, a co miało reprezentować tego zbrodniarza, nie przypomina jego głosu. Jeśli Złu zależy na naszych reakcjach, dlaczego nie przemówi jego znanym nam z przemówień głosem? Zapytajmy wprost, dlaczego diabeł potrafi jedynie tyle, ile opętana potrafiłaby sama? Przerażające dźwięki egzorcyzmowanych, w zamierzeniu największy postrach, jawią się jako największa żenada tego spektaklu. Oczywiście, możemy (a raczej musimy) założyć, że szatan nie próbuje z opętanym niczego co by było ponad jego ludzkie siły. Rodzi to jednak najtrudniejsze pytanie - po co? Czy nie można mówić normalnie, czy trzeba kompromitować się infantylnym warczeniem? Jeśli diabłu zależy na pokazaniu swojego demonicznego oblicza - jeśli nie potrafi tego zrobić, jako pan ciemności nie powinien zadowalać się tak marną namiastką. Czy jeśli nie da się dorobić opętanym prawdziwych rogów, warto aby nakładali w ich miejsce czerwony, plastikowy, mrugający kicz?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
pigsonwings
post 25.06.2013 - 20:17
Post #2

haereticus
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9314

DObra widze że kolejny temat schodzi na spam więc do rzeczy. Opetanie to nie ściemia allle osobiscie byłem rok temu na Mamrze w Częstochowie aby zobaczyć ten spektakl. To czysta prawda, jakieś byty wchodza w niektórych i potem pod wpływem rytuałów księży zaczynają sie manifestować. Między innymi nadludzką siłĄ, zwężeniem strun głosowych itd. Kadedra była zapchana ludźmi, nie jednego waliło osobiście, krzyki, przeklinania to była norma. Nieraz jak pełno gapiów sie zleciało nad jednym a tu nagle drugiego powaliło. Nawet stałem obok gościa nagle zobaczyłem że mu powieka strasznie drga nienaturalnie podszedł do księdza i odrazu gleba, krzyki, 4 go trzymało etc. Nie bedę wnikał bo każdy wie jak to wygląda, filmy nieraz przesadzają ze spektakularnością ale sam ten fakt następuje. Teraz pytanie czy te byty to jakies wampiry duchowe, jak to działa do końca nikt nie wie, nawet księża którzy tylko "to coś wyrzucają, nie starają sie pomóc temu "bytowi" a nawet temu opętanemu bo wywalają i idą dalej, tak to wygląda na masowych egzorcyzmach. Klimat dośc pompatyczny i w strachu wykreowany, pełno ludzi sie skula i boi obserwując te wszystkie zjawiska i ekscesy. Ale nawet na sporą ilosc osob to działa, kapłani katoliccy mają ogromne ręce roboty. Nawet działa to na takiej zasadzie na poczatku że ksiądź mowi formulke po mszy "niech byty ktore żerują na tle seksualnym opuszczą to miejsce, ktore weszly w kogos pod wplywem krzywdy na tym tle" i nagle ze 3 osoby w oddali ryki i sie ciskają. Potem idzie jak po sznurku. Sam do teraz wiem że to nie jest takie kolorowe i swoje przekonania mam, księża nie sa pomocnikami duchowymi, nie pracują i nawet nie chca starać sie zrozumieć że "negatywny byt też" jest zagubiony wyleci w pizdu i wejdzie za jakis czas w inna dziure tak już jest. Ponadto jako ciekawostke chce powiedzieć bo jestem ciekaw jak działa, katolicy to nazywają"spoczynek w duchu świętym" o. Cyran (ten główny) chodzi modli sie nad ludzmi dmucha i oni bezładnie opadają. Kilku z ochrony ich łapie działa to masowo. Podszedł do mnie i do znajomego nawet, i "dmuchnął", znajomy jak kłoda na ziemi z 5 sekund nie przytmony. A ja ani drgne, dmuchał tak z 5 razy i modlił sie nademną, potem powiedział mi kilka rzeczy na ucho odnosnie osobistego zycia co mnie trapi (trafił) po czym uznał że " nie mam jeszcze w sercu Jezusa" i poszedł dalej "dmuchać". Na mnie jednego nie zadziałał ten dmuch, a stal z 3minuty (ludzie pewnie mysleli ze opetany jestem) a tu dupa z 5 razy dmucha i nic. Podswiadomie bylem zadowolny że nie zadzialalo to na mnie "ta telepatia jego" ale urazy do nikogo nie mialem. I jeszcze cos, wtedy ostatni raz w zyciu sie "wyspowiadałem", powiedzilem o oobe etc. chcialem pogadac z klechą, to niieee z gory mnie znegowal etc. Jak wyszedlem z konfesjonału byłem zły na tego debila w czerni "młodego" któremu sie przed chwila zwierzałem. Dodam jeszcze tylko że katolikiem nie jestem, nigdy nie będę. Do kosciola chodze raz w roku z powinnosci jak kazdy "pogrzeb czy slub, komunia jakas, chrzest". Wierze w miłość i zrozumienie, ale nie w ich(kler) który nie stara sie zrozumieć czegokolwiek.
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- WsiuBzdziu   Egzorcyzmy Emily Rose - Mroczna Sztuka Ogłupiania   25.06.2013 - 17:42
- - rab   opętanie to ściema.   25.06.2013 - 18:47
- - Zielarz Gajowy   Aha. Uf. Ciekawe tylko jak ta ściema się ma np. ...   25.06.2013 - 18:51
- - rafal13-50   To powiedz tym co są ,już ,opentani,, zacznij od...   25.06.2013 - 18:53
- - WsiuBzdziu   A właśnie że nie ma takiego czegoś jak opętan...   25.06.2013 - 19:06
- - WsiuBzdziu   Te wasze OOBE to też tylko ściema! Ale na ra...   25.06.2013 - 19:31
|- - rab   CYTAT(WsiuBzdziu @ 25.06.2013 - 20:3...   25.06.2013 - 19:36
- - kizak   https://www.facebook.com/UFOPolska?hc_location=tim...   25.06.2013 - 19:36
- - Woytas74   RE: Egzorcyzmy Emily Rose - Mroczna Sztuka Ogłupiania   25.06.2013 - 19:41
- - WsiuBzdziu   Nie odwracaj kota ogonem. Tylko pisz na temat. Ma...   25.06.2013 - 19:43
- - Zielarz Gajowy   WsiuBzdziu nie ma większej ściemy od Ciebie:) Tw...   25.06.2013 - 19:45
- - twistoid   HAHAHAAH delta wrocil HAHAHAHAHAHAHA w rydzach lol...   25.06.2013 - 19:47
- - Zielarz Gajowy   To nie Delta. Za mało kolorów:) Delta miał bard...   25.06.2013 - 19:50
- - twistoid   tylko delta wpadłby na pomysł cytowania samego s...   25.06.2013 - 20:00
- - WsiuBzdziu   Nie zwracaj uwagi na literówki. Tylko skup się n...   25.06.2013 - 20:03
- - twistoid   HAHAHA   25.06.2013 - 20:10
- - Zielarz Gajowy   Jednak Delta. Iluzja hipnotyczna go zdradziła.   25.06.2013 - 20:12
- - twistoid   batmani są w stanie mordować ludzi BATMANI   25.06.2013 - 20:14
- - Zielarz Gajowy   Rokita o Komorowskim: Nieudacznik opętany przez...   25.06.2013 - 20:18
5 Stron V   1 2 3 > » 

Go to the top of the page
Start new topic