Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Mylenie Snu Z Jawą
xxooxx
post 29.06.2013 - 16:24
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 9418

Zakładam temat z pewnym pytaniem. Od jakiegoś czasu miewam baaaardzo realistyczne sny o niczym nadzwyczajnym, przykładowo dzisiaj: zeszłam na dół po schodach i wróciłam do pokoju(całość opisałam w notatniku). Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że po faktycznym przebudzeniu nie jestem w stanie stwierdzić czy to był sen czy jawa. To trochę kłopotliwe bo przykładowo śni mi się, że jadłam śniadanie więc potem go nie jem, lub w śnie wyślę komuś sms z jakąś ważną wiadomością, którą miałam przekazać, toteż na jawie jestem przekonana,że to zrobiłam. I to pojawia się moje pytanie: co z tym zrobić? Jak nauczyć się rozróżniać sen od jawy? Czy mogę z takiego 'realistycznego snu' przejść w LD?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Emmi
post 02.07.2013 - 09:07
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8539

Ja mam częściej na odwrót - budzę się w środku nocy, ale widzę normalnie, jak gdyby nigdy nic, elementy ze snu, i tak np. mam węża w pokoju, albo widelec mi się wbija w oko, albo ratuję świat, niedawno to nawet ducha miałam. To może się wydawać śmieszne, nawet sobie tłumaczę, że to już jawa nie sen, ale to nie dociera, co gorsza, jakby mi ktoś z zewnątrz powiedział, że to ze snu, to bym też nie uwierzyła. I to jest dosyć problematyczne, mam tak od dziecka.
A realistyczne jak mam, to takie, że się budzę i nie wiem gdzie jestem :-D Albo mówię coś komuś, a potem w ciągu dnia się zastanawiam, czy to było naprawdę, czy to wymysł mojej sennej wyobraźni.

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic